odmori dušu na pašnjacima Gospodinovim

ponedjeljak, 28.01.2008.

ima puno lakih stvari, .....

Imam mačka, crnog, 3g. star. U najboljim godinama.
I tako, ponekad se pojavi potreba da ga okupam. Bilo je tako i prošli petak. Stao je negdje u neko, da prostite govno, i sav se umazao. Capice, dlaku. Možda ga je neko "umočio" nakon što mu se posrao u vrt, ko će znat. Nismo ga u kuću puštali dok ga ne operemo. A sam se nije htio olizati, možda se i njemu gadilo, hehe.

I tak, odem ja u pet centar po šampon. A ima ih stvarno puno. I ko za ljude. Za sjajnu dlaku, sa lanolinom, narančinim uljem, za sjaj, za prihranu dlake, bla bla, sve negdje u rangu 80 kn. Mnogo. Jedva sam našao neki "običan", plus otrovan za buhe. Pa reko, kad te već kupam, ajd da i buhe pobijemo.

Vratim se ja doma, eto njega, čeka na otiraču. Rekoh, super, samo da ne ode. Brzo se presvučem u "radnu" odjeću, stare cipele, rasprostrem novine po podu, natočim kantu vode. Uzeo sam i gumene rukavice, nekak nisam baš bio sklon dirat ga rukama, eh, nikad kirurga od mene cry

A pranje ide ovak. Upalim grijalicu. Unesem ga u kupaonu. Zima je, ne može se na dvorištu. Vrtna kanta vode je spremna. Ne smije tuš, jer čim ga čuje, taj čas postaje Taz. Primim ga za vrat, svom snagom. On jadan raskreči noge i umiri se. Draga dohvati kantu i zalijeva ga, a ja lagano trljam. To je pretpranje. Micek nije oduševljen. Trpi, trpi, i onda u jednom trenutku poludi i počne se bacat ko lud. Maše capama i grebe sve oko sebe. Rasturio mi je rukavice dok si reko keks. A ispod rukavica - koža. Moja. Tanka. Jebenti, kako me oderao. 2 x 3cm, srednje duboko. Preduboko. Boli kad perem ruke. Mislim da se nije inficiralo, iako mu nokti sigurno nisu baš čisti. Btw, drek se i ne pere tako lako. Slabo se otapa u vodi.

Onda slijedi sapunanje. Lijepo ga zapjenim, a za to vrijeme kanta se puni. On je opet malo miran, malo šizi. Moje rukavice sad već vise u dronjcima i zapravo ne služe ničemu. Svog me zašpricao po licu. I ustima naravno. Fuj.

Sad ispiranje, treba sve to dobro isprat, da bude lijep i mirisan. Već me šaka boli kolko ga stišćem za šiju. Srećom, brzo će bit gotovo. Smiješan je kad se sav smoći pa mu se dlaka privije uz tijelo. Odjednom postane mršav rofl

I na kraju, sušenje. Lijepo ga otrljam starim ručnicima i krpama. Tu je već dosta miran, iako se vidi da bi najradije otišao.

Još sam ga poslije doradio s fenom za kosu. Ne bi bila fora da se prehladi. Bježao je od tog fena. Onak, sagne sa da bude maksimalno nizak i pokuša zbrisat. Al nema kud. Pa ga stjeram u ćošak. Onda ga sušim neko vrijeme. Kad proba na drugu stranu, ja samo fen okrenem pa se vrati. Totalno je bio smiješan. Povremeno ga pustim da ode u drugi kut. Al to mu ne mre pomoć. Onda skupi hrabrosti pa mi strugne pod fotelju. Ja ju onak podignem, a on dole se stiso, pravi se da je nevidljiv. Hehe. Odnesem ga u ćošak, pa opet sušenje. I tako par puta.

I eto, zadatak obavljen. Čist je i mirisan. Ja bacam robu u pranje a sebe pod tuš. Liječim rane. Nadam se da prije ljeta neće bit potrebe za pranjem.

Da parafraziram poznatog blogera-pisca: Ima puno lakih stvari, pranje mačka nije jedna od njih

- 08:38 - Komentari (15) - Isprintaj - #

utorak, 22.01.2008.

p.š.

krenulo se u plesnu školu.
panični tečaj, jer znanje će već u travnju trebati i pokazati. uh. a termina malo.
srećom, ni publika vjerojatno neće biti prezahtjevna.

Računam, ak na seoskim svadbama tipovi koji voze traktor i kolju pajceke mogu plesat valcer, pa valjda ću i ja moć. Traktor sam čak jednom i vozio. Iako ne baš uspješno. :crash-u-kuruzu: hehe

uglavnom zanimljivo je to kad vidiš one naprednije kako su im noge, ruke a bogami i dupe gipki. Za sambu, ne za valcer.
a ja. ja se osjećam ko da imam štapove a ne noge i ruke. A dupe ko da je zalijepljeno za te štapove. ne ide nikud bez njih.
totalno neukrotivo. Smiješno i tužno u isti čas.

ajd, biće valjda bolje.
uskoro ima i ja da vrckam dupetom ko neki homić rofl

- 13:20 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.01.2008.

loooooooser

Ima kod mene na kvartu birtija jednostavnog imena: "Luzer"
Piše se "po Vuku", ak se sjećate kaj to znači. Ko su ti ljudi koji tamo sjede bang

Uglavnom, kakvi ste glede mišljenja o sebi samom? (sebi samoj?)

Ja ovak. Ima stvari kojima sam nezadovoljan, tipa lijen, sporo mislim, često nekoncentriran i slično,.... Al usprkos svemu tome, ipak se ni u jednom trenutku ne osjećam ko luzer. Niti sam ikad. Ne osjećam se kao da nemam nešto što mi pripada ili da sam katastrofalno lošiji od drugi ljudi. Čak, dapače, najčešće sam zadovoljan sam sobom zujo

Dal to znači da imam samopouzdanja, ili sam samo glup rofl

- 14:56 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.01.2008.

statistika iliti "Believe what you want"

Statistika u istraživanjima je jako zajebana stvar za one koji nisu neki matematičari. npr. za psihologe ili ekonomiste. O ekonomistima ćemo drugi put...

Pazi šta kaže wikipedia: muškarci tijekom života imaju prosječno 7 seksualnih partnerica, žene 4.

Pretpostavimo i da ispitanici ne lažu i da su vjerodostojan uzorak.
Pretpostavimo i da se radi samo o hetero odnosima.

Jesmo pretpostavili? Dobro.

Dakle vako, ako imamo isti broj muškaraca i žena, koji međusobno opće, onda nikako nije moguće da prosjek ne bi bio isti. Ne dozvoljava matematika. Omjer muško/žensko u populaciji je nekih 52/48 % za muškarce. I ako želimo doći do brojeva 7 i 4, ....nakon kratkog proračuna.... to bi značilo da su 48% muškaraca djevci do kraja života. I 0% žena.

nut

Dakle, nešto u ovim brojkama ne valja. Ja npr. vjerujem da ispitanici lažu. Sad jel prvi pretjeruju, ili druge umanjuju svoje brojeve, to nije ni bitno. Ima li neko drugo objašnjenje zašto bi brojevi bili takvi? ja stvarno ne vidim koje ....... a posebno ne vidim koji je smisao besmislene statistike.

- 12:45 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (9)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (8)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pazi citata:

  • Kapetan, englez, na brodu koji tone, šalje radio poziv u pomoć: "SOS, we are sinking!!!"
    Kapetan, švabo, na brodu u blizini, čuje poruku i odgovara: "What are you sinking about?"
    (najbolje od svega:
    ispričaš ovaj vic pravom Nijemcu, i on ga razumije rofl)

koji je najbolji ?

  • svaki dan u tjednu !

  • Hitni slučajevi: ICQ 444431495

    Muzičke i ine želje:
    dan(točka)za(točka)metak
    @
    mail(točka)com