odmori dušu na pašnjacima Gospodinovim

subota, 31.03.2007.

jebanje bez predigre = na hladno karaj me = chilli con carne

nikad nije mudro ić kupovat hranu gladan. Iako to dobro znam, ponekad mi se zalomi. I šta se dogodi onda? Kupim puno previše hrane i kupim i ono što nikad ne bih kupio da sam bio sit. Odem samo po pol kruha a kupim cijeli kruh, plesnive sireve, masline, namaze, pršut, kobasice, jogurte,..... pun kurac toga. I umjesto 5 kuna potrošim 100. I svaki put si mislm "gle, opet si zeznuo". ah.
Tako sam nedavno došao na genijalnu ideju da kupim par gotovih jela, onak, da mogu nešt na brzinu si napravit ak nema ručka a ja gladan. Uzeo sam između ostalog i podravkin "chilli con carne". Ljupka je to plastična posudica, sa dva bazenčića, umotana u osmerokutni kartončić i sa lijepom i obećavajućom slikom ukusnog i lagano ljutog graha. Baš kakav volim......

E, danas je bio trenutak da se to čudo industrijske proizvodnje i isproba. Pripremio sam stvar prema uputama: lagano podgrijavanje u ne-ključajućoj vodi. Ispizdio sam čekajući, ali rekoh, postupak je postupak i treba ga poštovat, da uživam jelo u punoj kvaliteti. I konačno, otvorim ja poklopac, a kad ono unutra, nedokuhana riža u jednoj polovici i neka sluz u drugoj. Fuj. Rižu sam ubacio u još deci vode i stavio da prokipi da se skuha do kraja. Sluz sam probao, uh, kao da jedem nešto što je davno umrlo no
Zato sam sve skupa pomiješao u loncu i pustio da kipi još par minuta, rekoh da se bar bakterije ubiju. Nije puno pomoglo. Riža je doduše bila ok, ali umak je i dalje bio živa crkotina. Bljak. Pojeo sam trećinu, onda lijepo isprao rižu sa vodom i jeo je samu. Mnogo bolje. Dopunio sam kruhom i namazom od šampinjona, da bar nešto pošteno pojedem. Srećom, imao sam i vina doma, tak da je ono malo popravilo stvar. Ne stoga što se vino lijepo sljubilo sa hranom, već što se od vina osjećam veseliji, pa sam zaboravio na muku party
Zaključak1 : podravkin čili kon karne zaobići u širokom luku, jebeš jelo skuhano prije par mjeseci
Zaključak2 : dobro je uvijek imati alkohola u kući, za prvu pomoć dead
Srećom, kupio sam samo jedan jebeni čilikonkarne, jer da imam još koji, ne znam kaj bi s njim. U smeće jedino.

- 16:39 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 28.03.2007.

tik-tak-tik-tak-tik-tak . . . . zvrrrrrrr

1. Couvert - besplatni couvert? Ajd nek ima i toga :-)
2. Carstvo pasea - Klub boraca mi je ipak bila bolja kritika Ikea lifestyle-a
3. Nije sve tako sivo - Hit no.2, najviše zbog dobrog refrena
4. Superman - jedna sjetna, za suzu pustit, nalik na "Samo za taj osjećaj"
5. Planeta - neće bit hit, ali mi je vrlo ok, neobična kombinacija parnivaljak+pivo+U2
6. Ranjeni ljudi - "kad nema velike ljubavi dovoljna je i mala, nisu bile glupe, vjeruj mi, svaka je znala" - nažalost
7. Biološki sat - Hit no. 1, gola do kosti
8. Kaže stari šta nam fali - pank? ne znam, nije loša
9. Konobar - genijalan refren o Oberu, hit no. 3, prava za birtiju
10. Sreća - predepresivna/preistinita za moj ukus, TBF je već pjevao o tome
11. Pitala si me - ljubavna na muški način, hit no. 4
12. Džepni bog - prefilozofska, ne da mi se je niti slušat, ima ponovno konobara nakon 25-te minute

- 08:48 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.03.2007.

fresssh

Bio sam u petak na slušaonici Knjige žalbe i HP-a generalno u jabuki. (ko misli da je u ovom kontekstu HP firma što radi printere, spolno općio ga ja)
Vratilo me u mladost. Jabuka ista ko i prije 10 godina, ništ se nije promijenilo. Snalazim se unutra ko doma. Pozitivna razlika je što sad ipak imam dovoljno para da mogu pit kolko hoću, pa čak i nedajbože nekom platiti piće. Iako je to međusobno čašćenje uvijek razlog da se pretjera dead, srećom - nismo. Alkoholiziranje je ostalo u granicama podnošljivosti, a ko još nije probao, preporučam Freš pivo, izvrsno je za vikend izlaske party. Cigarete mi nisu trebale, inhalirao sam dim drugih pušača..... eto, još i uštedih pare ;-p
Dobar dio ekipe nije bio baš najmlađi, pa smo se i mi lijepo uklopili. Ihaj.
Uz red novih pa red starih stvari od Hladnog piva, noge su same igrale, iako moje noge inače baš i nisu sklone tome, al ne mereš se oduprijet. Probao sam okinut par fotki, al bilo je to totalno debilno i neprimjereno pa sam brzo odustao. Jabuka ipak nije mjesto di ideš pozirat i naslikavat se, stoga evo samo dvije:
(Ak se neko ipak prepozna na ovim mutnim slikama, a ne želi bit tu, nek javi pa ćemo maknut)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
(refren: što učinila si ti od života mog......)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
(smeđokosa u sredini mi poručuje: jebo te blic)

Što se tiče hp-a live, veliki koncert je 25.05., mislim na šalati. Vidimo se tamo...... živjeli!

(jedna nova, primjerena njihovoj i mojoj dobi)


(i jedna genijalna stara)


- 09:04 - Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.03.2007.

se la-vii

Spremačica, čistačica, gospođa za čišćenje, razni izrazi koji pokrivaju istu stvar: teta koja dođe u kuću i za kojih 20-30 kuna na sat čisti ono što sam ne želiš. Npr. "žuti kamenac" sa zahoda ili kuhinjske pločice od zagorjele masti ili čišćenje jednogodišnje prašine sa ormarića i slično.
Isprobao sam ih nekoliko do sada, 4 starije, tj. preko 50 i jedna mlađa cca 25.
Ove starije, one bi brate stalno nešto pričale, svaki posao im moraš doslovno nacrtat, boje se bilo kakvih odluka, npr. dal oprat pločice odozgora prema dolje umjesto odozdola prema gore. ah.
Moram bit iskren, ova mlađa mi je najbolje "legla": radi i ne priča puno. Možda je malo manje temeljita nego ove starije, ali je i brža brate. A i ugodnija za oko kad se sagne, hihihi. srećom nisam ja takav.

I koji je sad probem? E pa ova mlađa je našla "pravi" posao, kolko posao u kiki može bit pravi, i spadoh opet na bakice sa čistačičkim mentalitetom. ah, c'est la vie.

Evo, ovakvu tražim. Pa ak nego zna gdje toga ima..... blagodarim smijeh
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 13:06 - Komentari (14) - Isprintaj - #

srijeda, 21.03.2007.

proclaimers

Kako mi je jutros izbor glazbe na radiju pogodio raspoloženje, genijalno.
Tako mi je bilo žao što u autu nemam glasniji radio i veće zvučnike....

- 08:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.03.2007.

zahodski post, jebateled, samo za one jakog želuca

Bijah u petak navečer u Melinu. Ne znam kad sam zadnji put bio tamo, mislim u dobe dok je tamo još bio neki drugi lokal. Sad je to vrlo dojmljivo mjesto, kako to reć, "rokerskog" štiha. 90% ekipe u crnom, pije se isključivo piva, glazba uglavnom od prije 15 ili više godina, rjeđe nešto novo. Među ostalim: azra, idoli, guns'n'roses, scorpions (wind of change - o, bože), majke, urban, fali samo europe - final countdown....
Vratilo me u studentske dane. Jedino što sam tamo završio neočekivano, tako da sam bio potpuno neprikladno obučen: crvena jakna. Stršao sam u moru crne boje, ali mislim da mi niko nije zamjerio. Takva je tamo ekipa - pijana i dosta miroljubiva se čini. Malo su me gurkali, ali ništa više od toga.

Pređimo na stvar: zahod. Moj najneugodniji zahod do sada je bio jedan čučavac u podrumu bez rasvjete sa cijevima od kanalizacije na stropu. A vrata se sama zatvaraju jer imaju onaj mehanizam što ih vuče. Uglavnom, uđeš, staneš, padne mrak, pišaš odoka unaprijed, nadaš se da ti ništa neće kapnuti za vrat, zakopčaš se u mraku kolko ide i brzo van. Velika nužda - nemoguća. Dakle, mislio sam da sam sve vidio... Melin je umalo nadmašio rekord...... da nije bilo rasvjete zauzeo bi prvo mjesto, al ovako, mislim da je čvrsto na drugom.

