ponedjeljak, 16.10.2017.

Krenuo cirkus

Rano ujutro krenuo cirkus zvan Gazda-Agrokor, samo su svi zaboravili da su akteri istog cirkusa imali dovoljno vremena sve što je vezano uz cirkus zataškati. Svi uhićeni žive u vilama i imaju po nekoliko nekretnina, veselo, a samo su imali plaču. Gazda promijenio naglo adresu stanovanja i od danas kreće pravosudna trakavica.

Da smo pametni ne bi nitko od nas išao kupovati u bivše gazdine dućane jer svoju krađu treba vratiti sam a ne mi.


(19:46) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (6) (?)


nedjelja, 15.10.2017.

Sramotno pravosuđe

Zakoni za kazneno ili prekršajno djelo postoje i dobro su formulirani ali sudska praksa je drugačija a zašto sada ću u kratkim crtama iznijeti samo jednu relevantnu činjenicu koju ću potkrijepiti a vi ako ne vjerujete raspitajte se.
1. Gospodina Horvatinčića je sutkinjina oslobodila optužbe zbog nalaza sudskog vještaka kojeg naravno postavlja sam sud na kojem se vodi postupak jer tog sudskog vještaka plača pravosuđe a cijena vještačenja je u različitim rasponima s obzirom na kvalifikaciju djela koje taj sudski vještak vještači (od 3.500 na više) i svaki sudac presudu donosi na osnovu nalaza sudskog vještaka.
2, Dijete koje je optuženo zbog nošenja cvijeća isto je vještačio sudski vještak i nije ni pogledalo datu joj medicinsku dokumentaciju na uvid jer je to hrpa papira koju treba prućiti te je donijela odluku navrat na nos u dvije minute vještačenja.

Rezime svaki sudac gdje se u postupku traži mišljenje vještaka donosi odluku ne po zakonu nego po vještačkom nalazu jer on je relevantan i točka je na i kod donošenja presude ma koje god težine kazneno ili prekršajno djelo bilo. Sudski vještaci su Suci.


(19:09) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (3) (?)


subota, 14.10.2017.

Sramotno pravosuđe - primjeri

Znam da mnoge neće zanimati napisani tekst, ali ću na svoj način pokušati objasniti zašto je po mom mišljenju sramotno pravosuđe jer imam nekoliko primjera rada sudstva
Momku koji je prije nekoliko godina na Ribnjaku zajedno sa prijateljima zamalo ubio čovjeka sudi se na maloljetničkom sudu a ima (25 godina) kada je to djelo napravio imao je (23 godine), njegova mama je odvjetnik dan danas predmet nije adakta jer studira a ni jedan ispit nije dao niti za jednu godinu studija.
Momku koji ima 23 godine sudilo se na sudu za odrasle i osudilo ga se na prisilno liječenje u trajanju od šest mjeseci u Šimunskoj je proveo četiri mjeseca, u Vrapču je još uvijek jer mu je sutkinja usprkos dokazima da se redovno liječi godinama i da nema nikakvih indikacija koje su navedene u presudi produžila na godinu dana a optužnica je podignuta jer je djevojci na kućni prag donio cvijeće što je njoj bilo fora ali je rekla mami da ga prijavi tako da je on po sudskom vještaku opasan za okolinu.
Dvoje djece na tramvajskoj stanici usred bijela dana pretukli prijatelja i od udarca mu je oštećen vid, bilo jedno ročište i ti nasilnici nikada nisu dobili kaznu iako su još jednom prijatelju polomili rebra.
Ostavinski postupak se proteže već četvrtu godinu iako postoji pravomoćna odluka u cijelosti.

Takvih primjera ima još i bit će i dalje sve dok se nešto ne promjeni ali promijeniti se neće jer "tko jači taj kvači" i uvijek će se na malim ljudima koji nemaju novaca popunjavati kvote sa zatvorskim ili bolničkim zatvaranjem.

Moj mentor mi je rekao da nisam ni za pravnika ni za suca jer sam temeljita a temeljitost oduzima vrijeme i takvi kao ja u pravosudnom području me mogu proći.


