Iznajmljivanje stanova

28.03.2014., petak

Država daje 40 posto novca za energetski učinkovitu obnovu zgrada

ZAGREB - Građani koji žele obnoviti svoje kuće, čime bi one postale energetski učinkovitije, što znači i manje režijske troškove mogu to učiniti uz pomoć države koje im je spremna snositi 40 posto troškova te obnove.
Vlada poticaje od 40 posto nudi kroz Program energetske obnove obiteljskih kuća što su ga predstavili ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. Već ranije Vlada je predstavila Program energetske obnove zgrada javnog sektora , a pripremaju se isti programi i za višestambene zgrade i za komercijalne zgrade. Programom energetske obnove obiteljskih kuća u ovoj se godini očekuje obnova oko dvije tisuće obiteljskih kuća, a najavljeno je i da će program trajati do 2020. godine stanovi Varaždin

Oznake: stanovi Varaždin


- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.03.2014., četvrtak

Koliko je pala cijena stanova u Zagrebu u godinu dana?

Cijene stanova u gradskoj četvrti Novi Zagreb istok u godinu dana pale su 11 posto. Tamo je prosječna cijena stana lani u veljači iznosila 1472 eura, dok je ove godine cijena četvornoga metra pala na 1309 eura.
Najnoviji su to podaci koje je za veljaču 2014. objavila stranica Centar nekretnina. U cijelom su Zagrebu cijene stanova u mjesec dana pale 0,6 posto, osim u gradskim četvrtima Trešnjevka jug i Gornja Dubrava stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.03.2014., utorak

Dubrovački vrtovi sunca: Kordići na sudu pobijedili državu

ZAGREB - Država je izgubila jednu od najskupljih parnica u zagrebačkoj Palači pravde, a vezana je za povijest luksuznog turističkog kompleksa Radisson Blu Resort & Spa Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu pokraj Dubrovnika.
Nepravomoćno je presuđeno da je ništetna nagodba između RH i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) te poduzetnika Josipa Kordića i njegova sina Borisa iz 2008. jer su bili prisiljeni zbog poslovne nužnosti nagodbom državi i HFP-u isplatiti 137,4 milijuna kuna, piše Večernji list.
Presudom sutkinje Andree Krstanović Čada naloženo je RH i Centru za restrukturiranje i prodaju, kao pravnom sljedniku Agencije za upravljanje državnom imovinom, da solidarno Kordićima vrate137,4 milijuna kuna. Na nagodbu su bili prisiljeni nakon izbijanja afere Vrtovi sunca. Naime, Kordići su kupili kompleks Dubrovački vrtovi sunca od Pere Vićana, osuđenog u aferi Vrtovi sunca.
Zbog zloporaba u pretvorbi Vićanova "Dubrovačkog primorja" i nezakonitog upisa vlasništva te tvrtke na nekretninama na lokaciji Vrtovi sunca, na kojoj 150.000 kvadrata zemljišta nije bilo privatizirano, Vićan i sudac Ivo Besjedica, koji mu je 1998. pomogao s upisom vlasništva, lani su osuđeni. No Kordići su nekretnine uknjižene na Dubrovačko primorje kupili vjerujući zemljišnim knjigama.
Zadužili su se i počeli obnavljati apartmane i graditi hotel, a nakon što je 50 posto objekata sagrađeno i obnovljeno, RH ih je tužila tvrdeći da su nekretnine djelom u njezinu vlasništvu. Kako im je sud zabranio radove, a krediti su dolazili na naplatu, bili su primorani na nagodbu s RH. Josip Kordić isplatio je na račun HFP-a 95,5 milijuna kuna, a sin Boris 41,8 milijuna kuna. Ako presuda bude pravomoćna, novac će dobiti natrag.
– Bili su prisiljeni isključivo zbog poslovne nužnosti, realizacije turističkog kompleksa u Orašcu i dovršetka gradnje na sklapanje nagodbe i na plaćanje nerealnog iznosa od137,4 milijuna kuna. Sudski je vještak u kaznenom postupku za aferu Vrtovi sunca utvrdio da je vrijednost zemljišta oko 63,9 milijuna kuna. Da nisu pristali na nagodbu, zabrana gradnje bila bi na snazi pa bi projekt u Orašcu propao. Usto je RH u nagodbi tvrdila da je vlasnik zemljišta iako u parnici u Dubrovniku tek dokazuje pravo vlasništva i do danas nema prvostupanjske presude – obrazložila je sutkinja Krstanović Čada.
– Mi smo to kupili 2005. i sve je bilo devastirano. Počeli smo rušiti apartmane pa smo od njih 700 napravili 207. Apartmani i hotel bili su praktički gotovi, a gradilište sa 1000 radnika i kooperanata u najvećem zamahu. U Beču se trebalo odlučiti da nam se pusti kredit od 110 milijuna eura, no rekli su da ga nećemo dobiti jer smo dobili zabilježbu na zemljištu. Za nas je to bila katastrofa i potpisali smo nagodbu samo da spasimo projekt. Morali smo 50 posto projekta prodati engleskom fondu Jupiter – svjedočio je Josip Kordić na sudu o kupnji Vrtova sunca novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split


- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2014., srijeda

HUP Zagreb uskoro počinje s gradnjom Hotela Orlando u Srebrenom

DUBROVNIK - HUP Zagreb uplatio je komunalni doprinos Općini Župa dubrovačka te se vrlo skoro očekuje izdavanje građevinske dozvole i početak gradnje novog hotela Orlando u Srebrenom.
Radovi na izgradnji i uređenju novog Orlanda trebali bi završiti do početka turističke sezone 2015.
Najveću investiciju u turizmu u hrvatskoj početkom godine najavio je HUP Zagreb koji će, zajedno s društvom Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. Mlini, uložiti 338 milijuna kuna u rekonstrukciju hotela Orlando i Mlini te vila Lovorka, Srebrenka, Borovka i Supetar iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2014., ponedjeljak

Je li moguće da su potrošačke cijene u Hrvatskoj konačno počele padati?

Hrvatska je u veljači zabilježila pad potrošačkih cijena na mjesečnoj i godišnjoj razini, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog ureda za statistiku Eurostata, koji svjedoče o daljnjem usporavanju godišnje inflacije u Europskoj uniji u cjelini.
U Hrvatskoj su tako potrošačke cijene u usporedbi s istim mjesecom prošle godine smanjene za 0,2 posto, a u istom su postotku pale i na mjesečnoj razini. Godišnja stopa inflacije u prvom je ovogodišnjem mjesecu iznosila 0,4 posto, objavio je Eurostat u najnovijem izvješću.
U 28-članom EU godišnja stopa inflacije u veljači je smanjena na 0,8 posto, nasuprot 0,9 posto u siječnju. Na mjesečnoj razini potrošačke su cijene porasle pak za 0,3 posto stanovi Varaždin

Oznake: stanovi Varaždin


- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.03.2014., srijeda

Blagi godišnji realan rast trgovine na malo u siječnju

Prema prvim rezultatima DZS-a promet u trgovini na malo u siječnju je zabilježio blagu pozitivnu godišnju stopu rasta. Nakon pada u prosincu (-1,2% na godišnjoj razini) trgovina na malo je u siječnju (prema kalendarski prilagođenim indeksima) bila realno viša za 0,1% godišnje dok je nominalno viša za 0,9%. Na mjesečnoj razini (prema desezoniranim podacima) trgovina na malo također bilježi i realan i nominalan rast od 0,6%. Pozitivna godišnja stopa rasta u siječnju vjerojatno je posljedica niske prošlogodišnje baze (u siječnju 2013. trgovina na malo realno je pala 6,7% na godišnjoj razini) te redovitih sezonskih sniženja apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska


- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.03.2014., utorak

Vrijednost projektnog rješenja zagrebačkog rotora oko 150 mil. kuna

Novim prometnim rješenjem broj vozila koji ulaze u rotor smanjit će se sa 100 na 60 tisuća dnevno.
Tuneli ispod rotora pokraj naselja Remetinec, osam semafora u samom kružnom toku, produžavanje tramvajske pruge do Blata... denivelacija rotora, jedan od kapitalnih projekata Grada Zagreba, sve je izglednija stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.03.2014., petak

Cijene nekretnina na godišnjoj razini niže 3,6 posto

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu pale su u svim četvrtima, osim na Trešnjevci jug i Donjoj Dubravi.
U dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 kuna. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.152 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.036 eura/m2.
Najniže cijene stanova na zagrebačkom području su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u prosincu iznosi 1.123 eura/m2 te u Novom Zagrebu - Istok 1.324 eura/m2.
Na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu, za 1,6 posto. No, na mjesečnoj razini, u odnosu na prosinac, te su cijene više za 1,8 posto nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.03.2014., srijeda

Muzička akademija: Useljenje u novu zgradu na jesen

ZAGREB - Nova zgrada Muzičke akademije na Trgu maršala Tita u Zagrebu trebala bi na jesen biti spremna za useljenje, a osigurana su i sva sredstva potrebna kako bi ona bila potpuno funkcionalna, kazao je u razgovoru za Hinu dekan te institucije Dalibor Cikojević.
"Na korak smo do cilja, financijska su sredstva osigurana i sad je samo do izvođača radova da do 1. svibnja, kako stoji po zadnjem ugovoru, dovrši zgradu i pripremi je za tehnički pregled. Mi računamo da ćemo 1. listopada novu akademsku godinu početi u novoj zgradi", kazao je Cikojević.
Projekt vrijedan ukupno 210 milijuna kuna, od čega je na dogradnju i rekonstrukciju postojeće zgrade Ferimporta uloženo nešto više od 120 milijuna kuna, financijski zajednički osiguravaju Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u ime RH, te Grad Zagreb, u omjeru 50-50.
Unatoč nizu poteškoća s kojima se od početka realizacije projekta suočava gradnja novog "hrvatskog hrama glazbe" - došlo je do stečaja glavnog izvođača od kojega je sadašnji izvođač Nexe grupa potom preuzeo projekt, na što je izgubljeno gotovo godinu dana; zgrada je bila arhitektonski spomenik ali je uvidom u stanje njezinog betonskog i čeličnog skeleta zaključeno da se mora srušiti i napraviti replika po novim standardima, a tu su i brojne druge specifičnosti projekta, delikatnost izvedbi i brojni detalji – prvotno planirani budžet nije niti jednom probijen.
"Zbog svega toga premašeni su rokovi, no planirani je budžet ostao u gabaritima u kojima je prvotno zamišljen. Već sama ta činjenica potvrđuje da je rušenje stare i gradnja nove konstrukcije čak bio i jeftiniji način", kazao je Cikojević.
Ne bude li dodatnih komplikacija, zgrada bi u građevinskom smislu do 1. svibnja trebala biti gotova i spremna za tehnički pregled. Useljenje je planirano na jesen, no samo s najnužnijom opremom. Naime, da bi zgrada bila u potpunosti funkcionalna, potrebno je opremiti ju odgovarajućom audio-vizualnom opremom, scenskom tehnikom, urediti interijer te obnoviti instrumentarij.
"To uključuje gradnju velikih koncertnih orgulja kakve Zagreb zasad još nema, nabavu instrumenata svih vrsta - od klavira do harfi i udaraljki, opremanje dvorane, audio, video i tonski studiji itd.", objasnio je Cikojević.
"Imat ćemo najnužnije što moramo imati za funkcioniranje, a prebacit ćemo i dio starog instrumentarija sa sadašnjih lokacija. Glavno je da uđemo u zgradu, a oprema će onda polako dolaziti", istaknuo je.
RH i Grad osigurali su sredstva i plaćanje prema postojećim ugovorima pa, kako je novac osiguran, može se krenuti u natječaje, a neki su i u tijeku, i oprema će postupno ulaziti u zgradu, dodao je.
