Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/danzametak

Marketing

nulta ljubav: alat

Okasti, viličasti, francuski, imbus, nasadni, čak i za konzerve (to su ključevi), križni, ravni, philips, pozy, zvjezdasti (šrafencigeri), kombinirke, flahcange, špiccange, sječice, za motanje, za skidanje izolacije, za zegere (kliješta). Sve to, a i još puno više, može se naći u mom alatu. Volim ga, volim srebrnu boju krom-vanadija, volim tamnu boju bruniranog čelika, volim ga kad je čist, volim ga kad je mastan, volim osjetiti njegovu hladnoću i težinu u šaci, ponosan sam na njega. Jel to normalno?
Moja veza sa alatima započela je davno. Još kao mali bio sam fasciniran radionicom i alatima mog strica. Taj čovjek imao je ama baš sve. Smisli problem sa nekim uređajem - on ima alat sa kojim ga može riješiti. Imao je na zidu ploču sa lijepo poredanim ključevima, viličastim i okastim, od broja 6 pa do 32. Čekiće od 100 grama do 2 kg, švas-aparat, brusilicu veliku i malu, stupnu bušilicu,.... a jebote, imo je sve šta se može imat. Tada sam se zarazio i još uvijek traje ta ljubav između mene i alata. Ne jebem iPod, subwoofere, kućno kino ili auto radio na kojem možeš gledat filmove, ali dobar alat zato cijenim.

Još imam svoja prva kliješta: unior kombinirke cerek. Dal je normalno da dijete od cca. 14 godina spička višemjesečni đeparac na to? pojam nemam, ali ja jesam, i bio sam super zadovoljan. Pa ni moj stari nije imao takva smokin

Zadnje šta sam kupio je aparat za varenje. Skupio sam nešto željezne krame okolo, i vario, vario, vario. Uvježbao znanje. Nisam neki maher, ali ogradu sam uspio pokrpati. Yes. Koji sam gazda.

Nisam postao neki automehaničar ili nešto slično, odveo me život na drugu stranu, ali ovo je nulta ljubav i ona se pamti. Prva ljubav došla je nešto kasnije, a i nju bogami pamtim, ali o tome drugom prilikom smijeh

BTW, stric mi je u međuvremenu daleko napredovao. Sad ima i tokarilicu za vijke, ravninsko glodalo, škare za papir... Ali ne govorim ovdje o Bauhaus pizdarijama, on ima industrijske strojeve, svaki po parsto kila težak, ak ne paziš otkine ti ruku. Ma genijalno.

Post je objavljen 12.03.2007. u 21:57 sati.