The Last Broadcast

subota, 22.11.2008.

Tabloidsko piščevanje


Neki se tiskaju u sredstvima javnog prijevoza. Neki tiskaju. Štampaju. U tisuće primjeraka. Stotine. Maste se od štamparske tinte. Neki idu na tribine. Sa tribina trabunjaju o budućnosti, žudnosti, mudosti, umjetnosti. Rukuju se, tapšaju po ramenima. Dopiru do publike motkom, motikom, ponekad čak i piščevom domišljatošću. Klinom se kinje da dođu do slatke dinje. Ili čega već. To je dobro, to je piščevski, da se piščuje.

Ovopotpisana se pak pojavljuje u otočkim tabloidima. Dobro, tabloidu. Jednini. Ali i te kakvom tabloidu! Pojavljuje se u uvećanom posteru u boji koji čitatelji mogu zakeljit na zid. Iako, prosječni čitatelj ovog tabloida više ima afiniteta za keljenje treće stranice (za one neupućene u otočki tabloidizam, treća stranica The Suna sadrži jednu žensku jedinku od po 18 godina, cirka, može blond, a može i brineta, sa nagim poprsjem koje čovjeka mami i priziva da namaže puter i marmeladu na kruh). Od nekuda se mora početi. Počeci početaka počinju početnički. Dakle, prošli utorak mogli ste me nakeljit, zakeljit, pokeljit, ukiselit, umotat 10 deka safalade u moj lik i djelo. Jest da se pojavljujem slikom 2 sa 2 (milimetra) na dnu stranice, ali nemojmo tražiti dlake u i na sisama, pobogu! U sklopu škockih izumitelja pojavljuje se i ova jedinka jedina. Ona koja je u znanost/tehnologiju odjeljak drzavnog muzeja upala ko padobranac-tehničar ne znajući desnog od lijevog vijka i matice, a sada uredjuje datume rođenja/umiranja/ženidbe/udaje znanstveničke. A za umjetnost u sitnim jutarnjim satima radi još samo u ilegali vlastite glave.

Štono htjedoh reć: čestitam samoj sebi na književno-tabloidno-vizuelnoj promociji u škockom tabloidu zvanom Biblioteka Sunce, škocko izdanje

Za kraj obratiti posebnu pažnju na Fabienne. Te tuten.

U slijedećem izdanju: uspjesi i promašaji u ovoj godini. Slušajte me i dalje na valovima radiJa Gazimetar.

- 22:50 - Komentari (44) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there