The Last Broadcast

nedjelja, 26.06.2005.

Noel Gallagher mi je rod (podnaslov: zasto NE volim Live8)


Noel Gallagher. Osim sto se bio ozenio za babetinu koja bi se cak moze oklasificirati za nijansu gluplju od mene (na kraju je skuzio koji mu je djavo bio pa se razveo), jedino po cemu ga pamtim (osim da je clan tamo nekog benda kojeg nikad nisam mogla smislit) jest da stravicno lici na mog strica, circa 1971. (dok je ovaj bio clan jednog provincijskog nogometnog kluba koji je te kobne 1971. pobijedio neki tamo puno poznatiji klub). To, i cinjenicu da je javno priznao da 99% rijeci pjesama od Oasis (a koje je on pisao) prosto receno - govno. Da ih je napisao dok je glavinjao bespucima raznoraznih intoksicirajucih supstanci. Ajde, barem netko da prizna da njegove pjesme nece rijesiti svjetsko siromastvo, bezobrazno visoke cijene nafte i nepravde na ovom svijetu. Nego da ih je i moj macak, u napadaju lucidnosti, mogao sklepati.

A posto se tu vec cijelu vjecnost lagano laprda o tom famoznom i opet ponovljenom Live Aid koncetu (odrzat ce se 2. 7.) zvanom Live8, Noel se lijepo izrazio. Mislim, lajv ejt, kaj im sad ovo znaci (eight se ne izgovara isto kao i aid, mislim, d i t, pa razlika je ogromna). A i organski ne podnosim kad se pise sa takvim debilno-osakacenim kraticama. I luv U. I would die 4 U. EfJuSiKej Of!

Dakle, o cemu htjedoh prolaprdat ovako na brzinu? Da, Live8. Bruji se da ce ONA tamo sto je udata za ONOG sto pjeva u Coldplay-u kuhat caj i dijelit kekse bekstejdz. Bez da trazi da joj se plati konobarenje. Ali jadna nece moc nit izist kekse, nit' ista popit: makrobiotski nacin prehrane zabranjuje kafein i rafinirani secer. P. Diddy (ili kako se vec najnovije zove) ce se morati odreci svojih pravih dijamanata koje uvijek nosi i morat ce natandrcit lazne, kao u znak postovanja prema ovima za koje se manifestacija i odrzava. Oh, kako dirljivo od njega!

Slazem se u potpunosti sa stricem, odnosno, Noelom. Nikako da se ufuram u cijeli taj ah, ah, peace, love, dajte novce jadnim ljudima, oh, mi smo tako pametni i vazni i nastupit cemo na koncertu da pomognemo jer smo, oh, tako altruisticki nastrojeni. Mislim, OK, ideja kao takve je vrijedna paznje. Teoretski. Ali ima li to ikakvog smisla osim da svatko tko prisustvuje izmuze maksimalni publicitet? Za sebe i svoj najnovji nadolazeci singl/kvazi-projekt? Koliko ce ova manifestacija pomoci onima za koje se tako zalazu? A koliko ce para biti ulupano da bi se platile raznorazne pristojbe, racuni, ovo-ono, umjesto da se svi koji se zalazu za takve dobrotvorne manifestacije odreknu honorara? Mozda bi to ipak bilo malo previse altruisticki? Ili koliko para ce otici upravo onima koji su izazvali glad, neimastinu i sveopcu bijedu? Ali dobro, dajte mladima dernek, nek se zabavljaju, to je dobro, u grob s nama metuzalemima-cinicima.

Drugo, ne moras se pokazivati 24/7 i brujiti koliko ti mrzis nepravdu i neimastinu i da hoces pomoci svijetu da bude bolje mjesto za sve nas (popaljeno iz hipi literature). Suti i radi, doniraj i potpomazi anonimno. Dobro Noel kaze - nece, recimo, Dab(l)ja, videci Status Quo kako se gerijatrijski drece sa gitarama (pri tom misleci na to kako ce majstoru sutra platit racun za pedesti bazen u kucetini na Bahamima), mater mu bozju, pa nemoguce da nisam to prije shvatio? Dabome, otpisat cu dug zemljama treceg svijeta, evo, sad odmah, docim mi se vrati Condoleezza s godisnjeg.

Iako, moram priznati da sam buljeci u originalni Live Aid prosjedila citavih 24 sata pred teveom, sve revno snimajuci na kazete. Najvise me bio impresionirao Sting koji se bio skinuo do pojasa, te onako znojan i misicav (lobotomija dobrog ukusa s moje strane) odgulio par pjesama. Evo, jos i dan danas znam sto kaze kad je publika pokusala pjevat sa njime. You can do this better... Much better!

Edmund Burkeova izjava if you want evil to triumph, all that is required is for good men to do nothing drzi, ali trebas, brate, uklonit razlog, a ne samo krpat posljedice. Maknuti raznorazne diktatore i korumpirane rezime (postavljeni, hmmm, od strane tzv. Zapada) koji se bogate dok narod gladuje. Uglavnom, sigurno ce Live8 rijesit sve sto rijesit pozeljeti mozes. Sigurno ce se izdat parstokomada dozlaboga dosadnih live albuma, prodat ce se gomila majica, piva, pecenih kobasica, magicnih gljiva (koje, usput budi receno, uskoro postaju ilegalne, dakle, klasificirat ce se kao klasa 1 droga poput heroina), krda bizona ce i dalje rezati na nepravdu po citavom svijetu, a ovih par sto sjede odozgora i drze samar i uzde da se krda kopitama ne ritnu ce i dalje biti sretni i veseli. Mislim, Bobe, svaka ti cast za ideju, ali... Zivili i uzivajte u spektaklu! Tko god kaze da nemam pojma o cemu pricam (sto je, erm, cista istina, ali svejedno cu mu rec) magarac je bio!

- 13:07 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there