Dnevnik šašave mamice

utorak, 31.08.2010.

3D + palačinke + zubić vila

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da dana 31.08.2010. (utorak) vrtić neće raditi zbog obaveznog godišnjeg čišćenja (dezinsekcija, deratizacija i dezinfekcija).
Vrtić počinje s radom 1.09.2010. po novom rasporedu grupa koji je izvješen na vratima skupina.
Hvala na razumijevanju !
Ravnateljica vrtića

Poštovana ravnateljice,

nema potrebe da nam se zahvaljujete na razumijevanju jer mi toga nemamo.
U nekoliko navrata (godina) molili smo vas, ako je moguće da se postupak 3D obavlja subotom iz dva razloga :
1 - subota je, za većinu roditelja, neradni dan i u tom slučaju bi roditelji koji ne rade mogli pričuvati djecu roditelja koji, ipak, taj dan rade;
2 - u nedjelju bi se vrtić mogao prozračiti/proventati/provjetiri (kako Vam drago) tako da mi djeca u ponedjeljak došla u prostor koji ne smrdi, a ne ovako kako ste Vi to organizirali jer tada djeca dolaze u vrtić slijedeći dan kada smrdi, smrdi, jako smrdi.

Hvala na razumijevanju
Roditelji


Navečer, nakon što je izmolila "Anđele čuvaru" i "Terezijo malena" mala šefica je, samoinicijativno, dodala : "Dragi Bože, hvala Ti što tata sutra ima slobodan dan!"

Smantana od jučerašnjeg lijepog i aktivnog kupanja izvalila sam se pred tv da odgledam vijesti, ali nakon što sam čula i vidjela : " Psi laju, karavane prolaze !" demonstrativno sam pošla u svoje odaje (čitaj : kuhinju) i ispekla brdo palačinki koje smo malci i ja popapali uz "Lud, zbunjen, normalan".

Danas je tata mališe odveo kod zubara i bili su super, pogotovo mala koja ni A nije rekla kad joj je izvađen zubić. Noćas očekuje zubić vilu. Mali muški kvari sestri radost jer je uvjerava da to mama stavi kovanice ispod kušina i uzme zubić.

Drage moje i dragi moji šaljem vam puno toplih i sunčanih pozdrava s juga !!!!!

31.08.2010. u 10:57 • 14 KomentaraPrint#

subota, 28.08.2010.

Andrew Davidson - "VODORIGA"

Suvremeni neimenovani cinik, prekrasna izgleda, seksualno vrlo iskusan muškarac, ovisan o kokainu, vozeći se svojim automobilom doživi nesreću u kojoj zadobije strašne opekotine po cijelom tijelu. U agoniji od boli, u bolnici sklapa pakt sa samim sobom- počinit će saumobojstvo čim izađe iz bolnice. Ali...jednog se dana pokraj njegova kreveta pojavljuje Marianne Engel, kiparica specijalizirana za izradu vodoriga - kamenih kipova koji, smješteni na zgradama služe kao žlijeb - odvod za oborine. Marianne je uvjerena da su njih dvoje u srednjevjekovnoj Njemačkoj bili ljubavnici.

Knjiga je "mrak", baš po mom ukusu. Marianne priča glavnom liku o svom životu, onda nestaje na nekoliko dana da bih pravila, klesala vodorige i opet se pojavljuje...a njemu ona sve više nedostaje.

Danas sam pročitala nešto što me prodrmalo, raznježilo, skoro rasplakalo. Marianne priča priču o Graziani i Francescu:

" Bijahu sretni. Ona bješe mila. On bješe odan. Treba li što nadodati ?
Nažalost, treba.
Bilo je to 1347. godine i nova je bolest došla iz Kine, najgora bolest koju je ikad itko vidio...
Jednog dana Graziana je poslije podne osjetila vrućicu. Povukla se u sobu malo odrijemati. Kad se uvečer probudila, pronašla je mjehur veličine jajeta na preponama i otekline ispod pazuha. Znala je da ju je zadesila Crna smrt.
Francesco je u kuhinji spravljao večeru. Viknula mu je da ode, smjesta, jer ju zadesila boleština....Preklinjala ga je da se spasi.
U kuhinji je zavladao muk. Graziana je ležala u krevetu, osluškivala tišinu...Onda je začula kako je stao zveketati loncima...Potrajalo je nekoliko minuta a tada su Francescovi koraci krenuli hodnikom prema njoj.
"Bit će ti bolje kad nešto pojedeš, makar malo", reče Francesco.Ušao je u sobu, spustio pladanj i sjeo do nje. A onda ju je htio poljubiti.
Graziana se pokušala odmaknuti...nakon nekoliko sekundi shvatila je da se uzalud opire i prepustila mu se. Bilo je gotovo.
.....

