29.06.2013., subota

Spanish paella, konačno

Spanish paella, konačno

subota , 29.06.2013.
Eto nas!
Minute.....jebem ti Đurđa minutu.
Sad smo mi Nekaj.
Ma Nek. Neki ponos ponovo, jel tak?

Ta Paella!
Eto, ti Talijani, tu pizzu, pa na 100 načina,.....
vaka, naka,.....
naj su mi bile ko predjela, ono, umjesto onih grisina i pereca, dok čekaš,
svoje, glavno jelo, sa povrćem na goloj tjestenini, pizzi,
tikvice, rajčica, nekaj bosiljka, patliđanos, eventualno nekaj sira u tragovima,
maslinovo, češnjak, a da ne velim do onih doteranih, kao glavno jelo, sa gljivama, šunkom, pravom mozzarelom, plodovima mora, pršutom, vrhnjem, do varijacija slavonskih sa kulenom, nekom ljutom klobasom, vrhnjem, kurcem i palcem.
Do, onih zajebantskih, na kraju jela, voćnih,.....
sa breskvama, ananasom, bananama, gore prelivenih, likier Contreau
glasovitim francuskim likerom od narandže, pa zaliveno nekim Cognackom, kajjaznam, Remy Marten, pa te ujutro, drugi dan počnu lupati te Martinele po Ganglijama, dok se onak napušteno osećaš,
uslijed napuštanja alkohola tvoga tela gospodara, maspater,.......
jel V.S., V. X. , ili VE do pičke materine i onak upaljeno, u polumraku efeekta radi, ono flambirano,
wuuuuuuušššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš
Prskalice ko u Sangria-ji

Pizza vulgaris Domestica Italijana.
Pa kerefeke, da to bude neko događanje, doživljaj.

Hrana i hranjenje i treba tak biti.
Pusto unašanje nekog "hranila", vlakana, vitamina, minerala,
ma odi mi u kurac.
Hoću delati, trošiti kalorije,
hoću i jest i pit!
Kopati u zoru vinograda, pojesti za gableca žganaca sa prepečenim lukom na svinjskoj masti, popiti litru Direktora, okrenuti ražnja, kotlovine sa grahom, roštilja,.......to je život.

A kaj sam štel reći?
Ta paralela pizzi,....................
Ta Paella, španjolska,
a jedu je od Patagonije, prek Mexika, do pičke materine.

Kaj je to?
Usrani rižot, kaj vleće malo na buzaru, hahahaha.
Isto ko pizza, varijacije na temu.
Sirotinjska hrana, tam negdi iz Valencije.
Osnov, riža, piletina, zečetina, paprika, ružmarin, luk, češnjak, maslinovo,
ŠAFRAN, kao glavni začin i "bojilo" riže, vino, voda, sol, biber.

Najčešća verzija za turiste je mix piletine sa nekom ribom i
školjke, dagnje, sa kozicama, škampima, ono
da izgleda atraktivno, da imaš po čem čeprkati, baviti se,
da ti se ego napuni nečim, ono,
sad sam "nekaj jel".
Napuniti dušu!

Dagnje sam dinjstal na maslinovom, ....
kad su pustile more u tavu, dolil sam vina + češnjak.
Oni šmrklji nutra, kad su poprimili oblik pizde,
makel sam to van, a saft del u lonček, di sam kuhal batake, onak,
na kratko.
Tu sam del i na par minut Pasa, tak da dobim neki temeljac.

Prepekel sam na brzaka i škampe i kozice, pa tog istog Pasa.
Zakaj Pasa od ribe.
Pas mi ima izrazito jaki okus ribe, zato ga pasam!
I one batke sam isto sfrigal.
Ondak sam puknul još maslinovog, pa na tom dinjstal, luka, pa papriku,
pa češnjaka, malo dodal onog temeljca,
"skrižal" rižu,....a kaj ja znam zakaj, tak delaju Španjolci,
valjda kaj su Katoliki, jebem ih metiljave,
al ne, veći od Nas, jebem i njih i Portugalce i Poljake,
ak su veći od nas, jebo ih Pas, mislim, kad se rimuje.

I ondak sve ovo vraćaš nutra,
krčkaš,
riži treba cca 20 minuta, dolijevaš, što temeljca, što vina, što vode.
Pred kraj dodaš to sve nutra, poslažeš,.....................................
treba neka "plitica", tepsija.
Ovaj emajlirani kurac ima u Ktodoriću, po 68 čuna.
Nema ručki, minus, no
za tatumatu od formata, pičkin dim.

