Baci oko na svijet oko sebe https://blog.dnevnik.hr/zvonkakelis

subota, 12.01.2013.

Izlet u prirodu ili u shopping centar? Samobor vs. City Center one!

Posljednjih nekoliko godina među Hrvate se uvukla navika da subotnje prije i poslije podne umjesto šetnjom u prirodi ili izletom u neko od obližnjih mjesta provedu u nekom od obližnjih shopping centara, i to naravno onom gdje će prije biti viđeni ili koji im je, dakako, što bliže kako ne bi morali daleko voziti. Nekada davno subotnje prije podne gotovo je uvijek bilo rezervirano za šetnju gradom i ispijanje kave na otvorenom, dok se poslije podne koristilo kako bi, barem u Zagrebu i Varaždinu, stanovnici prošetali nekim od parkova, šetnica i znamenitosti grada ili bi se, pak, uputili u neki od obližnjih gradova poput Samobora na tu istu uživanciju upotpunjenu laganim nazivom „izlet“.

Upravo stoga, kopkana navedenim činjenicama, svoje sam subotnje prije podne odlučila iskoristiti za posjet onom istom Samoboru da bi netom poslije izvidjela i što je to toliko privlačno u shopping centrima, osim trenutačnih sniženja, koje svi masovno obilaze.

Taj divni Samobor

Kolegica i ja stoga smo sjele u automobil i krenule put malog mjestašca nedaleko Zagreba koji broji preko četrdeset tisuća stanovnika, a koji osim svojom zanimljivom poviješću i znamenitostima te jednim od najpoznatijih fašnika može pridobiti i svojom malom prisnom jezgrom koja vas privlači i odvodi u šetnju koja vrlo lako može završiti kao pravo malo istraživanje, a u nijednom se trenutku ne možete izgubiti.

grad

Predivna okolina, potok, šume, zelenilo, Stari Grad, divno uređenje, srdačni ljudi i već poželite da vaša šetnja friškim zrakom i uz zimske zrake sunca potraje što duže i duže. A kada se umorite na vas čeka ni više ni manje nego ono po čemu je ovaj gradić možda i najpoznatiji, kremšnite.

samobor

kremsnite

Nakon lagane ture gradom naš je odabir pao na slastičarnu „U prolazu“ u kojoj sve vrvi ljudima, atmosfera je sjajna, a jadne konobarice nikako u jutarnjoj gužvi ne uspijevaju predahnuti. Nakon prvog iskustva s ovim slavnim kremšnitama ostale smo naprosto oduševljene te smo odlučile napraviti i još pokoji korak ovim divnim gradićem. Kako je vrijeme odmicalo nismo se mogle odvojiti od prirode koja je bila oko nas, no shvatile smo da ukoliko želimo istražiti i drugu stranu priče moramo krenuti put pod noge, ili bolje rečeno autić. :)

Shopping u City Centru one

Iako pomalo nevoljko povratak u Zagreb bio je neminovan, a samim time i odlazak u vrevu zagrebačkih shopping centara. Odlučile smo se kako ćemo zaviriti što se to subotom zbiva u City Centru one te zašto upravo on toliko privlači Zagrepčane.

cco

ca

Naravno, nekog novog saznanja nije bilo. Zagrepčani k'o Zagrepčani radije će jutro provesti na kavicama na zatvorenom gdje djecu mogu ostaviti u obližnjoj igraonici, dok će oni imati priliku za pravu trač partiju posljednjih dogodovština. Uz sve to potom je vrijeme za ručak u nekom od fast foodova u sklopu centra ili, pak, restoranu ukoliko se ima volje za takvu vrstu hrane nakon čega naravno ponovno slijedi kavica i lagani shopping. Po njima, odlično iskorišten dan, ugrabljeno sniženje, djeca sretna, a kod kuće se nije trebalo kuhati ni smišljati što raditi. Dobitna kombinacija za cijelu obitelj.

kave

Presuda :)

Nakon svega viđenog i iskušenog moj je sud bio vrlo jednostavan. Tko voli nek' izvoli. Bilo to provedeno vrijeme u shopping centru, kod kuće na kauču, u kinu, na špici na kavi ili na izletu ili šetnji prirodom. Svatko će izabrati ono što ga inače ili, barem, u tom trenutku najviše zanima i raduje.

setnja

Moj odabir stoga nije bio težak za razaznati jer ne želim suditi ljude jer svatko ima pravo na svoje mišljenje i želje i odabir, pa tako i ja. U dvoboju shopping centara i Samobora stoga će uvijek pobijediti ovaj potonji, kao i šetnja prirodom ili neka druga vrsta izleta, a u shopping u principu mogu i kad je vani ružan dan ili kad mi uistinu nešto zatreba, a ne da samo na taj način doslovce trošim svoje vrijeme.

Oznake: izlet, šetnja, Samobor, shopping, city center one, kremšnite

12.01.2013. u 19:13 • 7 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2013 (4)
Prosinac 2012 (3)
Studeni 2012 (2)

...kada bacamo oko na svijet oko sebe...

Baci oko na svijet oko sebe naslov je bloga koji je nastao u svrhu usavršavanja blogiranja i blogerskih sposobnosti za potrebe kolegija Konvergencija na Fakultetu političkih znanosti koji pohađam već četvrtu godinu zaredom.

profilnazablogic

Kao studentici novinarstva koja je prije nekoliko godina spoznala i otkrila ljubav prema sportskom novinarstvu te je krenula put najboljeg sportskog portala u Hrvatskoj, Sportnet.hr-a, kako bi naučila i izučila sve tajne ove struke te spojila posao i zadovoljstvo, ovaj je blog odmak od svakodnevnih zbivanja i piskaranja kojima se inače bavim.

Naime, nakon nekoliko sportskih izvještaja dnevno te ponekog tematskog teksta i intervjua, te kojekakvih manjih članaka koji upotpunjuju dan, pisanje na blogu o temama iz svakodnevnog i društvenog života kako mog tako i mog rodnog grada te okoline u kojoj se nalazim zapravo su dobra distrakcija za misli koje gotovo uvijek pribjegavaju onoj sportskoj strani. Upravo stoga, na blogu se našao i poneki sportski komentar ili osvrt, čisto jer se od ljubavi ne može pobjeći niti joj se može čovjek sakriti, a na koncu priče našao se i intervju s čovjekom koji je uvelike utjecao na posao koji danas radim te znanje koje sam stekla. Dakako, radi se mom glavnom uredniku koji je kao šećer na kraju stigao kako bi svima nama otkrio ponešto o samome Sportnetu te kazao riječ, dvije o onome što sve nas čeka za nekoliko godina u onoj pravoj novinarskoj redakciji gdje nas zbrka i strka neće zaobići.

A do tada, uživajmo u ovom što sada radimo, učimo, pišimo, čitajmo, radimo sve ono što je potrebno kako bi jednog dana na svoje novinarske početke gledali s ponosom i širokim osmijehom na licu.

...a kada bacite oko na svijet oko sebe, dajte mu smisao, dajte mu komentar, rečenica ili dvije neće vas koštati ništa, a značit će mnogo... sretan

...i na njih vrijedi baciti oko...

Andreja - Amo-tamo
Duška - DJ's online world
Franjo - Blogoteka
Ines - Sasvim (ne)obični ljudi
Irena - Pogled na svijet kroz studentske oči
Marija - Press code
Mario - Tko me ne zna, taj me sanja
Mateja B. - Iz jednog pogleda
Mateja P. - Hardcore Koprivnica
Nataša - Aktualnosti iz Metropole
Tamara - Perspektiva 2.0
Valentina - InSide
Vika - Sve i svaštara
Viktorija - Iza ugla