Nogometni klub Orebić

utorak, 30.11.2010.

ŽNS JEDNOGLASNO ,GLAS IGORU ŠTIMCU.

Danas 30.studenog sa početkom u 18,oo sati u Hotelu "LIBERTAS" u Dubrovniku održana je izvaredna skupština ŽNS gdje je prisustvovalo 43 skupštinara i na toj skupštini jednoglasno je izabran Igor Štimackao kandidat za presjednika HNS. Dogodile su se mnoge promjene nema više Pera Vićana ,podignuta kaznena prijava protiv Joza Ostojića a kandidati za davanje glasova u Zagrebu za predsjednika HNS biti će Tomislav Jurjević i Krešimir Vejić.Skupštini je nazočio kako smo i najavili kandidat za predsjednika HNS Igor Štimac.Skupštini nisu nazočili prestavnici Župe Dubrovačke,Gusara,Goška i drugih klubova koji su glasali za Markovića.Možemo konstatirati da je Igor Štimac dobio drugo poluvrjeme a očekuje se i treće.

- 19:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #

HOTEL"LIBERTAS"DUBROVNIK,IZVAREDNA SKUPŠTINA ŽNS

Danas u Dubrovniku Hotel" Libertas "održat će se izvaredna skupština Županiskog Nogometnog Saveza koja će započeti sa radom u 18,oo sati.Skupštini će prema saznanjima biti nazočan i kandidat za predsjednika HNS gos,Igor Štimac.Biće zanimljivi dueli,Štimac -Vićan i Jurjević-Ostojić.Dali će Štimac dobiti glas Juga saznaćemo poslje završetka skupštine jer su prestavnici klubova dobili jezikovu juhu da ne glasuju za sebe nego klub kojeg prestavjaju.

- 17:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.11.2010.

NK GRK - NK JADRAN,ZAOSTALA UTAKMICA 8:1

Danas na igralištu Haštrić u zaostaloj utakmici 1ŽNL sastali su se NK Grk i NK Jadran Smokvica.Domaćinima je pripao derbi začelja te su napunili mrežu gostiju sa Korčule .Zgoditke za Grk su postigli Jozo Roso 3,Šešelj 2,Ivanković.1Dario Grljušić1 i Dario Matić1. Uz navedene strelce istakmuli su se Tolj Ivan i Šime Tomić.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK GRK -NK JADRAN ,ZAOSTALA UTAKMICA

Image and video hosting by TinyPic
Danas 28.studenoga na igralištu "Haštrić"u Potomju sa početkom 14,oo sati odigraće se zaostala nogometna utakmica 1 ŽNL gdje će se sastati NK Grk i NK Jadran Smokvica .Grk bi se pobjedom mogao prilkučiti sredini ljestvice te je ova utakmica ujedno i derbi začelja.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK NERETVA,IVAN VIDOVIĆ dao svoj a ne NERETVIN glas

Nakon skupštine ŽNS koja se održala 24 studenoga u Dubrovniku te davanje glasova za predsjednika HNS Igor Štimac je dobio 5 glasova a V.Marković 8 i tom prilikom Štimac je doživio Poraz.Ne mirući se tim porazom osuo je drvlje i kamenje na Pera Vićana da je isti nalogodavac te da su pojedinci glasovali mimo volje kluba već osobno. U to smo se uvjerili .Zoran Opšivač predsjednik NK Neretve sa svojim suradnicima u klubu dali su podršku sinu neretve Igoru Štimcu.A po dolasku na skupštinu gos.Ivana Vidovića inače do predsjednika NK Neretve ovaj je glasovao za Vlatka Markovića.Dogodilo se što su rekli predsjednik ŽNS Jurjević da su pojedinci glasovali mimo volje kluba već osobno .Očekuje se izvaredna skupština ŽNS idući tjedan.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 27.11.2010.

