Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/azhdaja

Marketing

Paljenje na guranje

Kad se nekad išlo na autoškolu onda su svi vozili fiću. I bilo je valjda ful lakše jer su se uglavnom koncentrirali na rukovanje fićom. Kako upalit, kako krenut, šta kad kreneš pa treba ubacit u tu neku brzinu. Pa treba stat. Neće upalit pa treba gurat. Oće upalit al ne možeš krenut jer si na uzbrdici i slična čudesa. Ukratko, orijentirano muškom rodu očito, te zato valjda ful lakše.

Kad sam ja išo u autoškolu već je počelo - da, mogli bi gurat ali nemojte jer znate ovi danas auti nisu baš za gurat, pa katalizatori pa sonde pa palac tamo vamo. I onda položim, dođem doma i šta mi prvo daju - evo pa malo čitaj. Priručnik od peglice. Muški. S skicom cijelog auta po dijelovima i opisom šta može riknut. I gle čuda piše - neće upalit? guraj brate! ne moš uzbrdo? okreni pa u rikverc! nema ceste nego 2 jarka i brdo u sredini? pa kotačem po brdu šta si kilav!

I onda sad kad više ne moram ić u autoškolu (al će mi čini se sestra jednom) - druga priča. Auto? Da, ima vrata, prozore, sic, volan, neke pedale i štap među sicevima. Radio ti je u sredini a iznad njega retrovizor. I imaš se pogledat u njemu i onom sa strane kad skrećeš. Neće upalit? Sigurno? Hm. A ono. Zovi servis. Voziš crnu kutiju ali zato padneš jer na slici 2x2cm ima neka flekica iza retrovizora od tramvaja, a kad tamo znak zabranjenog skretanja. I mačka pod kotačima dok su slikali pa je malo mutno. Dođemo do novog auta (osvježena peglica) i dođem doma, daju mi priručnik za malo čitat. Ženski. S opisom instrumenata s jednim krugom, s dva kruga, sa satom, bez sata, s malim autićem desno, bez malog autića desno.. i katalogom boja iza.

Za jedno 100 godina kad osuvremene prometne znakove prirodnijim spektrom boja (ovi sad su sramota, sooo eighties) i pastelnijim tonovima.. e valjda onda neću morat polagat vozački jer s muškim spektrom od 16 boja (ne nužno različitih), to će teško ić.

Paljenje na gunđanje.

-- sillymoi

P.S. Nakon finih seksističkih ispada za zagrijavanje idem piskarat štogod umnijeg nut - - - =, -_^ (zluradi ASCII smiley puca pištoljom na ovog smajlija pičkastog)

Post je objavljen 22.03.2007. u 17:21 sati.