Treće ponoći njene bolesti Francesca je probudilo njezino grčevito disanje. Okrenula je lice prema njemu.
"To je to".
On reče :" Vidimo se uskoro".
Francesco posljednji put poljubi Grazianu i udahne njezin posljednji dah punim plućima. "Ti amo", reče ona.

- Kad je izdahnula, Francesco je skinuo njen vjenčani prsten i skupa sa svojim rastalio i napravio vršak strijele. Mislim da vam ne moram dalje prepisivati niti prepričavati.

Ipak, zadnja scena :

"Francesco pade natraške na krevet do svoje Graziane sa strijelom načinjenom od njihova vjenčanog prstenja ravno u srcu. Umro je kao što je i živio, u ljubavi."

28.08.2010. u 18:05 • 14 KomentaraPrint#

četvrtak, 26.08.2010.

Jugo će, kažu...

Za M.K.


Osjećam ga
Valja se
Polako
Vrti me
Uspavljuje
Preznojava
Noćno svijetlo
Gledam stare slike
Okićeno božićno drvce
Posljednji put
Odakle ti
Snage
za Osmijeh

26.08.2010. u 22:04 • 12 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.08.2010.

Lijepo dobro jutro !!!

Drage moje i dragi moji,

bez obzira na tegobe koje me muče jutro je lijepo počelo. Još u polusnu osjetim da netko stoji pored mog kreveta. Mali muški : "Mama da ti pomognem da ustaneš?" Izvučem se iz gnijezda pa polako...kuha se voda za čaj i kavicu, kad evo njega opet. Gledam šta to rado a on postavlja stol za doručak. Na balkonu. Mala šefica šefuje barbikama, ni da poviri što to nas dvoje radimo. Na brzinu je pojela doručak i ode...a nas dvoje sjedimo, pričamo, pijuckamo i ja mu u jednom trenutku kažem: " Znaš sine, ponekad me podsjetiš na mog tatu ?" Smješka se: "Kako to ?" Susprežem suze i nekako protisnem :"Nekada kad me pogledaš, nasmiješ se." Vidim, drago mu je što sam to rekla. Nažalost, didu nije upoznao, a sigurna sam da bi se njih dvojica super slagali i razumjeli.
Iza doručka pokupili su se s tajom na kupanje a ja pošla u butigu. Jedva. Ulazak i izlazak iz auta je posebna priča a o potezanju vrećica da i ne govorim/pišem. Idem poslije podne kod liječnika po tabletice...Ne volim ih piti ali...Poslije podne planiram i na kupanje, pa kud' puklo da puklo.
Idem sada čarobirati u kuhinji. Mala je naručila pastu s pomadorama i palačinke,
Sunčani pozdrav s juga šalje vam
ŠM

Dodatak:
Evo me...bila po tabletice. Vidjet' ću kako će biti.
Još dvije lijepe stvari danas:
- mala je oko 13h došla doma a dečki pošli na šišanje. Leteća pusa i mala otišla na kat. Pođem i ja kad ono...mala je sama uzela robu iz ormara i presvukla se. Dobro, nije više tako mala, ali...nisam joj ništa rekla.
- oko 14h zvoni telefon. Zove sestra (medicinska) iz bolnice i pita mogu li sutra doći na pregled, a bila sam naručena 2.12.
Super!!!

23.08.2010. u 11:13 • 25 KomentaraPrint#

subota, 21.08.2010.

A šta da radim...

Nastavak, u slučaju da ne znate, ide : "kada odu prijatelji moji..."
Ne, prijatelji su tu. Neki bliže, neki daleko, ali su tu. Nešto drugo me muči, tj. mučilo me sve do malo prije a onda sam zaključila da mi je ne dobro već suuuupeeeeer !!! I, idemo dalje. Sutra je novi dan, pa još jedan, pa...Lete dani, nema veze neka lete.
U utorak je bila uživancija na moru. Bili smo od 9,30-19h i nauživali se. U srijedu smo išli iza objeda i već pri prvom ulasku u more skužila sam da nešto nije u redu. Hladno mi je, naježila sam se. Hmmm...Dunavsko dijete a hladno mi more. Neće biti dobro. Navečer mi nije trebalo puno da skužim što ne valja. Kičma. Pobunila se. Boli, zateže, probada. Nema veze, ionako sam u četvrtak naručena kod neurologa. Mala šefica je pristala na nekoliko sati ostati u vrtiću, a mali muški ide s mamicom. Naručena sam u 10 i, na moje iznenađenje, liječnica me prozvala u 2-3 minute prije 10. Pregled, preporuka za još dva pregleda. idem se naručiti i PAF! ostajem bez teksta. Za jedan sam pregled naručena početkom 12. mjeseca a za drugi moram čekati da se sastane bolničko povjerenstvo i onda će me nazvati. Za jedno mjesec- mjesec i pol. UH!!!
Mali muški je bio dobar, čekao me u čekaonici i igrao igrice na mobu. Odlučim ga nagraditi, izabrao je časopis za sebe i još jedan - za seku. Nisam odoljela i kupila sam knjigu, sebi - Melissa Hill : " Oprosti mi, molim te". Očekivala sam ljubić i ugodno se iznenadila zapletom, obradovala se sretnim svršetkom. U "Sunshine Coast Sunday" objavljena je kritika " Savršeno štivo za ljetne praznike...malo slomljenog srca, malo ljubavne priče, neobičan preokret na kraju i konačno sretan završetak ". Preporučam!
Danas sam se malo razgibala po kući: usisavanje, prostiranje robe, kuhanje ručka, a onda odmaranje iza objeda i čitanje. Pijuckanje kave na balkonu uz čitanje i slušanje male šefice kako se igra na gornjoj taraci - održala je odličan koncert za barbike !!! Nekoliko puta sam se skoro počela smijati na glas. Mali je muški bio vani na nogoloptanju s društvom, vraća se doma, gledam ga kako se izdužio i kako mu je kosa požutila. Skužio me i poklonio osmjeh od uha do uha. I tako, mislim se...Ništa mi ne može ove dane pokvarit' !!!
Završila s čitanjem knjige i odlučim, nabrzinski...palačinka party za mališe. Mmmm...njam...s nutelom !!!
Još malo mališi će u krpe a ja moram prepisati u blok nekoliko pjesama koje mi nisu dale zaspati...
By - by!!! Želim vam ugodnu noć !!! Volite se, mazite i pazite !!!
Vaša ŠM

21.08.2010. u 19:42 • 20 KomentaraPrint#

nedjelja, 15.08.2010.

Nesanica, inspiracija, kiša + zaljepljeni prsti

Drage moje i dragi moji,

jučer smo se super iskupali, naguštali, zezali u plićaku, mala šefica roni k'o
velika a mali muški skače sa stijene...onda igralište - malci, a mamica ispija kavicu i prelistava novine. Doma, tuširanje, večera, malo tv i u krpe - malci a ja sam još malo bacila pogled na omiljene mi blogove i potrudila se poći u krpe ranije, ali...Vruće, sparno, trudim se mirovati i ignorirati kapljice znoja koje se polako spuštaju niz čelo, zaustavljaju na obrvama...uzdišem, okrenem se na drugu stranu, ali...ne vrijedi. I onda ona...Kuc - kuc. Tko kuca ? Inspiracija ! Ignoriram njeno nagovaranje da upalim lampicu i nažvrljam ono što mi želi izdiktirati. Ali NE !!! Evo nje opet. Ovaj put popuštam, palim svjetlo, kemijska i papir su u donjoj ladici noćnog ormarića.
Nabrzinski napišem nekoliko stihova i ponovno pokušavam zaspati. Ali NE! Evo nje opet. Okrenem se na drugu stranu ali ona ne odustaje. Tiho mi šapće na uho stihove i ne da mira. Ponovno popuštam...i tako još jednom i...najzad tonem u san.
Odjednom osjetim da me netko miluje po kosi...mali muški. Osmjeh za dobro jutro i 'ajmo u novi dan. Kavica za mamicu, sokić za sina. Uskoro se i mala šefica pridružuje jutarnjim ritualima. Nakon doručka tata ih je odveo na more i još ih nema. Zabrinuta, jer je u međuvremenu i kišilo, zovem malca na mob i bivam obaviještena da sam slobodna još najmanje sat vremena jer oni uživaju na plaži, more je super, igraju se s društvom.
Malo me zabrinula prognoza, najavljuju kišu i slijedećih nekoliko dana a ja sam od sutra na godišnjem. Dobro, iskupala sam se ovo ljeto, kupamo se još od svibnja. Ali...planirali smo neke jednodnevne izlete pa bih voljela da i vrijeme bude lijepo, barem bez kiše. Mala je poželjela da malo odputujemo ali...mislim da neće biti ništa od toga. Poželjela je da pođemo u Vodice na par dana. Lopovica mala. Putovali smo krajem lipnja i u metropolu i u moj rodni grad pa smo malo tanki s penezima. A i škola počinje - knjige i sve što treba malcu...
Zaljepljeni prsti ? Ne znam kako ali uvijek kada lijepim nešto s onim brzinskim ljepilom (tako ja zovem ono što trenutno lijepi ) uspijem zalijepiti i prste...Divno !!!
Evo sunce se opet pokazalo i nadam se da će do kraja dana ostati tako jer večeras idemo na misu na Stradun.
Puno pozdrava s juga šalje vam
šašava mamica

15.08.2010. u 12:42 • 21 KomentaraPrint#

petak, 13.08.2010.

San

( Kod Bećarskog križa )

za M. i M.


Noćas sam sanjala da me čekaš.
S prvim treptajem buđenja
vidjela sam ti lice.
Oči ti odavno vidjeh.
Sanjala sam tvoj osmijeh.
Sutra ću se probuditi u podne,
ustati, pazeći da to ne bude na lijevu nogu,
nabrzinu odjenuti.
Čekat' ćeš me kod Bećarskog križa.
Utonut' ću bez riječi u tvoj zagrljaj.
Ruke će ti se izgubiti u mojoj kosi.
Lijepo mirišeš - reći ćeš.
Poljubit' ću te u bradu
i stajat' ćemo nijemi.
Kod Bećarskog križa.

13.08.2010. u 10:44 • 10 KomentaraPrint#

srijeda, 11.08.2010.

Imamo Korni + kuhinjske čarolije

Drage moji i dragi moji,

mališi su presretni. Spasili su kornjaču na koju su naišli kada ih je tata vodio na kupanje. Bila je na cesti i da je ne bi netko zgazio mališi su je donijeli doma. Smjestili su je u vrt iza kuće, napravili bazenčić, hrane je pomadorom i salatom iz vrta, sve domaće. Ja sam dobila čast da joj izaberem ime. Zove se Kornelija.
Jućer smo preskočili kupanje pa je mamica imala vremena ispunjavati želje i iskazati se svojim kuhinjskim čarolijama. Mališi su naručili : punjenu papriku, pitu sa sirom, savijaču s jabukama, a ja sam pridodala i savijaču s višnjama.
Nakon toga malo peglanja, pripreme za današnji dan i u krpe.
Danas idemo u švrljanje. Stigla je teta iz metropole ( moja sekač ) s ekipom
i idemo na druženje. Jedva čekam.
Malci su jučer došli na ideju da sastave pjesmicu. Mamica je malo pomogla:

Vrtić

Kad' smo bili u vrtiću
uživali smo u crtiću.
Glavni lik je mala sirena
vrlo lijepog imena.

Dečki su se ljutili
crtić ne bi gledali.
Nogomet bi igrali
na zraku uživali.


Pozdrav svima!!!

11.08.2010. u 12:06 • 10 KomentaraPrint#

subota, 07.08.2010.

