Komentari

anitabrezovic.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • Anita

    Eto, nešto opet svakidašnje

    avatar

    29.04.2016. (09:15)    -   -   -   -  

  • elwa hr

    i pogubile se

    avatar

    29.04.2016. (10:22)    -   -   -   -  

  • Anita

    Tako je

    avatar

    29.04.2016. (10:34)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    pa i nije baš svakidašnje ....

    avatar

    29.04.2016. (14:06)    -   -   -   -  

  • Anita

    A ne znam više.

    avatar

    29.04.2016. (14:40)    -   -   -   -  

  • jelen

    Potpuno se slažem s ocjenama koje daješ o toj osobi- šepurenje, zbunjenost, izmanipuliranost... traganje za "čvrstim referenacama" identiteta, sve uslijed nedostatka samopouzdanja. Problem je što takva instant vjerovanja koja su danas u zamahu ciljaju baš na mlade (i ne samo mlade) nesigurne ljude ili ljude u teškim životnim situacijama da im ponude svoje "bogoobjave". Svjetovno društvo bez obzira na sve "ugode" koje pruža nema za ponuditi ništa u situacijama kad u životu zbilja "zagusti" - zato tu nišu vješto popunjavaju aktivisti i propagandisti određenih "religijskih" programa sa svojim instant rješenjima.
    Nadalje tu je kao što veliš utjecaj muža, to je veliki problem za takve supruge/obraćenice i opasnost rekao bih, kad se ta današnja neumna svjetovna emo-ljubav, (ovisnost o emocijama) kad se hibrdizira s pseudoreligijskim žarom, to je onda vrzino kolo čiste Smrti. Ne mislim da je to isključivo ženski problem nego je možda ovaj smjer koji je u tekstu opisan simptomatičan za žene danas, muškarci također polaze na istu stranputicu ali s nekih drugih polazišta.

    Druga stvar je promašeno poimanje "vjerskih sloboda" i uloga državnog aparata koji bi trebao odraditi svoje u navedenom slučaju. Na današnjem liberalno-glavinjajućem Zapadu ničem se ne treba čuditi nit se bogznačemu nadati :-))

    avatar

    29.04.2016. (16:23)    -   -   -   -  

  • KratkiBlog

    Nije mi baš jasna usporedba njihove te ''islamske obleke'' i toga da ti ne hodaš s trnovom krunom i u bijeloj halji. Kad njima njihova vjera to nalaže, a nama naša ne. No, pošto su islamisti komplicirani i situacija je takva kakva je. Ok, religija nije terorizam, Ali, veliko ALI terorizam nije neočekivani rezultat islama, već logični slijed onoga što se poučava u madrasama, tradicionalnim islamskim vjerskim školama (ove škole se nalaze u svim državama sa većinskim muslimanskim stanovništvom, a na Zapadu ih praktički nema jer zapadne države ne dopuštaju takvu vrstu škola te muslimani sa zapada pohađaju državne svjetovne škole ). Osim što brojne islamske vjerske škole u svom programu imaju predavanja o terorizmu i gerilskim ratovima, također, uzevši općenito, obrazovanje koje se tamo može postići, u svojoj je biti fundamentalističko te se tu i krije jedan od glavnih uzroka terorizma. Te škole, naime, prikazuju religiju kao rješenje svih problema, a prema Zapadu se postavljaju na radikalan i nepopustljivi način te podučavaju da se problemi koje islam ima na Zapadu mogu riješiti samo džihadom – uništenjem Zapada i svega onoga što smatraju prijetnjom vlastitoj religiji.
    Po meni da ravnateljica drži do ugleda škole uručio bi se otkaz dotičnoj. Realno ti zamotani se prije nisu zamjecivali,sad ih nitko vise ne gleda na isti način. SORRY NA RASPISIVANJU! :)

    avatar

    29.04.2016. (16:24)    -   -   -   -  

  • KratkiBlog

    I gle, njoj neka se pomogne,organizirajte se, tko želi, dobra volja. Iz teksta zakljucujem da je osoba labilna i izmaltretirana na neki način te kao takva nije kompetentna poučavati djecu.

