Iznajmljivanje stanova

30.10.2012., utorak

U Kalinovcu otvorena nova zgrada Osnovne škole

Na blagdan Svetoga Luke evanđelista, u Kalinovcu je bilo vrlo svečano – slavljen je ovaj blagdan i Dan Općine. Svečanosti su počele prijepodnevnom Svetom Misom u mjesnoj crkvi, a nastavljene otvaranjem nove zgrade Osnovne škole Ivana Lackovića Croate i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća. Svečanosti otvorenja nove školske zgrade nazočili su mnogi uvaženi gosti: saborski zastupnik dr. Stjepan Milinković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenici župana, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, znanost i sport Koprivničko-križevačke županije Mladen Antolić, stručna savjetnica za osnovno i srednje školstvo Sonja Pleše, Ana Lacković, supruga Ivana Lackovića Croate, dr. Ivan Golub i brojni drugi. Učenici su stanovi Zadar ispred Škole izveli kraći program, a iznimno velikome broju nazočnih obratili su se ravnateljica Škole Mirjana Bazijanec, općinski načelnik Branko Sobota te župan Darko Koren.

Sve učionice opremljene su novim namještajem, računalima s pristupom internetu, stropnim nosačima projektora uz mogućnost projekcije, školskim pločama sa preklopnom bijelom podlogom za projekciju, televizorima i ostalom audiovizualnom opremom. Ukupna neto površina unutarnjeg prostora je 1524 kvadrata. U prizemlju se nalaze četiri učionice i kabinet za razrednu nastavu, garderoba učenika razredne nastave, višenamjenski hol, blagovaonica, školska kuhinja i sanitarni čvor za učenike. Na katu su upravne prostorije škole, zbornica, prostor za prijem roditelja, tajništvo i računovodstvo, uredi ravnatelja i pedagoga, prostor pomoćno-tehničkog osoblja, garderoba za učenike predmetne nastave, učionice hrvatskoga jezika, glazbene kulture, prirode, biologije, kemije i fizike, povijesti, geografije i vjeronauka, s kabinetima, sanitarni čvor za učenike i učitelje.

Oznake: stanovi Zadar


- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2012., srijeda

Sretni smo što nam je cijena kvadrata stana smanjena

Vlasnici stanova iz programa POS na Crvenim kućama proteklog su tjedna napokon mogli useliti i time je okončana vrlo duga procedura oko primopredaje koja se otegnula i više nego što su stanari očekivali. Prošlog ponedjeljka konačno su dobili toliko čekane ključeve stanova koje su kupili putem poticane stanogradnje, projekta kojeg je država započela još 2000. godine. Novim stanarima zgrade na Crvenim kućama, 56-orici, ključeve je uručila zamjenica ministra graditeljstva Ana Mrak Taritaš koja je i sama priznala kako se primopredaja odužila, zbog objektivnih razloga.

“Zadnji put smo bili tu dok je sve još bilo u izgradnji nekretnine Rijeka. Zadovoljni smo sa svime i sretni smo“, kazao nam je novi vlasnik koji je ponajviše sretan i zbog umanjene cijene kvadratnog metra. Naime, cijena četvornog metra stana bila je 1.109 eura, a što se pak brojnima učinila visokom, obzirom da su u ranijim projektima cijene bile daleko niže. No, svejedno je bila povoljnija od trenutne ponude na tržištu nekretnina. Ipak, cijena je snižena na 1.026 eura što, dakle, znači i da će im visina mjesečnog iznosa otplate stambenog kredita biti manja, a to je itekako značajno u današnje vrijeme.