NK OREBIĆ U ČEŠKOJ REPUBLICI-DOŽIVJELI PORAZ 4:1

Danas u mjestu LETOHRAD CZ, odigrana je prijateljska međunarodna utakmica gdje su se sastali NK Stara Češka Garda Letohard i NK Orebić.Utakmica je završila rezultatom od 4:1 za domaćine iako je NK Orebić poveo golom Petra Mustapića.Poluvrjeme završava rezultatom od 2:1 te u nastavku naši primaju još dva gola. Vrjeme hladno ,igralo se na umjetnoj travi pod reflektorima.Pošto je bilo dosta snjega na igralištu domaćini su se potrudili da ga očiste te doprinjeli da se utakmica igra pod normalnim uvjetima. Naši nogometaši u toj utakmici su se junački držali te su u par navrata preko Špalete,Mustapića i Željka Čepa uzmamili aplauze domaćih navijača. Dok ovo obavljujemo naši veterani se nalaze na zajedničkom domjenku u jednoj od njihovih mnogobrojnih pivnica.Dolazak veterana očekujemo u ponedjeljak u večernjim satima.

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 26.11.2010.

DRUGO POLUVRJEME PRIPADA ŠTIMCU

Dan poslje glasovanja na izvršnom odboru ŽNS gdje je Vlatko Marković dobio 8 glasova a Igor Štimac 5 te mu nanio poraz.Sumnjajući što i kako će glasovati po kumstvima i rodjacima nalogodavca Pera Vićana ,Štimac je poručio" Pera Vićana ćemo se rješiti za sva vremena ,jer je njemu mjesto negdje drugo a ne u nogometu.Rješićemo ga se vrlo kvalitetno i legitimno." Bravo Igore mi smo uz tebe za boljitak Hrvatskog nogometa na našem JUGU. Možemo zapjevati Vićane Znaj Svemu je Kraj .Ovih dana očekujemo buru na Jugu.

Index.hr

- 11:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.11.2010.

ŠTIMAC-MARKOVIĆ 5:8,PORAZ U SVOM DVORIŠTU

24.Studenoga u Gospinom polju u Dubrovniku sa početkom u 18,oo sati održana je sjednica izvršnog odbora Županiskog Nogometnog Saveza.Na izvršnom odboru glasovalo se o predsjedniku Hrvatskog Nogometnog Saveza dali će glas dobiti V.Marković ili sin sa Nertve I.Štimac.Vlatko Marković je dobio rezultatom od 8:5 glasove za V.Markovića su dali: NK Neretva,Škola Nogometa B.Broketa,NK Gusar,NK Gošk ,NK Konavljanin,NK Neretvanac,NK Župa Dubrovačka,Slaven Gruda.

Glas za Igora Štimca dali su: NK Orebić,NK Jadran L.Ploče,BŠK,Zmaj ,ŽNK Ombla,MNK Sguer Dubrovnik.

Prije glasovanja nitko na sjednici nije niti rječi rekao zašto glasuju za Vlatka Markovića pa se da zaključiti da su glasovali po narebi od koga zaključite sami.

Mi smo za Igora Štimca nek se zna jer čovjek ima znanje,a naša djeca neka i dalje idu gledat reprezentaciju u Zagreb a ne negdje bliže.Tuga na Jugu!.

- 11:07 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.11.2010.

NK OREBIĆ ,NAKON DRAME IPAK TREĆI, PRVAK CROATIA

Nakon kratkog slavja NK Orebić je ipak na trećeoj poziciji. Croatia je dobila za zelinim stolom tri boda u prekidu sa NK Jadranom te su sakupili 19 bodova. Na drugom mjestu je ONK Metković 18 bodova gol razlika 18-11(plus 7) a na trećoj poziciji je NK Orebić sa 18 bodova 21:15(plus 6) .Ujedno se ispričavamo upravi ,nogometašima i navijačima NK Orebića na kratkom slavju i krivoj informaciji.Čestitamo nogometašima NK Croatije na osvojenom prvom mjestu te da nam uvažite ispriku.