    avatar

    29.04.2016. (16:29)    -   -   -   -  

  • Anita

    Ne, čak štoviše, raspišite. Drago mi je čuti svačije mišljenje. Otkaz joj se, citiram:" Ne može dati, jer će se pozvati na vjersku diskriminaciju." Citiram dalje: "Mjere se poduzimaju samo ako se nešto dogodi..." (700 djece je u školi).
    Treće. poznajem muslimane koji žive svoju vjeru u našoj zajednici a ne oblače se na taj način. Ono s trnovom krunom, sam htjela reči kako sam ja vjernik, idem u crkvu, trudim se biti bolja osoba, ne griješti i živjeti što mi moja vjera nalaže i vlastiti razum, a ne pokazujem okolini oblekom svoju pobožnost niti vjersko opredjeljenje, jer živim u 21. stoljeću i ne tražim potvrde iz vana. Možda sam u krivu. Ne znam.

    avatar

    29.04.2016. (16:38)    -   -   -   -  

  • KratkiBlog

    Draga Anita iz evo primjera o oblačenju se moze uvidjeti koliko je naša vjera zdravija. :) Dobro ne zelim niti ja diskriminirati nekog zbog vjere, također imam prijatelja muslimana, normalan čovjek. Ali ne znam da li je zbog tih napada ISIS-a ili sta vec ,te islamiste ne mogu bas nekako gledat, jos da mi dijete uči...daj bok...pa da kao sto je nju taj njen navukao na islam da ona nagovara djecu kroz neke priče. Takav nam je zakon za sve. Znam. Mozes prijavljivati do beskonacnosti, dok se ne desi ranjavanje,ubojstvo,nestanak ne radi se nista. ...a i to sto se tad napravi.

    avatar

    29.04.2016. (16:57)    -   -   -   -  

  • Mirko

    https://blog.dnevnik.hr/istnochfrisch
    Jako lijep post.
    Ne mogu se javit registrirano.
    Neka zabrana.
    Bogi i Hrvati!
    Dobrodošli kod Mirka!

    avatar

    29.04.2016. (17:08)    -   -   -   -  

  • NEMA RAJA NA ZEMLJI

    Zaključak ti je svevremen.
    Šta te briga za cigiće i islamiste!
    Stvarati takvu klimu da se Hrvat ne izgubi među Hrvatima.
    I Hrvaticama. Dakako.

    I bit će bolje!
    Vjerojatno.

    avatar

    29.04.2016. (18:20)    -   -   -   -  

  • jasna

    Postovana Anita
    Vas post i komentari o njemu je dokaz koliko je islamofobija rasirena u Hrvatskoj. Osudjivati pripadnike jedne vjere, a nemati elementarno znanje o istoj, je krajnje neozbiljno i uz to dizati hajku i pozivati na linc je kriminalno.
    Pravo pitanje je sto je tu mladu zenu privuklo toj vjeri, ili sto ju je odvratilo od njene vlastite? Mozda ona nije stavila znak jednakosti izmedju Islama i terorizma? Mozda nije povjerovala " zapadnim medijima" o tome kako su muslimanske zrtve manje vrijedne od zrtava zapadnoevropskih gradjana, i da je muslimanska atomska bomba ( koje nema ni jedna muslimanska zemlja) opasnija od americke ili izraelske?. Zasto je treba odmah diskreditovati sto se pokrila jer joj to nova vjera nalaze? Zasto mora odmah biti izmanipulisana?
    I krscanke su se nekada pokrivale (sjetite se svojih baka ili prabaka), a u crkvi zena pokrije kosu iz postovanja prema majci Isusa koja i sama ima maramu na glavi.
    Zeljeli ili ne zeljeli muslimani su svuda oko nas, treba ih upoznati, a ne bojati se ih. Jedina opasnost je to da ce te ih zavoljeti. Pustite predrasude i ne vjerujte zapadnim mocnicima koji im ruse vlade i tjeraju u izgnanstvo da bi opljackali njihova bogatstva, a sve to prikazati kao uvodjenje demokratije. Davno je Dolar , Eur.....itd zamjenio mjesto Isusa u srcima krscana( naravno ne savih).
    Covjek treba ponekad ukljuciti mozak , a ne vjerovati sve u ono sto nam svjetski mediji govore.

