i mjesec i sunce

ponedjeljak, 24.10.2016.

Post o moliteljima i mrziteljima istih.

Za ili protiv moljenja pred bolnicama?
Za ili protiv abortusa?
Koji je moj stav, da napišem,
kad se već osjećam obeščašćeno
izjavama pojedinaca obaju strana.
Smatram da pobačaj MORA ostati pristupačan,
siguran i dostupan svim osobama koje ga trebaju
i koje smatraju da je taj postupak moralno prihvatljiva opcija.

To je intimna i osobna odluka pojedinca, kao što bi sve važne odluke morale biti - u slobodnom društvu , slobodnih pojedinaca, kakvima se volimo nazivati.

Također smatram da u slobodnom društvu svaka osoba smije prakticirati vjeru na sve njoj željene načine, ukoliko oni ne ugrožavaju druge osobe. Časne u haljama, muškarce sa zulufima, procesije svih vrsta npr. pa i javne molitve ne smatram problematičnima.

Problematično je kad se crkva plete u sekularnu državu i protiv toga treba držati čvrsti stav. Ali , taj stav se ne drži gajenjem ljutnje na ljude koji se mole pred bolnicama apelirajući na savijest pojedinaca.
Dapače, ja molitelje pozivam da priđu i drugim bolničkim odjelima! Onkologija, rodilište, dječji odjeli svih vrsta....svi su tamo potrebiti toplih riječi, pomoći i pažnje, ako već ne molitve i Boga.
Pozivam ih da se niti tu ne zaustave, valja okružiti sve proizvođače i tvornice oružja, sve vojarne i kasarne gdje se ljude uči kako ubijati druge ljude. Na koncu, preostaju im banke i vladajuće ustanove koje pod raznim imenima dehumaniziraju društvo i oduzimaju lice pojedincu.
Ubijaju već rođenog čovjeka u ime nepostojeće slobode.

- 12:40 - Komentari (21) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.