Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Wall

    postoji sudska presuda oko ustaškog pozdrava/znaka/ napisanog slogana ZDS.to je pravna osnova za skidanje.druga je stvar što u RH postoji konsenzus oko NDH i ustaša, u velikoj većini za takve za NDH/ZDH domoljubna i nastavak,pobjeda nepravedno izgubljenog rata 1945. Hrvati su većinski bili 1941.- jesu i danas--bit će totalitarni narod krvi i tla

    avatar

    07.12.2016. (08:59)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    evo wall ja ti kao Hrvat, većinski jebem mater totalitarno

    avatar

    07.12.2016. (10:07)    -   -   -   -  

  • Neverin

    najače su mi spike da je ZDS stari hrvatski pozdrav i onda se izvlače "dokazi" o operi Nikola Šubić Žrinski jer su Hrvati svi ludi za operom...

    Podsjeća me na onu Rojsovu izjavu o gejevima u Saboru:budi čovjek i priznaj "pederčina sam" tako isto i za ustaše koji zaobilaznim putem pokušavaju progurat svoja uvjerenja, a svi se nešto sakrivaju i čekaju mrak i čopor i kritičnu masu incidenata i spomen obilježja da skinu travestiju demokracije i slobode izražavanja iza koje se skrivaju.

    avatar

    07.12.2016. (12:11)    -   -   -   -  

  • borgman

    Vrijedilo je pročitati post radi ovog opisa :
    "Vežemo se uz mrtve ljude i mrtve ideje, jer ne znamo i jer se bojimo graditi vlastititi život, kao naroda među drugim narodima. Vrtimo se u krug, mrtvi za vanjski svijet, koji ide svojim putem, suočen sa novim brigama i nadama: klimatske promjene, četvrta tehnološka revolucija, regulacija globalnih financija, nejednakost, suzbijanje siromaštva, radna mjesta, obrazovanje, efikasnost i legalitet političkih sustava idr.. Za sve to, mi nemamo vremena. "

    @fresh... ne maši hrvatstvom, i ne sudi o događajima kada nisi bio niti u planu ( u najboljem slučaju si bio mlađi maloljetnik). Sve ono što si čuo ispričao ti je netko s namjerom (da te se dojmi, uspava ili zabavi), ali istina je jako gadna, i u takvim pričama se najčešće -zaobiđe. Nema revolucije ni građanskog rata nakon kojega su svi sretni, niti takvog stanja bez osvete, zločina i boli...ali povijesno gledano, niti jedna građanski rat nije nikada procesuiran na međunarodnim sudovima, ukoliko barem jedna od strana nije deklarativno navela (pisanim dokumentom) kako provodi eksterminaciju onih drugih. U revolucijama i građanskim ratovima, isto tako kako ne postoji jasna zapovjedna struktura, tako i ne vrijedi međunarodno pravo, i vrlo teško se pokreću sporovi i o žrtvama, jer je krivnja previše individualna (pa se u biti čeka da netko pobijedi, kako bi mogao uspostaviti "red (običnim sudstvom)"- ma koliko on bio nepravedan na kraju)

    @wall hrvati su dobili rat 45-e, jer niti su svi bili na strani ustaša i domobrana, niti na strani partizana...a jedna od opcija je dobila rat. Čisto za informaciju, ustaška vojska, u najvećem sastavu nije brojala preko 45000 ljudi. Domobrane su pripojili pa je ukupni broj vojnika NDH bio oko 80000. Teško bi mi bilo vjerovati kako su u 160 000 hrvatskih partizana te 45-e, više od pola bili srbi :-)

    @neverin...savršeno si u pravu

    avatar

    07.12.2016. (12:43)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    borgman dakle ti se slažeš, s wallom da su hrvati kako 41, tako i danas, a po njegovom i bit će totalitarni narod krvi i bla bla bla

    pa ti si ga sam demantirao za 41, brojkama, kurčiš se da si i sam bio branitelj, jesi li onda i ti totalitarac, jer ako se walla pita jesi, ako i nisi bio dovoljno je da si Hrvat po njemu,
    i ne preseravaj se ako si bio branitelj, onda si i ti pozdravljao sa za dom spremni, jer smo svi pozdravljali, ili si ti ko Stipe Mesić samo zijevao
    unatoč tome što smo tako pozdravljali, u mojoj postrojbi nije bilo ni jednog ustaše, ne znam kako je bilo kod tebe, sa mnom su bili uglavnom hrvati, nekoliko časnih srba, par muslimana, i jedan albanac

    avatar

    07.12.2016. (18:26)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Zorane, tekst je vrlo razuman. Mislim da taj pozdrav u javnosti treba zabraniti bez obzira ima li ga u toj operi ili ne jer je bio geslom fašističke NDH. Prema tomu, dođe li do njegove zabrane sve udruge koje ga imaju u Statutu ili pečatu morat će ga izbaciti.