Sitnice svakodnevice

Eh ta djeca...Kako znaju uljepšati dan.
Malac i ja smo neki dan pokupili malu šeficu iz vrtića i drito na plažu. Nakon toga oni bi u park a ja bi doma jer sam jaaaakoooo gladna. Dođemo doma i nabrzaka ubacim nešto u kljun a mali muški pita : " Mama, jel' ti sada lakše?"
Mišić mali. Kasnije iste večeri mala šefica objavi da ide na hrkanjac. Jedno sat vremena poslije ja se uvlačim u krevet a ona se meškolji i pruža ruku. Zaspala sam u trenu držeći bubicu za ruku. Danas sam šila kupaće kostime za Barbie. Toliko mi se to svidjelo da sam dvije Barbike ponovila i još pridodala haljine za plažu. Kaže malac :" Maja svašta zna." Pitam tko je Maja a on kaže "Pa ti mama."
Raspekmezila sam se.
Danas je bio super kupanjac u Mlinima iako je bilo malo valovito. More toplo a i mali muški mi je posudio svoj luftić pa sam se nauživala. Još idući tjedan rmbanje pa na dva tjedna godišnjeg.
Volite se, ljubite, pazite i mazite!!!
Puno pozdrava s juga od
šašave mamice

07.08.2010. u 19:47 • 10 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< kolovoz, 2010 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2016 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (2)
Rujan 2014 (2)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (2)
Lipanj 2013 (2)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Studeni 2012 (1)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (7)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (4)
Srpanj 2011 (5)
Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (5)
Siječanj 2011 (6)
Prosinac 2010 (11)
Studeni 2010 (8)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (9)
Kolovoz 2010 (9)
Srpanj 2010 (6)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Naziv bloga govori sve. Ovo je dnevnik šašave mamice koja je bila šašava i prije nego je postala mamica. Mališi su samo pojačali dozu šašavosti. Mamica u slobodno vrijeme, kojeg baš i nema puno, piše pjesme, kratke pričice, pušta mozak na pašu, sanjari...nada se.

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Graphics




Custom Myspace Clock






San u snu

Dan je lijep
Jer ga oči tvoje gledaju.




Žeđ

I da se vratim s tisuće rana,
Na prag kućni kad stanem,
Ne nosi vode,
Ni zavoja-
S tijelom mi povij rane.

E. Kišević




Uroni u moje sumnje



Uroni svojim blagim pogledom
duboko u moje sumnje...
okupaj sve moje strahove
prozirnošću kristala...
dodirni sva moja vrištuća pitanja
vulkanskom snagom razaranja.


Sruši moju ranjivost
isprepletenim prstima
i dodirom jačim od stijena...
ušutkaj sve moje dvojbe ,
viteškom odlučnošču...


Dotakni me riječima
koje ne želim čuti
a sanjam ...
u svim nijansama mojih samoća
kupi me mislima
i sjajem dječačkog srca...

Zaroni najdublje...
tamo gdje niti ja ne idem
ili izbjegavam ići...
u podzemlje mog bića
u najkrhkije i staklenaste
dijelove mene.

Napisala : Metamorfoza


"Svi muškarci od žene očekuju isto - žene od svakog muškarca
očekuju nešto posebno". /Bife/

“Da bi vjerovao u svoj vlastiti put,
nema potrebe da dokazuješ
kako je tuđi put pogrešan”
Paulo Coelho

"Tko hoće zavidnika staviti
na muke,
treba samo biti zadovoljan."
Njemačka narodna

"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje."
P. Picasso

“Čovjek je gospodar riječi koje nije izgovorio i rob onih koje su mu izmakle” Arapska poslovica

"Ljudi se mogu držati za ruke, ali ne i za srce. Ne trebaju vam ruke da biste se držali za srca." Nick Vujičić

“Sreća je kao sunce. Kad je najljepše, zađe.”Ivan Cankar









Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Share Comments & Graphics - Friends Layouts - Photobucket




Poštanski sandučić:

zp56230@net.hr


Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Software


"Jer isto je za sluge, isto je za gazde
I najlipše stvari u životu su džabe."
(TBF)








Myspace Fun Flash Generator



Daily-Astrology.com - Daily Horoscopes, Lovescopes, And Chinese Horoscopes.
Check Your Monthly Horoscopes









Filzkunst Blog