Indijanka vegetarijanka

03.10.2014., petak

Lepinje s koprivama

Za lepinje:

Brašno (koristim crno)
Malo sode bikarbone
Malo kukrume (nije obavezno)
Sjemenčice – sezam, lan, itd. (nije obavezno)
Sol i papar
Voda

Za nadjev:

Koprive
Bijeli luk
Sol i papar
Maslinovo ulje

Koprive oprati. Zakuhati vodu. Ugasiti i ostaviti da se na minutu prohladi. Ubaciti koprive, promiješati i odmah procijediti, ohladiti. Dobro ocijediti i isjeckati na sitno. U koprivu dodati iscjekani bijeli luk, sol i papar te maslinovo ulje.

Za lepinje spojiti sve sastojke dok se ne dobije tijesto koje se ne lijepi za prste. Rezati na male komade i svaki razvaljati u krug. U veliku tavu staviti sasvim malo maslinovog ulja (recimo jedna žličica) i peći s jedne strane. Kad je pečeno, okrenuti i sada na gornju, pečenu stranu rasporediti dio kopriva s bijelim lukom (razmazati kao kremu). Peći kratko i to je to. Ponoviti s ostatkom tijesta i nadjeva.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: koprive, lepinje, hrana


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.