Nogometni klub Orebić

nedjelja, 31.10.2010.

STANJE JOŠKA JOVICE -STABILIZIRANO

Danas na igralištu Trstenica sastali su se NK Orebić i NK Grk iz Potomja. U 2o minuti utakmice dogodila se teška povreda našeg golmana koji je nesretnim slučajem isčašio lakat ljeve ruke. Zadnjim kontaktom iz Opće Bolnice Dubrovnik stanje se stabiliziralo a poradi dalnjih opservacija naš golman ostat će dva tri dana na promatranju u istoj ustanovi. Ovim putem zamoljavamo navijače njegove prijatelje i igrače da ga ne zovu putem mobitela jer pustimo našeg Jovu da se malo odmori.Torcida Orebić JOVICCCA JOŠKO mi te volimo.

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

N.K.OREBIĆ PONOVO NA VRHU,dar za 90-ti rođendan i 60-ti rođendan TORCIDE

Današnji derbi u Orebiću između N.K.Orebića i N.K.Grka pripao je domaćinu,rezulatatom 2-1.Golove za domaće postigao je T.Bikić u 36 minuti te u 85 minuti iz kaznenog udarca.Derbi pun okršaja i duela dobrih proigravanja i udaraca na gol.Jedina crna toćka na utakmici je bila teška povreda domaćeg vratara i ljubitelja Torcide Orebić Joška Jovice.Ovom pobjedom Orebić je proslavio 90-godišnje postojanje a i svoj rođendan u 60 minuti proslavila je TORCIDA OREBIĆ koja je navijala bućno za svoj Orebić.Orebić sa 15 bodova privremeno na vrhu iz razloga šta je utakmica u Smokvici prekinuta u 87 minuti upad gledatelja domaćih u teren.Rezultat će se znati za zelenim stolom.N.K.Dubrovnik je oćekivano pobjedio N.K.Hajduk1:0 ali po rezultatu nije bilo ni malo lako.Neretvanski derbi kao i derbi lige N.K.Maestral-N.K.Metković prošao je miroljubivo 1-1
.Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 17:38 - Komentari (14) - Isprintaj - #

NK OREBIĆ -NK GRK 2:1,Derbi sasjenila teška povreda Joška Jovice

Danas na igralištu Trstenica odigran je derbi 1 ŽNL Dubrovačko -Neretvanske gdje su se sastali NK Orebić i NK Grk Potomje.Prekrasna atmosfera na Tribinama koje su bili dupko pune. Derbi za veću razinu sve u svemu svi dobri osim sudaca koji su kao i obično katastrofalni,glavni sudac Boris Raguž sudio je sukladno svojim godinama neiskusno slabo donoseći dvojbene odluke i na jedu i drugu stranu i dobro je da je derbi završio.Derbi je počeo ispitivanjem snaga u kojima su nešto boljim otvaranjem gosti prvi zaprjetili .Utakmica se preskače a Grkovci svojim saveznikom jakom južinom imaju prednost ali je nisu iskoristili . Jedan oštar centaršut na gol domaćina brani Joško Jovica u 20 minuti nailazi protivnički napadač na našeg vratara,kontakt faul na našem golmanu i teška povreda ljeve ruke .Brza lječnička intervencija DZOrebić koja je Jovicu odvela na hospitalizaciju.U tom trenutku dok je Jovica ulazio u vozilo hitne pomoći tribinama se prolomio pljesak podrške našem vrataru. U takvim trenucima nije lako igrati ali propozicije drugačije nalažu utakmica se nastavlja. Igrači Orebića dolaze do daha i preko Tina Bikića u 36 minuti dolaze do 1:0 i tako završava prvo poluvrjeme . U drugom poluvremenu bolji gosti koji preko Rosa i Ivankovića davaju ton njihovoj igri i tako su iz kontre prekrasnim golom Ivankovića izjednačili na 1:1.Orebić sada ima svog saveznika vjetar,stalnim napadima napadaju gol Unkovića ali taj koda ima sto ruka i noga.Utakmica se bliži kraju i nervoza raste sa jedne i druge strane nabačena lopta u šesnesterac gostiju start obrambenog igrača gostiju nad Jakirom i jedanesterac svira Raguž.Loptu postavlja danas ponajbolji igrač Tino Bikić i lopta u jednu Unković u drugu stranu i 2:1. Ovaj put veliki derbi sretno je pripao NK Orebiću.U dva navrata sudac utakmice nije dosudio čiste jedanasterce za Orebić što je i mogao.
Image and video hosting by TinyPic

