< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (11)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (13)
Siječanj 2007 (17)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


 RSS | Komentari da/ne?





Vizionar

VIZIONAR - magazin na rubu znanosti.
Za one koje zanimaju pouzdane informacije o fenomenu NLO-a, free energyju i održivom razvoju. U svijetu čuda nema ih potrebe izmišljati. Stoga je VIZIONAR neprekidno u potrazi za znanstvenim potvrdama naizgled nepostojećih pojava, holističkim pogledom na svijet i tragovima davno zaboravljenih civilizacija.
Na svim kioscima (ili na broj 01/6683630)
Raniji brojevi

Linkovi

VOLIM BILJKE I KAD NISU U ŠALATI ILI RIZLI

06.07.2007., petak 

 
Biljke su žive, to svi znamo.

Ali koliko žive? Samo toliko da izmjenjuju tvari s okolinom, pupaju i venu? Ili možda međusobno i komuniciraju na nekom svom biljnom jeziku? Ili možda dovoljno da i s nama komuniciraju?

Već su desetljećima stari pokusi koji pokazuju kako biljke bolje rastu kad im se usmjerava pažnja ili pušta glazba. Znači da nekog vraga percipiraju, kaj ne? A najmudriji dio biljnog svijeta je drveće, tako sam bar čuo od raznih ezoterika I duhovnjaka. Objašnjavali su mi kako drveće neprekidno međusobno komunicira s drvećem svuda po planeti I slične stvari. Ja stvarno ne znam, ali što se mene tiče – sasvim moguće.

Gdje je život tu je I neka vrst inteligencije, kakve god naravi na bila. I više od toga. Uostalom, još 1968. je Cleve Backster eksperimentalno dokazao da biljke mogu telepatski komunicirati s ljudima i međusobno.

Backster (koji i danas aktivno istražuje, a 2003. je dio svojih rezultata objavio u knjizi «Primary Perception – Biocommunication with Plants, Living Foods and Human Cells”) je vrhunski stručnjak za detektore laži, mada je danas već metuzalem . Jednoga je dana došao na ideju da elektrode svog detektora laži priključi za jedan filodendron. Potom je zalio zemlju u tegli u kojoj je biljka živjela, a pisaljka detektora je pokazala reakciju koju je Backster poznavao iz niza testova s ljudima pa ju je odmah identificirao kao radosno uzbuđenje.

To ga je navelo na ideju da pokuša izazvati i negativne reakcije tj. da nekako biljki ulije strah. Početak nije bio uspješan. Filodendron se uopće nije uzbuđivao što mu je Backster umakao listove u kavu ili otkidao pojedine dijelove. Potom mu je sinula ideja da zapali biljku.

Odjednom, detektor laži signalizirao je paničan strah.

U trenutku kad je Backster došao na ideju da svoj upaljač prinese filodendronu, biljka je na neki nezamisliv način pročitala njegovu misao i reagirala na nju.

Backster je izveo i niz drugih eksperimenata. Recimo, konstruirao je uređaj koji je automatski mogao ubaciti žive rakove u ključalu vodu i onda kad nitko nije bio u sobi. Filodendron je jakim afektima registrirao sekundu u kojoj su rakovi umrli. Konačno se prešlo i na ubojstvo biljke. Jedan od Backsterovih suradnika u prisustvu jednog filodendrona ubio je drugi filodendron, ali suradnici nisu znali tko je od njih taj ubojica. Nakon toga su jedan za drugim ušli u prostoriju u kojoj se dogodilo biljno ubojstvo, a u kojoj je stajao preživjeli filodendron. Istog trenuta kad je u nju ušao ubojica biljke detektor laži je jako otkucao, sugerirajući da je biljka prepoznala ubojicu.

Backsterovi pokusi stvorili su malo odgovora, ali puno pitanja. Recimo, je li za telepatiju uopće potrebna svijest u smislu kako je mi shvaćamo? Otkuda u biljkama, koje nemaju neurone, mogućnost raspoznavanja osoba i reagiranja na podražaje? Postoji li među svim organizmima neka nevidljiva veza, i onda kad je nismo svjesni?

Imam ja i svoju priču o biljkama, nju sam vam zapravo htio ispričati......

....ali sad je već stvarno kasno, otkazuju mi svi dijelovi tijela i mozga, mislim da ću to napraviti sutra.


A kad smo već počeli sa šalatom (u naslovu), da ne bude dosadno, s njom ćemo i završiti. A zna se tko je glavni medij na ovom blogu! Ovoga puta pjesma se zove Polk Salad Annie. To mi je jedna od najboljih. Baš vam zavidim ako je još niste čuli! I kaj da vam još velim, a da već ne znate? Možda samo....

.....gud baj!




- 01:37 - Komentari (16) - Isprintaj - #