DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK osnovano 1929.

utorak, 28.02.2017.

Održana redovna izborno izvještajana skupština društva

Image and video hosting by TinyPic

U subotu, 25. veljače s početkom u 18h održana je redovna izborna skupština društva. Otvorio ju je predsjednik Nikola Jakovac nakon čega ju je vodio dopredsjednik Juraj Pleše. U prvom izvještajnom dijelu skupštine podnesena su i kasnije prihvaćena sva izvješća za proteklo razdoblje. Također prihvaćena je izmjena financijskog plana s obzirom na potvrđeni iznos dotacija iz općinskog proračuna odnosno Vatrogasne zajednice općine Ravna Gora. Među nagrađenima treba izdvojiti Branka Grgurića koji je dobio spomenicu za 60 godina rada u društvu, Božidara Špoljarića,Nenada Grgurića i Srećka Freya koji su dobili spomenicu za 30 godina, a spomenice za 10 godina dobili su: Josip Medved, Doris Miletović i Lea Sveticki. Eugenu Buriću nakon uspješno završenog školovanja za vatrogasna zvanja dodijeljeno je uvjerenje i činovi za zvanje vatrogasca.

Image and video hosting by TinyPic

Izabrani su članovi svih tijela društva koji će svoje dužnosti obnašati u sljedećem četverogodišnjem razdoblju. I u sljedećem mandatu predsjednik DVD-a Kupjak bit će Nikola Jakovac, njegov zamjenik Juraj Pleše, a tajnica Iva Pizent. Dužnost zapovjednika i njegovog zamjenika obnašat će i dalje Igor Špoljarić i Franjo Mance. Za novog predsjednika nadzornog odbora izabran je Krešimir Kiš.

U ostala tijela društva izabrani su:
Upravni odbor:
1. Nikola Jakovac - predsjednik
2. Juraj (Anton) Pleše - zamjenik predsjednika
3. Igor Špoljarić, dipl. ing. - zapovjednik
4. Franjo Mance. oecc. - zamjenik zapovjednika
5. Iva Pizent, dr. med. - tajnica
6. Antonio Bertović, član
7. Eugen Burić
8. Danijela Pleše, dipl. oecc., član
9. Denis Pleše, član.
Zapovjedništvo:
1. Igor Špoljarić - zapovjednik, dočasnik I. klase
2. Franjo Mance - zamjenik zapovjednika, dočasnik I. klase
3. Dalibor Medved - član, dočasnik I. klase
4. Vedran Gecan - član, vatrogasac I. klase
5. Veljko Pleše - spremištar, vatrogasac I. klase
Nadzorni odbor:
1. Krešimir Kiš - predsjednik
2. Juraj (Vinko) Pleše - član
3. Robert Grbac - član

Image and video hosting by TinyPic

Uz prisutnost većine članova s pravom glasa te članova mladeži i podmlatka na skupštini su bili nazočni i brojni gosti: načelnik Općine Ravna Gora g. Anđelko Florijan, predsjednik VZO Ravna Gora g. Josip Burić, zapovjednik VZO Ravna gora g. Dražen Krepenc te predstavnici PGD-a Kočevje, DVD-a: Ravna Gora, Stara Sušica, Stari Laz, Skrad, Brod Moravice, Delnice, Gerovo i Njivice.

Image and video hosting by TinyPic

U završnom dijelu skupštine podijeljene su plakete i zahvalnice za sve donatore i društva s kojima je u prošloj godini ostvarena odlična suradnja: MO-u Kupjak, VZ PGŽ-e, DVD-u Njivice, DVD-u Delnice, DVD-u Ravna Gora, DVD-u Stara Sušica, DVD-u San Marino, PGD-u Kočevje te poduzećima Imoćanaka d.o.o iz Delnica i Ravna d.o.o. iz Ravne Gore.
Nakon službenog dijela slijedio je zasluženi domjenak i ugodno druženje uz grupu ''Trio Gorani'' kojima se ovom prilikom također zahvaljujemo na odličnoj suradnji.

Više slika na našoj Facebook stranici

28.02.2017. u 07:19 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 05.02.2017.

Aktivnosti društva siječanj-veljača

Sa smirivanjem vremenskih (ne)prilika ovo nedjeljno dopodne članovi društva iskoristili su za malu radnu akciju u spremištu doma. U proteklom razdoblju počevši od 7. pa sve do 30. siječnja zbog niskih temperatura koje su često bile i niže od -10 stupnjeva, članovi društva svakodnevno su ložili i grijali spremište, odnosno 21 dan ložila se peć kako ne bi došlo do smrzavanja vode u vozilu. Također u nekoliko navrata čistio se i snijeg ispred vatrogasnog doma. Kako je u tom periodu odrađena i jedna požarna intervencija te je vozilo bilo izloženo utjecaju soli i blata s prometnice petorica članova oprali su vozila, očistili pod spremišta te pregledali i provjerili ispravnost dijela opreme. Izvršen je popravak pumpe Honda-MIO.
Prošli petak održan je i sastanak upravnog i nadzornog odbora te zapovjedništva na kojem je usvojen prijedlog o održavanju redovne godišnje izborno izvještajne skupštine društva. Skupština će se održati 25. veljače s početkom u 18h. Pozivamo sve članove da prisustvuju skupštini

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

05.02.2017. u 13:56 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428

Predsjednik: Nikola Jakovac
mob:099 351 7108
Zapovjednik: Igor Špoljarić
mob:098 170 1982
Dozapovjedink: Franjo Mance
mob: 098 752 373
Tajnik: Iva Pizent

Ukoliko želite pomoćii radu DVD-a Kupjak možete to učiniti i donacijom na naš račun:
HR41 2340 0091 1170 35680 Hvala!


U slučaju požara nazvati i:

Dežurstvo 0-24h: DVD-a Ravna Gora tel: 051 818 478
Javna vatrogasna postrojba Rijeka i Delnice tel: 193
Državna uprava za zaštitu i spašavanje tel: 112

O DVD-u:

Vozila sprave i oprema DVD-a KUPJAK

Shema hidrantske mreže u Kupjaku

Iz povjesti DVD-a

DVD Kupjak član je Vatrogasne Zajednice Općine Ravna Gora u koju su još učlanjeni i DVD Ravna Gora DVD Stari Laz i DVD Stara Sušica

DVD Kupjak broji ukupno 44 članica i članova te 20 članice i članova odjeljenja mladeži i djece.

Vatrogasnu postrojbu DVD-a Kupjak čini 11 vatrogasaca s ispitom, lječničkim pregledom i kompletnom osobnom zaštitnom opremom.

Vatrogasna postrojba uzbunjuje se sutavom ''Vatrotel'' ili rezervnim sms sustavom zahvaljujući kojima je vrijeme izlaska vatrogasaca na intervenciju značajno smanjeno.