Nogometni klub Orebić

nedjelja, 15.05.2011.

N. K. OREBIĆ U - 15 Š A M P I O N I ! ! !

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kadeti N.K. Orebić na čelu sa trenerom Kristianom Kapitelijem obranili su prošlogodišnji naslov prvaka u lizi Pelješac - Korčula.

Naime, jučer su se u Žrnovu sastale dvije najbolje ekipe lige. Orebić kao prvoplasirana te Žrnovo kao drugoplasirana momčad sa 3 boda manje od Orebića što je dodatno ovaj susret učinilo zanimljivim.
Trener i igrači Orebića su znali da utakmica neće biti nimalo lagana , dapače biti će prava bitka jer samo pobjeda ekipu Žrnova vodi na 1. mjesto.
U tom slučaju broj bodova bi bio isti ali gol razlika bi odvela Žrnovce do naslova prvaka. Dakle Orebiću pobjeda a i nerješeni ishod odgovara.
Međutim svim nogometnim znalcima i naklonicima poznato je što se može dogoditi ukoliko se pokuša svih 90 minuta odigrati nerješeno, a uz to kadeti Orebića imaju takvu kvalitetu da se nogu nadigravati sa svakom ekipom u svome uzrastu.
Trener Orebića je postavio od samog početka napadačku taktiku jer plan je bio što prije doći u vodstvo na gostujućem terenu.
Orebić predvođen kapetanom Ivanom Rosom lavovski su odrađivali svoje zadatke a pogotovo sredina terena od koje su polazili opasni napadi prema golu Žrnova. Tako je u jednom solo prodoru nepropisno srušen igrač Orebića i sviran je penal. Roso puca i pogađa za 0-1!
Orebić još jače napada što je brzo urodilo pogotkom zq 0-2! Žrnovo je potpuno nadigrano te apsolutno zasluženo ima vodstvo od 0-2!
Tako se otišlo na poluvrijeme. Po povratku s poluvremena Žrnovci su kao preporođeni ušli u utakmicu što je odmah rezultiralo sa 2 dosuđena penala za Žrnovo. Tešvić izvaredno brani brani oba međutim iz ovog drugog lopta se odbija i Nekako se ugurala lopta u gol i eto 1-2 što je dodatno učinilo utakmicu napetijom.
Žrnovo pritišće traže izjednačenje ali bez uspjeha. Dosta nervoze, žutih kartona ali i crvenih. Do kraja utakmice je bilo još nekoliko izglednih obostranih prilika međutim sudac Zukić odsvirao je kraj i slavlje Orebića je počelo!!!! Konačan rezultat 1-2 i 6 bodova prednosti odvelo je Orebić do 2. naslova prvaka!
Moramo napomenuti da je Orebić odigrao prvenstvo sa stopstotnim učinkom.
Čestike treneru i igračima. Za Orebić su igrali:
IVO TEŠVIĆ, ZVONIMIR VEKIĆ, IVAN VEKARIĆ, ANTONIO ŠABIĆ, PETAR RADOJKOVIĆ, IVAN ROSO, MARKO TOLJ, JURE TOMIĆ, PETAR TOLJ, BLAGO ROSO, DOMINIK JURJEVIĆ, MATEO ROSO, NIKOLA NOGALO,INO NOGALO, IKAS ZOVKO, VINKO TOLJ, ANDRIJA RUDAN, IVAN GRLJUŠIĆ, ARNEL SELIMOVIĆ, LUKŠA SMOLIĆ, IVAN KORDIĆ, LOVRO GUĆ, DINO KATALINIĆ. Trener : KRISTIAN KAPITELI.


- 11:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #