VLADO'S J-CURVE

srijeda, 09.03.2016.

JE LI PUPOVAC GOVOROM I ČINOM MRŽNJE OPET PRIJETI HRVATSKOJ?

Slijedeći tekst sam na Facebook-u objavio jučer, na DAN ŽENA, u nešto kraćoj verziji jer su mi u mislima bile brojne ubijene, mućene i silovane žene i djevojčice tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Milorad Pupovac priprema bilten sa slučajevima što navodno dokazuju "porast mržnje i nasilja prema Srbima u 2015.". Optužuje "desne stranke" da nameću "nacionalizam, revizionizam i militarizam" i tvrdi da "o vlasti ovisi kako će ti se suditi i hoćeš li dobiti posao". On prijeti hrvatskoj državi da će dogodine bilten predstaviti u Europskom parlamentu.

Mene to podsjeća na srpsku retoriku što se je širila Hrvatskom nakon pobjede HDZ-a na prvim demokratskim izborima, odnosno na udaranje u ratne bubnjeve što je prethodilo brutalnoj velikosrpskoj agresiji u Hrvatskoj i Bosni & Hercegovini.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, umjereno ali i primjereno, odgovorio je na tvrdnje i prijetnje samozvanom lideru svih Srba u Hrvata ustvrdivši da “nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa ni gospodin Pupovac”, a ako on misli da je “neka ode onamo gdje neće biti ugrožen”. Brkić je dodao da ima “puno prijatelja Srba koji vole domovinu Hrvatsku”.

Vjerovali ili ne, Milorad Pupovac je uzvratio da će tu izjavu Milijana Brkića također uvrstiti u bilten namijenjen Europskom parlamentu o ugroženosti Srba u Hrvatskoj. Dakle, kao još jedan primjer mržnje, nasilja, nacionalizma, revizionizma, militarizma, utjecaja vlasti na suđenja i zapošljavanja.

Milorad Pupovac je, navodno, također rekao: “Ovo je moja zemlja, i zemlja onih koje zastupam. Borili smo se i borit ćemo se protiv ovakvog govora”. To je po meni ključna izjava jer srpski lider u Hrvata ne navodi ni o kojoj se zemlji radi ni koga sve on zastupa. Je li on zastupa Srbe koji su “prijatelji” Miljana Brkića i koji vole svoju domovinu Hrvatsku? Ne bi rekao.

Dakle, metodom eliminacije i logike dolazimo do zaključka da Milorad Pupovac zastupa one druge, a među njima su, prema svjedočenju hrvatskih žrtava, i sudionici i simpatizeri velikosrpske agresije. Među takvima su oni koji su nam srušili 122 crkve i silovali više od 2.000 žena. Je li lider “ugroženih Srba” barem pomislio na te ponižene hrvatske žene - barem danas kada svijet slavi Dan Žena?

Naravno da nije. On je danas zabrinut zbog “militarizma”. Smeta mu što se Hrvatska želi naoružati, uvesti vojnu obuku i zakonski omogućiti uporabu vojske za obranu granica. Smeta mu što Hrvatska želi biti sposobna i spremna za obranu od agresije, kakvu javno i otvoreno zagovaraju velikosrpski luđaci u Srbiji, Bosni & Hercegovini i Hrvatskoj.

Vrijeme je da sve nadležne institucije u Hrvatskoj hitno krenu u sastavljanje biltena o primjerima govora i čina mržnje što ga gotovo svakodnevno šire iz velikosrpskih jazbina u Zagrebu i diljem Hrvatske. Vrijeme je također da hrvatske institucije sastave listu Srba na visokim položajima i usporede ju s njihovim postotkom u stanovništvu RH. Pa da vidimo tko je ugrožen u Hrvatskoj.

Drugim riječima, vrijeme je da istinom, odnosno cijelom istinom i ničim drugim osim istinom zauvijek nokautiramo namjeru veleizdaje u Europskom parlamentu. Stručno prikazana istina također je vrlo moćno obrambeno oružje. Gospodo u nadležnim institucijama, vaša je sveta dužnost istinitim podacima braniti Hrvatsku. Ako to ne uradite na vrijeme sami sebe će te, kad-tad, proglasiti veleizdajnicima.

Vi, dragi Milorade, koji kažete da je ovo vaša zemlja i da u njoj želite živjeti, javno, urbi et orbi, osudite velikosrpsku agresiju na suverenu hrvatsku državu i odrecite se današnje politike iz Beograda. Osudite srbijanske zakone koji svoju jurisdikciju šire na Hrvatsku i prihvatite činjenicu da je ona suverena država svih njenih državljana. Osudite velikosrpske provokativne izjave i govor mržnje što se ponovno šire iz Srbije prema teritorijalnom integritetu ove naše zajedničke članice EU-a i NATO-a.

Pridružite se, Milorade, većini hrvatskih državljana, koji nisu ni partizani ni ustaše ni četnici, koji nisu ni fašisti ni nacisti ni komunisti, koji, slijedom toga, ne mogu biti i nisu ni antifašisti ni antinacisti ni antikomunisti, odnosno koji žele radom i trudom graditi Hrvatsku, najljepšu zemlju na svijetu, kao europski prostor mira i blagostanja.

Shvatite da nema etničke manjine na svijetu koja, per capita, ima toliko svojih pripadnika u strukturama političke, zakonodavne i sudske vlasti koliko ih vi, Srbi, imate u Hrvatskoj. Prestanite lažima i činom mržnje izazivati gnjev, nedavnom agresijom ranjenoga, hrvatskog naroda u ovoj našoj hrvatskoj državi punoj masovnih hrvatskih grobnica. Dakle, pamet u glavu i svima će nam biti bolje – u zajedništvu, kako reče Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Oznake: Zajedništvo


- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (8)
Siječanj 2016 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Pošto želim barem malo doprinijeti promjenama u Hrvatskoj, koje su neophodne, odabrao sam pojam J-curve za naziv svoga bloga. To je ekonomski pojam u engleskome jeziku, koji mi gotovo nikada ne koristimo. On predstavlja poduzimanje mjera, koje u početku izazivaju naizgled negativna kretanja, u silaznoj putanji, kao kod pisanja slova J, a onda brzi uzlet, koji se zove J-curve effect.