petak, 20.10.2006.

Razmišljanja o idealnom/j...

Prema dosadašnjim iskustvima i muškarci i žene teže osobama sličnog socijalnog statusa i vršnjacima, s nekoliko dodatnih osobina poput dobrog smisla za humor, osim toga žene često navode financijsku sigurnost, naravno to ljepše uobličuju pa se često na popisu nalazi visoko obrazovan ili ambiciozan.

Muškarci često žele sexy ženu, ali želju izražavaju ljubaznije riječima dobrog izgleda ili privlačnu.
Razlog zbog kojeg žene žele financijsku sigurnost, a muškarci dobar izgled je biološki. Trebali biste pokušati „ubiti“ u sebi taj instinkt.

Prvo upozorenje muškarcima: dugonoga plavuša s velikim grudima može vas mučiti cijeli život samo zbog toga što je prekrasna, može spavati do podne svaki dan, biti veoma samokoncentrirana bez imalo interesa za vas i vrlo skupa za „održavanje“.

Istovremeno upozorenje ženama: Uspješan političar, odvjetnik, nogometaš ili glumac čija vas moć privlači sigurno nije oličenje osjećajnosti. Svijet je okrutan, te da bi netko bio uspješan mora biti i sam okrutan, gotovo bezosjećajan. Osim toga nikad neće imati vremena za vas.

Vjerojatno vam svi u vašoj okolini govore kako se bolje udati bogato, jer svi su muškarci isti, pa je bolje bar biti materijalno osiguran. Problem je u tome što se u ovom slučaju ne udajete za muškarca nego bogatstvo. Iako bogati muškarci često znaju biti na prvi pogled iznimno šarmantni, njihov šarm je uglavnom tanak kao novčanica od 1000 kn. Ako se probijao sam kroz život i sam je stekao bogatstvo naučio je biti okrutan i vjerojatno je radoholičar, s kojim će vam biti nemoguće živjeti. Ako je pak odrastao u bogatoj obitelji vjerojatno je razmažen i duboko u sebi nesiguran. U svakom slučaju, budete li se okretali za novcima, na teži način ćete shvatiti pravo značenje one „novac ne može kupiti sreću“.

Kada pronađemo nekoga tko će nas voljeti zbog pozitivnih osobina koje imamo, naravno da očekujemo kako će se morati nositi i s našim lošim osobinama. Sugerira li vam to još nešto?
Naravno! Kada pronađete g. ili gđu. Savršenu, naravno da neće biti savršena. Nastavite li čekati savršenstvo, možda ga pronađete s 80 i nešto kada vam vid i druga osjetila oslabe.
Nesavršenost je ono što morate očekivati. Ključno je pitanje s koliko nesavršenstva ste se spremni nositi?

Odgovor na ovo pitanje je ono čega biste se trebali držati. Neka vam to postane standard za hodanje i veze. I što prije postavite te standarde to bolje. Budete li čekali da vas neka osoba u potpunosti razočara i da se izgubi i najmanja privlačnost prije nego što prekinete odnose, samo gubite dragocjeno vrijeme. Možda se čini okrutno kada se glasno izrekne, ali na taj način ćete ubrzati svoju selekciju i prije ćete detektirati pravog.

-Josip-

| 17:03 | Komentari (6) | Isprintaj | #