VLADO'S J-CURVE

četvrtak, 07.04.2016.

ZAJEDNO ZA VUKOVARSKI VODOTORANJ

Dragi prijatelji i ostali Hrvati diljem Hrvatske i svijeta,

Danas sam uplatio donaciju za obnovu Vukovarskog vodotornja – simbola otpora brutalnoj velikosrpskoj agresiji i budućoj glavnoj turističkoj atrakciji najistočnijeg dijela Hrvatske. Pozivam vas da, u skladu sa svojim mogućnostima, učinite isto.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predstavio je javnosti project obnove pod naslovom “Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva”. Dakle, nije to samo project grada heroja nego cijeloga hrvatskog naroda diljem Hrvatske i svijeta. Nije to samo projekt bogatih i imućnih koji mogu uplatiti tisuću ili više dolara, odnosno eura, nego i simbol svakog učenika, studenta, radnika, akademika i umirovljenika. Deset kuna koje uplati umirovljenik ili učenik osnovne škole jednako je vrijedan čin kao i donacija uspješnog poduzetnika iz dijaspore koji može priuštiti deset tisuća eura ili dolara. Gradonačelnik Penava je naglasio da će dio projekta biti popis imena svih donatora.

Predviđeno je da u okolici vodotornja bude izrađeno veliko parkiralište za posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva i dječje igralište. S dunavske strane bit će instalirano panoramsko dizalo iz kojega će se izlaziti u nekadašnje spremište za vodu koje će biti pretvoreno u memorijalnu dvoranu. U toj dvorani protezat će se krivudava staza, a na velikim ekranima prikazivat će se snimci razaranja, među kojima i oni što prikazuju trenutke kada granate izravno pogađaju vodotoranj. Rupe nastale tijekom granatiranja bit će zatvorene staklenim stijenama, a iz memorijalne sobe izlazit će se na ograđeno krovište vodotornja s vidikovcem i hrvatskim stijegom.

Svrha obnove vodotornja je da bude simbol Domovinskoga obrambenog rata koji će cijelome svijetu pričati istinu o bolnom ali hrabrom stvaranju suverene i slobodne hrvatske države, koja je danas članica Europske unije i NATO-a. Gradonačelnik Penava pozvao je sve u Hrvatskoj i dijaspori da se uključe u ovaj projekt koji će pričati našim budućim generacijama i cijelome svijetu o našoj prošlosti gledajući u budućnost – da svjedočimo silnoj potrebi zajedništva.

Planirani ukupni trošak ovoga povijesnog hrvatskoga projekta, sa svim popratnim sadržajima, iznosi 20 milijuna kuna. Osobno mislim da bi projekt Vukovarski vodotoranj mogao biti i simbolični početak velike obnove grada heroja jer će kao svojevrsna turistička atrakcija privući posjetitelje iz cijeloga svijeta – slično kao potopljena američka flota u vojnoj luci Perl Harbour. Važna činjenica je da će Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović, koja uvijek zagovara zajedništvo, biti pokrovitelj projekta Vukovarski vodotoranj.

Za donacije iz Hrvatske koristite slijedeće podatke:
IBAN: HR6525000091501143536
MODEL: HR24
POZIV NA BROJ: 7765 – OIB UPLATITELJA
OPIS: PROJEKT VODOTORANJ

Uplate iz inozemstva vrše se prema ovim podacima:
IBAN: HR6525000091501143536
SWIFT CODE/BIC Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb: HAABHR2

Oznake: Hrvatsko zajedništvo


- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< travanj, 2016  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (8)
Siječanj 2016 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Pošto želim barem malo doprinijeti promjenama u Hrvatskoj, koje su neophodne, odabrao sam pojam J-curve za naziv svoga bloga. To je ekonomski pojam u engleskome jeziku, koji mi gotovo nikada ne koristimo. On predstavlja poduzimanje mjera, koje u početku izazivaju naizgled negativna kretanja, u silaznoj putanji, kao kod pisanja slova J, a onda brzi uzlet, koji se zove J-curve effect.