U prodaji 24. broj Vrgoračkih novina

četvrtak , 27.01.2011.

U prodaji je DVADESET I ČETVRTI broj Vrgoračkih novina - prvih novina Vrgoračke krajine. Na četrdeset stranica donosimo cijeli niz zanimljivih priča o Vrgorcu i Vrgorčanima.
Tako u ovom broju donosimo veliki članak o okolnostima pod kojima je 2005. godine promijenjena trasa autoceste Ravča – Ploče na području Vrgorske krajine. Razgovarali smo sa akterima događaja i pristašama i jedne i druge trase autoceste. Iscrpno pratimo sve što se u posljednjih mjesec dana događalo u slučaju Stupica i problematiziramo ponuđena rješenja, te donosimo stavove ljudi na terenu, kao i naših političara. U članku o projektu kanala Stinjevac – Krotuša razgovarali smo sa dužnosnicima Hrvatskih voda te poljoprivrednicima koji se protive projektu. U članku o radovima na Škuljima pitamo se zašto Grad donosi akte kojih se ne drži. Tu je i veliki članak o problemima lažnih prebivališta kojima se policija počela baviti u posljednje vrijeme. Propitujemo odgovornost političkih, birokratskih i policijskih struktura za trenutnu situaciju na terenu. Donosimo i novu rubriku pod nazivom „Izvori za povijest Vrgorske krajine“ u kojoj ćemo u svakom broju donositi tekstove vezane za našu bližu i dalju povijest. Ovaj put možete pročitati pismo koje je iz Kokorića Alberto Fortis uputio dr. Juliju Bajamontiju 1772. godine. Donosimo i kraću reportažu sa planinarenja Vrgorčana i Metkovaca na Riliću, a tu je i kolaž sa fotografijama sa božićnih svirki S.A.R.M.A.-e i Komitet benda.
Uz sve navedeno, u novini se nalazi i cijeli niz vijesti i vijestica iz Vrgorske krajine, osvrt na sportske događaje, Vrgoračka vaga, kolumne „Pogled unazad“, „Rock tragovi“ i filmska preporuka, nagradna osmosmjerka, rubrika „Bez komentara“ i slično.

Svoj primjerak Vrgoračkih novina u Vrgorcu možete kupiti u trgovinama Jukić, diskontu Pivac, trgovini Ante, trgovini Mario i pekarni Jadran.
Izvan Vrgorca novine će biti dostupne za nekoliko dana i to u: Makarskoj (Diskont Pivac, Zrinsko Frankopanska 36), Splitu (Mesnica Pivac, Stari Pazar bb), Zadru (Mesnica Pivac, Dalmatinskog sabora 2) i Zagrebu (Profil Megastore, Bogovićeva 7).

<< Arhiva >>