Oznake: nekretnine Rijeka


- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2012., ponedjeljak

Po modelu JPP-a gradit će se Riječki KBC

Javno-privatno partnerstvo (JPP) nije lopovluk, korupcija, niti sinonim za dugove. Dapače, to je model koji može riješiti i riječki, 40-godina dug problem novog KBC-a. Državni Centar za energetiku i investicije spreman je graditi KBC putem JPP-a, i ovo je poziv gradonačelniku Rijeke da podrži model koji je dobio podršku SDP-a i HNS-a na nacionalnoj razini“, poručili su HNS-ovci Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva, i Predrag Štromar, župan varaždinski, te zastupnica Nada Turina-Đurić u Rijeci stanovi.

Vrdoljak ističe da je dokumentacija za KBC već u Centru za investicije, koji na raspolaganju za taj projekt ima 1,5 milijardi kuna, odnosno osigurao bi 90 posto investicije u javnom dijelu. No, lokalna uprava se isto mora uključiti u podršku takvom modelu, jer mora sudjelovati kroz zahvate u prostoru. Projekt je državni, i nositelj je Ministarstvo zdravlja jer je država vlasnik KBC-a, a model JPP-a znači da bi se na rok od 25 godina našao privatni partner koji bi i gradio, ali i održavao objekte u tom vremenu zajedno s državom.

Oznake: stanovi


- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2012., petak

Javne površine i 120 parkirnih mjesta pripalo Gradu

Sporazumom o uređenju međusobnih odnosa između Grada Vodnjana te tvrtki G. U. Projekt, Barbariga projekt i G. U. Barbariga, usvojenom na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Gradu je u vlasništvo pripalo više javnih površina u izgrađenom dijelu turističkog naselja Barbariga.

Grad Vodnjan se sporazumom obvezao dio tih mjesta urediti i označiti za osobe s invaliditetom, a za preostali dio uvest će obvezu plaćanja njihovog korištenja. Prema Sporazumu također, osim navedenih parkirnih mjesta, sadašnji vlasnici zemljišta imaju obavezu bez naknade priznati pravo vlasništva Gradu Vodnjanu za sve javne površine u izgrađenom turističkom naselju Barbariga. To su pješačke staze, nogostupi i zelene površine novogradnja Velika Gorica.

U Gradu Vodnjanu smatraju kako bi se na ovaj način uklonili problemi iz proteklih godina vezani osobito za održavanje zelenih i javnih površina na tom području. Budući da nije bio vlasnik tih nekretnina Grad dosad nije mogao održavati površine pa je njihova neuređenost izazivala negativne reakcije tamošnjih žitelja budući da su obvezni plaćati komunalnu naknadu. Sporazumom je određeno da će G. U. Barbariga o svom trošku izraditi parcelacijski elaborat za područje izgrađenog dijela Barbarige.

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2012., utorak

Gradnja po Baškoj

Bašćani su za nadolazeću jesen i zimu najavili prilično ambiciozan program gradnje krupnih infrastrukturnih projekata. Unatoč krizno-recesijskim trendovima, na bašćanskom će se području nadolazećih mjeseci raditi i graditi na svakom koraku, a graditeljska ofenziva stiješnjena između dvije turističke sezone zahvatit će sva mjesta najistočnije krčke lokalne jedinice.

Općinski načelnik Toni Juranić nabrajanje projekata u koje Bašćani ulaze stanovi Zamet započeo je netom otvorenim radovima gradnje sustava vodovoda i kanalizacije na potezu od predjela Šantis do lokaliteta na kojem se nalazi turistička agencija “Aventura“.

U Dragi Bašćanskoj ovih dana kreću radovi na rekonstrukciji vodovoda i gradnji kanalizacije, i to na predjelu Frgačići. Zahvate teške 626 tisuća kuna financiraju Hrvatske vode, a izvodit će ih GP Krk. Strojevi će brujati i u Batomlju, bašćanskom mjestašcu u kojem ovih dana kreće izgradnja nove trafostanice uz koju će se rekonstruirati niskonaponska mreža u cijelom naselju. Zahvati će u konačnici rezultirati izgradnjom i rekonstrukcijom cjelokupnog sustava javne rasvjete. Bašćanski općinski načelnik povjerio nam je i kako su pokrenuti prvi koraci realizacije programa društveno poticane stanogradnje pa je tako, s nakanom da se u skorijoj budućnosti krene i u taj projekt, na području Jurandvora Općina nedavno otkupila 1.200 četvornih metara građevinskog zemljišta za koje je iz proračuna izdvojeno 678 tisuća kuna.