- 21:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

"NK OREBIĆ", BODOM NA LAPADU DO TREĆEG MJESTA

21,11.2010 Godine sa početkom u 14,00 sati na stadionu Lapad odigrana je prvenstvena nogometna utakmica gdje su se sastali HNK Dubrovnik i NK Orebić. Orebić je u Dubrovnik otišao osljabjen ,nedostajala su oba vratara Joško Jovica ozljeda i Čorak Ozljeda . Kapetan Alen Stanišiš ni jednog trena nije mislio na predaju već je kao pravi kapetan obukao golmanske rukavice i stao na gol Orebića. Mlada ekipa Orebića dobro se suprostavila HNK Dubrovniku iako je Šorgić sredinom poluvremena postigao zgoditak za 1:0. Odmah u drugom poluvremenu Orebićki Eduardo Mate Turić sa 30-tak metara euro golom poravnava na 1:1. Igrači trenera Rikala bore se kao lavovi ne štede se jer na muci se poznaju junaci,pa je tako u jednom startu drugi žuti karton dobio Kapiteli, iako oslabjeni u 85 minuti Tino Bikić ima kontru za pobjedu i pun pljen iz Dubrovnika ali prvi međašni mu nije dopustio realizaciju te je svirao diskutabilno zaleđe.Naša klupa reagira ali najdeblji kraj izvlači trener Rikalo kojega sudac Duganđić udaljava sa klupe .Još par minuta i veliki bod odlazi u Orebić.

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

H.N.K.DUBROVNIK-N.K.OREBIĆ 1-1,BORBENOM IGROM ZASLUŽENO DO BODA

Danas 21,Studenog 2010 godine odigrano je zadnje kolo prvog djela 1ŽNL Dubrovačko -Neretvanska i postignuti su sljedeći rezultati. NK Orebić gostovao je na Lapadu i donio kući veliki bod .Utakmica je završila 1:1.Gol za Orebić positigao je Mate Turić. NK Jadrana i NK Croatije je registrirana za zelenim stolom 3:0 za Croatiu. Pobjedom Croatie nad Domaćinom NK Hajdukom od 1:O Croata je prvak.Grk je na domaćem terenu doživio poraz od Maestrala 1:3 i to bi mogli nazvati iznanađenjem kola jer smo očekivali pobjedu Grkovaca.U Metkoviću je NK Metković potopio Jadrana iz Smokvice rezultatom 5:0 . Šta reći četri momčadi na vrhu a razlika samo jedan bod. Orebiću čestitke na dobroj igri.U Dubrovniku se istakao kapetan NK Orebića Alen Stanišić koji je silom prilika stao na gol Orebića iz razloga što su oba vratara Orebića Ozljeđena.Bravo Kapetanu i ostalim igračima.
-
Image and video hosting by TinyPic

- 18:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 20.11.2010.

NK OREBIĆ -NK HAJDUK V.LUKA U-12 6:1

Danas na igralištu Trstenica odigrana je zaostala nogometna utakmica mlađih kadeta U-12 gdje su se sastali NK Orebić i NK Hajduk V.Luka.Rezultat prema prikazanoj igri ove dvje momčadi od 6:1 realan .Mlađi kadeti koje trenira Matko Čepo i prije ove utakmice zasluženo su prvi bez izgubljene utakmice te su šampioni prvog djela.

Za NK Orebić su nastupili-Mikulić,Radović,Šestanović,Poljanić,Rikalo,Ančić,Mustapić,Čepo,Ravlić,Ožić-Bašić,Jurjević.Vujčić,Šimović,Vodopić.Tr.Matko Čepo.
NK Hajduk-Lazić,Šeparović,Žuvela,Bačić,Franulović,Šeparović,Andreis,Padovan,Marić,Mušić,Šeparović A,Barčot,Surjan,N.Šparović,M.Šeparović,Tasoka,Burmas,Ortolio tr,Sebastijan Marinović.


Golove za Orebić su postigli Dominik Jurjević 3,Vlado Ravlić1 Josip Mustapić 1iPoljanić 1
Za NK Hajduk gol je postigao Luka Bačić iz kaznenog udarca.

Najbolji strelac lige za sada je Dominik Jurjević sa 9 postignutih zgoditaka,a prati ga Vlado Ravlić sa 6.

Tablica lige Pelješac -Korčula U-12

1.NK Orebić 20:7 9
2.BŠK Zmaj 5:6 1
3.NK Hajduk 2:14 0

28.11.2010 godine u Blatu odigraće se zaostala utakmica BŠK Zmaj -NK Hajduk
Nastavak prvenstva na proljeće 2011 godine.Čestitamo šampionima NK Orebiću.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

- 15:24 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 19.11.2010.

NK OREBIĆ-VETERANI ODLAZE U ČEŠKU REPUBLIKU U UZVRATNI POSJET

Sekcija veterana NK Orebića u srjedu 25.11.2010 godine u 18,oo sati putuju u Češku Republiku,mjesto Letohard ,u uzvratni posjet kolegama iz kluba veterana"STARA ČEŠKA GARDA"-LETOHARD.Na putovanje koje će trajati zaključno sa povratkom do poedjelka 30.11.2010 godine na putovanje kreće 17 veterana NK Orebića.Po planu i rasporedu domaćina u petak u posljepodnevnim satima predviđena je utakmica,a nakon toga zajedničko druženje uz večeru.U subotu je na rasporedu izlet u PRAG te u večernjim satima ponovno zajedničko druženje u jednoj od njihovih poznatih pivnica.Sa sobom osim sportskih rekvizita i opreme nogometni veterani nose i poklon pakete Češkim domaćinama u vidu naših poznatih peljeških proizvoda(vino,mandarini,smokve) te će tjekom večere imati priliku kroz te poklone napraviti prezentaciju našeg kraja i Republike Hrvatske.U ljetnim mjesecima iduće godine veterani očekuju dolazak prijatelja iz LETOHARDA sa njihovim obiteljima te nastavak prijateljske suranje i druženja.
Veterani NK OREBIĆA se iskreno zahvaljuju svima koji su pomogli svojim sponzorstvima i razumjevanju te omogućili ovaj izlet ,po prvi put u deveteogodišnjoj povjesti nogometnog kluba.

Image and video hosting by TinyPic

- 10:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 17.11.2010.

NK OREBIĆ,Pobjeda i miran san do proljeća

Nakon nerješenog rezultata protiv NK Metkovića od 1:1 NK Orebić je i dalje na prvom mjestu .
U nedjelju 21,studenog na Lapadu nam treba pobjeda za krunu prvog djlea i miran san do proljeća.

NK Orebić 9 20:14 17
NK Croatija 9 14:7 16
NK Metković 9 13:13 15
NK Maestral 9 18:11 14
HNK Dubrovnik 9 14:15 14
NK Hajduk 1932 9 13:16 10
NK Grk 9 9:12 6
NK Jadran 9 7:18 5

Nedjelja 21 ,studenoga sa početkom u 14,oo sati igra se zadnje kolo prvog djela.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK OREBIĆ-NA LAPAD U NAPAD I PRVO MJESTO

NK Orebić u nedjelju 21,studenog gostuje u Dubrovniku na stadionu Lapad . Šta očekivati od naših nego pobjedu te osigurat prvo mjesto u prvom djelu prvenstva.Bit će teško ali na muci se poznaju junaci.Nakon nerješenog rezultata protiv Metkovića od 1:1 sam bog je Metković spasio od težeg poraza i sad im dao nadu u slučaju da Orebić igra nerješeno ili izgubi a Metković pobjedi Jadran eto ih vjerovali ili ne na prvom mjestu.Tu bi se trebala poklopiti utakmica u V.Luci gdje im u goste dolazi posrnula Croatija koja takodje može biti prvak prvog djela ako pobjede .Ne kalikulirajmo nego na Lapad U NAPAD! pa šta bude. Orebić oslabjen neigranjem Joška Jovice, ali obrana predvođena kapetanom Stanišićem znat će neutralizirat Šorgića i ostale napadače.U Potomju zanimljiva utakmica na Haštrić dolazi dobar Maestral u toj utakmici sve je otvoreno ali mislimo da je Grk u maloj prednosti.

21.Studenog 14,oo sati .HNK Dubrovniik- NK Orebić,Potomje NK Grk-NK Maestral,Vela Luka Hajduk 1932 -NK Croatija,Metković NK Metković-NK Jadran Smokvica.

Ovu godinu jako zanimljivo prvenstvo stoga čekajmo zadnih devedeset minuta i saznaćemo Šampiona prvog djela.Nadamo se pobjedi Orebića i da titula do proljeća ostane kod nas.

- 08:33 - Komentari (11) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.11.2010.

NK OREBIĆ -U12,U-15 ŠAMPIONI PRVOG DJELA

Pošto je prvi dio završen za kadete i mlađe kadete imamo sjajne rezultate u mlađim kategorijama .Tako su dječaci kategorije U-12 koje trenira Matko Čepo na prvom mjestu .Takodje za nijima ne zaostaju ni dječaci U-15 koje trenira Kristijan Kapiteli koji su isto prvi u svojim uzrastima. Kada vidimo tablicu seniora NK Orebića i oni na prvom mjestu šta reći nego da se dobro radi na nogometnim travnjacima te njihov rad dolazi do izražaja. Bilo bi ljepo da u objetnici devetegodišnje povjesti igranja nogometa sve tri kategorije zasjednu i na kraj prvenstva na prvom mjestu.

- 13:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.11.2010.

NK OREBIĆ -NK METKOVIĆ,1:1 Miroljubivi derbi

Danas 14,Studenog sa početkom u 14,oo sati u Orebiću na stadionu Trstenica odigran je derbi kola gdje su se sastali NK Orebić i NK Metković.Utakmica prvog i drugog te smo očekivali bolji nogomet. Orebić je bolje krenuo i u 14 minuti a tko drugi nego Matko Čepo skače na nabačenu loptu iz slobodnog udarc koji izvodi Sandro Salacan i lopta je iza protivničkog vratara. Na poravnanje rezultata nije se dugo čekalo i to u 17 minuti slobodan udarac na vrhu šesnesterca za Metković namješta Ereš i fenomenalni gol mala mrežica ni bolji vratar od Čolaka nebi takav udarac branio.U drugom poluvremenu treba izdvojiti pet ,šest stopostotnih šansi za domaćine ali odlični vratar gostiju sve brani,danas gostujućeg vratara možemo proglasiti junakom današnje utakmice.U Gabrilima iznanađenje NK Croatija -NK Dubrovnik 0:2 te u Smokvici NK Jadran -NK Grk 0:0 i NK Maestral -NK Hajduk 3:1.Sa ovim rezultatima NK Orebić je i dalje na prvom mjestu.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

- 15:54 - Komentari (39) - Isprintaj - #

utorak, 09.11.2010.

NK OREBIĆ-NK METKOVIĆ -DERBI NA TRSTENICI

U 9 kolu 14.Studenoga 2010 godine sa početkom u 14,3o sati u Orebić dolazi zahuktali Metković.Metković je prije par kola nanio težak poraz Orebiću u Metkoviću od 4-o. Došlo vrjeme za vraćanje dugova iako je ta utakmica derbi kola,pobjedom Orebića odvojili bi se od prvog pratitelja Metkovića a u slućaju pobjede Metkovića oni bi bili na vrhu.Podmlađena momčad Metkovića teško da može napravti iznanađenje na Trstenici gdje su i bolje momčadi ostajale bez skalpa. Stoga Nedjelja pravac Trstenica .U Krvavcu će Hajduk provat otrgnuti bar bod što je uistinu jako teško.U Gabrilima zanimljiva utakmica Croatija neće dopustiti da izgubi korak za prvaka a Dubrovnik u zaletu tražit će svoju šansu za pobjedu.U Smokvici derbi začelja ,Jadran jako tvrd protivnik na domaćem terenu što su osjetili Croatija i Orebić pa ni Grku neće biti baš prijatno ali i oni čekaju kao zapete puške jer kakvim igračima raspolaže nadamo se iznanađenju i pobjedi Grka.