    Poštujem žrtve HOS-a, posebice u 1991. i 1992., ali se nisam slagao s njihovim znakovljem.

    Pavelića ne bi trebalo veličati, jer je bio gubitnik i naredio je ili je poslušao genocidne naredbe. A ni Tito nije bio cvjećka! Samo u mojoj općinici (Orašje) kod Bleiburga, u Sloveniji i na Križnome putu glavu je izgubilo skoro 1.000 muškaraca od kojih je njih 50-ak bilo u domobranima, a svi ini bijahu civili. Takvo što mogao je narediti samo čelnik, a to je bio - Tito!

    avatar

    07.12.2016. (20:48)    -   -   -   -  

  • borgman

    @fresh... ja sam 91-e imao 23, i gle čuda, nisam pozdravljao nikoga sa "za dom..." (iako mi se u par pijanih dana omakla i "spuuustila se gusta maaagla", a i ponešto drugo)...s time da sam nakon 93-e bio humanitarac, i obišao baš sve strane u ratu, prokrstario BiH, i bio svjedokom mnogih stvari. Znam jako dobro o čemu govorim.
    A što se mene kao osobe tiče, potpuno totalitaran, nemilosrdan prema neprijateljima, i dobar prema prijateljima, zagovornik smrne kazne za teminalna zlodjela i strogog suda za sve koji se pravdaju bilo kakvom neubrojivošću. I pri tome, kako mi u dosjeu humanitarca piše "pošten do gluposti" (dobro zvuči na engleskom).
    Apsolutno nisam....politički korektan.
    I jako svjestan da prošlost nije ono u čemu se živi. Postoji samo SADA, i jedino što možemo promijeniti, napraviti boljim, popraviti i uljepšati je ono sada. Prošlost je mrtva. Radi odreska su ubijene krave. Čak i kada bi netko uspio prozvati ubojice krava, ništa osim probavljenog odreska ne bi dobio nazad, krava više nema, zakasnili smo...a najveći lopovi u Hrvatskoj su upravo pripadnici te naše nacije (i našeg naroda), naši, nikakvi stranci.

    avatar

    07.12.2016. (21:01)    -   -   -   -  

  • neukrotivacarolija

    Osobno sam poznavala Antu Paradzika i pokojnog mu sina, ljudina.

    avatar

    08.12.2016. (00:13)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

    I. IZVORIŠNE OSNOVE

    Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
    – u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.


    ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA
    NN 174/04, 92/05, 02/07, 107/07, 65/09, 137/09, 146/10, 55/11, 140/12, 19/13, 33/13, 148/13, 92/14

    Članak 2.

    (1) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je osoba koja je kao dragovoljac i pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (ZNG, Hrvatske vojske, Ministarstva obrane, Policije, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a) te pripadnik naoružanih odreda Narodne zaštite koji je u njima proveo najmanje 5 mjeseci do 24. prosinca 1991. godine), organizirano sudjelovala u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, odnosno suvereniteta Republike Hrvatske u bilo kojem razdoblju Domovinskog rata (u daljnjem tekstu: hrvatski branitelj iz Domovinskog rata).


    Ego dakle, Zakon o Hrvatskim braniteljima je na snazi i spominje postrojbe HOSa koje u svom službenom grbu imaju "Za DOM SPREMNI". A kao službene postrojbe HOSovci su registrirani kao Branitelji u Domovinskom ratu s grbom i sloganom, pa je tako sve službeno potvrđeno.

    Toliko o pamfletskim navodima autora ovog posta koji nonšalatno iznosi LAŽ:
    "Međutim, taj zakon još nije izglasan".

    Izglasan je taj zakon, @Zorane, izglasan. Brojevi Narodnih Novina gdje je zakon objavljen nalaze se u mom komentaru gore. Jesi li iznenađen? :-)

    Samo toliko o jednoj u nizu tvojih LAŽI

    Baš kao što stoji činjenica i da su početkom rata HOSovci bili najbolje postrojbe, jer su uvijek išli prvi, ispred svih. O tome možeš pitati bilo kog Hrvatskog generala ili časnika koji je sudjelovao u Domovinskom ratu.

    I dok si se ti skrivao čekajući da u Zagreb ujesen 1991. uđu "tvoji", pa da od (prikrivenog) petokolonaša postaneš suradnik okupatora, kvisling (što se na sreću nije dogodilo), mi branitelji smo to onemogućili. Pa ti je sad krivo što nema petokrake i "breketanja". Jebiga, ne možeš imati sve. Baš kao što stoji činjenica i da su početkom rata HOSovci bili najbolje postrojbe, jer su uvijek išli prvi, ispred svih. O čamu možeš konzultirati bilo kog Hrvatskog časnika koji je sudjelovao u Domovinskom ratu 1991 i 1992.

    "Zorane, tebi zapravo seta sve što je Hrvatsko izuzev Hrvatskih kuna koje psuješ ujutro dok piješ "kafu". Jer, kune su izvorna valuta NDH, dok je pozdrav "Za Dom (spremni)" preuzeta stečevina koja ima stoljetnu tradiciju u Hrvatskoj o čemu imaš na Osiječkoj TV čitavu emisiju. Pa si je pogledaj ako nisi, iako znam da jesi.

    Dezerteri, antifašisti i svi ostali mrzitelji Hrvatske i Hrvata u Hrvatskoj i izvan nje, od kojih su se neki skupili na ovom kutku Interneta, zapravo ne mogu podnijeti činjenicu da Hrvati postoje i nisu istrijebljeni, da zamislite čak imaju i svoju suverenu državu Hrvatsku, da nema Jugoslavije, a još manje da postoji Velika Srbija. O svemu tome kod mene, pa se neću ponavljati.

    Osvrnuo bi se samo na Jugo-naci-fašistička "tumačenja zakona" i "tumačenja" što je zabranjeno, a što nije, Naravno, uvijek kad su u pitanju "naši", jer za "njihove" to ne vrijedi. Da imaju vlast u Hrvatskoj, uveli bi opet oni "rudarske radove" )gdje su svojedobno stali 1948, ' jer masovna ubijanja su trajala do tada) i zabranjivali bi sve i svašta. Pri tome bi išli tako daleko da bi zabranjivali riječi i jezične konstrukcije, jer ... "Ya dom spremni" je konstrukcija koja se sastoji od riječi, baš kao što je to i konstrukcija "Smrt fašizmu". A samo IDIOTI mogu ići tako daleko da zabranjuju jezik, a što opet dokazuje kako su Jugo-naci-fašisti zapravo IDIOTi. Baš kao što Einstein kaže:
    "Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran."

    avatar

    08.12.2016. (11:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Blokirani, kad se već bakčeš ustavom i zakonima, ali vjerujem da zakon koji se ne slaže s tobom nije nikakav zakon ali ćemo ipak prepisati...

    Zakon o udrugama članak 15, stavak 1 kaže:

    Članak 15.

    (1) Riječ »Hrvatska« na bilo kojem jeziku i njezine izvedenice te dijelovi grba i zastave Republike Hrvatske, kao i nazivi i znamenja drugih država te nazivi jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, dijelovi njihova grba i zastave te nazivi i znakovi međunarodnih organizacija i imena fizičkih osoba mogu biti sadržani u nazivu i znaku udruge na način kojim se ne vrijeđa njihov ugled i dostojanstvo.

    dok izvorišne osnove ustava kažu:

    – u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima Socijalističke Republike Hrvatske (1963. – 1990.), na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

    Što znači da je registracija te udruge neustavna i nezakonita što znači da je postavljanje one ploče isto tako nezakonito.

    ala ciao

    avatar

    08.12.2016. (13:17)    -   -   -   -  

  • partizan

    @neverin
    blokirani je bosraček, tako da ti je svako objašnjavanje s njim uzaludan posao. budala ostaje budala, glupan ostaje glupan a govno uvijek smrdi.

    jebate kaj su dosadni, prepotenti i umišljeni razni tipusi sa svojim idijotarijama tipa "mrze hrvatsku" "mrze sve hrvatsko" "sve što počinje s h" i slična sranja. valjda ce im dosaditi kad si nađu nešto zanimljivije. bokček npr. žensku da ga primiri.

