azhdaja

petak, 26.01.2007.

A da je spavat, nekako...

Imam jedno pitanje. Molim da mi odgovaraju samo oni koji mi zaista žele pomoći.
Razmišljala sam o tetovaži.
Pa me zanima što bi od predloženog bilo najbolje, što bi najviše pasalo oz moju osebujnu osobnost, uz čitav lik i djelo Lydije Deetz (inače ne volim to prezime, al za potrebe posta - nekako je šturo reći samo ime, a i moga bi me kogod pomišat s Lidijom Bajuk, nedajbože).
Dakle:

-pentagram: ono, da me se boje ljudi. Nekeko kad ljudi vide pentagram, odmah pretpostave da ta osoba voli žrtvovat zečeve u čast sotone i pjevat Stairway To Heaven naopako. A ništa ne zastrašuje toliko ko STH naopako, osim možda Oliverove Cesarice (isto naopako) i onog sranja Give Peace A Chance, ili kako god se zove (ali to ne naopako, jer je i ovako dovoljno katastrofalna i za izrigat se).
I to na čelu da ga je istetovirat! Nek se vidi, majketi, kad platiš, onda i imaš!

-vuka: ja bi vuka smjestila na srce jer ja volim svoje selo, a meni niko ne viruje da sam tamo srela vuka. Osim Bonagracije. Ona mi viruje. I sad kontam, ionako me sad ta priča s vukom prati doživotno, pa neće bit neka razlika ako je budem nosila na srcu. Vuka, s točkom na glavi.

-natpis "filozofski je način života" preko cijelih leđa: Treba li objašnjavat uopće? Ok, ovako: konetmplirala sam neko vrijeme o burnim historijskim događajima, parolama izvikivanim u beznađima dubioznih susreta, teatralnosti pjesničkog izraza, ili što bi Roman Jakobson rekao, "organiziranom nasilju nad jezikom"..., a onda sam se zapitala - "čemu?"

-malog raka, bilo gdje: pa šta, ionako ću dobit rak, ovako me možda i priskoči!

Eto, tako lipo, pa sad vi lipo razmislite, kažem, po mogućnosti samo oni koji doista misle da znaju šta govore. Jer ja očito ne znam. Meni su ova rana jutarnja buđenja očito popila i ono malo razuma šta tu i tamo dobijem.
Božjom providnošću, naravno.

--lydia

- 07:44 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 06.01.2007.

"...ne filozofiraj, Rambo..."

Zloupotreba snažnih riječi zdravom razumu ne ostavlja ništa drugo osim čekanja u predsoblju toliko nepreglednom da bi ga jedino sušti optimizam mogao nazvati mračnim.
Mačke zaista vole grebati, a poneko srce možda i nije kamen, ali nijedna pjesma ne može opjevati ljudsku potrebu za neistinom...

--lydia

- 17:37 - Komentari (10) - Isprintaj - #