The Last Broadcast

ponedjeljak, 08.02.2010.

Ushchlaffrokkizirajmo se!


Svatko dođe u fazu kada mu se pred nosom stvori taj mračni predmet odijevanja, ta susjedsko-košmarna vizija, ta frotir-krpa sa pojasom, njegovo visočanstvo šlafrok. Ogrtač nema takvu jačinu vizije. Mora se baš i reći šlafrok, schlaffrokk-bafrok-rokenrol. Prva asocijacija mi je susjeda masne kose koja nam je na vrata uvijek dolazila u šlafroku. Ona koja 'ja sam se kao mlada sličuhala na Šalati'.

I sad, evo ga, šlafroka. Vrsta: frotir vulgaris. Boja: crveno-klaret sa raznoraznim postmodernističkim tufnicama boja u crveno-ljubičastim tonovima. Dobijen na poklon. Što je slijedeće kao poklon, šlauf za pranje auta? Krpica od jelenje kože za poliranje namještaja? Najbolji šlageri sezone? Poziv na sudjelovanju na kviz o osamdesetima?

I omotam se ja sa tom carskom robom, sa tim kraljem svih kraljeva odjevnih predmeta, pri tome brišući vizije susjede koja se sličuhala na Šalati i njezinog zeta, koji je imao pripadajući zamani frotirseks šlafrok u najgovnastijoj smeđoj boji viđenoj izvan okvira kupatila. Pa kao, nije loše. Pipam mu svaki frotir konac i tarem lice o njega pri tom parafrazirajući Françoise Sagan sa Dobar dan, sredovječnosti!. Hrabro zavežem i pojas i tako upotpunim scenu susjede koja se sličuhala na Šalati [prepolovim se na dva dijela: trupac i pod-trupac]. Pogledam se u ogledalu. Hm. Te pomislim, pa vidiš, nije ni tako loše, i bude mi nekako sunčano oko srca. Dobijem neodoljivu potrebu da se iz inog ne skinem danima, tjednima, godinama. Poželim da u njemu i umrem pa da me sahrane, pri tom eliminirajući grobarsko pogrebno odijelo. Razmišljam da sigurno ima kakva pjesmotvorina Borisa Bizetića o šlafrocima (ako je mogo spjevat jednu o kafani, aerobiku, 'armonici dugmetari, Javorki i seksu, pa što ne bi mogo jednu i o ovome?]. Virtuela mi kaže da se ne sekiram, da je i The Dude nosi taj ini mračni premet ne-želje (isti. Pa ako može i Il Duderino, tjah, mogu i ja!

Idem se sad namjerno otuširat, samo da mogu osjetit taj mekani dodir frotira sa dezenom na goloj koži.

- 22:06 - Komentari (40) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.02.2010.

Srećimo se!


Pridobiva se: kuhanjem u kuhinji od šperpločastih elemenata u ritmu muzike za ples Halenovog Vana i pravit se da znaš riječi; sanjati da si ekspeditiran na polarnoj ekspediciji sa David Attenboroughom sa kojim se poslije ljubiš; kad odeš sa šefom Švabom u proizvodni pogon bankomata i iziđeš fasciniran inima; oblačenjem pozornost na sebe; nosanjem Bobove preparirane ptice na poslnaokolo koja se bila zalijepila na postolje i nije mrdala, a trebali smo je odlijepit sa kartona. Ovako je ostala na kartonu sa plavom strelicom naprijed: to je Bob nacrto da znamo sa koje strane dignut ptičurdu, a da je ne saspemo po podu.

Srećiti se = biti sretan, upražnjavati sreću. Recimo: uh, ala si se (o)srećio! Srećimo se svakodnevno! To sve iako bi veljaču trebalo punomoćnim pravnim zakonom zabranit.

Image and video hosting by TinyPic
Aberdour

- 22:04 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there