azhdaja

četvrtak, 22.03.2007.

Paljenje na guranje

Kad se nekad išlo na autoškolu onda su svi vozili fiću. I bilo je valjda ful lakše jer su se uglavnom koncentrirali na rukovanje fićom. Kako upalit, kako krenut, šta kad kreneš pa treba ubacit u tu neku brzinu. Pa treba stat. Neće upalit pa treba gurat. Oće upalit al ne možeš krenut jer si na uzbrdici i slična čudesa. Ukratko, orijentirano muškom rodu očito, te zato valjda ful lakše.

Kad sam ja išo u autoškolu već je počelo - da, mogli bi gurat ali nemojte jer znate ovi danas auti nisu baš za gurat, pa katalizatori pa sonde pa palac tamo vamo. I onda položim, dođem doma i šta mi prvo daju - evo pa malo čitaj. Priručnik od peglice. Muški. S skicom cijelog auta po dijelovima i opisom šta može riknut. I gle čuda piše - neće upalit? guraj brate! ne moš uzbrdo? okreni pa u rikverc! nema ceste nego 2 jarka i brdo u sredini? pa kotačem po brdu šta si kilav!

I onda sad kad više ne moram ić u autoškolu (al će mi čini se sestra jednom) - druga priča. Auto? Da, ima vrata, prozore, sic, volan, neke pedale i štap među sicevima. Radio ti je u sredini a iznad njega retrovizor. I imaš se pogledat u njemu i onom sa strane kad skrećeš. Neće upalit? Sigurno? Hm. A ono. Zovi servis. Voziš crnu kutiju ali zato padneš jer na slici 2x2cm ima neka flekica iza retrovizora od tramvaja, a kad tamo znak zabranjenog skretanja. I mačka pod kotačima dok su slikali pa je malo mutno. Dođemo do novog auta (osvježena peglica) i dođem doma, daju mi priručnik za malo čitat. Ženski. S opisom instrumenata s jednim krugom, s dva kruga, sa satom, bez sata, s malim autićem desno, bez malog autića desno.. i katalogom boja iza.

Za jedno 100 godina kad osuvremene prometne znakove prirodnijim spektrom boja (ovi sad su sramota, sooo eighties) i pastelnijim tonovima.. e valjda onda neću morat polagat vozački jer s muškim spektrom od 16 boja (ne nužno različitih), to će teško ić.

Paljenje na gunđanje.

-- sillymoi

P.S. Nakon finih seksističkih ispada za zagrijavanje idem piskarat štogod umnijeg nut - - - =, -_^ (zluradi ASCII smiley puca pištoljom na ovog smajlija pičkastog)

- 17:21 - Komentari (24) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.03.2007.

Sveti Patricije

Jednostavno mi nije jasno, zasto svi na svijetu zele biti Irci. (Ili barem kao oni).
Mislite da nije ? aj da vidimo


  1. Ja mislim da dok je Tolkien pisao o odlasku vilenjaka na zapad (za one upucenije Valinor) je zapravo pisao o Irskoj, ali njegova protestanska vjera mu je branila da napise da mu je zelja da na kraju svog vijeka otplovi u katolicku zemlju, pa je pretumbao slova (Ireland i Valinor imaju razlicito samo dva znaka. Prva razlika je o i e (a o na starovelskom sa preglasom je e) a druga je d i v (na starokeltskom se v pisalo znakom d). Sve zbrojeno jedno sa drugim, je (isprva ne toliko) ociti dokaz moje tvrdnje.

  2. Irska nam (kao pretezno katolicki opredjeljenoj naciji) odgovara svojim vjerskim opredjeljenjem (znaci nema neke velike razlike u kulturi).

  3. Neki bi vjerojatno napravili sve da se maknu sa ovog naseg "istoga" i odu na "zapad". Irska je druga najzapadnija zemlja u europi (nakon Portugala, koji bi vecini vjerojatno bijo drugi pick na ljestvici najzeljenijih destinacija) i naravno, izuzmemo li one nazovimo-ih-europljanske-vikinge-na-islandu.

