The Last Broadcast

utorak, 03.08.2004.

What are words worth?


Knjiga koja to nije, koja nikada nece biti napisana, koja postoji samo kao ideja, fragment, kao dio necega: projekt "The Art of Unwritten Book" koji vode 2 knjiznicara. Dakle, biljeze te "knjige" putujuci duz cijele UK pricajuci sa ljudima. Zanimljivo je to da vecina prica cak i nisu ideje za potencijalne knjige, vec samo djelic ljudske intime koje su onda zapisane i izlozene u galeriji u Portsmouthu. Vec je skupljeno oko 400 prica, a cilj je da ih se skupi jos 600. Kazu da su ljudi vrlo blagonakloni prema cijeloj ideji i da se rado otvore i ispricaju bilo sta. Recimo, u jednom danu su skupili price od covjeka sa cerebralnom paralizom koji je pricao o obrazovanju; covjeku koji je otisao na anti-Hitlerovsko hodocasce po Austriji; covjek koji pise kinesku poeziju koja se bavi filozofijom. Price su zabiljezene i onda prepisane u obliku mini would-be knjige koja moze imati samo par redaka, a moze imati i par stranica. Nesto, recimo, kao blog.

I jos nesto: kako mi idu na zivce sve novine i vijesti koje na udarnim stranicama/terminima razglabaju nadugacko i nasiroko o nogometnoj federaciji, seks skandalu (ma mos' mislit) i tko bi trebao dat ostavku. Gledam ja jucer navecer Sky News i cekam vijesti kao neki seljak, a ono, ta-daaaam, "FA scandal refuses to go away", bla, bla, bla. Da li Sven treba otici? Vec je neki budja otisao, pojma nemam koji i sad mislim si ja, gotovo je, fala majci bozjoj. Ali ne, ima toga jos! I ovako nis' ne rade po cijele dane, a placeni su bogovski, nije ni cudo da popizde od dosade pa onda traze zabavu u obliku nekih tamo sekretarica. Mislim, big deal. The world keeps on turning.

- 09:21 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there