- 16:54 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 30.10.2010.

NK OREBIĆ-NK ŽRNOVO U-15,2:1 ŠABIĆ ZABIO ZA POBJEDU I PRVO MJESTO

Danas na igralištu Trstenica odigrana je prvenstvena nogometna utakmica U -15,gdje su se sastale dvje neporažene momčadi NK Orebić i NK Žrnovo. Obje ekipe su dosta kvalitetetne i mislim da je odigrana zanimljiva utakmica. Gosti su poveli iz nespretne intervencije golmana Žarka ,gdje mu je lopta nespretno preko ruke pošla u korner a gosti iz te greške dolaze do vostva. Orebić napada i reda šansu za šansom a gosti vrebaju iz kontre.Ubačena dubinska lopta za napadača Orebića Tolja koji manirom velemajstora vara dva obrambena braniča gostiju i eto izjednačenja. U drugom polovremenu nešto bolji Orebić i preko Šabića dolazi do i četvrte pobjede.Sada se nalaze sami na vrhu sa 12 bodova, zanimljivo je napomenuti da mladi igrači Žrnova u tri utakmice nisu primili niti jedan gol a postigli su 24 .Vidljiv je rad trenera Skokandića ali danas su se namjerili na boljeg takmaca.Bravo momci trenera Kapitelija.

- 16:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

1920-2010 90GODINA N.K.OrebićaImage and video hosting by TinyPic

OREBIĆ - 28.10.2010 povodom 90.godišnjice osnivanja i djelovanja NK Orebića u Velikoj dvorani općine Orebić održana je svećana skupština kojoj su prisustvovali brojni gosti , predstavnici Županijskog nogometnog saveza i nogometnih klubova sa Pelješca i otoka Korčule, nekadašnji i sadašnji igrači,navijaći te članovi uprave,i brojni prijatelji kluba.Nakon intoniranja ''Lijepe naše'' i minute šutnje za sve poginule i umrle članove kluba i Hrvatske branitelje, te pozdravnih govora, o radu i bogatoj povijesti NK Orebića govorio je Predsjednik Marijan Lovrinčević.Dana 28.10.1950 godine osnovana je i Udruga navijaća Hajduka -TORCIDA-koja slavi 60godina.
Priznanja pojedincima i kolektivima za njihov dugogodišnji doprinos i razvoju kluba. Na svečanoj skupštini Priznanja su dobili :

- Ante Kosović, najstariji živući član NK Orebića , zatim Gorjan Mateljak, Krsto Bucalo , Ivko Grego ( posthumno ) , Božo Sardelić, Milenko Čepo ( posthumno) , Jozo Mustapić i Milan Šabić .

Od ustanova i organizacija nagrađeni su :

- Županijski nogometni savez, Klub navijača Torcida Orebić, HTP Orebić d.d., DVD Orebić, Osnovna škola Orebić, KTD Bilan Orebić, Dom zdravlja Korčula, Odjel zdravstvene zaštite Orebić, Turistička zajednica Orebić i Općina Orebić.
Priznanja su urućili Presijedni Marijan Lovrinćević i tajnik Miro Roso a u ime nagrađenih zahvalio se Ante Kosović.Nakon završetka Svećane Skupštine druženje uz prigodan domjenak nastavljen je u Hotelu Orsan.Tom prigodom 90godina kluba dodjelnjena su priznanja od Županijskog nogometnog saveza i NK GOŠK iz Dubrovnika
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.10.2010.

SVEČANA SKUPŠTINA -90 GODINA NK OREBIĆA

DANAS 28.10 .2010 GODINE SA POČETKOM U 18,30 SATI U DVORANI OPĆINE OREBIĆ ODRŽAT ĆE SE SVEČANA SKUPŠTINA POVODOM DEVEDESETGODIŠNJEG ROĐENDANA NAŠEG NK OREBIĆA.POZIVAJU SE NAVIJAČI ,IGRAČI I SIMPATIZERI NK OREBIĆA DA PRISUSTVUJU SJEDNICI.NA SKUPŠTINI ĆE SE DODJELITI PRIZNANJA ONIMA KOJI SU TO I ZASLUŽILI. SRETAN TI ROĐENDAN OREBIĆU KOJI ŽIVIŠ VJEČNO.

- 11:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.10.2010.

NK OREBIĆ -NK GRK,pelješki derbi

U nedjelju na igralištu Trstenica sa početkom u 14,30 sati derbi svih derbija gdje nam dolaze susjedi iz Potomja NK Grk. Bez obzira na bodovno stanje, očekujemo jednu borbenu ,zanimljivu i nadasve sportsku utakmicu. Takve utakmice čekaju se dva puta godišnje i za njih se živi. Biti će jako zanimljivo jer u redovima NK Grka igra dosta dobrih igrača a jedan od njih je dugogodišnji kapetan NK Orebića Jozo Roso koji je u ovoj sezoni prešao u susjedski Grk.Igrači orebića su uvjereni u pobjedu i da svom igraču Kristijanu Kapiteliju za 31. rođendan daruju sva tri boda.Zato u nedjelju svi na Trstenicu .

- 15:40 - Komentari (16) - Isprintaj - #

SENIORIIMA PORAZ,U-15 NEZNAJU ZA PORAZ

Nakon jučerjašnjeg derbija prve momčadi u Gabrilima i poraza od 2:0 gdje su igraći Croatije nanjeli drugi uzastopni poraz ,orebića u nedjelju derbi svih derbija gdje nam u goste dolazi susjedi iz Potomja NK GRK.Na toj utakmici sve je moguće a nadamo se da će tribine biti popunjene i da će se tražiti karta više.U utakmici mladjih kategorija U-15 trenera Kristijana Kapitelija imali su gostovanje u Potomju kod Grka i dobrano ih naprašili sa 0:11. NK Orebić U-15 na prvome su mjestu sa 100 postotnim učinkom .Šta reći neko bravo momci samo tako naprjede

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.10.2010.

NK CROATIJA -NK OREBIĆ 2:0,derbi domaćinu

Danas je u Gabrilima odigran derbi kola u kojem su se sastali NK Croatija i NK Orebić .Domaćin je pobjedio 2:0 .Obostrana igra bila je tvrda.Dosta šansi sa jedne i druge strane igralo se dosta kvalitetno po jakoj južini i bolje su se snašli domaći igrači, a rezultat je mogao biti povolniji i na drugoj strani.Kod Orebićana jako dobru utakmicu je odigrao Milović kojega se treba pohvaliti .U Potomju je Dubrovnik uzeo bod Grku a završilo je 2:2.Dobru igru protiv Orebića nastavio je ONK Metković koji je pobjedio NK Hajduka sa 1:2 i skrasio se u gornjem domu u borbi za naslov. Tako da momci koje vodi pr.Plećaš idu dobrim putem koji su zacrtali dovodjenjem juniora Neretve napravili su pravi potez što se i dokazalo.Jadran iz Smokvice nije doputovao na megdan Maestralu te će za zelenim stolom uknjižiti nova tri boda ,tako da se prvenstvo zahuktalo i postalo zanimljivo .
Image and video hosting by TinyPic

