15

subota

ožujak

2014

Proljeće, proljeće!

Svjesni toga da proljeće samo što nije pokucalo na vrata, mnogi od nas polako se pripremaju za prve proljetne sunčeve zrake. Nakon i ne baš tako hladne i oštre zime vrijeme je za skidanje kaputa i slojevite odjeće, te prelazak na šarene i vesele boje, laganiju odjeću, sunčane naočale i VITKU LINIJU. Kako je zima godišnje doba u kojem svatko od nas dobije po koji kilogram u svom prvom postu donosim vam nekoliko savjeta kako se brzo ali i učinkovito riješiti suvišnih kilograma, te tako spremno dočekati prve proljetne dane.

VODA

Najmanje dvije litre vode na dan recept je za zdravlje i ljepotu. Voda čisti organizam iznutra, a ispijanje dovoljne količine vode pomaže vam da jedete manje ukoliko imate velik apetit. Voda također pozitivno djeluje i na kožu, te pomaže u stvaranju novih stanica.

TJELOVJEŽBA

Zašto biste sjedili na kauču i gledali serije, dok je vani tako lijepo i sunčano vrijeme? Izađite vani i prošetajte. Osim toga 20 minuta vježbanja na dan sasvim je dovoljno da održite kondiciju vašeg tijela. Osim što tjelovježba produžuje čovjekov životni vijek, pomaže i pri odstranjivanju toksina iz tijela. Vaše će tijelo biti čvršće i ljepše, a vi zdraviji i zadovoljniji!

VOĆE I POVRĆE

Voće spada u grupu najzdravijih namirnica koje će zadovoljiti osjećaj gladi. Neka se u ovim proljetnim danima na vašem tanjuru svakako nađe pokoja marelica, smokva, brusnica, jagoda, ali i povrće poput zelene salate, paradajza ili cvjetače. Također nemojte izbjegavati limun koji pozitivno djeluje na vaše tijelo uklanjajući štetne bakterije, pa stoga svako jutro popijte čašu vode s iscijeđenim limunovim sokom.

ALKOHOL

Ukoliko se budete pridržavali gore navedenih savjeta možete bezbrižno zaboraviti na činjenicu da alkohol deblja i uživati u njemu do mile volje! Ako pretjerate s alkoholom više ćete plesati, dakle to podrazumijeva neku vrstu tjelovježbe. Ako pijete alkohol recite konobaru da vam u čašu ubaci kriškicu limuna za koji smo također zaključili da je zdrav. A sutradan ujutro kad se probudite sasvim sigurno ćete popiti više vode nego što vam je potrebno, te tako zadovoljiti sva tri kriterija za uspješan gubitak kilograma! :)

Malo šale nikad dosta, do idućeg tipkanja :*

Valentina Baus

(Izvor: Ljepota i zdravlje, Zdrava krava)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.