Oznake: stanovi Zamet


- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2012., četvrtak

700 POS stanova za 10 godina dobit će grad Dubrovnik

Dubrovnik će za 10 godina dobiti 700 POS stanova! Plan je to aktualne gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Oni, naime, planiraju od iduće godine graditi 70 stanova godišnje, čime bi se 700 planiranih stanova na 5 novih lokacija, koje će se uvrstiti u prostorno-plansku dokumentaciju, sagradilo kroz 10 godina. Još zanimljivije od toga su i planirane lokacije. Dubrovnik, neupitno je, vapi za stanovima po povoljnijim cijenama već godinama, no gradske vlasti jako malo rade po tom pitanju.

Po programu poticane stanogradnje sagrađena su tek 64 stana u Mokošici, dok se na nova 64 stana u 8 zgrada, također u Mokošici, čeka već godinama. Ta bi gradnja uskoro trebala početi (ako već nije, ali iz gradske iznajmljivanje stanova Beograd uprave nam nisu odgovorili na taj dio pitanja), a da su POS-ovi stanovi itekako traženi u Gradu svjedoči i lista iz 2008. godine kada se za POS prijavilo skoro 400 građana. Njih 378 podnijelo je pravovremeno zahtjeve te je tada doduše udovoljavalo uvjetima natječaja, no bilo je još zainteresiranih pa se brojka penje i preko 400. Uz rezervu kako je podatak star4 godine od kad se puno toga moglo pojedincima promijeniti. No, Grad listu, o čemu smo već neće revidirali!

“Kroz prostorne planove osiguravamo nove lokacije za POS stanove i stanove za socijalno ugrožene stanovnike sa ciljem izgradnje dodatnih 200 stanova, kako za kupovinu tako i za najam“, napisao je u izvješću o svom radu za prvih šest mjeseci ove godine. Stoga nas je zainteresiralo o kojim to lokacijama govori gradonačelnik. Pa evo njegovog plana. Prva lokacija je Nuncijata. Iz Grada Dubrovnika navode kako je ovdje riječ o gradskom zemljištu površine od oko 40 000 m2, gdje je po Detaljnom planu uređenja moguće graditi oko 100 stanova, ostalo je zemljište za branitelje.

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2012., srijeda

Za 13,2 milijuna eura prodaje se zgrada Transadrije

Upravna zgrada Transadrije u narednih će mjesec dana biti ponuđena na prodaju, po cijeni od 13,2 milijuna eura, potvrdio je stečajni upravitelj te špediterske tvrtke Zdravko Čupković, uoči današnje skupštine vjerovnika na kojoj će ih izvijestiti o dosadašnjem poslovanju špediterske tvrtke od otvaranja stečaja, kao i o daljnjim poslovnim aktivnostima.

Zajedno s upravnom zgradom tržištu će biti ponuđeno još desetak nekretnina nekadašnjeg špediterskog giganta u Šibeniku, Varaždinu, Pločama, Rovinju i drugim gradovima, čija je ukupna procijenjena vrijednost oko dva milijuna i 800 tisuća eura. Zgrada Transadrie prodavat će se u više dijelova. Glavnina zgrade, točnije ulazni prostor, konferencijska dvorana i gornji katovi prodavat će se u paketu, po cijeni od 11 milijuna i 300 tisuća eura, dok će poslovni prostori u prizemlju biti ponuđeni svaki zasebno, a ukupna im je cijena milijun i 900 tisuća eura stanovi Zagreb Centar.