- 17:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

NK CROATIJA-NK OREBIĆ,derbi kola

Danas u Gabrilama derbi ,gdje će se sastati domaća Croatija koju uspješno vodi Ivica Zadro i NK Orebić pod vodstvom Duška Rikala. Nakon poraza u Metkoviću u igre bez ispaljenog metka danas se nadamo baren nešto boljoj utakmici gdje igraći na terenu trebaju pokazati da su zasluženo na prvom mjestu. To će biti jako teško jer ove godine suđenje je domaćinsko u odnosu na prošlu godinu kad su sudili suci iz Splitskog saveza kad si mogao i pobjediti na strani ,stoga bod bi bio kao kuća .Naši igrači kreću oko podne a prema vremenskoj prognozi čeka ih klizav i mokar teren a vrjeme kišovito .

- 12:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.10.2010.

NK METKOVIĆ-NK OREBIĆ ,SRAMOTNO PONAŠANJE SUCA MATKA MAJIĆA

Nakon odigrane zaostale nogometne utakmice između NK Metkovića i NK Orebića,dužni smo još jednom nešto napisati u svezi te utakmice ne pravdajući se na poraz našeg Orebića, već na sramotno ponašanje nogometnog suca navedene utakmice Matka Majića.Na službenoj stranici ONK Metković napisano je "OREBIĆ POKRADEN ,NOVA BRUKA HNS" reklo bi se bravo administratore ,pošteno i istinito. Naime dan poslje u razgovoru sa igračima Orebića doznajemo da se predvidilo sve što je sudac Majić rekao prije utakmice.U jutarnjim satima igrač NK Orebića dobiva SMS poruku koja glasi"DANAS NEĆETE DOBITI" a prije početka utakmice isti se obraća nekolicini igrača Orebića i iste rječi ponavlja.Zgroženi igrači NK Oebića samo su se pogledavali, dali je to moguće što govori.Nakon Početka utakmice i jedne kontre NK Orebića sljedi centaršut na peterac gdje domaći golman grješi ispada mu lopta iz ruke i igrač Orebića postiže regularan zgoditak ,što ga glavni poništava . Navedene rječi suca Majića obistinile su se ,umjesto 0:1 na drugoj strani eto 1:0 za domaće iz očitog opsajda.To se sve odigravalo u prvih dvadesetak minuta . Najprije čestitke igračima NK Metkovića na pobjedi ne umanjući njihov uspjeh niti jenom rječi .Hvala vam na gostoprinstvu ali smo sada uvjereni da se bavite nečasnim radnjama iz nekad poznatog " FUDBALA".Gospodo suci sramite se navedenih natpisa iz službene stranice NK Metkovića a nogometne djelatnike u ŽNS pozivamo da navedene navode istražite sa ciljem izbacivanja sudačkih mešetara u interesu hrvatskog nogometa i Hrvatskog sporta.Još jednom čestitke ONK Metković na Pobjedi a vi suci ste nepoželni na utakmicama NK Orebića poradi neđeljenih incidenata,to se odnosi na suce,Duganđića,Šošu i Matka Majića hvala vam ali više nama ne sudite.Sva tri suca su iz Metkovića a igra se protiv Metkovića di je zdrava pamet vama u savezu.

- 15:22 - Komentari (36) - Isprintaj - #

srijeda, 20.10.2010.

NK METKOVIĆ - NK OREBIĆ 4:0, OREBIĆ POTOPLJEN U METKOVIĆU

Danas na igralištu Metkovića odigrana je zaostala nogometna utakmica gdje su se sastali domaćin, NK Metković i gosti NK Orebić. U prvom poluvremenu domaćin je nešto boljom igrom došao do vodstva od 1:0, a zgoditak je priznat iako je bilo očito zaleđe, što domaći suci nisu htjeli vidjeti. Domaćin u drugom poluvremenu povećava svoju prednost sa još tri zgoditka i Orebiću zadaje težak udarac i ponižavajući rezultat tako da možemo reći da je Orebić potopljen nakon 5-og kola u Neretvi. Do teškog poraza došlo je iz razloga što su igrači vrlo olako shvatili gostovanje u Metkoviću i več su u svojim glavama uknjižili sva tri boda što im se razbilo o glavu. Niti jedan igrač nije pružio niti malo volje, htijenja i borbenosti da bi došli do povoljnog rezultata. Orebić sa ovim porazom i dalje je lider prvenstva sa osvojenih 12 bodova, a u Nedjelju ih čeka teško gostovanje u Gabrilima.

