Komentari

blablablogerica.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Mekon

    Poznavao sam Kaju Pereković. I sam sam bio član Društva Političkih Zatvorenika, dok se nije raspalo na dvije frakcije, jednu je vodila Kaja.
    Osuđen sam 1971. u JNA dva puta po 6 mjeseci. Odležao u Kićevu i Ohridu u Makedoniji. 9 godina i tri mjeseca bio pod nadzorom milicije. U tom sam vremenu upoznao Paradžika, Čička, Budišu. braću Veselica i još mnoge druge "disidente".

    avatar

    01.05.2018. (06:35)    -   -   -   -  

  • blablalica

    Da... većina članova Hrvatskog društva političkih zatvorenika ipak ostala je uz gđu. Kaju Pereković. A u ovoj knjizi su zapisana svjedočanstva mnogih žena pa tako i od moje mame.

    avatar

    01.05.2018. (07:03)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    teško je i mučno pročitati, a kamoli preživjeti sve ovo :((

    avatar

    01.05.2018. (07:24)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ružno je i tužno to što se dogodilo tvojoj majci. No ona je na kraju ipak ostala na životu. Moj otac nije iako se borio za ideale komunizma. Upravo zato što se borio za ideale a ne za stavove ljudi koji su mučili tvoju majku. Da je ostao živ vjerojatno bi i on prošao tu golgotu jer mu se sigurno ne bi dopalo ono u što se pretvorilo to za što se borio.
    P.S. Zanimljivo, čak ni politički zatvorenici u Hrvatskoj nisu u stanju držati se zajedno već se dijele. Onda nije čudno da se dijele i oni koje takve strahote nisu povezivale.
    Tu naviku Hrvata izrazio sam na svoj Semper contra način:
    Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

    avatar

    01.05.2018. (17:33)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Majka hrabrost.

    avatar

    02.05.2018. (10:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...