Do ovih se iznosa došlo nakon revizije procijenjene vrijednosti zgrade, objasnio je Čupković, a najveći dio kolača od prodaje upravne zgrade, čak 95 posto, pripast će razlučnim vjerovnicima, poslovnim bankama koje imaju hipoteke na dijelovima zgrade, u prvom redu Hypo banci i BKS banci, dok će preostalih pet posto ući u stečajnu masu. Transadria u stečaju svoje će poslovanje u Rijeci dijelom nastaviti u poslovnom prostoru na Pećinama koji je u vlasništvu tvrtke, a za potrebe filijale Rijeka stečajni upravitelj razmatra mogućnosti najma poslovnog prostora u središtu grada.

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2012., četvrtak

U Slatini nova tvornica papira

Nakon što je prekinuta već dogovorena investicija od približno 320 milijuna eura američkog i švicarskoga kapitala za gradnju nove tvornice u Slatini poduzetnika Marinka Mikulića, vlasnika Pan papirne industrije, nedavno se pojavila delegacija malezijskih ulagača na čelu s Winstonom Chiom i izrazila želju da se uključi real estate Croatia u projekt. Ugovorom o suradnji potvrđena je namjera Pan papirne industrije i Chia International investment stock company da se najkasnije za godinu dana započne s gradnjom tvornice za proizvodnju celuloze od biljke mischantus koja će se zasaditi na gotovo deset tisuća hektara te za proizvodnju toplinske i električne energije iz termalnih izvora. Investitori iz Malezije postaju većinski vlasnici jer će Pan u tom projektu imati tek trideset posto udjela.

Otkako je prošle godine tvrtka Pan Trgovina kupila industrijsku zonu Trnovaču krenulo se u istraživanje termalnih izvora, izradu projekata i pronalaženje investitora koji će financirati preseljenje tvornice papira iz Zagreba u Slatinu, ali i uložiti u proizvodnje celuloznog papira i električne energije. Prema planu, sve će se to ostvariti u Trnovači gdje će se otvoriti čak petsto radnih mjesta. Slatinsku je industrijsku zonu Trnovaču na 24 hektara 2008. za 12,5 milijuna kuna izgradio Grad Slatina, a 45 posto novca osigurano je iz europskih fondova. Ipak unatoč višegodišnjim obećanjima o gradnji tvornice i novim radnim mjestima, i danas se ceste u zoni koriste za mladenačke utrke automobilima i motociklima.

Oznake: real estate Croatia


- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2012., ponedjeljak

Vis: Deset milijuna kuna za dogradnju vrtića

Temeljem odluke Branka Grčića, potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja i fondova EU, gradonačelnik grada Visalvo Radica potpisao je ugovor o sufinanciranju projekta dogradnje i nadogradnje dječjeg vrtića Vis i izgradnje jaslica. Ugovorom koji je prethodno potpisao ministar Grčić predviđeno je da ovaj važan projekt za grad Vis zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja s 8,75 milijuna kuna i grad Vis s 1,25 milijuna kuna.

Dok bude trajala dogradnja i nadogradnja vrtića, zahvaljujući razumijevanju čelnika. Doma zdravlja SD županije, najmlađi Višani i petero zaposlenih privremeno će biti smješteni u prostoru viškog Doma zdravlja koji više-manje zjapi prazan. Sadašnja zgrada vrtića izgrađena je 1969. godine i osim dotrajalog krova svojim kapacitetom ne omogućuje primanje djece u jaslice i organiziranje cjelodnevnog boravka nekretnine Zadar.

Sada je u vrtiću 55 djece, što je nešto manje nego u protekle dvije godine, ali veseli podatak daje sada dvadesetak trudnica u Visu. Gradonačelnik grada Visa Ivo Radića najavio je početak radova krajem studenog ove godine i izrazio zadovoljstvo što će napokon i viška djeca napokon dobiti vrtić dostojan vremena u kojemu živimo. Dodao je kako u realizaciji ovog projekta očekuje pomoć i od SD županije.

Oznake: nekretnine Zadar


- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi