Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/danzametak

Marketing

kakao - part II

Prvo loša vijest: čokoladnica u Siti sentru uan je prilična katastrofa. Bolji izbor slatkiša u rinfuzi ima u, šta ja znam, nami na kvatriću. A bolji izbor tamnih čokolada ima u merkatoru. Prodaju tamo još i čaj u rinfuzi, izbor velik, ali opet većina njih neki umjetnjaci - aromatizirani (okus jagode npr). Mislim da i za čaj ima puno boljih mjesta u zg. Sve u svemu, nisu me se uopće dojmili, očekivao sam puno više. Al dobro, ipak je to samo obični šoping centar, susjed od interšpara, i ja previše očekujem.
A u potrazi za kakaom potegoh do Graza i stvarno nadjoh tu malu trgovinicu. Nalazi se u samom centru, niti minutu od haupt platza. Kad ste tamo obavezno navratite. Čokolade svih fela: crne, bijele, belgijske, švicarske, talijanske, francuske, u rinfuzi... Na mnogima piše i od koje sorte kakaa su, jer to naravno nije nebitno. Kao što su sorta grožđa i postupak proizvodnje bitni za vino.
Uzeo sam na kraju belgijske sa đumbirom i cimetom - preporučujem. Uzeo sam par minijaturnih framcuskih da isprobam okuse različitih sorti kakaa. I uzeh pečeni kakao, koji je btw skup ko vrag (100gr = 6.5€).
Preskupo, budući da kila mljevenog organskog kakaa košta oko 5€. Al ajd, nek ih voda nosi, uzeh tri kutije.

Kog zanima da navrati:

Linzbichler Schoko
Franziskanerplatz 16, Graz
www.linzbichler-schoko.at

A ak neko zna za još koje dobro mjesto glede čokse i kakaa, samo recite, želim ga posjetiti.


Post je objavljen 19.03.2007. u 08:48 sati.