    @zorane
    apsolutno se slažem s tekstom. hosovci su bili na lošem glasu i ne bez razloga. niti jedan normalan branitelj nije htio imati posla s njima, a niti se pozdravljao ustaškim pozdravom.
    nadam se da će i ovaj problem riješiti jer sramota je da bilo gdje ističemo tak poklič, a pogotovo u blizini konc logora.

    avatar

    08.12.2016. (16:11)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Ustav RH spominje i NDH i ZAVNOH, oboje kao izraz težnje kroz koje su se Hrvati željeli oživotvoriti ideju obnove Samostalne i Nezavisne Države Republike Hrvatske, no to, nema veze s temom, HOSovci u obrani i stvaranju Hrvatske.

    S druge strane, povijesne činjenice govore kako su Jugo-naci-fašisti tretirali obje skupine Hrvata koji su željeli neku vrstu države, jer i jedni i drugi su smetali. Pa su stradali u genocidu u kom je 20% Hrvata učinkovito dehumanizirano, što u rudnicima, što u jamama, a što u fojbama. Pa su jugo-naci-fašisti u tako opustošene krajeve naselili one koji su sudjelovali u tim pokoljima, uglavnom ne-Hrvate. A njihova su djeca danas antifašisti koji kmeče kao mala derišta. Čovjeku se možda samo preostaje čuditi kakve su nebuloze kao "argumente" oni sposobni navesti. Da ti pamet stane, jer to i nisu argumenti. To je histerična deračina dvogodišnjaka. No i to je ljudski, jer ljudska je glupost.

    Policija zvoni telefon, javlja se dežurni policajac:
    - "Dobar dan, izvolite."
    - "Brzo, pomozite mi! Ušla mi je mačka u kuću!"
    - "Nema razloga za paniku, gospođo."
    - "Ma, kakva gospođa - ovdje papagaj!"

    avatar

    08.12.2016. (20:31)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Hrvatske oslobodilačke snage

    Da vas samo nije bilo
    kakvo zlo nas nebi stiglo
    u Hrvatskoj lipoj našoj
    na hrabrosti hvala vašoj.

    Svi odani domovini
    branili nas u planini
    i na moru i u ravnu
    goneć bandu razuzdanu.

    Bandu što bez srca bi
    JNA i četnici
    sa istoka barbare
    što nizašto nemare.

    Manijake što nas klaše
    pokradali što im paše
    palili i pustošili
    di god htili di god stigli.

    Oslobodilačke naše snage
    hrvatskome srcu drage
    zato hvala navelike
    iz ljubavi i na vike.

    avatar

    09.12.2016. (06:16)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Napisa sam a Zorule je izbrisa da će taj Neverin i umrit a neće znat na koliko mista je šupalj.

    Partizan,osobna govna ždereš punim ustima.

    avatar

    09.12.2016. (06:21)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Kažu,Tito ne kolje Hrvate
    kad su živi što nam se ne vrate.
    Druže Tito jebemo ti mate
    i onome tko nam kaza zate.

    avatar

    09.12.2016. (06:35)    -   -   -   -  

  • borgman

    @Blokirani ti uporno gluperaš o tome kako su antifašisti potomci doseljenika. Jesi li ti zdrav u glavu?
    Na kraju je rata 45-e bilo više hrvatskih partizana nego cijele ustaške vojnice, ravno 2 puta. Valjda ne shvaćaš da ne poima svatko svoju državu kao nacističkog prirepka, nego da je do nje bio spreman doći i kroz borbu protiv nacista. I svakom svojom riječi vrijeđaš sve one koji su se borili za ovu Hrvatsku (kao ja), a nisu ljubitelji crne uniforme. Srami se jadniče.

    avatar

    09.12.2016. (08:54)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Borgman,bez obzira na broj tih partizana,bili su krvoloci...
    Bleiburg i križni put dovoljno govore.

    avatar

    09.12.2016. (17:51)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    "Ustav RH spominje i NDH (...) kao izraz težnje kroz koje su se Hrvati željeli oživotvoriti ideju obnove Samostalne i Nezavisne Države Republike Hrvatske"

    u kojem to paralelnom svemiru Ustav RH spominje NDH u pozitivnom smislu, a kamoli u navedenom? ni prvi ni zadnji "domoljub" koji bi dijelio proizvoljne lekcije iz Ustava i povijesti, a ne zna niti povijest niti temeljni zakon vlastite zemlje.

    avatar

    09.12.2016. (21:57)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Paveliću da nam nije tebe
    žive bi nas mećali u grebe.

    greb = grob

    avatar

    10.12.2016. (10:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...