(22:45) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (7) (?)


petak, 13.10.2017.

SRAMOTNO PRAVOSUDJE

Naše pravosuđe je suludo, oni koji nemaju novaca za kvalitetnog odvjetnika uvijek plate kaznom zatvora ili bolničkim liječenjem a oni drugi su spašeni. Zakoni su zakoni ali nisu isti za sve. Sramota.
Kada se raspitaš kod državnog odvjetnika zašto je banalni prekršaj kvalificiran kao kazneno djelo tada dobiješ ovakav odgovor
"podignuta je optužnica i mora se odraditi jer su godišnji odmori" tada razmisliš i shvatiš da samo sa sirotinjom popunjavaju sve i tako prikazuju svoj učinak rada.


(22:47) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (6) (?)


utorak, 10.10.2017.

Moje umotvorine

Dugi su dani još duže su noć koje provodimo sami sa svojim slikama prošlosti jer očekujemo da se vrati a prošlost se vratiti neće. Nedostaju mi dodiri, dugi razgovori ali kada god ugledam omiljenu žutu ružu sjetim se da postojiš samo još uvijek nismo jedno pored drugog kao što smo bili nekada.
Prošlost se nikada ne vrača.

Varao si nju, varao si mene, a najviše si varao sebe. Pustila sam te njoj a nisam ni primijetila da si tada sa sobom poveo i sreću koja je bila moja, ja već godinama sreću tražim i znam da će mi se vratiti samo kada se vratiš ti i gledajući me u oči priznaš da nikada nikoga volio nisi jer ti ni ne znaš voljeti. Priznaj da si gad koji uživa znajući da te još uvijek volim.

Zaklopi oči i misli pošalji u šetnju jer ja te čekam na životnom putu samo zato da ti pokažem koliko si mi boli nanio a ja te još uvijek volim, trebam i poštujem.

Ljubavi uvijek imaš samo za jednu osobu, osobu koja ti se uvukla pod kožu, osobu čije ime dozivaš a on to ne čuje jer je daleko dosta daleko od tebe, a osjeća da je u tvojoj duši ali sam sebi to ne želi priznati jer napravio je grešku koju misli da nikada neće moći ispraviti.

Kada bih se barem vrijeme moglo vratiti unazad, vratila bih se na dan kada sam ti rekla da se vratiš k njoj jer tada sam bila povrijeđena a znala sam da te volim i mislila sam da ću te prestati voljeti, ali prestati voljeti ni dan danas te ne mogu.

Oznake: napisala ANDREA


(18:40) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (8) (?)


ponedjeljak, 09.10.2017.

bez naslova

Danas mi se plače, ali suza nema, hvata me bijes, svađala bih se sama sa sobom ali ni to ne mogu jer nemam snage ni usta otvoriti.


(23:40) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (4) (?)


nedjelja, 08.10.2017.

trebam pomoć

Ako neko zna neka ni u komentare napiše kada je Sabor otvoren za građane i treba li se prijaviti da dolaziš.


(22:36) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (5) (?)


subota, 07.10.2017.

pitanja bez odgovora

Kako ostati tu gdje ne cijene rad čovjeka, gdje je radno sposoban čovjek osuđen da zjapi na burzi rada jer ima preko četrdeset godina starosti, gdje sa određenim kvalifikacijama radi posao ispod svoje stručne spreme samo da bi svaki mjesec preživljavao, gdje vide da su na vlasti uvijek isti koji se bore samo za svoju dobrobit, gdje pravosuđe nije isto za svakog građanina u zemlji, jer oni koji imaju mogu platiti obranu, a oni koji nemaju moraju zbog nesposobnosti odvjetnika po službenoj dužnosti biti optuženi i odsluživati kaznu samo zato da bi se statistički pokazalo da suci ispunjavaju norme.
Kako ostati tu gdje šutke svakodnevno nešto poskupi a plače i mirovine su ispod europskog prosjeka, gdje svakodnevno sve više starijih ljudi po kantama za smeće traže plastičnu ambalažu da bi dočekali sljedeću mirovinu. Kako ostati tu gdje sve propada jer rijetko tko hoće obrađivati zemlju jer su visoki nameti a mala zarada, Kako ostati tu i gledati zamišljena lica bez osmijeha, kako živjeti od poštenja.

