Nogometni klub Orebić

ponedjeljak, 30.05.2011.

ČESTITKA

Nogometni klub Orebić čestita 90-to godišnjicu osnutka NK"GRK" iz Potomja.
Image and video hosting by TinyPic

- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.05.2011.

NK OREBIĆ- NAZDRAVIO " D I N G A Č O M "

Dana 22,05.2011 na igralištu Haštrić u Potomju odigrano je zadnje kolo 1 ŽNL . Pelješki derbi privukao je veći broj posjetitelja .Nogometaši Orebića vrlo ambiciozno krenuli su na gostovanje sa samo jednim ciljem a to je pobjeda.U samom začetku utakmice dalo se naslutiti tko je gazda na Pelješcu. Nakon tri stopostotne šanse Orebića ,domaćini dolaze do vodstva od 1:0.Nakon kratkog vremena Orebićani zasluženo poravnavaju rezultat na 1:1 i od tog trenutka na igralištu postoji samo jedna momčad ,koja je znalački stvarala šanse i presingom dovodila domaćine do očaja. Bolja igra i pitanje kad će Orebić povest pitanje je vremena. To se dogodilo iz kaznenog udarca sa otprilike 25 metara gdje je Sandro Salacan topovskim udarcem rasparao mrežu zbunjenog golmana Josipa Unkovića.Pravi dar mar u sredini terena i nerješivu enigmu stvarali su Čepo,Turić ,Roso i Salacan.Granitna obrana sa lakoćom je izlazila na kraj sa domaćim napadačima koji nisu ozbilnije zaprijetili Ančiću. Slatka pobjeda u pelješkom derbiju to su igrači Orebića znali proslaviti u svlačionici uz pjesmu koja se nastavila druženjem uz zajedničku večeru.Orebićki momci ovu pobjedu su posvetili svom treneru Dušku Rikalu koji zbog privatnih razloga napušta trenersku klupu NK Orebića a i dalje ostaje u klubu.

- 19:14 - Komentari (13) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.05.2011.

GRK - OREBIĆ 1:2

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Croatia je prvak, slavlje i zasluženost uspjeha momčadi iz Gabila nisu pokvarila ni dva poraza u zadnja dva kola prvenstva, od Dubrovnika 1919. u Lapadu u 20. kolu te u posljednjem 21. kolu, na oproštaju od sezone, od drugoplasiranog Maestrala kod kuće. Dominiković je bio strijelac za momčad iz Krvavca.

Susjedski derbi u Potomju završio je pobjedom Orebića. Domaći Grk je ostao praznih ruku. Posljednjeplasirani Jadran je ostvario uvjerljiv uspjeh protiv Metkovića kod kuće.

Hajduk 1932. nije dočekao Dubrovnik 1919....

Ostao je jedan zaostatak: Jadran - Grk te će se nakon toga podvući crta pod sezonu 2010./2011. Međutim, poredak klubova će ostati nepromijenjen.

SEMAFOR 21. kolo

Gabrili: Croatia - Maestral 0:1, Vela Luka: Hajduk 1932. - Dubrovnik 1919. 3:0, Smokvica: Jadran - Metković 5:1, Potomje: Grk - Orebić 1:2.

POREDAK

1. Croatia 46 bodova, 2. Maestral 44 boda, 3. Dubrovnik 1919. 38 bodova, 4. Orebić 36 bodova, 5. Hajduk 1932. 24 boda, 6. Metković 21 bod, 7. Grk (utakmica manje) 16 bodova, 8. Jadran Smokvica (utakmica manje) 9 bodova.

- 22:04 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.05.2011.

NK OREBIĆ - NK HAJDUK .V. LUKA 1:0

ZASLUŽENO DO BODOVA.
Danas na igralištu Trstenica u Orebiću odigrana je prvenstvena nogometna utakmica gdje su se sastali NK Orebić i NK Hajduk V.Luka. Vremenski uvjeti za odigravanje utakmice idealni što je olakšalo kretanje igrača obiju momčadi. Utakmica puna tempa udaraca na gol i akcija te se slobodno može reći prava prvenstvena. Gosti su se pokazali kao ozbiljna momčad sa ciljem čuvanja svog gola te preko brzih napadača nešto naprave u napadu. Jedini krivac što gosti nisu postigli niti jedan gol zasluga je danas izvrsnog vratara domaćina Čola. Jedini gol na utakmici postigao je Mrgudić i tako svojoj momčadi donio zasluženo slavje.

Ostali rezultati NK Maestral -NK Jadran 6:0, NK Metković - NK Grk 1:1, HNK Dubrovnik - NK Croatija 3:0.