Dakle, prvo čekaš u redu, odmah do šanka. Gledaš u zidove sa kojih žbuka pada od vlage. Zatim, uđeš unutra, odmah ugaziš u cca. pol centimetra vode (ili čega već) na podu. Pliva sve, od zida do zida, ne može se preskočit. Hodaš lagano da ne pljuskaš previše. Dok pišaš, iza leđa su ti otvorena vrata, pa te ostali što čekaju red lijepo gledaju. Pogled ti pada na vodokotlić izbušen nebrojenim rupama od čikova. Prednost: nije bitno da pišaš baš u zahod, možeš i po zidu, vodokotliću ili po podu, ista stvar.... Eto, uistinu živopisno mjesto.

Pitanje za dodatnih 100 kuna: kako li izgleda ženski wc u Melinu ???

- 10:56 - Komentari (5) - Isprintaj - #

kakao - part II

Prvo loša vijest: čokoladnica u Siti sentru uan je prilična katastrofa. Bolji izbor slatkiša u rinfuzi ima u, šta ja znam, nami na kvatriću. A bolji izbor tamnih čokolada ima u merkatoru. Prodaju tamo još i čaj u rinfuzi, izbor velik, ali opet većina njih neki umjetnjaci - aromatizirani (okus jagode npr). Mislim da i za čaj ima puno boljih mjesta u zg. Sve u svemu, nisu me se uopće dojmili, očekivao sam puno više. Al dobro, ipak je to samo obični šoping centar, susjed od interšpara, i ja previše očekujem.
A u potrazi za kakaom potegoh do Graza i stvarno nadjoh tu malu trgovinicu. Nalazi se u samom centru, niti minutu od haupt platza. Kad ste tamo obavezno navratite. Čokolade svih fela: crne, bijele, belgijske, švicarske, talijanske, francuske, u rinfuzi... Na mnogima piše i od koje sorte kakaa su, jer to naravno nije nebitno. Kao što su sorta grožđa i postupak proizvodnje bitni za vino.
Uzeo sam na kraju belgijske sa đumbirom i cimetom - preporučujem. Uzeo sam par minijaturnih framcuskih da isprobam okuse različitih sorti kakaa. I uzeh pečeni kakao, koji je btw skup ko vrag (100gr = 6.5€).
Preskupo, budući da kila mljevenog organskog kakaa košta oko 5€. Al ajd, nek ih voda nosi, uzeh tri kutije.

Kog zanima da navrati:

Linzbichler Schoko
Franziskanerplatz 16, Graz
www.linzbichler-schoko.at

A ak neko zna za još koje dobro mjesto glede čokse i kakaa, samo recite, želim ga posjetiti.

- 08:48 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 14.03.2007.

Theobromin - I feeeeeel soooooo gooooood

Pisano jučer - objavljeno danas, zbog kompletnosti...

cool - tako se naime sada osjećam. Kao poslije dobrog fuka, kao da sam nešto poduvao, osjećam se "high", nešto mi titra u prsima ali sam u isto vrijeme i savršeno smiren. Genijalno - zapravo ne sjećam se kad sam se tako dobro osjećao lately.
Ali ništa od gore navedenog se nije dogodilo... nego sam probao pečena zrna kakaa. Dobio sam dopol pojedenu kutijicu i mogao sam s njom raditi što hoću. E sad, nisam niti zaigrao nogomet s njom, a niti ju iskoristio za potpalu logorske vatrice, već rekoh: ajd da probam taj kakao. Zrna liče na bademe, malo su tamnija, okus je malo gorak ali dosta dobar. Ne znam koliko ih se smije pojesti, ja sam drmnuo nekih tridesetak valjda. Na prazan želudac - neće mi valjda biti zlo... I onda sam sjeo u auto i krenuo na svakodnevno jutarnje guženje do posla. Kako sam uopće stigao do posla? pojma nemam, prošlo je u trenu. Auto je samo klizio kroz gužvu, semafori su se brzo otvarali, propuštali su me u druge trake kad sam zaželio, zgodne djevojke iz drugih autiju pohotno su oblizivale usne ili prste kad bi ih pogledao, a parkirno mjesto je čekalo samo mene. Ili mi se barem tako čini.... dead Jedna ugodna vožnja bez stresa....

