18

utorak

ožujak

2014

PRIRODNE MASKE ZA LICE, KOSU I TIJELO

Nakon zime naša koža je suha i beživotna, baš poput i kose. Zato vam u današnjem postu donosim nekoliko prirodnih maski za njegu lica,tijela i kose uz koje će vaše tijelo ponovno oživjeti. Pomoću osjetnih tjelašaca naša koža može osjetiti hladnoću, toplinu, bol itd. Svakodnevno je izložena vjetru, suncu, nečistoći zraka kojim se krećemo stoga ju je potrebno pravilo njegovati i čuvati.

Kako bi vaša koža izgledala svježe i matirano izgnječite jedan svjež krumpir te ga pomiješajte s malo svježeg mlijeka i jednim žumanjkom. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim isperite toplom pa hladnom vodom.

Ako je vaša koža nakon cijelog dana nečista sve što vam je potrebno jest kvasac i mlijeko. Stavite na lice i pustite da se osuši. Redovitom upotrebom ove maske vaš ten će vidljivo postati čišći.

A maska koju možete koristiti bez obzira na vaš tip kože jest od banane! Jednu bananu zgnječite i nanesite na lice, te nakon pola sata isperite kamilicom. Ovu masku možete koristiti 2-3 puta tjedno.



Ispucana kosa i bez sjaja nikome nije privlačna. Svakodnevno pranje, sušenje,češljanje i razni preparati nikako nisu dobri za zdravlje vaše kose. Evo nekoliko savjeta kako da uz pomoć prirodnih sastojaka nahranite vašu kosu i vratite joj sjaj!

Želite li dubinski nahraniti vašu kosu pomiješajte nekoliko žličica majoneze i žumanjak te time natopite kosu. Nakon pola sata isperite blagim šamponom.

Ako imate problema s masnom kosom, imamo rješenje! Zavirite u kuhinju i pronađite ocat. Zatim 4-5 žličica octa pomiješajte s vodom i ostavite 2-3 minute na kosi. Nakon toga isperite blagim šamponom.

Ako je pak vaša kosa suha i oštećena zagrijte 4 žlice maslinovog ulja i pomiješajte s dvije žlice meda. Nanesite na kosu i držite masku 20 minuta. Isperite.



A ako želite nahraniti cijelo tijelo inspiraciju za prirodni piling pronašli smo u kuhinji! Snažni piling za tijelo koji se sastoji od palente, maslinovog ulja i eteričnog ulja ruzmarina i limuna probudit će na vama ne samo kožu već i sva osjetila, a odumrle stanice s vaše kože bit će stvar prošlosti.



Ovo je samo nekoliko savjeta kako da vaše lice, kosu i tijelo pripremite za nadolazeće sunčane dane!

Valentina Baus

(Izvor: Zadovoljna.hr, Ljepota i zdravlje)

15

subota

ožujak

2014

Proljeće, proljeće!

Svjesni toga da proljeće samo što nije pokucalo na vrata, mnogi od nas polako se pripremaju za prve proljetne sunčeve zrake. Nakon i ne baš tako hladne i oštre zime vrijeme je za skidanje kaputa i slojevite odjeće, te prelazak na šarene i vesele boje, laganiju odjeću, sunčane naočale i VITKU LINIJU. Kako je zima godišnje doba u kojem svatko od nas dobije po koji kilogram u svom prvom postu donosim vam nekoliko savjeta kako se brzo ali i učinkovito riješiti suvišnih kilograma, te tako spremno dočekati prve proljetne dane.

VODA

Najmanje dvije litre vode na dan recept je za zdravlje i ljepotu. Voda čisti organizam iznutra, a ispijanje dovoljne količine vode pomaže vam da jedete manje ukoliko imate velik apetit. Voda također pozitivno djeluje i na kožu, te pomaže u stvaranju novih stanica.

TJELOVJEŽBA

Zašto biste sjedili na kauču i gledali serije, dok je vani tako lijepo i sunčano vrijeme? Izađite vani i prošetajte. Osim toga 20 minuta vježbanja na dan sasvim je dovoljno da održite kondiciju vašeg tijela. Osim što tjelovježba produžuje čovjekov životni vijek, pomaže i pri odstranjivanju toksina iz tijela. Vaše će tijelo biti čvršće i ljepše, a vi zdraviji i zadovoljniji!

VOĆE I POVRĆE

Voće spada u grupu najzdravijih namirnica koje će zadovoljiti osjećaj gladi. Neka se u ovim proljetnim danima na vašem tanjuru svakako nađe pokoja marelica, smokva, brusnica, jagoda, ali i povrće poput zelene salate, paradajza ili cvjetače. Također nemojte izbjegavati limun koji pozitivno djeluje na vaše tijelo uklanjajući štetne bakterije, pa stoga svako jutro popijte čašu vode s iscijeđenim limunovim sokom.

ALKOHOL

Ukoliko se budete pridržavali gore navedenih savjeta možete bezbrižno zaboraviti na činjenicu da alkohol deblja i uživati u njemu do mile volje! Ako pretjerate s alkoholom više ćete plesati, dakle to podrazumijeva neku vrstu tjelovježbe. Ako pijete alkohol recite konobaru da vam u čašu ubaci kriškicu limuna za koji smo također zaključili da je zdrav. A sutradan ujutro kad se probudite sasvim sigurno ćete popiti više vode nego što vam je potrebno, te tako zadovoljiti sva tri kriterija za uspješan gubitak kilograma! :)

Malo šale nikad dosta, do idućeg tipkanja :*

Valentina Baus

(Izvor: Ljepota i zdravlje, Zdrava krava)

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.