DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK osnovano 1929.

utorak, 28.02.2017.

Održana redovna izborno izvještajana skupština društva

Image and video hosting by TinyPic

U subotu, 25. veljače s početkom u 18h održana je redovna izborna skupština društva. Otvorio ju je predsjednik Nikola Jakovac nakon čega ju je vodio dopredsjednik Juraj Pleše. U prvom izvještajnom dijelu skupštine podnesena su i kasnije prihvaćena sva izvješća za proteklo razdoblje. Također prihvaćena je izmjena financijskog plana s obzirom na potvrđeni iznos dotacija iz općinskog proračuna odnosno Vatrogasne zajednice općine Ravna Gora. Među nagrađenima treba izdvojiti Branka Grgurića koji je dobio spomenicu za 60 godina rada u društvu, Božidara Špoljarića,Nenada Grgurića i Srećka Freya koji su dobili spomenicu za 30 godina, a spomenice za 10 godina dobili su: Josip Medved, Doris Miletović i Lea Sveticki. Eugenu Buriću nakon uspješno završenog školovanja za vatrogasna zvanja dodijeljeno je uvjerenje i činovi za zvanje vatrogasca.

Image and video hosting by TinyPic

Izabrani su članovi svih tijela društva koji će svoje dužnosti obnašati u sljedećem četverogodišnjem razdoblju. I u sljedećem mandatu predsjednik DVD-a Kupjak bit će Nikola Jakovac, njegov zamjenik Juraj Pleše, a tajnica Iva Pizent. Dužnost zapovjednika i njegovog zamjenika obnašat će i dalje Igor Špoljarić i Franjo Mance. Za novog predsjednika nadzornog odbora izabran je Krešimir Kiš.

U ostala tijela društva izabrani su:
Upravni odbor:
1. Nikola Jakovac - predsjednik
2. Juraj (Anton) Pleše - zamjenik predsjednika
3. Igor Špoljarić, dipl. ing. - zapovjednik
4. Franjo Mance. oecc. - zamjenik zapovjednika
5. Iva Pizent, dr. med. - tajnica
6. Antonio Bertović, član
7. Eugen Burić
8. Danijela Pleše, dipl. oecc., član
9. Denis Pleše, član.
Zapovjedništvo:
1. Igor Špoljarić - zapovjednik, dočasnik I. klase
2. Franjo Mance - zamjenik zapovjednika, dočasnik I. klase
3. Dalibor Medved - član, dočasnik I. klase
4. Vedran Gecan - član, vatrogasac I. klase
5. Veljko Pleše - spremištar, vatrogasac I. klase
Nadzorni odbor:
1. Krešimir Kiš - predsjednik
2. Juraj (Vinko) Pleše - član
3. Robert Grbac - član

Image and video hosting by TinyPic

Uz prisutnost većine članova s pravom glasa te članova mladeži i podmlatka na skupštini su bili nazočni i brojni gosti: načelnik Općine Ravna Gora g. Anđelko Florijan, predsjednik VZO Ravna Gora g. Josip Burić, zapovjednik VZO Ravna gora g. Dražen Krepenc te predstavnici PGD-a Kočevje, DVD-a: Ravna Gora, Stara Sušica, Stari Laz, Skrad, Brod Moravice, Delnice, Gerovo i Njivice.

Image and video hosting by TinyPic

U završnom dijelu skupštine podijeljene su plakete i zahvalnice za sve donatore i društva s kojima je u prošloj godini ostvarena odlična suradnja: MO-u Kupjak, VZ PGŽ-e, DVD-u Njivice, DVD-u Delnice, DVD-u Ravna Gora, DVD-u Stara Sušica, DVD-u San Marino, PGD-u Kočevje te poduzećima Imoćanaka d.o.o iz Delnica i Ravna d.o.o. iz Ravne Gore.
Nakon službenog dijela slijedio je zasluženi domjenak i ugodno druženje uz grupu ''Trio Gorani'' kojima se ovom prilikom također zahvaljujemo na odličnoj suradnji.

Više slika na našoj Facebook stranici

28.02.2017. u 07:19 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 05.02.2017.

Aktivnosti društva siječanj-veljača

Sa smirivanjem vremenskih (ne)prilika ovo nedjeljno dopodne članovi društva iskoristili su za malu radnu akciju u spremištu doma. U proteklom razdoblju počevši od 7. pa sve do 30. siječnja zbog niskih temperatura koje su često bile i niže od -10 stupnjeva, članovi društva svakodnevno su ložili i grijali spremište, odnosno 21 dan ložila se peć kako ne bi došlo do smrzavanja vode u vozilu. Također u nekoliko navrata čistio se i snijeg ispred vatrogasnog doma. Kako je u tom periodu odrađena i jedna požarna intervencija te je vozilo bilo izloženo utjecaju soli i blata s prometnice petorica članova oprali su vozila, očistili pod spremišta te pregledali i provjerili ispravnost dijela opreme. Izvršen je popravak pumpe Honda-MIO.
Prošli petak održan je i sastanak upravnog i nadzornog odbora te zapovjedništva na kojem je usvojen prijedlog o održavanju redovne godišnje izborno izvještajne skupštine društva. Skupština će se održati 25. veljače s početkom u 18h. Pozivamo sve članove da prisustvuju skupštini

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

05.02.2017. u 13:56 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428

Predsjednik: Nikola Jakovac
mob:099 351 7108
Zapovjednik: Igor Špoljarić
mob:098 170 1982
Dozapovjedink: Franjo Mance
mob: 098 752 373
Tajnik: Iva Pizent

Ukoliko želite pomoćii radu DVD-a Kupjak možete to učiniti i donacijom na naš račun:
HR41 2340 0091 1170 35680 Hvala!


U slučaju požara nazvati i:

Dežurstvo 0-24h: DVD-a Ravna Gora tel: 051 818 478
Javna vatrogasna postrojba Rijeka i Delnice tel: 193
Državna uprava za zaštitu i spašavanje tel: 112

O DVD-u:

Vozila sprave i oprema DVD-a KUPJAK

Shema hidrantske mreže u Kupjaku

Iz povjesti DVD-a

DVD Kupjak član je Vatrogasne Zajednice Općine Ravna Gora u koju su još učlanjeni i DVD Ravna Gora DVD Stari Laz i DVD Stara Sušica

DVD Kupjak broji ukupno 44 članica i članova te 20 članice i članova odjeljenja mladeži i djece.

Vatrogasnu postrojbu DVD-a Kupjak čini 11 vatrogasaca s ispitom, lječničkim pregledom i kompletnom osobnom zaštitnom opremom.

Vatrogasna postrojba uzbunjuje se sutavom ''Vatrotel'' ili rezervnim sms sustavom zahvaljujući kojima je vrijeme izlaska vatrogasaca na intervenciju značajno smanjeno.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se