Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Za 13,2 milijuna eura prodaje se zgrada Transadrije

Upravna zgrada Transadrije u narednih će mjesec dana biti ponuđena na prodaju, po cijeni od 13,2 milijuna eura, potvrdio je stečajni upravitelj te špediterske tvrtke Zdravko Čupković, uoči današnje skupštine vjerovnika na kojoj će ih izvijestiti o dosadašnjem poslovanju špediterske tvrtke od otvaranja stečaja, kao i o daljnjim poslovnim aktivnostima.

Zajedno s upravnom zgradom tržištu će biti ponuđeno još desetak nekretnina nekadašnjeg špediterskog giganta u Šibeniku, Varaždinu, Pločama, Rovinju i drugim gradovima, čija je ukupna procijenjena vrijednost oko dva milijuna i 800 tisuća eura. Zgrada Transadrie prodavat će se u više dijelova. Glavnina zgrade, točnije ulazni prostor, konferencijska dvorana i gornji katovi prodavat će se u paketu, po cijeni od 11 milijuna i 300 tisuća eura, dok će poslovni prostori u prizemlju biti ponuđeni svaki zasebno, a ukupna im je cijena milijun i 900 tisuća eura stanovi Zagreb Centar.

Do ovih se iznosa došlo nakon revizije procijenjene vrijednosti zgrade, objasnio je Čupković, a najveći dio kolača od prodaje upravne zgrade, čak 95 posto, pripast će razlučnim vjerovnicima, poslovnim bankama koje imaju hipoteke na dijelovima zgrade, u prvom redu Hypo banci i BKS banci, dok će preostalih pet posto ući u stečajnu masu. Transadria u stečaju svoje će poslovanje u Rijeci dijelom nastaviti u poslovnom prostoru na Pećinama koji je u vlasništvu tvrtke, a za potrebe filijale Rijeka stečajni upravitelj razmatra mogućnosti najma poslovnog prostora u središtu grada.

Post je objavljen 10.10.2012. u 18:54 sati.