    avatar

    29.04.2016. (20:54)    -   -   -   -  

  • Anita

    Jasna nemam ja ništa protiv Islama kao vjere, niti muslimana kao ljudi. Međutim, na osnovi svih nedavnih događaja imam pravo sumnjati u postupke dotične, osobito u one koji preko noći postaju pripadnici druge vjere. A ne vjerujem da su preko noći upoznali Islam. No, može se moj stav tumačiti i kao predrasuda. Ne smeta mi. Smeta mi činjenica da smo sami maknuli raspela iz učiona da se drugi ne bi osjećali ugroženi, a šutke pristajemo na ovu glupost. Ali moramo biti tolerantni, bez predrasuda. Gdje su granice te tolerancije?

    avatar

    29.04.2016. (21:47)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Anita, ja sam taj kojeg spominješ u postu. Pa evo zašto sam privilegiran kao katolik----------Naravno da sam privilegiran što sam rođen u katoličkoj obitelji jer je katolička vjera jedina u kojoj je sva istina. To što se priča drukčije nakon Drugog vatikanskog koncila e to je druga stvar. Zato će doći do raskola jer Bergoglio valja gluposti za neizdržat. Pročitao sam i Bhagavat Gitu, Konfučija, Lao Cea, Kuran i mnoge druge knjige. Ništa nije ni blizu Bibliji.
    Draga @jasna, u pravu si što se tiče marama. Zato nam se i događa prodor islama na zapad preko izbjeglica jer zapadne žene ne nose maramu. Ma pardon nije toliko bitna marama koliko je bitno šta ona simbolizira. Inače, pakistan ima atomsku, zato ubijaju kršćane, a Jadnu Asiju Bibi drže već mislim pet godina u zatvoru. Osuđena je na smrt jer je ko fol (svjedočila dva mamlaza bez drugih dokaza) vrijeđala mislim Muhameda ili islam. Mislim kakva je to kultura koja ubija ljude radi vrijeđanja i izgovorene riječi. Pa to je čisti komunizam a ne religija. Zato islam gubi na popularnosti u svijetu, jer su kruti, netolerantni. Uostalom može se na internetu naći da je Muhamed pobio 800 židova (otsjeko im glave) i to pred ženama i djecom. I onda su birali koje će žene uzet za sebe. Ako je to istina onda su isilovci pravi muslimani jer se oni vraćaju korijenima. Kad se kršćanin vraća korijenima onda ljubi čovjeka u mjeri u kojoj je Isus ljubio ljude. Ozdravljao ih i umro umjesto njih za njihove grijehe.

    avatar

    29.04.2016. (22:04)    -   -   -   -  

  • jasna

    Bog dzs upucuje koga hoce, a koga nece ostavlja u zabludi. Da je htio mogao je uciniti da svi ljudi budu iste vjere, ali nije iz mudrosti svoje. Pravi put se razlikuje od zablude. Muslimani i Islam nisu isto. Islam je savrsen , a muslimani nisu.

    avatar

    29.04.2016. (22:34)    -   -   -   -  

  • Prvo kava

    Pa, ja nisam ni musliman ni katolik (deklariram se kao ateist) i ne podržavam raspelo u učionici. Dapače, ako netko želi nositi feredžu, neka nosi dok god podučava ono što mu je u opisu posla (za što vjerujem da nema sumnje).
    Drugo, dizati paniku oko promjene vjere je fakat malo pretjerano. Da se kao katolikinja jednog dana samo prestala pojavljivati u crkvi, nitko ne bi ni trepnuo. Ili bi, ali se ne bi pozivalo upravu da joj da otkaz. Zar bi se osjećali sigurnije da u školu dolazi obučena po vašim standardima, bez obzira koju vjeru prakticira u svoja 4 zida.
    Općenito, ne kužim logiku iza vašeg straha. I uvjerena sam da se nije prkeo noći odlučila promijeniti vjeru, nego je to nešto što je pripremala dugo ali nije o tome razgovarala s vama (pitam se zašto...).

    Bartimej Croata, očito si od Biblije pročitao samo novi zavjet (ili nisi, nego samo ono što se čitalo u crkvi). U korijenima kršćanstva su pokolji djece, incesti i sl. tako da malo sutra o silnoj ljubavi.

    avatar

    29.04.2016. (23:22)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Prvo kava, nisam ni ja za to da se u školama stavlja križ na zidove. Ne radi tolerancije prema drugim vjerama nego jer je sam Isus odvojio državu od crkve rekavši u onoj jednoj zgodi -...caru carevo, Bogu Božje.
    Dug je put od Božjeg (Mojsijevog) Zakona do Milosti Isusa Krista. Narodi palestine su imali religijski običaj okrutno ubijati tj. žrtvovati vlastitu djecu. Zato je Jahve preko Izraelaca vršio herem (mislim da se tako zove). Zakon je bio put do Isusa. Isus je promjenio pravila pa je sud prepustio samo Bogu. Kršćani se nažalost nisu uvijek toga pridržavali i imamo ispriku papa radi toga. Jeste li ikad čuli da se netko ispričava u ime islama za pokolje u samom nastajanju njihove religije. Makar se od osnivača očekuje savršeno ponašanje da bi se vjera mogla nazvati savršenom. Kad završim seriju postova o feminizaciji katoličke crkve onda ću nešto o islamu kroz biblijske tekstove, jer je tamo sve rečeno unaprijed. Nažalost teolozi slabo kauže simbole pa je o tome malo šta rečeno.
    @jasna, hvala na iskrenosti, tako možemo povesti normalnu raspravu.
    PS. Mene nitko u katoličkoj crkvi neće 'napasti' i skratit me za glavu jer ih kritiziram. Isus je rekao -Opominjite jedni druge-. Znači od nas vjernika se očekuje intelektualni angažman.
    Zar to nije savršeno. Potpuna sloboda, jer je Bog Bog slobode. Mi kršćani smo djeca Božja ako smo rođeni od Duha. Nismo robovi Božji kao što Kuran već na početku objavljuje. Naš Bog je Emanuel -Bog s nama- kako kaže već Stari zavjet.

    avatar

    30.04.2016. (08:22)    -   -   -   -  

  • Mirko

    https://blog.dnevnik.hr/istnochfrisch
    Jako lijepo napisano.
    Ovo iznad je moj blog-post a ne mogu komentirati registrirano.
    Neka zabrana...
    Dobrodošli kod Mirka!

    avatar

    30.04.2016. (08:35)    -   -   -   -  

  • Anita

    Bartimej raspela u školi -svejedno mi je jer o tome ne odlučujem ja. Ja odlučujem kod sebe doma. No, u usporedbi da se od nas očekuje bezgranično tolerancije i prihvaćanja, zatim šutnje, zašto onda dotična osoba, nema tolerancije prema okolini u kojoj radi. Sljedeće, drži se sata, osim povremenog dobacivanja o štetnosti svinjetine - zašto ne mogu tvrditi da je iz vjerske pobude. Poanta cijele priče jeste - Zašo moram tolerirati takvo nametanje.? Ne zanima me Islam niti koja je vjera istinitija. meni je moja, muslimanu je njegova. Istina je relativan pojam. Iskreno - da, smeta me takvo oblaćenje u javnim prostorima. Jer to je osnovna škola a ne đamija. To je Hrvatska, a ne neka muslimanska zemlja . Da nemam tolerancije za rad takve osobe u školi, jer odluka o prelasku na Islam je donesena u 7 dana (informacija njezinih roditelja) kao i vjenčanje.

    avatar

    30.04.2016. (10:49)    -   -   -   -  

  • Anita

    Bartimej nije samo vaša izjava u pitanju, čula sam istu, proteklih osam mjeseci nebrojen puta. U istom kontekstu. Iskreno i ja se osjećam tako i u odnosu na Islam, Hindu.... samo to ne znači da sam u pravu.

    avatar

    30.04.2016. (10:51)    -   -   -   -  

  • Anita

    Zaboravi. Oprosti Jasna, meni Islam nije savršen. Moram se složiti s Bartimejem, Niti je je Islam savršen, niti oni koji ga tumače.

    avatar

    30.04.2016. (11:04)    -   -   -   -  

  • Prvo kava

    Anita, vi ćete napraviti kako najbolje znate, ali meni se vaša netolerancija ne čini opravdana niti etička jer je naprosto- fobija. Nema sumnje da žena radi svoj posao i sad ju treba progoniti jer se oblači i moli drugačije... Pa ljudi moji, 2016. je godina, možda je stvarno vrijeme da počnemo gledati ŠTO tko radi ili govori, a prestanemo generalizirati i trpati ljude u sitne malograđanske ladice gdje sve što nije u našoj ladici nužno ne valja i treba ga istrijebiti.
    Uz dužno poštovanje, meni je ovo u najmanju ruku alarmantno.

    avatar

    01.05.2016. (00:07)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Anita, prepusti meni tumačenja. Ako se @jasna uvrijedila i nazvala te islamofobom to je njen problem. Nisi nikom glavu otsjekla. Kršćane ubijaju u Siriji, a bome i u Pakistanu što i jest užasan problem. O tome naši muslimani šute. Tek u zadnje vrijeme ograđuju se. Mislim šta se imaš ograđivat, oglasi fetvu ako si imam. Zapadne novine uopće nisu donijele nikakav izvještaj o stavljanju kršćana na križ i otsjecanju glava. To je naš problem. Ovaj jadni papa oglasio se tek sad kad su tisuće pobijene. Ali nikad, stvarno nikad čovjek ne smije generalizirat. Uvijek među svim vjerama ima heroja. Evo kad su u Libiji na obali mora prije nego su kršćanima otsjekli glave onda je jedan musliman rekao- ako su ovi ljudi nešto krivi onda sam i ja kriv. (tako nekako) I onda su i njega ubili. Pa to je dovoljno da ja volim sve muslimane, samo radi tog čovjeka. Nisu nam svi neprijatelji. Ali lakše je voljeti i neprijatelje muslimane, kad znaš da među njima žive i takvi heroji. Nek mu Svevišnji Bog udijeli najvišu nagradu u Nebu. Zbilja ne smijemo zaboraviti najviši Isusov zahtjev- Ljubite svoje neprijatelje.
    Treba se sjetiti i Hasanbegovića koji je trenutno naš najbolji ministar. Čisto da ne izgubimo živce kad gledamo šta se radi u Pakistanu. Asia Bibi ima četvero djece a toliko je drže u zatvoru. Bože sačuvaj. Užas jedan. Već bi je ubili da se ne pišu peticije. I ja sam jednu potpisao. .
    Pisat ću i o čistim i nečistim životinjama i kad i zašto je to uvedeno. Strpite se. To su za mene lakše teme. Ovo o feminizmu mi je zahtjevno. Sav se preznojim pri pomisli da bi trebao još koji post na tu temu.

    avatar

    01.05.2016. (00:20)    -   -   -   -  

  • Anita

    Bartimej; čekam sljedeći vaš post.

    Ne ljuti mene što su me nazvali islamofobom, nazvali su me i homofobom.
    (Izrazi uostalom ne postoje u psihologiji, već su izmišljeni). No, ne mogu prihvatiti nametanja, poput Islam je savršen itd. Meni je Kršćanstvo savršeno, a ne Islam. To ne znači da vrijeđam , pripadnike drugih vjera. Sljedeće, što mi je najviše jadno jeste naša pasivnost u nekim stvarima. Nisam osobno ni ja da se raspela stavljaju u razredima. Slažem se s onom Bogu božje, caru carevo, Ali isto tako smatram, i stojim iza toga, da to treba vrijediti za prof iz biologije, u ovom slučaju. Postoji određeni kodeks oblačenja i ponašanja, koji ako vrijedi za mene, vrijedi i za nju. Ja ako mi se prohtije ići u tuđu kuću, dom, džamiju, poštovati ću sva pravila koja vrijede tu, no isto tako zahtijevam i očekujem da se u mojem domu poštuju moja pravila. To je "Sav Zakon i proroci. Isto bih reagirala, možda ne tom žestinom, da mi dođe neki hindu - nešto u njihovoj tradicionalnoj obleki predavat u školu, išta drugo osim vjerskih predmeta. Istina na Islam malo žešće radi svega što se zbiva oko Islama u zadnje vrijeme. I nije to iz mržnje prema Islamu, već iz straha od postupaka novopećenih islamista i onih koji ga tumaće na način da opravdaju svoja sranja...

    avatar

    01.05.2016. (09:26)    -   -   -   -  

učitavam...