- 17:08 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.10.2010.

N.K.OREBIC,nastavlja pobjednicki niz

N.K.Orebic svojim igrama u ovom prvenstvu zavreduje paznju u odnosu na proslo prvenstvo.Nakon 5 kola zauzima prvo mjesto sa osvojenih 12 bodova iz 4 utakmice a zaostalu utakmicu igrat ce u srijedu sa Metkovicem u Metkovicu.Nakon pobjede od 3:1 nad Maestralom ocekujemo da se taj niz uspjesno nastavi.N.K.Croatia pobjedila je potomski Grk 2:0 i time je Grk i dalje fenjeras.U otockom derbiju N.K.Hajduk je deklasirao N.K.Jadran iz Smokvice sa 5:1 te su donekle dosli sebi nakon domaceg poraza od Orebica.N.K.Metkovic i HNK.Dubrovnik miruljubivo su podjelili bodove uz nerijesen rezultat 2:2.

- 18:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

OREBIĆ OTPUHAO MAESTRAL 3:1

Danas na igralištu trstenica sa početkom u 15,3o sati odigrana je prvenstvena nogometna utakmice 1 žnl u kojem su se sastali domacin N.K. OREBIC i gosti iz Krvavca N.K.MAESTRAL.Najprije da pohvalimo upravu N.K.Orebica sto je nadljudskim naporima osposobila igraliste za normalno odigravanje utakmice jer je u jutarnjim satima Orebic bio zasut jakim pljuskovima.Domacin je utakmicu usao sa jednim jedinim ciljem osvajanjme sva tri boda.U pocetnom ispitivanju snaga domacin se bolje snasao po raskvasenom terenu i u prvih petnestak minuta stvorili su 3 lijepe prilike.Slobodan udarac oko 30 metara izvodi Matko Ćepo na drugu stativu gdje se po starom dobrom obicaju nalazi Tino Bikic i lopta je u mrezi za 1:0,na dva nula nije se dugo cekalo a egzikutor je Sandro Salacan,uz jos dvije stopostotne sanse zavrsava prvo poluvrijeme.U nastavku gledamo nesto bolju igru gostiju ali to obrana domacina lako rjesava.U nastavku hip hop hura Matko Ćepo i eto 3:0.Gosti daju sve u napad i iz spornog jedanesterca Luksa Veraja smanjuje na 3:1.Uz jos sansi sa jedne i druge strane zavrsava se lijepa predstava na trstenici.Za pohvalit je borbenost,htjenje i zalaganje igraca N.K. Orebic kojima je to cetvrta pobjeda u nizu.

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.10.2010.