Oznake: napisala ANDREA


(22:20) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (7) (?)


petak, 06.10.2017.

potaknuo me jedan bloger

Čitam sada jedan tekst o "glupim komentarima" i tom blogeru moram napisati da komentari nisu glupi jer svaki komentar na pročitani tekst osobi koja je postavila tekst za javnost je jedna vrsta komunikacije i večina komentara su dobronamjerni te osoba koja je na blogu postavila svoj tekst može iz komentara nešto i primijeniti ubuduće. Smatraš da ovdje na blogu svi mi skrivamo istinu ali evo moram te razočarati ja baš pišem istinu i pisat ću je dalje ma koliko god to nekome smetalo. Čak ne krijem ni svoje pravo ime i prezime znači da ti ipak nisi potpuno u pravu.
Iskrenost volim najviše a ovdje koliko sam mogla primijetiti barem po komentarima iskrenih blogera ima dosta.


(20:12) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (10) (?)


četvrtak, 05.10.2017.

Ja - magare

Stalno mi se neke rečenice vrte po glavi i moram pisati ili na blog kako bi stvorila tekst koji zanima mali broj čitatelja ili u word jer želim da to ostane zabilježeno generacijama koje dolaze jer jednom će sigurno netko napraviti neku knjigu koja će ponovno biti zanimljiva malom broju čitalačke publike ali ipak će je netko ukoričiti i reći "to je napisala osoba koja je stalno kukala za prošlosti ali nitko baš nitko uistinu nije znao njenu pravu bol."
Često znam sjediti po sat vremena ispred bijele plohe i gledati a u glavi mi se stvaraju rečenice koje odjednom moji prsti počnu ispisivati dodirom slova na tipkovnici, stvaraju se slike koje moram prenijeti pisajući jer tako upoznajem sebe, svoje mane i vrline. Znam da volim život, da volim ljude bez obzira koje životne dobi bili, da volim komunicirati ali kada sam doma onda komuniciram s bijelom plohom na ekranu tipkajući po tipkovnici i stvaram rečenice koje su koliko mogu primijetiti zanimljive samo meni samoj i nikome više.

Često se probudi dijete u meni i tada se igram sa svojim omiljenim plišanim igračkama, tražim na netu stare crtiće ili neku bajku jer jedino tako zaboravim surovost koja se nalazi u mom životu koji je takav kakav je jer tako negdje piše i ne može se promijeniti iako pokušavam napraviti bolje neka nevidljiva ruka mi to ne dozvoljava. Najsretnija sam kada padne noć i dođe vrijeme spavanja, ne nadam se snovima ali sanjam koliko znam bar svaku treću noć i tada sam sretna jer te snove mi nitko ne oduzima i u snovima znam biti zanimljiva mnogima.


(10:56) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (11) (?)


srijeda, 04.10.2017.

postoje

Vidiš li anđele, kako znaš da oni postoje?

Da, znam da postoje a to su svi oni koji su bili uz mene za vrijeme života, ali su napustili ovozemaljski svijet jer im je bilo vrijeme, kako su me čuvali tada i pomagali mi da idem kroz život, tako i sada imam njihovu pomoć iako tijelom nisu tu. 1982 godine Edna koju sam upoznala kada sam bila na Filipinima naučila me da se srcem i mislima razgovara s anđelima, da se s njima razgovara i kada ti je lijepo i kada ti nije lijepo jer oni su svugdje gdje si ti,
Da anđeli postoje. Jedino oni su meni bitni, jedino sam osjetila njih, jedino njih vidim i sretna sam zbog spoznaje da su uvijek blizu, te me nikada nisu napustili.

Oznake: napisala ANDREA


(20:25) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (7) (?)


utorak, 03.10.2017.

Zna li tko kako izgleda?

