< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (11)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (13)
Siječanj 2007 (17)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


 RSS | Komentari da/ne?





Vizionar

VIZIONAR - magazin na rubu znanosti.
Za one koje zanimaju pouzdane informacije o fenomenu NLO-a, free energyju i održivom razvoju. U svijetu čuda nema ih potrebe izmišljati. Stoga je VIZIONAR neprekidno u potrazi za znanstvenim potvrdama naizgled nepostojećih pojava, holističkim pogledom na svijet i tragovima davno zaboravljenih civilizacija.
Na svim kioscima (ili na broj 01/6683630)
Raniji brojevi

Linkovi

SAKAĆENJE STOKE

24.04.2007., utorak 

 

Evo i nastavka priče od prije nekoliko dana, i od prije stotinjak godina.

Upozorenje za one gadljive poput mene: neke od slika koje će biti prikazane nisu niti najmanje oku-ugodne. Zapravo, cijela priča uopće nije ugodna. Ali slika govori više od tisuću riječi. Zato su tu.

Tekst koji slijedi je zapravo za ovu priliku prepričan i skraćen intervju s Lindom Moulton Howe, kojega sam snimao prije dvije godine u Amsterdamu. Slike su iz istog izvora – iz Lindine powerpoint prezentacije. Ona je na trenutak okrenula glavu i – hop! – CD se našao u mom džepu. :-) Šala-mala. Ona mi ga je velikodušno dopustila da njegov sadržaj prekopiram na svoj memory-stick.

Dakle....

....američka istražiteljska televizijska novinarka Linda Moulton Howe, autorica dokumentarnog filma «Čudna žetva« («Strange Harvest») fenomenom sakaćenja stole počela se baviti u jesen 1979. godine, pokušavajući - prvo u saveznoj državi Colorado - doznati što se događalo sa životinjama koje su pronalažene osakaćene bez ikakvih tragova krvi.

Image Hosted by ImageShack.us




Nekim životinjama bilo je uklonjeno uho, nekima oko, nekima je duboko u grlu bio odrezan jezik ili su im bile uklonjene genitalije. U 97 posto slučajeva bio je uklonjen rektalni i/ili vaginalni dio, a sve bez krvi ili ikakvih drugih tragova. U mnogim su slučajevima životinje pronalažene na mokrim ili vrlo suhim mjestima, ili čak u snijegu, a da uokolo nije bilo nikakvih tragova, pa niti tragova tih životinja. Prvo što je Linda saznala jest da je policija pronalazila takve slučajeve sakaćenja životinja još pedesetih godina 20. stoljeća. Ako se sjetimo ranije opisanog slučaja koji se zbio Alexanderu Hamiltonu, moguće je da se to događalo i davno prije, samo nitko nije obraćao pažnju.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us




Kad bi pronalazili mrtvu, osakaćenu stoku, začuđeni policaji pogledavali su prema nebu jer - kako je moguće da na pronađenim životinja nema tragova krvi oko rezova, da oko tijela životinja pronađenih u pijesku ili snijegu nema nikakvih tragova? Kako je životinja došla na to mjesto ako nije bila položena odozgora? Kad je Linda Moulton započela istragu, policija joj je neslužbeno govorila da su vidjeli zrake svjetla koje su se spuštale s neba. Te su zrake povezivali s podizanjem i spuštanjem životinja. Za njezin dokumentarni film to joj nije bilo od velike koristi. Bili su joj potrebni ljudi koji će to reći u kameru.


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Konačno, kad je sjedila preko puta glavnog istražitelja u slučajevima sakaćenja životinja pri uredu javnog tužitelja u gradu Trinidad u Coloradu i pitala ga isto što i druge policajce, novinare, farmere – tko, po njegovu mišljenju, sakati te životinje - on joj je u kameru rekao da je zajedno s ostalim istražiteljima došao do zaključka da je riječ o bićima koja nisu s ovog planeta. Materijal u kojem je predstavnik zakona tj. službena osoba prvi puta rekla da su kod sakaćenja stoke u pitanju izvanzemljani, Linda Moultom Howe uvrstila je u svoj dokumentarni film, koji je emitiran kao posebna dvosatna televizijska emisija. Film «Neobična žetva» odjeknuo je poput bombe. Emitiran je 25. svibnja 1980. godine.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us




No, prema pukovniku Philipu J. Corsu, autoru knjige «Day After Roswell», sakaćenja stoke američka je vojska postala svjesna još 1950-tih. Pentagon je skupljao izvještaje s terena, od lokalne i državne policije, o otkrićima mrtve stoke koja je izgledala sistematski sakaćena. Policija je izvještavala da su veterinari, koji su bili pozvani na lice mjesta, zapanjeno otkrivali da je stoci izvučena sva krva i izvađeni čitavi organi takvom kirurškom vještinom da skoro nikakve štete nije bilo na okolnom tkrivu. Ranih 1960-tih čak je bilo spekulacija da izvanzemljani vade organe nekako drugačije, a ne kirurški, jer na zemlji nije bilo medicinskih istrumenata koji bi bar približno mlogi izvesti takve operacije. Američka vojska je spekulirala o svrsi «čudne žetve». Možda transplantiraju organe u druge vrste, možda ih koriste za proizvodnju nekakavih «hranjivih paketa» ili ih čak koriste za stvaranje «hibridnih bioloških entiteta».

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Sakaćenje stoke danas se istraženo nešto bolje nego u vrijeme emitiranja tog filma, a na uzorcima zemlje, biljaka i tkiva pronađenim na poljima, biofizičari i veterinari-patolozi otkrili su puno anomalija. Jedno od najvažijih otkrića do kojega je došlo u zadnjih pet do sedam godina jest pronalazak čestica čistog goveđeg hemoglobina kod tri životinje. Ne postoji način da se dobije čisti hemoglobin, ljudski ili životinjski, na bilo koji drugi način osim centrifugalnim postupkom u laboratoriju, za kojega je, naravno, malo vjerojatno da je primijenjen na pašnjacima ili u planinama. Potom, postoje svjedoci koji su vidjeli bića kako izlaze iz diskova te životinje podizane ili spuštane zrakama.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Jedna od najzanimljivijih zagonetki u svim istragama koje se bave sakaćenjem životinja upravo je pitanje instrumenta kojim su životinje rezane. Ti su rezovi isti kod životinja svih vrsta, svih veličina, na obje zemljine polutke. Nakon mikroskopskih analiza u laboratorijima, veterinari-patolozi su u svojim izvješćima napisali da se kod rezova koristila visoka temperatura. Na spomen visoke temperature, prva je asocijacija laser. No, kod rezova nije bilo tragova ugljika, a kod svih nama poznatih laserskih operacija, pod mikroskopom se nailazi na crne tragove ugljika. Kod osakaćenih životinja tih tragova nije bilo, što upućuje na to da je instrument bio sasvim druge, nepoznate vrste.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



I to nije sve. Priča ima i zanimljiv mali dodatak. Ali....to be continued. O tome u slijedećem postu, jer sada više nemam živaca uploadirat slike.

Nego, kaj vi mislite, kaj se to zbiva sa stokom?

Nitko ništa ne zna, pa smo svi slobodni nagađat', kaj ne?

Čitamo se!






- 21:22 - Komentari (32) - Isprintaj - #