  4. Irska je zemlja gdje nema nasilja, gdje su kuce od cokolade (i prozori od marmelade).

  5. Koliko god neko pivo bilo dobro, ne moze biti bolje od nekog irskog piva.

  6. Od svih svetaca koji su nas stitili (i koji ce nas stititi) kao zemlju, i svih nasih blagdana, koji su izmisljeni, izmedju ostalog, da bi nacija mogla nesmetano i neumjereno uzivati u (pre)velikim kolicinanama alkohola, bez da ima griznju savjesti,mi se kolektivno najvise veselimo za imendan doticnog stranog sveca koji NIJE zastitnik nase zemlje.A zasto? Pa ocito zato jer ako slavimo Sv. Patricka, onda mora da barem malo dio nas ima u sebi irske krvi.

  7. Kao narod koji je oduvijek bijo zrtva razno raznih nagodaba koje su nas prisilili potpisati (najcesce su tu prste imali nasi najblizi susjedi) i ratova u kojima smo se borili, misljenja smo da smo "napaceni" i vjecno "ugnjetavani"(primjeti: u najblizoj povijesti je "zlo" doslo sa istoka (kao i kod brace Iraca)) a zasto je tako ? Pa odgovor se pokazuje sam po sebi...

  8. Jucer sam imao jos neke ideje o svemu ovome, ali s obzirom da nisam odmah isao pisati ovo, ocito mi ponestalo nesto materijala. Slobodno nadopisite tvrdnje u korist ove disertacije.

  9. p.s. cisto da ne bude zabune, ja cijeli zivot pricah o tome kako cu otici u Irsku.



--chimaera--

- 18:22 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.03.2007.

Zašto mama zove umjesto nje???

(telefon zvoni)

Lydia: Filozofski fakultet, izvolite.
Žena: Dobar dan. Moja kćerka bi ove godine htjela upisati psihologiju na vašem fakultetu.
L: U redu...?
Ž: Znate..., ona je, jelte, članica Mense pa me zanima dobiva li na to kakve dodatne bodove?
L: Ne.
Ž:---
L:---
Ž:---
L:---
Ž:...kako to mislite "ne"?
L: Ne dobiva nikakve dodatne bodove na to. Dobiva na poznavanje nekog svjetskog jezika koji nije učila u srednjoj školi, a da je pritom učila neka druga dva svjetska jezika, zatim, ako je vrhunski sportaš, ako je...
Ž: Dobro, dobro, znam to, ali zanima me zašto ne dobiva ako je član Mense?
L: Članovi bilo koje udruge ne dobivaju dodatne bodove zahvaljujući svome članstvu. Druga stvar je ako pored toga zadovoljavaju kriterije po kojima mogu dobiti dodatne bodove. Ti kriteriji se nalaze na našoj web stranici, ili vam ih mogu osobno pročitati.
Ž: Dakle, ona nema ništa od toga što je čalnica Mense?
L: Ako je s pravom članica, onda će to dokazati na dijelu prijemnog koji se sastoji od zadataka koji procjenjuju neverbalnu inteligenciju pristupnika, odnosno IQ. Ako tu ostvari velik broj bodova, to poprilično uvjetuje njeno mjesto na rang-listi.
Ž: Hm... Ja mislim da bi ipak trebali imati dodatne bodove na to.
L: Tu se, očito, razilazimo u mišljenju...

Dragovoljci, dijaspora,... Šta je sljedeće?
Povlastice za članove Iskoraka?
Oslobađanje žrtava silovanja od prijemnog?
"...i čokolaaaadu..."

--lydia

- 18:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.03.2007.

patuljci (a ni hornby) pojma nemaju

okej, mozda kradem, pa sta...
ali evo,
toplista pa dajte komentare, popljujte me, izlozite svoje... jednom rijecju pozivam vas sve (cak i anonimno) da izvolite staviti liste, ako mislite da su bolje od mojih, losije od mojih, ili jednostavno dovoljno dobre ko moja ;)

top 10 filmova (s napomenom da mjesta variraju, tj top10 je top10...nema veze koji je najbolji a koji nije jer je to top10, i jos jednom napomenom, da ce se sigurno naci netko ko ce se sjetiti nekog filma kojeg se ja ne sjetih i onda cu ja mjenjati post ;))


  • groundhog day

  • forest gump

  • rotk (iliti LOTR : ROTK)

  • usual suspects (iliti "privedite osumnjicene")

  • one flew over coockoo's nest

  • the departed (iliti "pokojni" po nasem)

  • dogma

  • fight club

  • kill bill

  • american beauty (iliti "vrtlog zivota")

  • dobar los zao


uz napomenu da nisu crtici ubrojani (hoodwinked jelte pa na dalje...)
eto, izvolite kakati ;) (ali sami, a ne ko male pande... :))

--chimaera

- 00:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #