The Last Broadcast

utorak, 26.10.2004.

"My name is George, I’m unemployed and I live at my parents" - pearls of wisdom by George Costanza


Granny D: prvi put cujem za nju. 94-godisnja starica koja se bori sa vjetrenjacama. Natjece se za mjesto u americkom senatu. U znak protesta. Za reformu sistema novcanih donacija u predsjednickim i ostalim politickim kampanjama. Predstavlja 'malog' covjeka. Bez kolosalnih novcanih donacija.

I onda da vjerujem u demokraciju, slobodu, sta-ti-ja-znam-sta-sve-ne: nema sanse. Da idem glasati? Nema sanse. Koliko god slusali kako obicni ljudi, kad se skupe i udruze imaju moc, ovaj dokumentarac jucer me potpuno razuvjerio u to. Suha figa od toga. A to se moze primijeniti ne samo u Americi, nego u citavom svijetu. Sve se samo svodi na novac i moc. Tko ima novac ima moc. Tko ima moc ima novac. I mozemo se sad natezat od jutra do sutra, lobirat koga god hocemo, necemo nista promijeniti. Platis i mozes radit sto god hoces. Nema veze sto je 'mali' covjek glasao sa nadom da ce se nesto promijeniti u njegovu korist. Favours and graces. You scratch my back I will scratch yours. Klasicni 'plava koverta' sindrom. Enron? Nema problema, daj mi kovertu pa cemo vidjeti sto se moze uciniti. Farmaceutski konglomerati koji hoce da cijena lijekova bude neregulirana i da se zabrani uvoz jeftinijih lijekova iz Kanade (pod izgovorom da su lose kvalitete)? Ma naravno, samo napisi cek ili dva pa cemo vidjeti sto se da uciniti. I tako ukrug. Uzivancija! "Democracy is the government of the people, by the people, for the people" - sorry, Abe, it just does not work.

No, dobro, barem me je ovo malo nasmijalo: Homer za precjednika! A ni Gill Grissom nije prosao lose: 5. mjesto. Consider the evidence. Jedino bih jos dodala na listu Georgea Costanzu. Covjek koji se rasplace gledajuci video "Home Alone"; koji bi se sav ogrnuo u barsun ako bi to bilo drustveno prihvatljivo. A manifesto bi mu isao otprilike ovako: Independent State of Queens: finally putting it back on the map. To, covjece! Uspjeh zajamcen.

- 11:34 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2004 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there