DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK osnovano 1929.

nedjelja, 29.03.2015.

Redovna godišnja skupština duštva

U subotu, 28. ožujka s početkom u 18h održana je redovna godišnja skupština društva. Na početku je predsjednik društva Nikola Jakovac otvorio skupštinu pozdravivši sve prisutne goste i članove. Uz prisutnost članova društva, mladeži i djece na skupštini su bili nazočni i brojni gosti među kojima i načelnik Općine Ravna Gora Anđelko Florijan, zamjenik predsjednika VZ PGŽ Velibor Topolovec, predsjednik VZO Ravna Gora Josip Burić, zapovjednik VZO Ravna Gora Dražen Krepenc te predstavnici PGD-a Kočevje i DVD-ova: Ravna Gora, Stara Sušica, Stari Laz, Delnice, Skrad, Brod Moravice i Njivice.

Image and video hosting by TinyPic

U nastavku skupštine, koju je vodio dopredsjednik Juraj Pleše, podnesena su i prihvaćena Izvješće o radu društva, Financijsko izvješće te Plan rada i Financijski plan za 2015.g. U Izvješću o radu društva u prošloj godini koje je iznio zapovjednik Igor Špoljarić prezentiran je nešto veći broj intervencija od čega je posebno izdvojen požar pilane. U izvješću je prezentirana i vatrogasna preventiva koju društvo provodi, pregled hidrantske mreže i kućanstva, rad s djecom i mladeži, vježbe članova, natjecanja i veliki broj radnih sati utrošenih na uređenje potkrovlja doma i dječjeg igrališta. I u sljedećoj godini društvu će biti prioriteti rad s djecom i mladeži, vatrogasna preventiva u mjestu i održavanje operativne spremnosti kroz redovite vježbe članova odnosno operativnih vatrogasaca. Iz financijskog izvješća i plana koje je podnio blagajnik Franjo Mance izdvojeno je ponovno smanjivanje sredstava od strane VZO Ravna Gora odnosno Općine Ravna Gora za gotovo 30%. Kako je u svom govoru istaknuo načelnik Općine Ravna Gora smanjenje sredstava posljedica je ukidanja Zakona o brdsko-planinskim područjima, ali nije jasno zbog čega su samo vatrogascima smanjena sredstva za rad iz Općinskog proračuna. Raspoloživa sredstva bit će dovoljna samo za minimalni rad društva uz nadu da neće biti većih požara ili štete na opremi.
Među nagrađenima treba izdvojiti Nikolu Jakovca, Veljka Pleše, Vedrana Gecana i Igora Špoljarića koji su dobili brončane plamenice. Spomenice za 10 godina dobili su: Vedran Vuković, Doris Miletović, Karmen Pleše, Jasmin Jakovac, Zoran Kiš, Krešimir Kiš, Eugen Burić, Toni Jakovac i Denis Pleše. Još jednom čestitamo svim nagrađenima.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

29.03.2015. u 20:47 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 16.03.2015.

Dječja radionica u vatrogasnom domu

U Vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak održana je radionica s najmlađim Kupjačanima na temu vatrogastva (zaštita od požara, spašavanje ljudi i životinja itd.). Radionica je organizirana u suradnji s MO Kupjak čija je predsjednica prof. Mihaela Špoljarić bila ujedno i voditeljica radionice. Ideja same radionice bila je okupljanje sve djece predškolskog i školskog uzrasta s područja Kupjaka i okolice bez obzira jesu li do sada sudjelovala u radu društva ili ne. Prilika je to bila da se kroz literarni i likovni rad te igru djeca upoznaju s vatrogastvom i prema vlastitoj želji uključe u rad vatrogasnog društva. S obzirom da nam vrijeme još ne omogućava rad s djecom vani, radionica je i u tom smislu bila više nego dobra ideja. U uvodnom dijelu radionice vatrogasci DVD-a Kupjak prezentirali su rad vatrogasaca kroz različite vrste odjeće koju vatrogasci nose. Radionici su nazočili i roditelji koji su se i sami na kraju uključili u rad na radost prisutne djece. Vatrogasci su za vrijeme radionice postavili i ormar s policama koji će biti dio budućeg dječjeg kutka u vatrogasnom domu. S obzirom da je ova radionica bila više nego uspješna zaključeno je da će se radionice i dalje održavati s novim idejama, a posebice u slučaju kišnog vremena kad djeca neće moći vježbati s brentačama.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

16.03.2015. u 15:32 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< ožujak, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428

Predsjednik: Nikola Jakovac
mob:099 351 7108
Zapovjednik: Igor Špoljarić
mob:098 170 1982
Dozapovjedink: Franjo Mance
mob: 098 752 373
Tajnik: Iva Pizent

Ukoliko želite pomoćii radu DVD-a Kupjak možete to učiniti i donacijom na naš račun:
HR41 2340 0091 1170 35680 Hvala!


U slučaju požara nazvati i:

Dežurstvo 0-24h: DVD-a Ravna Gora tel: 051 818 478
Javna vatrogasna postrojba Rijeka i Delnice tel: 193
Državna uprava za zaštitu i spašavanje tel: 112

O DVD-u:

Vozila sprave i oprema DVD-a KUPJAK

Shema hidrantske mreže u Kupjaku

Iz povjesti DVD-a

DVD Kupjak član je Vatrogasne Zajednice Općine Ravna Gora u koju su još učlanjeni i DVD Ravna Gora DVD Stari Laz i DVD Stara Sušica

DVD Kupjak broji ukupno 44 članica i članova te 20 članice i članova odjeljenja mladeži i djece.

Vatrogasnu postrojbu DVD-a Kupjak čini 11 vatrogasaca s ispitom, lječničkim pregledom i kompletnom osobnom zaštitnom opremom.

Vatrogasna postrojba uzbunjuje se sutavom ''Vatrotel'' ili rezervnim sms sustavom zahvaljujući kojima je vrijeme izlaska vatrogasaca na intervenciju značajno smanjeno.