Velim!
Hrana i hranjenje treba biti događanje!
Pun kurac mi tirolskih i frtalja leba, eventualno jogurta, ili pive, maspater.

Obitelj na kupu, molitva (normalno da serem) i
ožeži Mile, Jura, Mujo, ili većkojikurasi, Amen!!!

Bitno je ono ljudsko poštenje.
Ni Biblija, ili Kuran loše štivo.
Jakako dobre knjižurine, vrijedne rešpekta.
Mi smo Govna. Mi!!!!

Sorry, počel mi se dizati. Moram prekinuti!
Severina počela!
Ta da me oće?
Sad bi Zmaju rekel:
-ajde stara seli,......momentalno
Ja bi tu Severinu mam ženil, ma koliko su je svi drugi jebavali,
a Alexandar sam, 120 kila, jebi ga, bar sisu!
Ale xxl.

Eh da, još samo ovo!
Digel mi se danas i na Hrvatsku i na Josipovića.
Volim srat, ali danas, kad je Josipović tipkal po onom klaviru..............................................
ponosa sam osetil, velikoga, a sad još, mitu, na tiviju do mene,
Prljavci tamburaju, "lupi petama"
Idem, idem mam u pičku svoje matere,
prije nek kaj počnem cmizdriti, a sklon sam tom.


Jooooooooooj sličkeeeeee!
Naaaaaaa!



Jebem ti mater i škampima.
Koliko to može pit!
I pazi ti džubre, neće on ovu moju Q K Plus pivu.
To bi koktele!
Da vam pička materina!

Ma sve mi najs, ali, ona žemska,
ma ni to žemska, to meni više ženka Pit Bull Terrier-a, maspater nedojebanu, ona Colonija, ona histerija nedojebana,
e to bu meni uništilo toga ulaska, te ceremonije, monumentala.
Isuse Bože,. pa jel to ima pičku u gaćama?




- 22:48 - gukni (9) - štampaj - #

paella

paella

Speniš pizza.

Natrpal sam se, nemrem dihat, a ni.......

Idemo u tu jebenu EU, pa da vas upoznam s tom španskom picom.

Glasovito jelo, a tata to spremil po valenciski.....heh.....serem,
po principu pizze.
Vrijacije na temu......
paella mixata, con seafood, ......
Dane bi ispali seljaci, a seljačine jeste.
Paellu jede pun kurac čovječanstva.

Zutra puni recept, sa svima detaljima.
Pičkin dim, no poživčaniš kad ti Kornjača, ona škrta, međimurska,
veli, kak doma ima riže, a ono,....pol šalice.
Inače za Paellu, treba "Arboritum", ili tak nekak riža.
aaaa kaj ja znam zakaj?
Tak vele ti španski borci.

evo još jedna fotka, da vam sline cure, ili cure sline.

Ma dvije, pa nek sve ode u pičku lepe matere.


- 19:04 - gukni (0) - štampaj - #

dućkas

dućkas

Idem sad u dućkas, pa bum kupil svakaj,
pa bum to skuhal, pa poslikal i na ti posta.
Se vidjamo, ajde bok!
- 14:43 - gukni (3) - štampaj - #

27.06.2013., četvrtak

most from a helicopter

most from a helicopter

četvrtak , 27.06.2013.
Ma ništ.
Preumoran.
Gazdi sam rekel:
-i ti i Merkelica i EU i svi skup, ne želim vas viditi ni subotu ni neđelju
-pa dobroooo, kaj se odmah pjeniš?

Ma radi saobraćaja.
To bu 100 kuraca došlo sim i sad meni treba da još zaglavim negdi u saobraćaju.
A i malom sam rekel:
-nemoj slučajno da ti opadne na pamet da me auta tražiš, za negdi landrati. NEMA i šlus. To bu 100 kuraca policije bilo po cestama.

Samo Fejspuk i dragi frendovi.
Baš sam nekaj komentiral sa Đesikom.
-Jeba vas neblak žareni, kak ste vi ameri glupi.


- 19:44 - gukni (5) - štampaj - #

26.06.2013., srijeda

Majstorluk

Majstorluk

srijeda , 26.06.2013.
A jesam majstor, nema da nema,
no neke stvari se ne bih usudio ni početi raditi.



No znam tko se usudi!
Kum Duško.
Poanta ovih spiralnih štengi je u rukohvatu iz jednog komada.
Gle kak ga je savil.
GLE!
Ma svaka ti dala kume.

Eto, pa kome treba,....sa drvenim gazištima cca 30.000 kn.
Malo ljudi, maloooooo.
Ovo je unikatno umjetničko djelo.
- 17:14 - gukni (10) - štampaj - #

25.06.2013., utorak

Lokarda

Lokarda

utorak , 25.06.2013.
Ne jede se više riba samo petkom, kada crkva kaže, Bogznanić, Kaptol.
U modernim društvima poput našeg, ona se jede i kada feudalac veli.
Franjo, Todorić, Tahi veli svaki ponedjeljak.
Tzv. "akcijskim" dekretom.

Lokarde po 13,99, uhvaćene dan prije, još se onak žive bacakajući,
a kak ne bi, od onog hladnog leda. Pa nisu one lososi, ili haringe iz onih baltičkih ledara.





I kupim ja to, 4 komada, velika, tak da sjebem onu statistiku, koja veli da mi toga pojedemo samo par kila godišnje, a oni siromašni Grci, po 64 kile.
Ma da janjetinu jedem svaki dan, dokurčila bi mi, cccccc.

I kasapim ja to, a ono prepuno srdela.







Obžderale se beštije, taman prije no što ih uloviše, uletjele u jato srdela i napravile genocida.
Setim se frenda, koji ih je kupil 4 puta u dva tjedna, za roštiljadu,
pa mi to isto pričal.
Ni jedna, ali NI JEDNA, bez bar jedne srdele u sebi.
Meni to malo čudno.

Kak u ovoj lopovskoj džamahiriji više nikome ne vjerujem,
a poučen vlastitom maštom i tuđim izmišljotinama, poput onih da je bivši premijer lopov, ili neki generali, ili da nam se diplomati kockaju sa našom lovom........počnu mi padati na pamet najcrnji scenariji.

Velika tvornička hala prepuna stolova za kojima sjede vrijedne dalmatinke i za plaću od 1800 kuna, šopaju lokarde srdelama uvezenim iz Patagonije,
8 sati dnevno u tri smjene,
a gore iz ofisa ih nadgledaju neki šefovi, faca poput Keruma, Karamarka, Todorića i tih nekih.

Ne znam, valjda bu mi Bloga posetil onaj Šuman, magistar ribarstva i gubljenja vremena?
Naime, čist da mi odgovori,.....se daju lokarde kavezno uzgajati?
Naime, ja da sam neki biznismen, školovan na ovim prostorima,
ja bi (pivu svakako).........
ono, ideš ih loviti, u kavezu ih imaš 10 tona, pa ih prije izlova nahraniš sa kojih 3-4 tone srdela iz Patagonije, tzv. "Srdelus Patagonica vulgaris Exporttus in Croaticum Dalmatikum".
pa za prodaju imaš 13-14 tona te lokarde, a ne 10.
Čak bi išel i u perfekciju, pa bi i te srdele isto nahranil.
Ma čitav hranidbeni lanac bi napravil, jebem se u pičku pohlepnu.
Ko one ruske Babuške.



????????
Ma ništ, sam razmišljam.

U poštenje Dalmatinaca sam baš posumnjal ovaj vikend.
Bil Luka u Ogulinu, pa drugi dan ta Texas regata na Peruči.
Veslaju deca, prolaze kroz ciljnu liniju, prvo Mladost Zgb, pa Oni, pa splitski Gusar.
I proglašavaju sudci, Splićani, no iz Splita,...... pobjednike,
kad gle kurca, Splićani prvi, Mladost druga, a oni treći.
I bez problema i obraza, popeli se Splićani na prvi tron,
deca im vele:
-pa kak vas ni sram, pa ste sami vidjeli koji ste?
-pa i meni se čini
veli jedan od njih, Splićanin
I traže deca snimku kamere, no nemaaaaa....
"sudci otišli domaaaa"

Ma sram vas bilo!!!!!
I nisu šteli zeti brončane medalje.
U guzicu si ih zabijte lopovi Splitski!

Za priloga sam skuhal na pola krumpir, pa ga poslije malo zdinjstal na maslinovom, sa češnjakom, peršingom i zelenim dijelovima m. luka.



tata ubacil "pekačeg papira", kaj se pokazalo punim pogotkom.





Rajčica salata i toliko od mene uz poklič
"Živjela nam Država i €U!"
- 10:20 - gukni (7) - štampaj - #

23.06.2013., nedjelja

Napad Lreptila

Napad Lreptila

nedjelja , 23.06.2013.
Jučer radno, to, roštilj i okolo i ondak nas je napao,
iznenada i krvoločno.
Valjda privučen mirisom hrane, ćevapa, vratine, a valjda i pive.



Ma ne taj, toga sam zatekel u staroj vangli. Rodjak mu već odapel, pa sam ga istovaril u džunglu.



Ma ni ovaj. To je moj Indy.



E taj leptir, reptil.
Napadal nas je dok sve nismo pojeli.
Teral sam budalu podivljalu, štel je na vruće ćevape sletjeti.
Ja sam mislil da je ovo sa Gitak Tivija neka zajebancija, no, eto,
pokazalo se da je živa istina.
Pogledajte samo kaj je ta zvijerad u stanju učiniti ljudima.



Inače divovska Sequoja je tak narasla, da mi ni stala u objektiva, no daleko je još tih 4000 godina, koliko će rasti, dok ne dosegne svoj neki standard,
od visine 100 tinjak metara i donjeg fifija, prečnika od nekih 11-12 metara.
Ovak bu nekak izgledala.





No, ogrozdi, aronija, kruške, jabuke, rajčica, luk, tikvice, trešnja, višnja, smokve i svašta drugo, to je stalo.




- 07:33 - gukni (9) - štampaj - #

22.06.2013., subota

Fuš

Fuš

subota , 22.06.2013.
Kad ga nisam moril nigdo ga nebu.
Ma kum.
Našel on nama fuša.
Stalak ko za razglednice, no ovaj za 150 čaša, šalica.
-Ma ima da mi platiš za ovo 5000 kuna, maspater

Kak ljudima ni jasno, da nekaj, odijelo, da je kod krojača, privat, po narudžbi i mjeri, da je to ohohooo skluplje od nekog konfekciskog.


- 06:20 - gukni (6) - štampaj - #

18.06.2013., utorak

Kalahari desert

Kalahari desert

utorak , 18.06.2013.
I eto nas čas posla iz Kalgarija u Kalahari-yu.
"Pijte vode"
Nekak, s obzirom na te diplome sa medicinskog,
to, općepoznato prodaj-kupi i što većina tih nadriliječnika koji se vole nazivati doktorima, a doktorata nisu vidili, pa kao takvi brišu u politiku, jer tu
je prava proktologija i tu moreš srat koliko hoćeš,
nekak sam skloniji vjerovanju afričkim vračevima iz gore spomenutog deserta.
Mislim na to, oko pijenja vode i tih savjeta, no kad se prvi pacijenti počnu rušiti po cestama iz razloga što su ločuči vodu, iznojili, ili ispišali zadnji elektrolit iz sebe, e ondak bumo o medicini u Hrvata.
Mislim, ono, općepoznati prizori sa Nešnal Điogrefika, ono, hoda crnac,
u jednoj ruci mu koplje, ili luk i strijela, a u drugoj bočica neke studene, ili janka janice, većkogakurca.

I zmija se treba paziti. Eno, neka crna od dva metra se zavukla onoj bosanki u cipelicu,....dva metra.........a Doktori odmak puk protuotrova,
valjda neki univerzalni bosanski, a to, ak te zmija ne ugrize, a dobiš protuotrova, kao da te je ugrizla, cccccccc, ehhhhh te naše kobre, crne mambe, coyoti, tigrovi, pande i čudnovati kljunaši........popizdim.


Tata si prilagodil ishranu.

Piletina, sataraš i žganci, palenta, ali zapečeni.
U satarašu svašta, prvenstveno kao osnov, rajčica, luk, paprika, nekaj malo tikvice, patlidžanosa, ribane mrkvice, češnjaka, na maslinovom.

Žganci zapečeni na suncokretovom ulju, onak hrskavi izvana, a unutra kao žganci.



A ondak "Kalahari desert".
Eh da to jedu oni crnci, ko bumbari bi zgledali.



Ptiber keks, puding, šlag, višnje, teeee
voćna salata.....breskve, banana, ananas, višnje i još nekaj, ali se sad ovak krmeljav nemrem setiti.

Danas si tata nosi ventilatora na posel, a tam me čekaju dva kanistera od pet litri, duboko smrznutih, pa bum to ispred ventilatora, tak da mi vrućina more popušiti.





- 05:22 - gukni (3) - štampaj - #

16.06.2013., nedjelja

Hlebinska šola

Hlebinska šola

nedjelja , 16.06.2013.
Sav sam nekaj zdrkan, dekoncentrovan.
Delam turbo, lese i kapije sam ispadaju, za int. slabo vremena.
Mulac stariji, našel pičobera u Rijeci, ošel jučer,
....kaj misliš da se vrnul.....nit mi se ne javlja.
Noćil u Rijeki,......znači svadba skoro, ak ga stari od male ne upuca.

Mlađi još uvijek na Bledu, sisa veslo.
Koliko je dugo gore, toplo se nadam barem tačkama zlatnih medalja.

Zmaj zaboravila kupiti sira Grabancijaša, pa sam moral sa sviježim kravljim.
Šalata je šalata, mora biti.



Ručkić, namjerno izbjegavana rajčica, zakaj?
Ahhhhh, duga priča, no nije uspjelo.....pužeki, saftić, nekaj naribanog starog spljesnavljenog sira i mmmmmmm, "kak dooooobrrrooooo", odi vrit.



I ondak sam si nekaj gledal po internetu i naletih na



Nakon pun kurac godina, odlučih si, ponovo malo šarati, da mi te akrilne boje ne propadnu.
Je jednostavnije, no, nekak su mi draže uljene,
onaj miris lanenog i terpentina.

Toplo se nadam da bu me ponovo obuzelo, ko kak me alkohol voli obuzeti.
Umetnik???? A kaj ja znam?
Da ga volim umetnuti, volim, a volim i popiti, a to kaj sam dosad naslikal,
jebo sliku svoju, se ljudima svidilo, a ja ne znam reći, ne dam i tak
ko drolja ostah bez svojih slika,.....jako puno.

Oćem si naslikati jednog Cocco Billa, one salame kaj stoje, e to mi fora.

No!
I evo te mediteranske breze, Olive, već koji kurac je autor štel reći.

Kaj sam ono štel reći, jebem se skleroznoga,.......
ah daaaaa, znalci umjetnosti bu skužili da je autor podložan nekim autorima, imenima, a koje obožava,.....
daklem, G'din Veža a i šašavi Van Gogh.
Ma ima njih još uuuuuuuhuhuuuuhuc!
Genijalci!

Baš ni nisam ni do kurčevog koljena jednom Fassbinderu,
ali sam bar farbenblind. Tk mi na vek veliju kad odem na pregleda kod Očalinka. Ne kužim isčitati one brojke u onim šarenim točkicama.
Eto zakaj nisam pilot.


- 13:02 - gukni (9) - štampaj - #

15.06.2013., subota

pečena Endivija

pečena Endivija

subota , 15.06.2013.
Ljenost, co to je?
Vlastita guza?

Đemdo zposla, svak negdi, suknem Bambuću i krećoh delati si toga ručak-večera.
Juhica pileća od fčera, češnjovke od fčera isto, pomvrit isto oguljeni od fčera,
šalata....rajčica, sir grabancijaš, luk, potočarka, krastavci, sol, biber, maslinovo i
endivija, par minuta prokuhana u slanoj vodi, pa na maslac,
kad ono kurac maslac. Pojeli termiti!
A nikaj, na maslinovo!

E to ja zovem vege obrok, toooooooo!





Sad se spremam, o plaći, napraviti jednu jebenu paelju (Paella),
onak, jebačku, mix, ne valencijsku, već "turističku"
i poslati sugrađane iz Dalmacije u krasni kurac, skup sa njihovim brudetima, te otić ljetovati u Španjolsku.
Kaj bu te vi mene derali,.....kurca malo.
A di je još Grčka, Tunis, Maroko, issssssss?????

Dubrovačke zidine, cccccccc, jebale vas u usporedbi sa piramidama,
Delfima, Minotaurima i tak dalje!
C te jebo!




- 17:00 - gukni (6) - štampaj - #

13.06.2013., četvrtak

O pišanju i pranju

O pišanju i pranju

četvrtak , 13.06.2013.
Nekaj zaštekal Blog?
Ili pohapsili Blog mafiu?
Mora da je Svilan propeval.
Pa kaj ovo nisu naslovnice od fčera?

No, dobro.
Delam ja danas, tam tandrče radijo....tema:
-pranje ruku
Kak zapravo ljudi slabo peru ruke, skoro nikak.
A meni se pripišalo.
Cijevi s kojima radim zaštičene masnoćom i grafitom.
Ruke mi ko u crnca, ali ne dlan, već nadlanica.
O mom kurcu se radi.
Odem, perem, perem, voda žubori, stišćem noge i Wuuuuuuuuuššššššš.
Otresem ga, spremim, operem ruke i idem delati.



Hap za masnu i crnu cijev!
-oooooo, jesam blesast.
I tak čitav dan.
Jebo me pas, ak ne perem više puta ruke od nekog kirurga, dnevno!
Ali, čemu poslije pišanja? Cccccccc.

Nauk o higijeni!
Kao, ono, diral si po kurcu, pa trebaš oprati ruke.
Ta pišalina u tebi, u mjehuru, sve te baterije i sad to kapne na tebe i ti buš se zarazil???? Ma ote u kurac. A dok je bilo u meni, ondak nisam zaražen.

Koliko vas prije pišanja pere ruke?
Nikolko!!!!!
A tam si diral svašta, pa ondak po kurcu, pa poslije u ženinu, ili dojebnice, ili kake drolje i tak u krug i gle,.....AIDS, co to jeeee?????
Užassssss!
Zamisli sad jednog kirurga.
Čeka ga operacija. Sprema se čovjek, pa pere, pere, pere,
žulja to satima, tretira, dezinficijansi, gumeni kurtoni, operira,
pacijent preživil.............................................................
Popizdi čovjek od pranja. Koža mu zgubi imuniteta. Dobi rak kože.
I sad takvom, razjebanom, pripiša mu se, popiša se i daj ponovo peri ruke?
Jebem ti pranje ruku. Pa neću čitav život provesti nad lavaboom perući ruke.

E, radi takih ja perem ruke prije pišanja, a poslije ni ne moraš.

Pitaj bloga po čijoj je čačkal i kakva je, a oće se poslije rukovati ztebom.
Ma zmamom si se rukuj, vozdraaaa, zdraaaaavoooo, išššššššš.

Velim, jebo me pas, ak ja ne operem ruke, bar 20 X dnevno i to s pastom punom abraziva, pa četkica, pa tek ondak onaj Dove, ph neutral, jebem vas retardirane, kaj bu taj skinul s kože??????

Sad još da najdem kaku sličicu na internetu, pa da je okačim i na ti posta.
Životna tema.



Dost sam sral, sad idem rit proprat, ko Oni, desnom, a poslije ručak,
isto desnom.

- 18:05 - gukni (11) - štampaj - #

11.06.2013., utorak

Seal squad spešl tim, from north!

Seal squad spešl tim, from north!

utorak , 11.06.2013.


Mislim kaj da velim?
Prvo tajni broj, ono, banka:
-dajte tu potpišite izjavu, da dobrovoljno dajete jebeni OIB, sad ovo.

Moja pretdpostavka je da nam je ta retardacija od stoljeća sedmog.
Znati kad si došel nekam, a ne znati od kuda......e ga jebi.

Jel Indija, jel Afrika, jel Iran, jel jebeni Karpati, ili Poljska, čak gore više, tam, oko Švedske, tam di su tuljani??????????????????
- 16:42 - gukni (9) - štampaj - #

10.06.2013., ponedjeljak

umak od kopra

umak od kopra

ponedjeljak , 10.06.2013.
Kontracepcija se sfokusirala na belo, pileća prsa file.
Trebal je neki umak, pa neki prilog koji bi pasal uz to.
Salata, nekakva urnebesna, šopska, sa sirem, ala feta, no da je domaći, Rvacki. Odabral sam "Grabancijaša".
File spekel na maslinovom ulju, maknul ga proć, pa na to upržil brašna, dodal
malo mlekeca i na to sitno sjeckanog kopra i još nekaj vrhnja.
Kad je prokrčkalo, vrnul šnicle nutra i još malo ukrčkal.

Njoki krumpirovi, cca 60-70 % razvaljano na 6-7 cm i sasjeckano poprek,
bez nekog drkanja po tome u smislu oblikovanja.

U salatama se i dalje davim.
Sir Grabancijaš, rajčica, crveni luk, krastavac, potočarka, bunarka, sol, biber, maslinovo ulje.

Još je Zmaj, spekla malo tikvice, na maslinovom domaćem, s malo češnjaka.

O majke ti, kak sam se muški natrpal.


- 20:03 - gukni (5) - štampaj - #

09.06.2013., nedjelja

Vanmaternična fila

Vanmaternična fila

nedjelja , 09.06.2013.
Aaaaa, kak je to lepo!
Zjebeš Zmaja naveće, pa joj ujutro opališ zornjaka......
ma volim ju tak smotanu.
Digne se, ode u kuhinju, fućka, pjevuši, nekaj traži po kredencu,
a poima nema kaj.
Ondak ja skočim i utrčim, tam za šporetom, pa joj skufam kavu.
Deca spidu, a mi onak, ko od Majke rođeni srkamo kavicu pušimo si!

Iza pišanje, tuširanje, pa plac.
Je, da kaj bumo?
-imam nekaj Piceka prek sindikata.
-ooooo, fala ti Bože

Kupimo tam svakaj, tam, ono, za 300 kuna.
Dojdemo Doma, ja bi filanog piceka, a ona bi nak belo, na belo.
-ajmo vak, ja bum si filu od piceka, zapekel, onak vanmaternično,
a ti daj to, kaj odabereš, onak, sa bešamelom, umakom, od kopra, O.K.?

Ondak je pak počela sliniti po meni, pa sam je još jenput opalil, da je jedva hodala.
Deca i dalje spidu!, ili su na Spidu. To se budi tam oko podneva.
Do podneva je tajo šerif u kući, maspater!!!



Da sam peder, a znam biti, žena bi mi bila Gary Cooper, definitivno.
Tak su me i zvali nekada, jer, kad sam se znal natočiti, tak sam se i šoral u birtiji. I non stop batine dobival. Stari Piđo mi rekel da sam pravi fakin.
-?????????????????
-kaj, kurac, non stop batine dobivaš,....to ti znači da srca imaš, da se znaš na jačega postaviti, tak to gledaj!

O kopru i piceku sad nebum.
Zutra!

Fila se peče.
Sad sa folijom gore, ono, imitacija maternice, drage nam koke,
koju znamo zvati i nazvati "filani picek", a pred kraj bumo maknuli Alu foliju, tak, onak, da dobi koricu.
Kaj se tiče "korice", trebal bi i "njega", malo proprat, od tih silnih umakanja, zadnjih 24 sata. Sve škripi dok idem pišati, maspater.

Daklem, nutrijentri????
-jetrica picekova, cca odokativno
-starog kruva razmočenog u mlijeku
-koceni šampinjona, od fčera, plus glavica luka, na sitno
-celer, peršing, listovi, sitnosjeckani češnjak
-2 jaja, lijevo i desno
-malo timijana, malkice origana, suvog, zeru soli, malo vegete, biber

Jebački smešati, ono rukom.
Luk i kocene šampinjona sam prodinjstal, prije toga, na svinjskoj maščobi.

Sad bu i fotke, pa si poglete!!!



Jebe nekaj oko podizanja fotki na blogu,....neki nered unosi,
pa ,.....no, reda nema.
No, dobro.............................



još bum poslije dodal i fotke od gotovoga,......pečenoga
- 13:04 - gukni (6) - štampaj - #


- 07:38 - gukni (5) - štampaj - #

08.06.2013., subota

Beč i Gravlax

Beč i Gravlax

subota , 08.06.2013.
Ne, nemojte si ga delati!
Pliz ne!
Zašto?
Zato kaj smo zatucana zemlja puna glupih Hrvata.
Da!
Istina je!
Dobro je rekel Milanković:
Maspater, tu prolazi jedino HDZ, burek, ćevapi, kotlovina, ražnjevi, sarma i ostale pičke materine.

Ni bečku ne znate speći kak spada, već ju kuhate, jebem vas retardovane!

Napravim Gravlaksa, o.k. Zmaj proba i "fuuuuuj",
ovaj mali Cvajštajn, sam pomirišal i fuuuuuuj,
stariji komadić u čube i pljuuuuuj u kantu za smeće.

Ja sve.......mmmmmmmmmmmmmmmmm, mljac.
Hedonist, gurman, kozmopolita.
Da sam se rodil kojim slučajem ko Hercegovac, Slavonac, tuuuu,
toooo, taaaam, di pobjeđuje HDZ, ja bi si kupil bombu i raznesel bi se na Trgu Republike, eto, maspater!!!!!

Seljačine jedne.....skup sa ovim sa Bloga.
Jebem ti sunce,.....non stop ja stavljam salate od Bunarke, Potočarke,
Rajčice, Luka, maslinovog ulja, kefira domaćeg,
ma neeeeeeeee, zatucani sa Bloga nikak da prepoznaju kvalitetu i zdravlje, toooo, ono za,.......poludim, cccccccc,.....seljačine!!!!!























Zakaj se jebena bečka šnicla, od milimetra debljine,
veličine pizze, sa pohom, poha u dvije tave??????

Zato kad je deneš u tavu u vruće ulje, jebem te u "bulje",
rashladiš to ulje.....i počneš kuhati, a ne pržiti, maspater.
Kora, "poh", mora biti hrskav!!!!!!

a ne na svinjskoj masti, pa još tam unutra sa šunkom i sirem,
fuuuuuuuuj, ko "ciganski odrezak".

Sve sam moral hititi u "kantu za smeće" i
ondak kad me ujutro pitaju: "kaj si jučer jel?",
normalno da se pravim blesav, pa "ne znam", jer me sram, maspater.

Jebem li ju škrtu, lijenu, međimursku,
p0a kaj mi ni mogla napraviti pomfrita,.....uz to, ....da ju jebem!!!!!



I tog "Tatara" gore, jebem li vas nepismene i zatucane!!!!!!

I to je ta šalata, od koje se živi, kita raste, no, to zdravlje i kurci i palci!!!!



Maspater.....i kebabu i ćevapu i pizzi i bureku i pitama.
I ja ga jebem ko bu rekel da Mc Donalds nije dobar.
Ja to odmak 6 komada, Big Mac, a ovo ostalo smeće, "Large", maspater!
- 15:02 - gukni (11) - štampaj - #

04.06.2013., utorak

Štokholm koling syndrome

Štokholm koling syndrome

utorak , 04.06.2013.
Ovako je glasal naš žiri.
.........zirou point!
.........zirou point!

A ondak sam pital:
-jesam li koga povrijedil, prekršil kaj, ikaj?
Da neeee.
-pa i da jesam, vama iz GONGA, ostavljam dva jajca pa si gongajte
Klik-Klaka.

Nemereš znjimi, a ga jebi......
Bandić forever, pa nek odemo tam di trebamo,
ko ona njegova vjeverica sa Sljemena, kaj ide na Bundek,
a ne smije dodirnuti asfalta,
kaj i osjetimo u ovom kozaračko-turopoljskom blatu, na dvomeđi,
tog jebenog Balkona i EU.







Tak da mi netko tu na Blogu ne bi sral da sam stara komunjara,
ili još gore, Hercegovac.

Radi se, ima se......
malo dete donesel u nedjelju zlato doma, tajo, "tup" 200 čuna,
onak, solarno, pa nek si dete kupi nekaj.
Sam ti nosaj to doma, a kad doneseš Olimpijsko, ima tajo da ti doda još tih nula iza, da buš ko Audi Quatro.

U starom dobrom štokholmskom ozračju, po starim vikinškim navadama,
tajo si kupil malo Lososa, pa to spremil kao
GRAVLAX

Skoro me ubi taj, to.
Naime, i Indy dobil tenis lopticu, pa ukućani:
-nosi Marku lopticu
-nosi Luki lopticu
-nosi mami lopticu

I dok se tak nosal,....... meni među noge.
-ma nosi se u pičku materinu, skup sa svima!!!!!
Poludim!

Taj Gravlax.....Losos,.....
cca 800 gr., pa 45 gr. šugera, može i brown, za ove bolesnije likove,
15 gr. Solt lejk sitija, bez Plave pice, ili votever letalo tamo i
vezica kopra. Okolo Poliester Vilijamsa i navr litru mlijeka u tetrapaku,
ali dugotrajnog, da se ne pokvari, jer treba stajati na tome tri dana,
72 sata, kao uteg.



















- 19:45 - gukni (14) - štampaj - #

< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2