Preporučujem probati:
http://www.giraudi.it/prodotti.php?pr=fave
Image Hosted by ImageShack.us

Malo tehničkih detalja: Probao sam Criollo sortu. Postoje još Forastero i Trinitario. Pojma nemam kakve su, ali živo me interesira.
Ovo je Criollo "mahuna":
Image Hosted by ImageShack.us

Čarobni sastojak: Theobromine (http://en.wikipedia.org/wiki/Theobromine) Pretpostavljam da toga u običnoj čokoladi koju povremeno jedem ima tako malo da ni ne primijetim. Prekriveno šećerom i maščobama raznim nezasićenim i hidrogeniziranim. Čokoladu ionako rijetko jedem, ali ovo......... Javim se kad učinak teobromina oslabi.... nadam se da "spuštanje" neće biti teško...

UPDATE: Prošlo je. Nema nuspojava. Sve je ok. yeah! A saznao sam i gdje ima za kupit, tak da uskoro nabavljam novu dozu, pa de se jopet izvrnem na pleća cool

- 09:11 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.03.2007.

nulta ljubav: alat

Okasti, viličasti, francuski, imbus, nasadni, čak i za konzerve (to su ključevi), križni, ravni, philips, pozy, zvjezdasti (šrafencigeri), kombinirke, flahcange, špiccange, sječice, za motanje, za skidanje izolacije, za zegere (kliješta). Sve to, a i još puno više, može se naći u mom alatu. Volim ga, volim srebrnu boju krom-vanadija, volim tamnu boju bruniranog čelika, volim ga kad je čist, volim ga kad je mastan, volim osjetiti njegovu hladnoću i težinu u šaci, ponosan sam na njega. Jel to normalno?
Moja veza sa alatima započela je davno. Još kao mali bio sam fasciniran radionicom i alatima mog strica. Taj čovjek imao je ama baš sve. Smisli problem sa nekim uređajem - on ima alat sa kojim ga može riješiti. Imao je na zidu ploču sa lijepo poredanim ključevima, viličastim i okastim, od broja 6 pa do 32. Čekiće od 100 grama do 2 kg, švas-aparat, brusilicu veliku i malu, stupnu bušilicu,.... a jebote, imo je sve šta se može imat. Tada sam se zarazio i još uvijek traje ta ljubav između mene i alata. Ne jebem iPod, subwoofere, kućno kino ili auto radio na kojem možeš gledat filmove, ali dobar alat zato cijenim.

Još imam svoja prva kliješta: unior kombinirke cerek. Dal je normalno da dijete od cca. 14 godina spička višemjesečni đeparac na to? pojam nemam, ali ja jesam, i bio sam super zadovoljan. Pa ni moj stari nije imao takva smokin

Zadnje šta sam kupio je aparat za varenje. Skupio sam nešto željezne krame okolo, i vario, vario, vario. Uvježbao znanje. Nisam neki maher, ali ogradu sam uspio pokrpati. Yes. Koji sam gazda.

Nisam postao neki automehaničar ili nešto slično, odveo me život na drugu stranu, ali ovo je nulta ljubav i ona se pamti. Prva ljubav došla je nešto kasnije, a i nju bogami pamtim, ali o tome drugom prilikom smijeh

BTW, stric mi je u međuvremenu daleko napredovao. Sad ima i tokarilicu za vijke, ravninsko glodalo, škare za papir... Ali ne govorim ovdje o Bauhaus pizdarijama, on ima industrijske strojeve, svaki po parsto kila težak, ak ne paziš otkine ti ruku. Ma genijalno.

- 21:57 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 03.03.2007.

Kviskoteka: osoba A i osoba B

Ležali su pred televizorom lagano tamaneći kviki perece.

