DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK osnovano 1929.

nedjelja, 24.12.2017.

Čestitka!!

Image and video hosting by TinyPic

24.12.2017. u 18:31 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.12.2017.

Nevrijeme na području Gorskog kotara

Olujni južni vjetar s povremenim jakim udarima koji je počeo puhati u nedjelju navečer na području Gorskog Kotara stvorio je probleme i na Području Kupjaka. Prva dojava o otkrivenom krovu u gornjem Kupjaku došla je nešto prije dva sata poslije ponoći. Četvorica članova nakon uzbunjivanja i dolaska na lokaciju uspjela su s unutarnje strane ponovo složiti dio crijepa koji je pao s krova stambenog objekta. Kasnije tijekom jutra stigla je nova dojava o otkrivenom krovu kuće u izgradnji te se zbog vrlo jakog vjetra krenulo u sanaciju tek oko 13h kad je vjetar nešto oslabio. Izvedba krovišta omogućila je da se novi crijep na siguran način ponovo složi s unutrašnje strane i sanira krov. Na ovoj intervenciji bila su prisutna petorica članova i mještani Kupjaka. Tijekom ove akcije od strane građana dobili smo informaciju da je nešto crijepa također palo i s krova Područne škole u Kupjaku. Nakon izvida petorica članova s popravkom ovog krova započela su u 15,30h te su uspješno također s unutrašnje strane uspjela zatvoriti krov novim crijepom u 17h. Radi lošeg stanja cijelog krovišta crijepovi su dodatno povezani žicom.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon kratkotrajnog smirivanja vjetra u ponedjeljak popodne u noćnim satima slijedio je još jači udar vjetra s nažalost velikim štetama na stambenim objektima u Kupjaku.
U 22h dobijamo dojavu o palim ciglama na kući u gornjem Kupjaku no nakon izvida nije bilo potrebe za intervencijom. U pola noći slijedi dojava o oštećenom zidu stambenog objekta koji je saniran od strane tri člana izradom improviziranih podupura. Za vrijeme ove intervencije slijedi dojava o oštećenom dijelu stambene kuće u Donjem Kupjaku, prema dogovoru na ovu intervenciju izašli su članovi središnjeg DVD-a Ravna Gora koji su kasnije u popodnevnim danima i sanirali isti krov. Od pola noći do ranojutarnjih sati dio Kupjaka ostao je bez struje a djelomično i bez signala mobilne mreže.
Nažalost dolaskom jutra stanje je bilo još gore. U donjem Kupjaku vjetar je odnio krov na stambenog objekta. Još istu noć i jutro mještani su osigurali krov od daljnje štete te privremeno pokrili krov daskama.
S obzirom da u jutarnjim satima nismo imali dojava za žurnim intervencijama s popravcima crijepova na krovovima za koje smo imali poziv od vlasnika i koje se moglo popraviti bez ugroze vatrogasaca krenuli smo u 12,30h nakon smirivanja vjetra. U periodu do 16h popravili smo crijep na dvije kuće i gospodarskom objektu te te manje štete na još dva objekta. Također popravili smo i krov na našem vatrogasnom domu na kojem je vjetar oštetio nešto betonskog crijepa. Članovi DVD-a Ravna Gora pomogli su nam za to vrijeme popravivši krov na područnoj školi koji je ponovo bio oštećen, ovim putem im se zahvaljujemo. U ova dva dana odradili smo samostalno ukupno 6 intervencija s ukupno 11 članova što je svakako nezabilježeno u povijesti društva.

Image and video hosting by TinyPic11.12.2017. u 19:30 • 0 KomentaraPrint#

petak, 08.12.2017.

Aktivnosti društva u studenom i prosincu.

Kraj godine obično zbog vremenskih prilika ne omogućava previše mogućnosti za vježbe ili slične vatrogasne aktivnosti. Unatoč tome članovi društva u nekoliko navrata sastali su se domu na radnim akcijama ili predavanjima, dio članova uključio se u započeta osposobljavanja za vatrogasna zvanja ili specijalnosti koje provodi Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije.
U spremištu je uređena polica za punjenje radio stanica, postavljene su dodatne police za vatrogasnu zaštitnu opremu, odrađuju se i radovi na restauraciji karoserije Lade Nive, čistio se snijeg ispred vatrogasnog spremišta.
Jučer navečer s početkom u 20h održano je teoretsko predavanje s prikazom filmova o osobnoj zaštitnoj opremi i primjeni termo kamera te termometara u vatrogastvu na kojem je bilo prisutno 11 članova.
Do kraja godine slijede aktivnosti podjele kalendara i preventivnih letaka u kućanstvima kao i završno novogodišnje druženje članova društva.

Image and video hosting by TinyPic
Foto Lana J.

08.12.2017. u 08:11 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< prosinac, 2017 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428

Predsjednik: Nikola Jakovac
mob:099 351 7108
Zapovjednik: Igor Špoljarić
mob:098 170 1982
Dozapovjedink: Franjo Mance
mob: 098 752 373
Tajnik: Iva Pizent

Ukoliko želite pomoćii radu DVD-a Kupjak možete to učiniti i donacijom na naš račun:
HR41 2340 0091 1170 35680 Hvala!


U slučaju požara nazvati i:

Dežurstvo 0-24h: DVD-a Ravna Gora tel: 051 818 478
Javna vatrogasna postrojba Rijeka i Delnice tel: 193
Državna uprava za zaštitu i spašavanje tel: 112

O DVD-u:

Vozila sprave i oprema DVD-a KUPJAK

Shema hidrantske mreže u Kupjaku

Iz povjesti DVD-a

DVD Kupjak član je Vatrogasne Zajednice Općine Ravna Gora u koju su još učlanjeni i DVD Ravna Gora DVD Stari Laz i DVD Stara Sušica

DVD Kupjak broji ukupno 44 članica i članova te 20 članice i članova odjeljenja mladeži i djece.

Vatrogasnu postrojbu DVD-a Kupjak čini 11 vatrogasaca s ispitom, lječničkim pregledom i kompletnom osobnom zaštitnom opremom.

Vatrogasna postrojba uzbunjuje se sutavom ''Vatrotel'' ili rezervnim sms sustavom zahvaljujući kojima je vrijeme izlaska vatrogasaca na intervenciju značajno smanjeno.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se