biti nestašan

nedjelja, 21.12.2008.

Božić u vili Pipinovac

" Kad su stigli do vrata na ogradi Pipinovca, zastali su i samo zinuli. Sve je tamo bilo kao na božočnoj čestitci. Cijela je vila ležela meko uvijena u snijeg, a svi su prozori bili veselo osvijetljeni. Na verandi je gorjela baklja koja je bacala svjetlo daleko preko snježnog pokrivača. Jedan je puteljak bio očišćen i vodio do verande tako da se Tomi i Anika nisu morali probijati kroz snježne nanose.
Upravo kad su s cipela skidali snijeg, vrata se otvore i na njima se pojavi Pipi.

-SRETAN BOŽIĆ u ovoj kući!-reče ona i uvede ih u kuhinju. A kad tamo u kuhinji je stajalo ne božićno drvce, već drvo, sedamnaest je svijeća gorjelo na njemu, pucketalo i širilo oko sebe ugodan miris domaćeg ognjišta. Stol bješe prostrt, a na njemu prava božična hrana: šunka, kobacisice, božična kaša od riže i mogo čega drugoga što se pripređuje za božični stol. Čak i paprenjaci i još neki drugi divni božični kolači. U peći je plamtjela vatra, a pokraj sanduka za drva stajao je konj i pristojno strugao kopitom po podu. Nilson je skakutao između svijeća s borove grane na granu. -On je trebao predstavljati božičnog anđela-ljutito će Pipi-ali nije htio ostati miran."

"-Nego, Pipi, pa sada nije Božić-odjednom se prisjeti Tomi. -Zar nije?-odvrati Pipi.- Pa to onda kalendar u Pipinovcu malo zaostaje. Moram ga svakako odnijeti nekom popravljaču kalendara da ga malo popravi pa da i opet krene kako treba. -Divno-prihvati Anika tumačenje.-Onda nam je ipak Božić! Iako bez darova razumije se. -Eh, baš si rekla pravu riječ!-vikne Pipi-


-Sakrila sam vaše darove, a na vama je da ih sami pronađete.".........sretanwink

- 10:23 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.