- 18:54 - Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.11.2010.

BŠK ZMAJ -NK OREBIĆ , U-12 2:2

Dana o7.11.2010 godine na igralištu Zlinje u Blatu odigrana je utakmica mlađih kadeta U-12 gdje su se sastali NK Orebić i BŠK Zmaj Blato .Orebić je došao do vostva od 2:o i u tim trenutcima bio kud i kamo bolji suparnik ne iskorivšivši nekoliko izglednih šansi za postizanje zgoditka.Staro pravilo je kad ne daš gol onda ga primiš što se i dogodilo pa su do kraja utakmice domaći igrači Zmaja izjednačili na 2:2. U ekipi Orebića dobru i zapaženu igru pružio je Ivan Ožić.

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.11.2010.

N.K.OREBIĆ I DALJE LIDER BOD RAVAN POBJEDI

Današnja utakmica u Smokvici odigrana je za nas bez izgleda za osvajanjem boda a pogotovo bez sva tri. Znajući da smo oslabjeni neigranjem Simonija,Salacana ,Milovića ,Grljušića i Joška Jovice teško je očekivati uspjeh, tako nisu mislili M.Čepo i A. Stanišić te su osokolili mlađe igrače u smislu nema predaje . Iako su gubli prvo poluvrjeme od 1.0 nisu se predali nego su htjenjem ,borbenošću i zalaganjem rekli mi možemo mi hoćemo izaći iz Smokvice neporaženi što im se i ostvarilo i golom Ivice Grega isčupali bod od nezgodnog suparnika. Zbog ovakog ponašanja igrača NK Orebića svaka čast ,te se pokazalo mladost i iskustvo donosi uspjeh .Bravo naši nek se paraši a u Nedjelju 14.11.2010 derbi prvenstva NK Orebić -NK Metković. I mnoge bolje momčadi u Orebić su dolazile bez ikakve nade jer kada počne utakmica igračima Metkovića će se osjeći noge od straha uz bučnu torcidu.

- 19:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

NK Jadran -NK Orebić 1:1,bod ko kuća i dalje na čelu

Danas 07.11.2010 godine odigrano je 8 kolo 1 Županiske Lige Dubrovačko- Neretvanske i gost je bio na otoku Korčuli u gostima kod Jadrana iz Smokvice. utakmica dosta nervozna ,nepovezana a lopta više u zraku nego u igri i u tim trenucima ispitivanjem snaga domaćin u 3o minuti dolazi do 1:o golom Stipišića . Orebić oslabjen neigranjem Simonija,Salacana ,Jovice i Grljušića ne mire se rezultatom te svim snagama napadaju što im uspjeva u drugom polovremenu preko izvrsnog Grega i rezultat od 1:1 je najpravedniji za današnju utakmicu ,što je Orebić ostavilo na vrhu . Derbi je odigran u Metkoviću gdje je domaćin NK Metković pobjedio Croatiju sa 1:0 i tako je došlo do smjene na drugoj poziciji gdje su sada Metkovićani.Dubrovnik je pobjedio Maestrala sa 1: 0 i sada se priključio vrhu .Slatko je bilo u Potomju gdje su se bodovima nakon duže stanke osladili Grkovci i rezultatom od 3:0 pobjedili goste iz V.Luke . Prvenstvo se izjednačilo stoga svaka utakmica u našoj ligi postaje zanimljiva.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

- 18:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 06.11.2010.

NK OREBIĆ -U 12 gostovanje kod BŠK-Zmaja u Blatu

Sutra na stadionu Zlinje u Blatu NK Orebić U -12 igra prvenstvenu nogometnu utakmicu ,gdje se nadamo dobrom rezultatu i pobjedi. mlađi kadeti pod vostvom trenera Matka Čepa igraju odlično te su u svoji skupini daleko najbolji.

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK OREBIĆ -NK FARAON,Trpanj U-15 , 11-0

Danas o6.11.2010 godine na igralištu Trstenica odigrana je prvenstvena nogometna utakmica kadeta U-15 gdje su se sastali NK Orebić i gosti iz Trpnja NK Faraon. Orebićki kadeti zasluženo su pobjedili goste iz Trpnja te i dalje vode na prvenstvenoj tablici sa sto postotnim učinkom . Do polovremena gosti su se i donekle držali i rezultat od 3:0 je bio izdržljiv. U nastavku je proradila Orebićka mašina u režiji Roso- Radojković uz asistencije odličnog Marka Tolja.

NK Orebić, Toni Žarak,Mateo Roso,David Brkić,Ivan Roso,Marko Tolj ,Jure Tomić,Zvonimir Vekić,Dino Katalinić,Petar Tolj,Miroslav Kordić,Ivan Vekarić,Ivo Tešvić,Blago Roso,Vinko Tolj,Ikas Zovko,Petar Radojković.Tr.Kristijan Kapiteli.

NK Faraon:Tomislav Jelaš,Mateo Ivandić,Nedjelko MIroslavić,Martin Butirić,Josip Ivandić,Ante Milović,Antonio Vuković,Vid Lončarević,Dominik Rašić,Luka Koludrović,Ivo Fiorini,Dario Dujmović,Matej Jelaš.Tr. Zoran Slišković.Z


Zgoditke za Orebić Postigli su Petar Radojković 4,Ivan Roso 3.Blago Roso1,Jure Tomić 3.

NK Orebić u svih pet kola ima maksimalan broj bodova 15 .

- 18:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 03.11.2010.

POGLED U BUDUĆNOST, NK OREBIĆA

Na krilima današnjih ljepih sportskih rezultata našeg slavjenika NK OREBIĆA ,ne mogu a da se kao dugogodišnji igrač i djelatnik kluba ne postavim pitanje o budućnosti našega omiljenog i voljenog NK Orebića.Naime svi mi dišemo za klub i za naše malo misto kao jedan,unatoč razmimoilaženjima u stavovima o pojedinim pitanjima.Gledajući naše susjede s otoka Korčule ,BŠK ZMAJ iz Blata ne mogu a da ne primjetim da su napravili iskorak prema naprjed,okusivši treću NHL ,koja je kudikamo veći izazov u sportskom smislu od naše 1ŽNL .Naravno ,sve treba ispratiti i u organizacijskom i u finacijskom smislu .Tu leži naš veliki problem,vizija nije stvorena ,a ako i jest ,ništa se ne govori ni poduzima konkretno,djelima .Svi mi želimo da se cjela Općina Orebić,pa tako i sportski kolektivi koje djeluju na njezinom području razvijaju i napreduju u smislu zdravog življenja ,prvenstveno omladine i djece koja će pronaći alternativu današnjem nezdravom načinu života koje je uzelo zamah u gotovo svakoj zajednici(alkohol,droga i ostali poroci).Mišljenja sam da je protutrov za navedeno -razvoj sporta.Neću ulaziti u detalje vezane za druge sportove ,ali nogomet u Orebiću smatram ključnim,jer ipak okuplja najveće mase i u žiži je interesa većeg djela pučanstva .Pratimo sa radošću i uspjehe naših tića U-15 i njihovih stručnih trenera Kristijan Kapitelija i Matka Čepa ,djeca koja pokazuju da za nogomet ima mnogo talenata i kojima treba samo osigurat adekvatne uvjete za rad.Igralište Trstenica je danas postalo tjesno i ne zadovoljava ni minumum uvjeta ako želimo progres.Ovim putem želim pozdraviti izbor našeg bivšeg nogometašaTomislava Jurjevića za predsjednika Nogometnog saveza Dubrovačko -Neretvanske Županije ,čestitam mu,i ujedno mu želim istaknuti "zadatak"da iskoristi sve svoje znanje i umjeće da NK Orebić konačno nešto dobije nauštrb svojeg zalaganja .Valjda će i Hrvatski Nogometni savez kao "glava"dati nešto zauzvrat svom "malom prstu",ali to umnogome ovisi i o skorašnjem glasovanju za novog ili starog predsjednika,Ne sumnjam da će naši delegati biti mudri i opredjeliti se za "pobjednika".U tom slučaju bi vjerojatno zauzeli i dobru poziciju za pridobiti ulaganja krovnog saveza u izgradnji igrališta ili čak nogometnog kampa.Dobar primjer načina finaciranja je i novi bazen KPK u Korčuli,gdje je uz Grad sudjeluje i Županija te HOO,dakle zašto i naš Orebić ne bi uz lobiranje dobio barem sufinanciranje za izgradnju novog igrališta?.Obilaznica koja je u planu ,mnogo neizgrađenog zemljišta uz nju koje traže investicije i dobre projekte,moglo bi pronaći mjesta i za novo igralište ,po standardima koji se traže za više rangove natjecanja.Drugi način kojim bi mogli doći do srestava bila bi prodaja Trstenice i iskorištavanje atraktivne lokacije za izgradnju turističkog kompleksa ili kakvog trgovačkog centra . Dobili bi konkuretnost u ponudi zapošljavanje ,plaćen komunalni doprinos u blagajni Općine i godišnju naknadu za istu koja bi bila dobrodošla u općinskoj blagajni.Barem ovdje postoji interes ,nadasve stranih ulagača ,unatoč krizi koje smo svi svjesni.Uz uvjet da Općina uopće može raspolagat tim zemljištem ,to bi bio potez za pamćenje.Čitali ste po novinama kako je to napravio NK Junak iz Sinja koji je prodajom starog igrališta dobio finacijska sretva i izgradio prekrasni mali sdadion.zašto u Orebiću ne bi prvoligaške momčadi dolazile na pripreme ?Imamo dobru klimu ,atraktivna smo destinacija ,hotelski kapaciteti su prisutni i produžili bi turističku sezonu .NO TO SU MOA SKROMNA RAZMIŠLJANJA ,ZA VIDJETI JE ŠTA ĆE SE DOGODITI.Sportski pozdrav šalje vam administrator .NK Orebić i Torcida žive vjećno.

- 12:42 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 02.11.2010.

NK JADRAN -NK OREBIĆ,Gostovanje u koljevci POŠIPA

Nakon odigranog derbija u Orebiću i pobjede protiv susjeda iz Potomja NK Grka od 2:1,nogometaši Orebića gostuju na Otoku korčuli kod Jadrana iz Smokvice.NK Jadran je u prošlom kolu dočekao lidera prvenstva Croatiju iz Gabrila i do 87 minute imao nerješen rezultat i mogao je imati igrača više jer je igrač Croatije fizički napao igrača Jadrana što je i zaslužio isključenje ali spletom nesretnih okolnosti par navijača želilo se obračunati sa napadačem Croatije u zaštiti njihova igrača i eto prekida i najvjerojatnije 3 boda idu u Gabrile.Orebića u Smokvici čeka teška utakmica gdje će NK Jadran dati sve od sebe na bi se revanširali za poraz u prvom djelu prvenstva gdje su im Orebićani nanjeli težak poraz od 5:1.Našim igračima leži teren u Smokvici gdje su u prijašnjim utakmicama uzimali cjeli pljen., treneru Dušku Rikalu dedostaja će prvi vratar Joško Jovica i napadač Ante Grljušić koji su u predhodnim utakmicama teže povređeni/isčašenje ramena i potres mozga/ te ih čeka duža izbivanje sa nogometnih terena.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

- 09:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.11.2010.

NK OREBIĆ-NK GRK,vratio se naš JOVE

Juče na derbi utakmici gdje su se sastali NK Orebić i NK Grk golman Orebića doživio je tešku povredu te je kolima hitne pomoći odvezen u Opću bolnicu Dubrovnik.Pošto smo pratili zbivanja oko našeg Joška izvješćujemo vas da je stigao kući gdje ga čeka duga rehlabitacija. Ovom prilikom mu želimo što brži oporavak i povrat na zeleni travnjak.

- 11:45 - Komentari (11) - Isprintaj - #