Loza i vino

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (13)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Informacije iz područja vinogradarstva i vinarstva iz Hrvatske i svijeta. Sve što je zanimljivo i vrijedno znati iz područja vinogradarstva i vinarstva uz "drugo" mišljenje. Autor bloga mr.sc. David Gluhić.

Linkovi
Osnovni link:
Blog.hr
Linkovi o vinu i vinovj lozi:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
Vino.hr
Vinogradarstvo.com
Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo
AZRRI-Agnecija za ruralni razvoj Istre
Selo moje malo:
Funtana.hr


18.09.2007., utorak

Berba 2007. - Fešta u znaku grožđa, vina i zabave

PRAZNIK GROŽĐA PROSLAVLJEN U BUJAMA - (Glas Istre, 17.09.2007)

Tvrtka Zigante tartufi organizirala je degustaciju jela s dodatkom te gomoljaste delicije, a vinarija Zigante častila je vinom • Dobru posjećenost imali su već stalni gosti Praznika grožđa – majstori kotlića iz Osijeka

Vikend iza nas u Bujama i okolici bio je u znaku turističko-zabavne manifestacije Praznik grožđa, koja je i ove godine privukla velik broj posjetitelja, ne samo s Bujštine, već i iz ostalih naših krajeva, čemu je pogodovalo i lijepo vrijeme. Osim uobičajene ugostiteljske i štandovske ponude, već viđene na feštama, posjetitelji su mogli odabrati i niz sportskih i zabavnih susreta i programa.
Uoči službenog dijela programa u Pučkom otvorenom učilištu otvorena je izložba slika i skulptura bujskog umjetnika amatera Zorka Ziralda pod nazivom »Nudim jabuku na dlanu«. Za skulpture često koristi stare dijelove krošnje ili stabla masline u kojima prepoznaje životne situacije. Posebno je dojmljiva kamena skulptura jabuke u ruci.
Nizali su se sportski susreti tenisača, nogometaša veterana, održan je i malonogometni turnir, organizirana je i modna revija, pjevali su i mali i veliki pjevači, bilo je i glazbe za ples, a u petak navečer ljubitelji vina mogli su ga kušati u vinskim podrumima bujskih vinara, uglavnom u Garibaldijevoj ulici. Subota je ponovno donijela niz natjecanja (kinološke smotre, boćarski turnir, susreti odbojkašica, rukometni turnir, natjecanje tenisača…), a treba zabilježiti i povratak nekada dobro posjećenog pješačkog pohoda. Tradiciju je ove godine oživjela skupina brzih hodača (najmanje šest kilometara na sat).
Zanimanje malih, ali i velikih, izazvala je uvijek atraktivna izložba ptica i malih životinja. Ulaznice se nisu naplaćivale, ali se mogla kupiti lutrija, čime se potpomogao rad društva uzgajivača malih ptica.
Među posjetiteljima moglo se zapaziti i stranih turista, koje je, poput ostalih, privukao miris tartufa. Tvrtka Zigante tartufi organizirala je degustaciju jela s dodatkom te gomoljaste delicije, a vinarija Zigante častila je vinom. Na drugom trgu dobru posjetu imali su već stalni gosti Praznika grožđa – majstori kotlića iz Osijeka. Turistička zajednica Osijeka na svom je štandu ugostila posjetitelje gulašom i fišom, a u pripremanju su im se pridružili i domaći znalci, kao i učenici, budući kuhari. Tijekom dana prodavalo se i grožđe po prikladnim cijenama, a prihod je išao u humanitarne svrhe.
Ugostiteljska ponuda bila je bogata, ali standardna. Tek smo na jednom štandu zamijetili ponudu srdela, lignji i još ponekih morskih plodova, ali su i oni svoj jelovnik dopunili neizbježnim »balkaniše-grilom«. Vina je bilo koliko je trebalo (o kvaliteti neka prosude oni koji su ga ispijali). Ugostitelji su uglavnom zadovoljni.
Za zabavu su se u subotnju večer brinuli Heaven band i Goran Griff te u kasnijim satima Vladimir Kočiš Zec.

L.J.
- 08:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.