Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Gradnja po Baškoj

Bašćani su za nadolazeću jesen i zimu najavili prilično ambiciozan program gradnje krupnih infrastrukturnih projekata. Unatoč krizno-recesijskim trendovima, na bašćanskom će se području nadolazećih mjeseci raditi i graditi na svakom koraku, a graditeljska ofenziva stiješnjena između dvije turističke sezone zahvatit će sva mjesta najistočnije krčke lokalne jedinice.

Općinski načelnik Toni Juranić nabrajanje projekata u koje Bašćani ulaze stanovi Zamet započeo je netom otvorenim radovima gradnje sustava vodovoda i kanalizacije na potezu od predjela Šantis do lokaliteta na kojem se nalazi turistička agencija “Aventura“.

U Dragi Bašćanskoj ovih dana kreću radovi na rekonstrukciji vodovoda i gradnji kanalizacije, i to na predjelu Frgačići. Zahvate teške 626 tisuća kuna financiraju Hrvatske vode, a izvodit će ih GP Krk. Strojevi će brujati i u Batomlju, bašćanskom mjestašcu u kojem ovih dana kreće izgradnja nove trafostanice uz koju će se rekonstruirati niskonaponska mreža u cijelom naselju. Zahvati će u konačnici rezultirati izgradnjom i rekonstrukcijom cjelokupnog sustava javne rasvjete. Bašćanski općinski načelnik povjerio nam je i kako su pokrenuti prvi koraci realizacije programa društveno poticane stanogradnje pa je tako, s nakanom da se u skorijoj budućnosti krene i u taj projekt, na području Jurandvora Općina nedavno otkupila 1.200 četvornih metara građevinskog zemljišta za koje je iz proračuna izdvojeno 678 tisuća kuna.

Post je objavljen 16.10.2012. u 08:45 sati.