Ovim tekstom ću sigurno uzburkati polemiku osoba koji vjeruju u Boga ali to mi ni malo ne smeta jer za mene postoje samo anđeli a o Bogu malo znam jer nikada nikoga nisam ćula da moli Boga, čula sam samo da dozivaju Isusa u svoje srce, te Duha Svetoga,
Ako Bog i postoji onda je nepravedan jer nekima daje sve u izobilju, a meni samo terete s koje podnosim kako podnosim i jednostavno samo razgovorom s anđelima meni je lakše sve podnijeti.
Voljela bih da mi osoba koja je upoznala Boga to opiše ako želi jer stvarno bih to voljela znati dali On postoji i kako izgleda, jer voljela bih mu postaviti dva pitanja na koja sigurno ni On sam nema odgovora.


(22:01) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (7) (?)


interesantno

Ivica Todorić ima svoj web i ja ga ne smatram blogom jer da je blog onda bi mu čitatelji njegovog teksta mogli ostaviti komentare na isti, Todorić je čini mi se zaboravio koliko je bio zadovoljan što je vlada na huruk donijela ZAKON i zaštitila njegov lopovluk s toga bi mogao dozvoliti čitateljima njegovih tekstova komentare pa iz tih komentara nešto i naučiti jer pravilo je da učimo dok smo živi.

Pojedinu djecu nazivaju "Lidlići" zbog robe koja nije markirana, a zaboravljaju da postoje i dućani "druga ruka" gdje se vjerojatno pojedini roditelji bave kupovinom jer u tim dućanima se za jeftino (pogotovo pred završetak mjeseca) za tridesetak kuna nađe kvalitetne markirane robe i tako ta djeca koja se rugaju drugoj misle da su hoh a uistinu su u istoj poziciji.
Mi smo nekada davno nosili kute i crne šlapice, danas djeca imaju prilike nositi uniforme koje su bolje kvalitete i stvarno bi nošenje te garderobe bilo poželjno jer onda ne bi moglo biti izrugivanja, zbog jeftine garderobe i sva djeca bi bez obzira na imovinski status roditelja bila isto obučena.


(08:55) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (3) (?)


ponedjeljak, 02.10.2017.

Stvarnost

Jučer sam provela sat i nešto malo kod prijateljice o kojoj sam vam pisala jer njezina kćer me obožava iz meni nepoznatog razloga. Čim sam stigla odmah me je zagrlila i sjela u krilo da je vozim po stanu do njezine fotelje u dnevnom boravku. Umjesto glazbe iz osamdesetih začula sam glas Aleksandra Stankovića i nisam ni malo ostala zatečena kada sam shvatila temu njegove emisije.
Naša stvarnost je odlazak u druge zemlje jer je svaki posao bolje plaćen no tu i ni malo me ne čudi što sve više ljudi (svih životnih dobi) odlaze jer ovdje se može samo preživljavati s primanjima koja dobivamo svaki mjesec (naravno neki i s debelim zakašnjenjem). Kod nas više ni privatni poduzetnik ne može reći da zarađuje jer mora čekati po nekoliko mjeseci da mu se isplati zarađeno.
I moja prijateljica je odlučila otići i znam da hoće jer jedino tako radeći drugdje će moći svojoj kćeri pružiti potrebno. Otišla bih i ja kada bi znala da ću tamo negdje naći posao kao osoba s invaliditetom ali.... jedino ako nađem adekvatan smještaj sigurno odlazim jer ovako kako živim više ne mogu niti više imam snage.


(18:36) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (6) (?)


nedjelja, 01.10.2017.

Moje pisanje nije zanimljivo nikome

Dok se na štednjaku polako krčka juha, koja će naravno kasnije ne zakuhana završiti u frižideru odlučila sam nešto i napisati ali još uvijek razmišljam o čemu da pišem jer moja ni jedna tema nije većini blogera zanimljiva. Pisala bih o osobi iz prošlosti ali ne smijem jer taj tekst ispada kukanje za nečim što je davnina, pisala bih političku temu ali drugi blogeri o tome bolje pišu, ako pišem oo aktualnim događajima naše svakodnevice opet se događa isto zato ću odlučiti samo da vam zaželim sreću jer ona nam svima treba.


(13:18) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (7) (?)


<< Arhiva >>

Image and video hosting by TinyPic
Design by teuta

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se