Iznajmljivanje stanova

26.09.2013., četvrtak

Vodena atrakcija od 10 milijuna eura produžit će turističku sezonu

Ova kvalitetna atrakcija i novi sadržaj značajno će obogatiti turističku ponudu i produžiti sezonu, komentirao je jučer ministar turizma Darko Lorencin, koji je s istarskim županom Valterom Flegom obišao gradilište deset milijuna eura vrijednog projekta vodenog parka Istralandia pokraj Brtonigle, koji će se prostirati na ukupno osam hektara i čija će se vrata otvoriti dogodine u lipnju.
Bit će to prvi akvapark u Hrvatskoj, čija je gradnja startala ove godine u travnju nakon ishođenja svih dozvola.
Osim ovog, smještenog uz prometnicu koja iz Novigrada vodi prema Novoj Vaši i Istarskom ipsilonu, čiji je investitor tvrtka Aquapark u vlasništvu porečkog poduzeća Istrakop, ujedno i glavnog izvođača radova, slijedi akvapark Aquacolors češkog investitora kod Poreča, koji je također u fazi izgradnje, a, gledajući čitavu Hrvatsku, u pripremi je još jedan vodeni u Dugopolju, naglasio je Lorencin stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb


- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2013., utorak

U Zagorju možete kupiti zemlju već za 5 kuna po kvadratu, no nitko je neće

Brojni političari, pjevači, glumci u Zagorju su našli svoj breg, sagradili kućicu ili kupili napušteno seosko gospodarstvo i uredili ga. Jedan od novijih zaljubljenika u Zagorje je i Mirando Mrsić, ministar rada koji se skrasio u Mariji Bistrici, a novi vikendaš u našoj županiji bit će i osebujni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je kupio nekoliko starinskih kućica u jednom marijabistričkom selu.
Čini se da su ga na to potaknula hodočašća u naše marijansko svetište. Prije desetak godina i jedan engleski bračni par se zaljubio u malu Hraščinu i u zaselku Grđani kupio staru drvenu kučiću. I dok se tu i tamo nađe pokoji strani ili domaći kupac izdašnog džepa za kupnju kućice ili vikendice u Zagorju, poljoprivredna zemljišta nisu na cijeni.
Oranice, pašnjaci, livade se ne prodaju. Razlog je loša gospodarska slika Hrvatske u kojoj je građevinarstvo odavno na koljenima. Prema podacima Porezne uprave nekad se poljoprivredno zemljište plaćalo puno više. Cijene su se kretale od 4 do 6 eura po kvadratu.
Ako je poljoprivredno zemljište u zoni gradnje onda se ono ne kvalificira kao poljoprivredno, već kao građevinsko zemljište jer se u postupku ishođenja projektne dokumentacije mora to zemljište prenamijeniti, te platiti pristojba za prenamjenu. U tom slučaju je cijena veća i kreće se od 8 eura do 50 eura po kvadratu nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2013., četvrtak

Arhitektonska elita na 13. Danima Orisa u listopadu

Nizom zanimljivih predavanja, prezentacijama i druženjima u Zagrebu će se, u dvorani Vatroslav Lisinski, 19. i 20. listopada održati 13. Dani Orisa. Riječ je o uspješnom i zanimljivom međunarodnom simpoziju arhitekture.
Ovogodišnji gosti su ured Herzog & de Meuron iz Basela, Christian Kerez iz Züricha, arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, slovenska teoretičarka arhitekture Petra Čeferin, švedski arhitekti Tham & Videgard, Finac Juhani Pallasmaa, doajen nizozemske arhitekture Herman Hertzberger, Nizozemac Wiel Arets, Gilles Vidal, šef Andrija Rusan, arhitekt koji je zaslužan za Orisov uspjeh dizajna Peugeota, Španjolci Meto i Sobejano i naš znanstvenik Davor Pavuna.
Na Danima Orisa dodijelit će se i tradicionalna nagrada Oris Kvadra, a ovogodišnji laureati su ured Herzog & de Meuron za svoj objekt dvorane, kompleksa Elbphilharmonie u Hamburgu stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2013., utorak

Šibenski POS konačno krenuo s mrtve točke

Nakon više od šest godina, koliko se u Šibeniku govorilo o izgradnji stanova po programu Poticane stanogradnje (POS), konačno se krenulo s mrtve točke.
Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić prošlog je tjedna potpisao ugovor s investitorima Elanija d.o.o. iz Splita i Aldi d.o.o. iz Solina, koji će na predjelu gradske četvrti Meterize, poviše zapadne magistrale s desne strane na izlazu prema Vodicama, izgraditi 280 stanova, od kojih će dio biti namijenjen za kupce po programu POS-a, a dio za tržište. Investitori su vlasnici 20.000 četvornih metara zemljišta u obuhvatu PUP Meterize, na kojima je označenim planom predviđena gradnja stambenih zgrada, te javne prometnice s pripadajućim sadržajima.
Od Hrvatskih cesta, rečeno je jučer na konferenciji za tisak koja je održana na terenu gdje će niknuti novo stambeno naselje, dobivena je suglasnost za probijanje i priključivanje prometnice na magistralnu cestu, što je godinama bio problem iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2013., ponedjeljak