U nedjelju Orebić gostuje u Potomju kod NK Grka i tom utakmicom završava prvenstvo. Croatija Gabrile prvak je lige .

Image and video hosting by TinyPic
Najbolji pojedinac utakmice vratar Orebića Čolo.
Image and video hosting by TinyPic
Strjelac pobjedničkog pogodka Dario Mrgudić.

Ostale fotografije pogledajte OVDJE

- 19:40 - Komentari (11) - Isprintaj - #

N. K. OREBIĆ U - 15 Š A M P I O N I ! ! !

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kadeti N.K. Orebić na čelu sa trenerom Kristianom Kapitelijem obranili su prošlogodišnji naslov prvaka u lizi Pelješac - Korčula.

Naime, jučer su se u Žrnovu sastale dvije najbolje ekipe lige. Orebić kao prvoplasirana te Žrnovo kao drugoplasirana momčad sa 3 boda manje od Orebića što je dodatno ovaj susret učinilo zanimljivim.
Trener i igrači Orebića su znali da utakmica neće biti nimalo lagana , dapače biti će prava bitka jer samo pobjeda ekipu Žrnova vodi na 1. mjesto.
U tom slučaju broj bodova bi bio isti ali gol razlika bi odvela Žrnovce do naslova prvaka. Dakle Orebiću pobjeda a i nerješeni ishod odgovara.
Međutim svim nogometnim znalcima i naklonicima poznato je što se može dogoditi ukoliko se pokuša svih 90 minuta odigrati nerješeno, a uz to kadeti Orebića imaju takvu kvalitetu da se nogu nadigravati sa svakom ekipom u svome uzrastu.
Trener Orebića je postavio od samog početka napadačku taktiku jer plan je bio što prije doći u vodstvo na gostujućem terenu.
Orebić predvođen kapetanom Ivanom Rosom lavovski su odrađivali svoje zadatke a pogotovo sredina terena od koje su polazili opasni napadi prema golu Žrnova. Tako je u jednom solo prodoru nepropisno srušen igrač Orebića i sviran je penal. Roso puca i pogađa za 0-1!
Orebić još jače napada što je brzo urodilo pogotkom zq 0-2! Žrnovo je potpuno nadigrano te apsolutno zasluženo ima vodstvo od 0-2!
Tako se otišlo na poluvrijeme. Po povratku s poluvremena Žrnovci su kao preporođeni ušli u utakmicu što je odmah rezultiralo sa 2 dosuđena penala za Žrnovo. Tešvić izvaredno brani brani oba međutim iz ovog drugog lopta se odbija i Nekako se ugurala lopta u gol i eto 1-2 što je dodatno učinilo utakmicu napetijom.
Žrnovo pritišće traže izjednačenje ali bez uspjeha. Dosta nervoze, žutih kartona ali i crvenih. Do kraja utakmice je bilo još nekoliko izglednih obostranih prilika međutim sudac Zukić odsvirao je kraj i slavlje Orebića je počelo!!!! Konačan rezultat 1-2 i 6 bodova prednosti odvelo je Orebić do 2. naslova prvaka!
Moramo napomenuti da je Orebić odigrao prvenstvo sa stopstotnim učinkom.
Čestike treneru i igračima. Za Orebić su igrali:
IVO TEŠVIĆ, ZVONIMIR VEKIĆ, IVAN VEKARIĆ, ANTONIO ŠABIĆ, PETAR RADOJKOVIĆ, IVAN ROSO, MARKO TOLJ, JURE TOMIĆ, PETAR TOLJ, BLAGO ROSO, DOMINIK JURJEVIĆ, MATEO ROSO, NIKOLA NOGALO,INO NOGALO, IKAS ZOVKO, VINKO TOLJ, ANDRIJA RUDAN, IVAN GRLJUŠIĆ, ARNEL SELIMOVIĆ, LUKŠA SMOLIĆ, IVAN KORDIĆ, LOVRO GUĆ, DINO KATALINIĆ. Trener : KRISTIAN KAPITELI.


- 11:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2011.

