The Last Broadcast

subota, 16.12.2006.

Sprovodi, fazani i vodovodi koji nikuda ne vode


U ovih tjedan dana proputovah sjevernu Skotsku. Preorah je ko kombajn njivu. Bijah na sprovodima. Puta dva. Gdje mrmljah molitve ispod brade. Posto nemam pojma kako se pomolit. A bome ni blagoslovit. Ono, krstit (valjda se tako zove). Sve se onako na brzinu skljastrim prstima po prsima da se ne vidi da pojma nemam. Pjevat molitve/pjesme/psalmove? Zijevah ko pastrva u bistroj vodi.

Karmine, puta ko i prije (dakle, 2). Gdje vesela druzina ciji dio bijah pomese citave tanjure sendvicima. Bas smo neki. Tako mi i treba kad sam u inoj druzini najstariji primjerak metuzalema sa svojih 526 godina. I druzim se sa 27-28 godisnjacima. Popisancima.

Jedan od hajlajta avanture u koju se upustih bijase najistinitija cinjenica da pomeh citavu opoziciju u igranju Trivial Pursuita jednu vecer. Dok cekasmo medjede koji nikad ne dodjose. Sve do 2 sata ujutro (znala sam da cu jednog dana korisno upotrijebit moje nepresusno znanje da je Judith Campbell Exner bila ljubavnica JFKa). I onda da neka netko ne kaze da zivim na rubu! Ma na ostrici ruba samoga. Pokusah ih sve potamanit i u Addictionary, ali u 3 ujutro neocekivano mi se sapleo jezik i doticnom wannabe trijumfu je morao doci kraj. Jerbo ne znadoh vise ni da li sam zensko ili musko, a kamoli da znam izmislit novu rijec sa HBVEEFRH slovima. Na moju zalost, a njihovu srecu. Opaki su ti 27-28 godisnjaci.

Citavih tjedan dana padase kisurina. Ali KISURINA. Da ne mos' mrdnit. Vozikasmo se tamo-amo. Ne mos' vidit dalje od ovaca. Stada ovaca. I pokojeg fazana. Zapravo, gomilu fazana. Na kraju bijah opsjednuta inim pticurinama skotskim. Svaki put kad bih ugledala koju pernatu spodobu upirala bih kaziprstom ko nepristojna osoba, poskakivala na sjedalu i vikala Fazan! Fazan! Skoti me nisu obadivali ni znj posto. Zadnji put da im pokusavam pokazati fazana! Vidjeh i jato gusaka. I to me je izuzetno obradovalo na isti nacin.

Spazih i plasticnu ogromnu skuplpturu od Nessie. Na nekoj benzinskoj pumpi BP-a (British Petroleum). Ofarbanoj u zeleno-zuto, korporacijske BP boje. Skoti se nisu obazirali. A ja ne znam sto cu od srece. Pa klikcem i pljescem rukama. Da sam bila na njihovom mjestu istovarila bih samu sebe na rub ceste. Pa nek si onda mislim!

Tresnja, secer i slag na kraju bijase stan onih arhitekata. U koji fino konacno ugradise vece skoljku koja sama i bescujno zatvara poklopac kada sidjes sa prijestolja. Ali zato isprckase citavi ostatak kupaone. Sve srusise. I tus. I plocice. Jer kao, nesto nije bilo pola milimetra po njihovom ukusu. Pa udri da unistavaju! Usput sjebase i vodokotlic (zapravo, nema ga). Tako da je covjek moro ispirat sa plasticnim kantama punim vode. A vodu u kante se pusta sa srafcigerom. Srafcigerom kojeg prvo nesretnim slucajem ubacih u skoljku. Pa ga onda morah vadit. Te onda mrvicu previse odsrafcigirah onaj saraf na krucijalnoj cijevi ucinivsi da voda bezglavo siklja bez kraja i konca. Umalo stvorih elementarnu nepogodu koju poplavom zovu.

Blagoslovljena uzivancija!

- 22:50 - Komentari (38) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there