Modrozeleni raj s 13 hotela, kampovima i apartmanima

Svi naši smještajni objekti u Poreču nalaze se usred čarobnog modrozelenog mediteranskog podneblja, u njegovanom okolišu tik do morske obale i nedaleko od centra Poreča do kojeg se može doći pješice, biciklom, autobusom, turističkim vlakićem ili brodicom. Većina smještajnih objekata nalazi se u dva resorta, Plavoj laguni i Zelenoj laguni.
U Materadi, sjevernom dijelu Poreča, nalaze se naši ostali smještajni objekti okruženi zelenilom, nadomak grada. Od 2007. godine, Laguna Poreč dobila je ukupno deset Plavih zastava, međunarodnih priznanja koja svjedoče o visokoj razini brige za okoliš, čistoću mora i uređenost plaža.
Laguninih 13 hotela raspolaže konferencijskim dvoranama i dvoranama za sastanke kapaciteta do 600 sjedećih mjesta te pripadajućom audiovizualnom i ostalom opremom. U njima se nalazi sve potrebno za profesionalnu organizaciju poslovnih događanja, a ugodna mediteranska klima i prirodno okruženje osiguravaju mir i udobnost.
Obnovljeni hotel Laguna Parentium, s četiri zvjezdice, suvremen je ambijent za goste u potrazi za uistinu posebnim odmorom. Hotel koji se diči najduljom tradicijom na ovom području, smješten je na zelenom poluotočiću u bajkovitoj prirodnoj scenografiji turističkog naselja Zelena laguna.
U Laguni oduševljava i bogatstvo i izvrsnost gastronomske ponude, u kombinaciji sa SPA iskustvom, te, dakako, bogatom ponudom zabavnih programa iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2013., četvrtak

Već 2015. na Lošinj bi trebali slijetati prvi putnički avioni

Država je još jedan projekt proglasila strateškim - gradnju aerodroma na Malom Lošinju, a gotovo svi koraci su već dogovoreni. Postojeći aerodrom proširio bi se kako bi mogao primiti velike avione, lokacijska dozvola je već dobivena, a sada se obavlja ispitivanje terena.
Bude li sve išlo po planu, gradnja bi mogla početi prije ljeta sljedeće godine, kako bi već 2015. na aerodrom mogli sletjeti i prvi avioni, kaže Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke iz Malog Lošinja. Vrijednost projekta je 20 do 22 milijuna eura, a planira se financirati novcem iz fondova EU.
Nova marina Jadranka je s gradom Malim Lošinjom i Lošinjskom plovidbom vlasnik postojećeg aerodroma, a nakon proširenja u vlasništvo bi ušla i država, ili bi udjel povećao grad, ako se država odluči svoj udjel dati gradu.
Naime, velik dio terena na koji se aerodrom širi je u vlasništvu države, a još veći dio u rukama raznih privatnih vlasnika, no upravo zato što je riječ o strateškom projektu, gradnja bi mogla početi i prije izvlaštenja zemljišta stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd


- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2013., ponedjeljak

Dubrovnik vole bogati, a Split mladi

Ako postoje uporišne točke koje su u ovogodišnjoj turističkoj sezoni bile nezaobilazne na Jadranu, onda su to bez ikakve dvojbe Split i Dubrovnik.
Ta su se dva grada, svaki na svoj način, nametnula posljednjih godina turističkim šušurom, a ovoga ljeta posebno, tako da su u vrhu svih hrvatskih turističkih izvješća, top-događanja i ljetne zabave, a potvrda popularnosti stiže im i crno na bijelo - kao statistički najveći rast turističkog prometa u zemlji.
Baš kao što su započele posljednjih dana zime, te dvije turističke perjanice ni na pragu jeseni ne posustaju u osmišljavanju načina za privlačenje gostiju kojih će, očigledno, biti još dugo nakon što druge rivijerne hit-destinacije isprazne svoje plaže i ljetne terase.
Jer, u Splitu i Dubrovniku na dobrom su putu da i svoj zimski turistički promet učine značajnim. Iako je riječ o gradovima potpuno različitih turističkih polazišnih osnova i bitno različite poslovne strategije turizma, i grad pod Marjanom i onaj pod Srđem uspjeli su osvojiti svaki svoj dio turističkog kolača na zahtjevnom međunarodnom tržištu, a sve to na način da zapravo jedan drugome nisu konkurencija.
Hoteli s pet zvjezdica, kojima Dubrovnik obiluje, razlog su dolaska ozbiljnije i dobroplatežne klijentele, za koju je odmor u Dubrovniku već postala stvar prestiža. No, upravo su takvi smještajni kapaciteti uvjetovali i činjenicu da Dubrovnik posjećuju u najvećem postotku gosti u dobi između 40 i 60 godina, pa je dobrim dijelom i turistička ponuda Grada prilagođena takvim gostima.
Split, s druge strane, postaje prava jadranska metropola za mlade. Backpackeri, mladi i obrazovani putnici koje čak 12 low-cost kompanija i još četrdesetak drugih avioprijevoznika dovode iz 75 europskih destinacija izravnim letovima u grad pod Marjanom, ali i brojna kulturna i zabavna događanja, nebrojene mogućnosti povoljnog smještaja u samom središtu grada u lijepo uređenim apartmanima i čak 17 hostela, oblikovali su i dobnu skupinu turista, u prosjeku mlađih najmanje desetak godina od onih dubrovačkih target=_blank>stanovi Beograd


Oznake: stanovi Beograd


- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi