Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

OTVARANJE NOVIH PRAZNIH RADNIH MJESTA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Nakon što su čelnici općine Poličnik preko poslovnih zona «Grabi» i «Murvica IK» protuzakonito jeftino rasprodali zemljište u kojima su trebali otvoriti proizvodne pogone, a ne samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Posljedica takve vladavine je velika nezaposlenost u općini Poličnik koja ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Treba napomenut da prihodi od prodaje zemljišta u općini Poličnik iznose 45.386.929,00 kuna i da je u poslovnoj godini 2009. općina iskazala višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna.

Pošto im se osladila prodaja zemljišta, čelnici općine Poličnik proglasili su i treću gospodarsku zonu «Murvica-Jug», a sve s ciljem kako bi dalje pokrivali negativni rezultat prihodom iz prodaje zemljišta. Navedena gospodarska zona obuhvaća 43 hektara najvrijednije zemlje u Zadarskoj županiji. Isti, kako bi protuzakonito rasprodali zemljište kao i u prethodnim zonama, prodaju maglu žiteljima općine Poličnik o otvaranju 700 novih radnih mjesta.

Niti jedna europska vlada, ni bilo koja vlast ne prodaje zemljište. Cilj je dovesti investitora na svoje zemljište bez da mu ga prodaš. Postoje i drugi pravni oblici i prava građenja na tuđoj zemlji bez rasprodaje.
Pokrivanje negativnog rezultata prihodom iz prodaje zemljišta jest i protuzakonit čin.

Općina Poličnik, na način kako užurbano rasprodaje zemljište, za nekoliko godina neće imati više što prodavati i tada neće imati od čega živjeti. Svakako krivnju za ovakav rad općine jednakom mjerom nalazimo i na državnoj vlasti koja nekontrolira općinske vlastodršce.


Poslano


1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u
4. Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru



U Poličniku, 3. veljače 2011. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA POLIČNIK





Post je objavljen 03.02.2011. u 14:55 sati.