- "I, kaj veliš za A?" - pitala ga je.
A je bila njena prijateljica, rastavljena, sa djetetom, solidna izgleda. Već su razgovarali o njoj ranije i složili se da dobro izgleda. Nije baš manekenka, ali sasvim solidna.
- "Niš, kaj bi rekao."
- "Jel bi je malo, onak, nataknuo na ražanj?" - rekla je kroz smijeh.
Kratko je razmislio o ideji.
- "Pa kaj ja znam, ne bi se bunio. A zašto pitaš?"
- "Pa tak. Znaš da je sama, a baš mi je draga. Voljela bi da si priušti malo zabave."
- "I ne bi te smetalo da si tu zabavu priušti sa mnom?"
- "Pa ne, ona mi je tak draga."
Šutili su neko vrijeme. Vrećica pereca lagano se primicala kraju.
- "A dobro, zašto ti to mene tak ispituješ?" - pitao ju je.
- "Pa tak, imam i ja nekih idejica." - rekla je sa smiješkom.
- "Kakvih idejica?" "Malo bi usrećila nekog mog prijatelja?" - Odmah mu je pao na pamet J. Iako je sada bio oženjen, prije dosta godina je otvoreno pokazao interes.
- "Pa taj koji je u pitanju više je moj prijatelj." - odgovorila je.
Hm. Sad mu je dala materijala za razmišljanje. J znači nije. Često mu se činilo da ona ima više prijatelja nego on.
- "Onda je sigurno K"
- "Ne"
- "Š?", "M?", "Nije valjda L?", "F?" - pokušavao se prisjetiti onih sa kojima se najčešće viđa.
- "Ma niko od njih, ali znaš ga dobro."- pomagala mu je.
- "Pa dobro, reci mi ko je?" - ostao je bez ideja.
Malo je oklijevala...
- "B."
Presjeklo ga je u prsima, onaj osjećaj kao kad lift prebrzo propada pod tobom. Osjećaj koji se javlja samo kad saznaš nešto što je bolje ne znati.
Uh, pa da. Kako je njega previdio. B je bio friško razveden, dakle slobodan. Nikad nije bio napastan, ali bio je dosta pričljiv i njoj vrlo drag. Njemu baš nije legao, pa ga je valjda zato smetnuo sa uma. Nije bio neki ljepotan, ali očito njoj je bio ok.
Prošlo je par minuta dok je bio spreman za nastavak razgovora. Morao se malo oporaviti od šoka prvo.
- "I dobro, šta bi ti sa njim radila?" - morao je saznati detalje, iako je znao da mu to neće baš pasati.
- "Pa ništ posebno, malo bi mu pušila."
- "Samo to?"
- "Pa da, kaj. Popušim mu ga i može ić."
- "Ne smiješ!" - bio je direktan. Osjećao je da je ona već neko vrijeme razmišljala o tome i da postoji realna opasnost da to stvarno i napravi.
- "Pa dobro, a ti i A? Ti smiješ?" - bila je možda malo čak i uvrijeđena.
- "Ja i A? Kako to misliš? Pa nisam ja predložio da se ševim s njom." - bio je malo začuđen.
- "Pa nisi, ali ideja ti je ok" - nastavila je dalje.
- "Pa da, ideja mi je teoretski ok, ali to ne znači da ću poduzeti ijedan korak da to ostvarim. Na kraju krajeva, ona na to ne bi ni pristala. Siguran sam da ne bi prijateljici htjela muža otimat. Stvarno ne znam kak bi bilo šta započeo sa njom, kad ona zna sve o nama. Odjebala bi me isti čas."
Ponovo su šutili.
- "Bez obzira što tebi ne bi smetalo da ja jebem A, ti njemu ne smiješ pušiti. I točka! A ak misliš da bi moje eventualno druženje sa A tebi dalo dozvolu da mu pušiš, onda budi sigurna da neću ništa poduzeti u vezi A, i da u svakom slučaju moju dozvolu za pušenje nemaš" - Morao je ovo ponoviti, da ne bi bilo zabune. Kak joj je opće tako nešto palo na pamet.
- "Ma dobro, neću" - rekla je pomirljivo.
- "Pa normalno da nećeš. To bi mi slomilo srce. Pa nisam ja baš neosjetljiv na tebe i to što radiš." I to je bila istina.
- "Ma dobro bubek, neću ništa raditi." - smirivala ga je.
Dala mu je par pusica u lice i ležali su dalje zagrljeni. Znao je da joj može vjerovaati na riječ da neće ništa poduzimati, ali opet, nije mu bilo svejedno zbog ovog razgovora. Lako njoj, ona je žensko i ako pred 10 frendova kaže "oću se jebat s nekim", barem pet će ih se osjetit pozvanim. A on, ak napravi isto pred frendicama, hm, pa dobro će bit ak ga samo ismiju. I onda se žene žale da im je teško u životu. Moraće joj to razjasnit jednom, ali ne sad...
- "Volim te" - rekao joj je i poljubio je u kosu
- "I ja tebe ljubomorko moj, nemoj se ništa bojat" - liznula ga je po vratu.

- 09:42 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (9)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (8)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pazi citata:

  • Kapetan, englez, na brodu koji tone, šalje radio poziv u pomoć: "SOS, we are sinking!!!"
    Kapetan, švabo, na brodu u blizini, čuje poruku i odgovara: "What are you sinking about?"
    (najbolje od svega:
    ispričaš ovaj vic pravom Nijemcu, i on ga razumije rofl)

koji je najbolji ?

  • svaki dan u tjednu !

  • Hitni slučajevi: ICQ 444431495

    Muzičke i ine želje:
    dan(točka)za(točka)metak
    @
    mail(točka)com