Indijanka vegetarijanka

29.07.2015., srijeda

Prvi vege drive – thru

Prvi drive – thru restoran brze hrane koji je vegetarijanski i veganski otvoren je u Rohnert Parku u Sjedinjenim Državama. Restoran je nazvan Amy's Drive – Thru, a koncept je proizašao iz projekta Amy's Kitchen. U ponudi imaju cheesburrgere, pizze, burritose i ostalo što se inače može pronaći u restoranima brze prehrane, samo što je ovdje sve bez mesa. Većina sastojaka je organskog podrijetla i bez GMO te postoje i opcije bez glutena. Bračni par koji je otvorio restoran radio je govotovo 2 godine na projektu i razvijanju recepata. U ponudi je i mnogo salata koje su ujedno i najskuplji dio menija. Oni koju su posjetili restoran, kažu kako jedino što nedostaje su deserti, nema nikakvih.

Više o svemu na:

http://www.7x7.com/eat-drink/wheres-beef-worlds-first-vegetarian-drive-thru-opens-rohnert-park

Fast food kao ideja zapravo je nešto čega bi se svi trebali kloniti, u bilo kojem obliku, no ipak je činjenica da će ljudi vrlo rado pojesti fast food pa zašto ne onda onaj bez mesa?

Oznake: fast food, vegetarijansko, amerika


18.08.2014., ponedjeljak

Fast food hrana

Peter Augustus, Amerikanac, napravio je seriju fotografija kako bi ljudima osvijestio što se nalazi i njihovoj fast food hrani mesnoga porijekla. Na sve ga je, kaže potaknula selidba u Hong Kong te je želio podignuti razinu svijesti o hrani koja se konzumira u ovakvim restoranima. Kaže da su mu u Hong Kongu najupečatljivije bile mesnice u kojima se moglo vidjeti, za razliku od američkih, odakle meso dolazi, da to nije samo komad koji je pao s neba već dolazi od žive životinje. Otkada je snimio ove fotografije zanima se odakle meso dolazi i kako je životinja uzgojena te će na osnovi svog istraživanja također napraviti seriju fotografija, a također i odlučiti hoće li određeno meso jesti ili ne.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: fast food, fotografije, meso, Peter Augustus


10.10.2013., četvrtak

Od čega se sastoje pileći kroketi?

Znanstvenici sa Sveučilišta Mississippi analizirali su pileće krokete i dokazali da se sastoje od 50 posto manje pilećeg mišićnog tkiva, prsa ili bataka, na koje kupci misle kad se spomene piletina.

Krokete su kupili u dva velika američka fast food lanca u gradu Jacksonu. Analizirajući ih, uočili su da je prvi kroket sadržavao 50 posto pilećeg mišićnog tkiva, dok je ostatak bila mješavina masnog tkiva, krvnih žila i živaca. Pomna analiza je pokazala da sadrže stanice koje graniče s kožom i unutarnjim organima ptica, napisali su autori u American Journal of Medicine.

Drugi ispitani uzorak je sadržavao samo 40 posto mišićnog tkiva, a ostatak su bili masnoća, hrskavica i komadići kosti.

'Dogodilo se to da su neke tvrtke odlučile koristiti umjetnu mješavinu pilećih dijelova umjesto nemasnog pilećeg bijelog mesa. Uvaljaju ga u tijesto i prže i još uvijek ga zovu piletinom. To je zapravo nusproizvod pun kalorija, soli, šećera i masnoća pa je vrlo nezdrav izbor. Što je još gore, ima odličan okus i djeca ga vole pa je zapravo namijenjen za njih', pojasnio je voditelj istraživanja dr. Richard deShazo.

Oznake: istraživanje, pileći kroketi, fast food


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.