Zgradu je za 30 milijuna kuna kupio treći partner u projektu Grad Zagreb, koji ju je poklonio Zagrebačkom sveučilištu za potrebe Muzičke akademije. S dodatnih 50 milijuna kuna Grad financira troškove radova, što znači da će do dovršetka projekta u njega uložiti ukupno nešto više od 80 milijuna kuna.
Nova zgrada Muzičke akademije prema projektu arhitekta Milana Šosteriča iz 2004. na 12 tisuća četvornih metara raspoređenih na dvije podzemne i osam nadzemnih etaža konačno će objediniti sve odsjeke Akademije s njezinih 150 stalno zaposlenih, nekoliko desetaka vanjskih suradnika i 550 studenata, trenutno raspoređenih na četiri gradske lokacije za koje se plaćaju visoke najamnine. Preseljenje će značiti znatno smanjenje troškova, a tehnologija gradnje je takva da bi trebala jamčiti energetsku učinkovitost.
Zgrada na kojoj se "apsolutno ništa ne improvizira" bit će opremljena najnovijim tehnološkim rješenjima i u smislu opreme i u smislu gradnje, uključujući posebne sustave izolacije i sprječavanja širenja vibracija. Brojne prostorije za nastavu, individualne vježbaonice, biblioteka i čitaonica, velika dvorana s 300 sjedala opremljena posebnim podiznim platformama koje omogućuju smanjivanje i povećavanje pozornice i prostora gledališta prema potrebama djela koje se izvodi, mala dvorana i velika vijećnica u jednome, multimedijski studio, te još niz sadržaja poput kafića, apartmana za goste Akademije, pa čak i dvoetažna podrumska garaža, dat će posve novu dimenziju zagrebačkoj Akademiji, koja će tako po razini opreme i usluge stati uz bok najistaknutijim glazbenim institucijama Europe.
"Preseljenjem ćemo konačno, nakon 90 godina podstanarstva, dobiti novu, modernu i funkcionalnu zgradu. Studentski standard će porasti i doći na europsku razinu te omogućiti kvalitetnije studiranje, studenti će imati svoje prostore, vježbaonice, profesori adekvatne učionice, i svi skupa puno više kvadrata nego što smo imali do sada", istaknuo je Cikojević.
Prema Šosteričevoj zamisli, osim ostakljenog pročelja koje će onima "unutra" stvarati dojam prožimanja s vanjskim svijetom, jedinstvenosti lokacije i osjećaju prisustva glazbe i umjetnosti na specifičnoj lokaciji na Trgu maršala Tita – sjecištu akademske i kulturne izvrsnosti omeđenom sjedištem Zagrebačkog sveučilišta i Pravnim fakultetom, Muzejom za umjetnost i obrt (MUO), Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK) i Leksikografskim zavodom Miroslav Krleža – pridonijet će i skulptura "Prizemljeno sunce" kipara Ivana Kožarića, instalacija "Varijacija 8Y – V-92" Ivana Picelja, te 29 metara visoka skošena posrebrena Igla piramidalnog presjeka, koje će biti postavljene na platou ispred zgrade.
"Mi ćemo dobiti svoju zgradu, a Zagreb novu urbanu ikonu, simbol izvrsnosti, hram glazbe koji će Hrvatsku i doslovno uvesti u Europsku uniju, jer glazba je najbolja i najveća tekovina Europe kao civilizacijske tvorevine", poručio je Cikojević nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2014., ponedjeljak

Lesnina u povodu 65. godina širi poslovanje u Hrvatskoj

Trgovački lanac Lesnina svojih će 65 godina postojanja ove godine u Hrvatskoj obilježiti otvaranjem novog centra u ljeto u Zadru, novim zapošljavanjem, uvođenjem novih brendova u svoju ponudu i novosti u poslovanje.
Trgovački lanac Lesnina svojih će 65 godina postojanja ove godine u Hrvatskoj obilježiti otvaranjem novog centra u ljeto u Zadru, novim zapošljavanjem, uvođenjem novih brendova u svoju ponudu i novosti u poslovanje putem interneta, a svim tim aktivnostima planira zadržati 30 postotni tržišni udjel među trgovinama namještajem te nastaviti bilježiti porast prihoda stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi