četvrtak, 22.11.2007.

Zvone Radikalni doživijo ORGAZAM :-)))

Ma kakva Adele Stevens, Alyia Wolf, Amazon, Amber Evans, Amber Michels, Ashley Robbins, Austin Kincaid ....

Kakav nogomet, kakav Wembley, kakav EURO 2008 ...

O OVOME Vam ja pričam

PODRŽAVATE LI UVOĐENJE ŠKOLARINA NA FAKULTETIMA?

HNS-LD zalaže se za povećanje odgovornosti u cijelom obrazovnom sustavu, i za promjenu naslijeđenog socijalističkog financiranja nerada.
Studenti zaslužuju promjenu vlastite pozicije. Njih se mora postaviti u poziciju važnih aktera sveučilišnog i visokoškolskog sustava. Upise na fakultete treba pojednostaviti, što će državna matura olakšati.
Studentima treba dati vauchere za školarine, i na taj način povećati njihovu odgovornost za odvijanje studija, uz pravo ocjenjivanja nastavnika. Za studente koji redovito izvršavaju svoje obveze potrebno je predvidjeti horizontalnu pokretljivost (na trošak države i osobne potrebe), ali i uvođenje obveznih školarina za one koji studiraju dulje, odnosno ne izvršavaju svoje obveze.
Na ovaj način ostavlja se jednakost obrazovnih šansi, bez obzira na materijalne mogućnosti, i motiviraju se redovito studiranje te završetak studija u znatno većoj mjeri, nego što je to danas slučaj.
Kad je riječ o studiranju, još je jedan važan fenomen obilježio vladavinu HDZ-a. Radi se o tzv. bolonjskom procesu. Ovo je jedan od najslabije pripremljenih projekata u mandatu Sanaderove Vlade! Ovaj je proces obilježen nepripremljenošću, koju sada plaćaju i nastavnici, i studenti. Mogli bi slobodno reći nepripremljeni eksperiment ministra znanosti, obrazovanja i športa, s opasnim društvenim posljedicama.
A da apsurd bude tim veći, ovaj je ministar jedan od najboljih u Vladi HDZ-a. Postavlja se samo pitanje kakva je onda cijela Vlada!


Ich komme ! Ich komme gleich ! Arghhhh ....

:-))))))))

Zvone Radikalni je SRETAN čovjek ! Svi se nešto žale te „nema se izbora“, te „svi su isti“, te „ne bi opet glasali protiv“, te ...

Zvone Radikalni NEĆE glasati protiv !!!

Zvone Radikalni će glasati ZA !!!

Kažete: „E moj Zvone, lako li te kupit' obećanjima !“. I jest, ako su OBEĆANJA PRAVA !!! A ovako nešto, što je gotovo 100 % in alignment s mojim stavovima o najboljim rješenjima za hrvatsko visoko obrazovanje (o čemu sam pisao piskarao švrljao škrabao brljao te bez kraja i konca davio ljude svojim postovima – uf, ovo nije bilo lako smisliti ;-) je nešto što niti jedna stranka nije imala pameti (ili hrabrosti) staviti u svoj izborni program !

Hoće li to i ostvariti (a ima toga još)?

Vidjeti ćemo !

A u posvemašnjem nedostatku pravih i konkretnih obećanja u predizbornoj kampanji koja je više ličila na cirkus nego na ozbiljnu raspravu o smjeru kojim ova država treba krenuti, Zvone Radikalni će primijeniti pouzdanu hladnoratovsku metodu – trust but verify :-)

Dobili ste priliku za fresh start, ali Zvone Radikalni će bit' NA STRAŽI ;-)

- 09:41 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>