NK OREBIĆ-Senzacija Lige

U ponedjeljak administrator je dobio par tel,poziva od bivših igrača i ljubitelja nogometa iz Splita ,Solina ,Sinja i Zagreba i svi pitaju Cvele što je to ove godine sa našim Orebićem koji nezna za Poraz u ovom prvenstvu. Niste zvali u prošlom prvenstvu kada je NK Orebić doživio 8 poraza i jedan nerješeni rezultat ,je nismo zvali a sve smo pratili nije nam bilo ljepo reć da smo iz Orebića. Ali sad smo veseli i svi pričaju o uspjesima NK Orebića tako da ljubitelji nogometa prate i pitaju šta se dogodilo. Evo ovako izabrana je nova uprava i za predsjednika nakon zlatnih vremena ponono je došao Marijan Lovrinčević koji je oko sebe skupio zaljubenike Orebića a za sportskog direktora ostavio je Mira Rosa. Nova uprava dokazala se radom i stavom šta žele što je prepoznao načelnik Jurjević te je ponudio svu pomoć kao Načelnik i kao bivši igrač NK Orebića.U Hodu se sastavljala momčad tako su ostali nešto stariji igrači Jovica ,M.Čepo i A .Stanišić.Zatim uz obostrano zadovoljstvo ostali su Vrgoč i iskusni Sandro Salacan a dovedeni su još Mato Vitković i Dario Simoni .Prvoj momčadi priključeno je i pet juniora i par igrača koji su prestali igrati. Da bi to sve štimalo razrješen je trener M.Grego i doveden je novi dosta mlađi bivši igrač NK Orebića Duško Rikalo. Rikalo je svakodnevnim radom sa dečkima stvorio pozitivnu atmosferu i redom .radom i profesionalnim odnosom prema igri došao do pozitivnih rezultata.Evo naši dragi navijači iljubitelji Orebića šta se pozitivno dogodilo u NK Orebiću ,stoga vas svih koji čitate pozdravlja TORCIDA OREBIĆ UPRAVA I IGRAČI NK OREBIĆA.

- 13:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK OREBIĆ-NK MAESTRAL,očekujemo pobjedu

U nedjelju 17.10.2010 godine na Trstenicu dolazi Maestral iz Krvavca.Domaći igrači svakodnevnim treninzima prikupljajuj snagu za novu pobjedu ,koja u Nedjelju neće doći u pitanje .Nadamo se dobroj utakmici sa puno golova. Gosti su u prošlom kolu igrali sa Croacijom neodlučeno 2:2 ,iako je Croacija vodila dva nula.Maestral se od poraza na svom terenu izvukao u 88 minuti iz jedanesterca kojeg je postigao Mišo Ramić.Prema prikazanim dosadašniji igrama Maestral je promjenjiva ekipa a njihov najopasniji igrač je Marušić.Zato dođite na Trstenicu i pogledajte novu pobjedu našeg Orebića.

- 13:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.10.2010.

NK OREBIĆ -Poveo utrku

Danas 10.10.2010 godine odigrane su sve utakmice u 1ŽNL u V.Luci odigran je derbi kola a sastali su se HNK Hajduk i NK Orebić,Orebićani su bili bolja momčad i pobjedili su 1:3 .U Potomju veliko iznanađenje priredili su ga Metkovićani gdje su pobjedili domaći Grk sa 1:2.Maestral i Croatija podjeli su bodove te su odigrali 2:2 , Dubrovnik se napokon probudio te deklasirao goste sa Korčule Smokviški Jadran sa 4:1.Sada je NK Orebić na prvom mjestu sa osvojenih 9 bodova i utakmica manje,drugo mjesto zauzima Maestral sa 7 i treći Croatia 5 bodova.Četvrti je Hajduk sa 7 bodova za iza njih sa 3 boda sljede Jadran zatim Dubrovnik ,Metković i na začelju Potomski Grk koji je ove godine razočarao svoje navijače u odnosu na prošlu godinu i na igračka imena sa kojima raspolažu nadamo se oporavku i skoku prema sredini tablice.

- 18:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

OREBIĆ PROTUTNJAO VELA LUKOM 1:3

Danas u V.Luci odigrana je prvenstvena nogometna utakmica 1 ŽNL -Dubrovačko Neretvanskoj između HNK Hajduka i NK Orebića. Kako smo i najavili s obzirom na stanje na tablici da je to derbi uistinu je i bio .Domaćini su nešto bolje ušli u utakmicu te su poveli sa jedan nula.Nakon toga vostva,Orebićani se bude te preko Vitkovića izjednačavaju .Momcima trenera Rikala to nije dosta te napadačkom igrom Salacan povisuje na 1:2 i tako završava prvo poluvrjeme.U drugom polovremenu iskusni stari lisac Matko Čepo povećava na 1:3 i time je zapečatio sudbinu domaćina i nadu da bar izjednače. Orebić je sada preuzeo vrh tablice sa stopostotnim učinkom. Radom na treninzima,zalaganjem i borbenošću uvjereni smo da ćemo se još dosta puta radovati, te se nadamo prvom mjestu u dugoj povjesti nogometnog kluba. Zaista bi bilo ljepo u svečarskoj godini tj 90 -rođendana uzeti prvo mjesto.Bravo momci .

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.10.2010.

EVO DERBIJA , HNK HAJDUK-NK OREBIĆ

U nedjelju 10.10.2010 NK Orebić gostuje u V.Luci gdje će se sastati sa liderom prvenstva Vela Luškim Hajdukom.Obje momčadi ,imaju do sada izvrsne rezultate i dobar bodovni saldo.Orebić iako sa utakmicom manje ima šest bodova i zauzima drugo mjesto, možemo najaviti da je to derbi kola u 1 ŽNL Dubrovačko -Neretvanskoj. Po izjavama kapetana Alena Stanišića i Tina Bikića očekuju dobru utakmicu i da se kući ne vrate poraženi .U derbiju je sve moguće jer takve utakmice nisu iste kao i druge one su posebne ,sa nabijenim tenzijama sa težnjom za pobjedom . Oba igrača imaju isti stav neka bude sportski neka pobjedi bolji .Po igračkom kadru Nk Orebić uz Jovicu,Stanišića, Kapitelija, Simonija, M.Čepa, Bikića , Salacana,Vrgoča i drugih nebi trebala imati većih problema u osvajanju sva tri boda. treneru Dušku Rikalu svi igrači su zdravi ,spremni ko zapeta puška, stoga sa nestripljenjem očekujemo derbi u V.Luci a isti će se odigrati nešto ranije iz razloga što u Blatu koji igra 3 ligu gostuje Jadran Luka Ploče. Cjeli Otok ima gdje poći prvo V.Luka zatim Blato,pravi sportski vikend na otoku .

- 20:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.10.2010.

NK OREBIĆ-HNK DUBROVNIK 5:2

Danas na igralištu Trstenica sa početkom u16,oo sati odigrana je prvenstvena nogometna utakmica drugok kola prve Županiske lige Dubrovačko -Neretvanske gdje su se sastali domaćini NK Orebić i HNK Dubrovnik. Po ljepom sunčanom danu ,odigrana je nakon dugo vremena ,prava prvenstvena utakmica,sa dosta golova,dobrih paseva,udaraca na gol i nadasve borbena sa jedne i druge strane.U samom začetku utakmice proboj Darija Simonija preko ljeve strane gdje ga dočekuju dva igrača Dubrovnika ulazi u šesnesterac tamo ga ruše i penal .Na bjelu točku loptu stavlja Tino Bikić,kratki zalet i lopta u jednu stranu golman u drugu.Na dva nula dobrim proigravanjem Vitković-Salacan i lopta u mreži.Dobro je počelo ,a zatim Dubrovačani uzimaju incijativu i smanuju na 2:1. Poluvrjeme .U drugom poluvremenu opet dobra utakmica prvi napad i ponovno gol ,desnom stranom probija Kaqzgojaj ljep centaršut na drugoj vratnic tko drugi neko M.Čepo i eto 3:1 . Obostrano napadačka taktika sa jedne strane iskusni Dubravko Sokol a suprostavja mu se Duško Rikalo i u svim segmentima igre ga je nadmašio.Orebić juriša da bi zabio i četvrti gol i to uspjeva preko D. Simonija. Domaći trener uvodi u igru četri mlađa igrača ,igra se sa živcima navijača i to Dubrovnik koristi i smanjuje na 4:2 .Napadi se ,nižu sa jedne i druge strane i eto Torpeda u mreži gostiju a gol daje Radić .
.Doznali smo i rezultate u drugim utakmicama gdje se dogodilo čudo u Gabrilima NK Hajduk je porazio domaćina sa 2:1,Grk je doživio poraz u Krvavcu od 3:1 .

- 18:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #