The Last Broadcast

četvrtak, 01.03.2007.

Heroj-zena-heroj


Najljepse je kad se otkaze vlak prije mog, po mogucnosti u spici jutarnje vreve i komesanja. Tako se moze kontravenirat osnovni zakon fizike i stlacit nemoguc broj mesne stoke (sto sjedece, sto stojece, sto vakumirane cardake ni na nebu ni na zemlji) u osam vagona. Sve sto su vas do tada ucili o fizici, volumenu i tijelima koja zauzimaju volumen slobodno ili zaboravite (kolektivna amnezija) ili fino okacite mackama o rep. Ili stavite malo soli na rep po kojoj pernatoj ptici. Isti efekt.

Dakle, hajmo se onda svi utlacit u Xiolin vlak, zasto ne? Kao prvo, mos' se pozdravit i izljubit sa sjedenjem. Slozis Metro u u torbu, iPod Nano okacis negdje u dzep (ukoliko ga imas, a nemam ga jer sam neprakticno zensko i prezirem dzepove koji te samo jos sirom prave) ili ga seljacki drzis u ruci, sam sebe gimnastickom preciznoscu presavines (recimo, ko koverta spremna za slanje u Abu Dabi) da zauzimas sto manje prostora i utrpas se ko muverina bez glave. U koliko uspijes, cestitas samom sebi na slamanju fizikalnih zakona, stanes i ne mices se vise. Jer maknes li se i milimetar, odalamis nekog il' po nosu, il' po laktu, il' mu zgazis kurje oko u par sitnih koraka. Isto vrijedi i za ostale naspram tebi. Disat i ovako i onako ne mos' jerbo sadrzaj kisika izrazenog u molarnoj masi je zanemariv. Nadasve zabavno: osim prostornog volumena fizike prkosis i zakonu kemije i biologije. Divota, oduvijek se pitah gdje su primjenjene primjene prirodnih nauka. Pa eto ovdje! Jos jednom si cestitam i nastavim dalje sa buljenjem u prazno (opet ponavljam, ne dao bog da pogledas ikog u oci, pocinit ces smrtni grijeh) i tlacenjem u supatnicka topla i odurna tijela od kojih me prolaze zmarci. Na zalost, ne oni ugodni.

Mrzim doticat se o ove moje supatnike po vlakovima. Radije da mi cirkulacija prestane radit (stono mi i prestane) pa se jos i vise presavinem (dzaba mi to sto sam lako presavitljiva roba u smislu da sam relativno mala pa se mogu igrat sa raznoraznim kontorzijskim pozama). Recimo, dotaknes se o necije poliestersko odijelo i izazoves staticki shok. Sodoma i Gomora! Ili nedajboze, onako samo ovlas da se tvoje dlake na rukama (dlacetine u mom slucaju, op. a.) priblize nekim anonimnim. Kurja koza u roku odmah! Ili koljena kad se dotaknu. Nekad i bokovi. Majko mila izbavi me! Maltene si kosti polomim, sklupcam se u klupko i skucim u kutak. Ali ne pomaze ni to. Uvijek ce bit pretezito muskaraca koji se ili ne zele, ili ne mogu presavinut i raskrebece nozurine. Ko fol ih ne mogu stisnut.





I tako, sa cirkulacijom koja je presjecena ko deblo sa cirkularom, volumenskom zapreminom otprilike 3 kubicna milimetra provodim slijedecih sat i 15 minuta. Nit mos' tekstirat (to jest, igrarisat se sa novim mobitelom za kojeg pojma nemam za sto sluzi koja tipka pa samo brljezgam i zovem greskom krive ljude), nit dovrsit onih zadnjih 5 stranica Pynchona (eto, opet stajem tik pred kraj, povijest se ponavlja, kriminalno i porazavajuce), jedva da mogu fastforvardirat Nano.

Veceras ponovo ponovih citavu situaciju. Ovog puta sa dodatnom vrecicom u kojoj se nalazise ovo (jer sam ipak, usprkos brkovima, prevrtljivo zensko koje pored izloga proc ne moze, a da ne iscasi vrat, ode i spiska i zadnju paru). Supatnickom stadu posvecujem ovo (uf, sto znadoh ispalit onu brojalicu na pamet na kraju). I to je to.

Jer se osjecam ko heroj. Svaki dan. To je velika odgovornost.

- 22:35 - Komentari (33) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there