NK OREBIĆ U -12 Š A M P I O N I

NK"OREBIĆ" - BŠK "ZMAJ" Blato 6 : 3 (3:1)

Danas na igralištu Trstenica u Orebiću odigrano je zadnje kolo gdje su se sastali NK Orebić i BŠK Zmaj Blato. Ova utakmica odlučivala je o prvaku . Pred popunjenim tribinama bolje su u utakmicu ušli mladići NK Orebića te su u kratkom roku došli do vostva od 2:0 .Blaćani se ne predaju i smanjuju rezultat da bi danas jedan od najboljih igrača na utakmici Poljanić povećao rezultat na 3:1 i pobjednik se već tad znao. Krajni rezultat 6:3 sve govori a u ekipi Orebića uz Poljanića istakli su se Dominik Jurjević sa dva zgoditka i Ivan Ožić.Ovom prilikom čestitamo treneru Matku Čepu kao i igračima na osvojenom prvom mjestu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 18:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.05.2011.

NK CROATIJA - NK OREBIĆ 4:1,ČESTITKE PRVAKU

Juče na igralištu sv.Martin u Gaqbrilima ,odigrana je prvenstvena nogometna utakmica gdje su se sastali NK Croatija i NK Orebić. Orebić je na gostovanje otputovao oslabljen i nastupili su bez nekolicine prvotimaca.Samim ulaskom u utakmicu krenulo se jako loše te su domaćini rano u 3 i 6 minuti došli do 2:0 i pobjednik se već unaprjed znao.Golobradi mladići NK Orebića nisu se predavali i u drugom poluvremenu pokazali su svoj raskoš i ravnopravno su se nosili sa domaćinima .Gol za Orebić postigao je Orebićki dragulj šesnetogodošnji Ivan Roso poznati CAJO
Ostali rezultati- NK Jadran i NK Grk nisu igrali,a prema saznanjima Jadran je odustao od dalnjeg natjecanja. NK Maestral nakon poraza u Orebiću uknjižio je tri boda nad HNK Dubrovniku 3:0 .U V.Luci golijada Hajduk je pobjedio Metković sa ćak 5:2 i tako ga pretekao na tablici.

Image and video hosting by TinyPic
Ivan Roso (cajo)
Image and video hosting by TinyPic
Matko Turić

- 16:48 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.05.2011.

OREBIĆ - MAESTRAL 4 : 2 (0:1)

U fer i korektnoj utakmici gostima je pripalo prvo poluvijeme koj su dobili sa 1:O.
U drugom poluvremenu domaćin se probudio i uspio preokrenuti rezultat u svoju korist pogodcima: Salacan,Mrgudića,Stanišića i Radića.




Prekršaj na Salacanu za kazneni udarac.

Pogodak Salacana iz kaznenog udarca.


Radićev pogodak za konačnih 4:2.foto:Nedjeljko Ćendo
Klikni na sliku za povećanje
Ostale fotografije pogledajte:OVDJE

- 19:21 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.05.2011.

1.ŽNL:Odgoda u Orebiću i Metkoviću,remi Grka i Hajduka,Jadran se nije okupio
Image and video hosting by TinyPic

DUBROVNIK - Zbog kišom natopljenih terena u nedjelju, 1. svibnja nisu odigrane dvije preostale utakmice 18. kola Prve županijske nogometne lige, i to ogledi između Orebića i Maestrala u Orebiću te Metkovića i Croatije u Metkoviću.

- Iz istog razloga nisu odigrane ni utakmice posljednjeg, 14. kola u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi - istaknuo je Miho Katušić, povjerenik natjecanja Prve i Druge županijske lige.

Podsjetnik, u subotu, 30. travnja u Potomju su Grk i Hajduk 1932. odigrali 1:1, dok je utakmica između Dubrovnika 1919. i Jadrana iz Smokvice registrirana 3:0 za Dubrovnik budući su iz Smokvice povjerenika natjecanja izvjestili kako ne mogu skupiti dovoljan broj igrača za utakmicu te kako zbog toga neće doći na utakmicu u Dubrovnik.

- Dvije preostale utakmice 18. kola odigrat će se ili u srijedu, 4. svibnja ili sedam dana poslije, 11. svibnja - dodao je Katušić.

SEMAFOR

18. kolo, Potomje: Grk - Hajduk 1932. 1:1, Metković: Metković - Croatia (odgođeno), Orebić: Orebić - Maestral (odgođeno), Dubrovnik: Dubrovnik 1919. - Jadran Smokvica 3:0 (bb).

POREDAK

1. Croatia (utakmica manje) 40 bodova, 2. Maestral (utakmica manje) 35 bodova, 3. Dubrovnik 1919. 35 bodova, 4. Orebić (utakmica manje) 27 bodova, 5. Metković (utakmica manje) 20 bodova, 6. Hajduk 1932. 18 bodova, 7. Grk 15 bodova, 8. Jadran Smokvica 6 bodova.

Izvor Dubrovački vjesnik

http://www.dubrovacki.hr/pregled/sport

- 19:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #