Umjetni nokti

ponedjeljak, 30.04.2012.

Pribor za geliranje

Dobar dan svima!! cerek

Nadamo se da ste uzivali u vikendu, ili jos bolje, da uzivate i dalje ukoliko ste imali mogucnosti produziti odmor sretan

Danas nastavljamo sa edukacijom. Objasniti cemo kakav pribor je potreban za gelirane nokte i kako se pribor koristi sretan

Najvaznije je imati:
UV gelove: gradivni, french(moze i bez) te zavrsni sjaj
UV lampa
kvalitetni kistovi
turpije
polirni blokovi
tipse
sablone
cleaner
vatice
pribor za nail art


UV GEL

UV gel je smjesa za oblikovanje noktiju koja se nanosi kistom, a nakon susenja pod UV lampom prelazi u kruto stanje.
Gradivni gel sluzi,kao sto samo ime govori, za izgradnju nokta po duzini i debljini. Stavlja se u jednom ili vise slojeva. Moguce je staviti jedan debeli sloj, oblikovati nokat te samo staviti zavrsni sjaj i ukrasiti nail artom, takodjer moguce je staviti sloj gela, osusiti pod lampom, te ponoviti postupak.

French gel je bijele boje i sluzi za crtanje bijelog vrha. Obicno se stavlja u jednom sloju, ali nije zabranjeno staviti dva sloja. Sve ovisi o vasim sposobnostima kao i o kvaliteti gela.

Pink gel je obicno svijetlo roze boje, i koristi se ako zelite malo zakamuflirati prirodnu boju nokta.



Zavrsni sjaj se stavlja kao zadnji sloj, nakon glittera i boja za nail art. Daje noktima odlican sjaj, a stavlja se u tankom sloju.

UV LAMPA

UV lampa je uredjaj koji sluzi kako bi se gel na noktima stvrdnuo. Na trzistu postoji jako puno razlicitih modela. Vecina lampi ima ugradjeni ''timer'' koji sami mozete podesiti na odredjenu minutazu, ovisno o gelu kojeg koristite. Zarulje obicno dolaze u paketu skupa sa lampom.



To bi bilo sve za danas. Sutra cemo vam objasniti cemu sluze ostali proizvodi i kako ih treba koristiti sretan

Lijepi pozdrav!!! cerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerek

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 28.04.2012.

Osnovna edukacija, 2. dio

Dobar dan svima!!

Danas nastavljamo sa edukacijom sretan Ovaj post dobro ce doci onima koji nikada prije nisu radili nokte,a zele nauciti.
U prvom dijelu smo objasnili sto je nokat, od koliko slojeva se sastoji, itd. a danas cemo vam objasniti ukratko sto je geliranje noktiju, gdje otici na tecaj, kako zapoceti..

Geliranje noktiju je trend koji je u Hrvatskoj zapoceo pred otprilike desetak godina, a koji se u medjuvremenu toliko razvio da svaka druga zena ima gelirane nokte. Prirodne nokte je tesko odrzavati i njega uzima puno vremena, tako da se gel na noktima cini kao savrseno rijesenje za lijepe nokte.

Gel na noktima se mora obnavljati svakih 25 do maksimalno 45 dana, ovisi o brzini rasta noktiju. Nikako se ne prepuruca gel drzati duze od 45 dana zbog mogucih infekcija. Osim toga, u prosjeku se gel moze odrzati na noktima 4 tjedna, a nakon toga se pocinje ''dizati''.



Skidanje gela se obavezno mora obavljati se salonu,jer cete jedino na takav nacin izbjeci moguce ozljede. Nokte nikako ne pokusavajte sami skinuti, cupati, gristi..

Ukoliko su prosla 4 tjedna i vrijeme je za skidanje gela, moguca je i nadogradnja. Gornji dio gela se mice pomogu raspica, na to se stavlja novi sloj gela i nokti se oblikuju kao i inace.



Sada nesto o edukaciji. Jako je bitno poloziti tecaj geliranja noktiju, gdje ce vas profesionalna osoba uputiti u sve detalje i odati vam tajne geliranja. Tecaj obicno traje nekoliko dana, grupno ili individualno. Naravno, grupni tecajevi su jeftiniji, ali individualni imaju vise prednosti. Mozete postaviti koliko god pitanja zelite, u vecini slucajeva niste vremenski ograniceni i mozete biti fleksibilni. Ponekad na tecaj morate dovesti i modela za nokte (prijateljicu koja zeli nokte,ali ima prirodne kratke nokte), ali u vecini slucajeva modela ce osigurati predavac.

Cijene tecajeva se krecu od 1000,00 do 3500,00 kn. Nakon polozenog tecaja dobivate i certifikat kojim dokazujute da imate dovoljno znanja u podrucju umjetnih noktiju.

Nakon tecaja potrebno je neko vrijeme vjezbati, na sebi, na prijateljicama itd. Vjezbom cete usavrsiti vjestinu i trebati ce vam sve manje i manje vremena. Kada mislite da ste dovoljno uvjezbane, otvorite svoj salon ili pocnite raditi nokte kod kuce sretan

Nadamo se da je ovo dovoljno informacija za pocetak.

Ukoliko se odlucite na tecaj a zivite u Rijeci, javite se u nas salon Franela na drugom katu robne kuce Ri, ili nas kontaktirajte na facebooku :)

Lijepi pozdrav svima!!!!

cerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerek

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 27.04.2012.

Tipovi noktiju

Dobar dan!!!

Danas opet pisemo o ''streberskim temama'' sretan

Postoje tri osnovne vrste noktiju, koje se razlikuju po gradji i obliku.

NOKAT TIP 1

Ovi nokti su prirodno glatki i sjajni. Svijetle su ili bijele roznate boje, a ako ih gledamo bocno mozemo uociti da su plosnati.
Linija izmedju lezista nokta i slobodnog dijela nokta nije ravnomjerno oblikovana. Ukoliko pritisnemo vrh nokta, mozemo primjetiti da je vrh mekan i tanak.
Uzroci: .
-genetika
-manjak vitamina
-poremecaj u cirkulaciji
-sredstva za ciscenje

Kako bi ovakvi nokti mogli izgledati zdravo, bitno je unositi vise vitamina, masirati dlanove te koristiti rukavice prilikom ciscenja.

NOKAT TIP 2

Ovakvi nokti su prirodno bez sjaja, cesto mozemo uociti uzduzne ili poprecne brazde na ploci nokta. Oblik moze biti plosnat ali i jako zakrivljen. Kozica oko noktiju cesto je suha i debela a koza ruku djeluje izmuceno.
Uzroci:
-nedostatak masnoce i vlage
-lijekovi
-stresni cimbenici
-bolest

Za bolju izgled vasih noktiju pripazite na stil zivota, te svakodnevno njegujte ruke i nokte razlicitim kremama ili uljima.

NOKAT TIP 3
Ovo je tip cvrstog i stabilnog nokta, sa skladnom ravnotezom.
Jedini problem koji moze nastati je da nokat postane pretvrd, ali to se moze izbjeci koristenjem ulja ili krema.



Na nasoj web stranici mozete potraziti najbolje proizvode za njegu noktiju. Kliknite OVDJE.

Lijepi pozdrav svima do sutra!! cerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerek

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.04.2012.

Pravilno mjesanje boja

Dobar dan svima!

I danas cemo vas razveseliti sa uputama i trikovima za lijepe nokte cerek

Objasniti cemo vam osnovna pravila mjesanja boja, kako bi uvijek dobili zeljene efekte.

PALETA BOJA i OSNOVNE BOJE

Osnovne boje su crvena, zuta i plava.
Mjesanjem ovih boja dobivamo sekundarne, kao sto su zelena, ljubicasta, narancasta itd..



Vjerojatno vec svi znate da ako zelite boju posvijetliti dodati cete bijelu, ali postoje i trikovi pomocu kojih svaku boju mozete uciniti suptilnijom. Npr, ukoliko vam je zelena boja previse ''kricava'' dodajte joj malo crvene, zutoj ljubicaste ili plavoj malo zute. Igrajte se koliko god zelite, samo zapamtite da je jedino pravilo uvijek mjesati boje koje su komplementarne.



MJESANJE BOJE POMOCU KISTA
Ukoliko na noktima zelite postici cool efekte, najucinkovitiji nacin je mjesati boju direktno na noktu. Nanesite nekoliko tockica boje, i predjite kistom. Boja ce se ravnomjerno razmazati u smjeru poteza kista sretan

Takodjer, mozete na kist nanjeti nekoliko razlicitih boja koje ce se u doticaju sa noktom poceti mjesati. sretan

Sretno sa novim nail art pustolovinama!!





- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 25.04.2012.

3D nail art

Dobar dan svima!!

Danas cemo pisati o 3D nokticima!! Jako nam se svidjaju zato jer je kreativnost apsolutno neogranicena, mozete graditi oblike koji god vam padnu na pamet, dodavati razne glittere, boje, fimo masu, sto god pozelite!
Ovakvi nokti ponekada mogu izgledati kao kic ukoliko ne pripazite, jer granica izmedju ukusa i kica je jako tanka. Isto tako, kic moze izgledati ukusno, ali tada to mora biti totalni kic cerek

Ovdje smo izdvojili samo neke slikice koje nam se svidjaju:









Nadamo se da se svidjaju i vama sretan

Za izradu ovakvih noktiju potreban vam je akril, te ostali nail art dodaci po zelji.

Akril nanesite na prethodno gelirane nokte, u malim kolicinama. Na svakom noktu pomocu akrila oblikujte zeljeni oblik.
Nakon oblikovanja nokte stavite u lampu.

Zavrsite sa dodavanjem raznih ukrasa po zelji.

Nadamo se da smo u vama probudili neke ideje!

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.04.2012.

One stroke nail art

Dobro jutro svima!!
Danasnji post posvetiti cemo kreativnosti :) Donosimo vam nail art ideje, upute, inspiracije.. I to one stroke tehniku!!

One stroke tehnika zapravo je stara slikarska tehnika. Potjece jos iz 18. stoljeca iz Engleske, a koristila se i za oslikavanje porcelana, tkanina, stakla..



Doslovan prijevod na hrvatski je ''jedan potez''. Ova metoda najpopularnija je za crtanje cvijeca, lisca i drugih detalja.

Za ovakvu vrstu nail arta potrebne su vam akrilne boje, dobar kist i malo maste :)
Boja se nanosi na nokte kad su vec gotovi, ali prije zavrsnog sjaja. Kad zavrsite sa crtanjem, ostavite nokte da se osuse, dodajte zavrsni sjaj i to je sve :)

Kist za one stroke tehniku


Ovdje je par korisnih linkova koji vam mogu pomoci u usavrsavanju tehnike :)

Rose painting

One stroke french manicure

Pribor koji vam je potreban za one stroke mozete naruciti sa nase web stranice :)


10 komada kistova za nail art :)

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.04.2012.

Masaza dlanova

Nasi dlanovi cesto zasluzuju dobru masazu, a ovdje cemo vam odati tajne dobre masaze :)
Ukoliko imate svoj nail salon ili radite u salonu ovo je jako dobro znati, jer ce vase musterije biti vise nego zadovoljne :)

Masaza dlanova ima nekoliko dobrobiti.

Jako pozitivno utjece na nase zdravlje zato jer u nasim dlanovima postoje tocke koje su povezane sa radom unutarnjih organa.
To znaci da stimulacijom tih tocaka mozemo poboljsati nase zdravlje. Naravno, pomaze zdravlju nasih noktiju i pomaze rastu noktiju! :)



Ovdje su step by step upute za masazu:

1. Uzmite ulje za masazu, a ako ga nemate mozete koristiti i kremu.

2. Umasirajte ulje/kremu na dlanove, prste i ruku do lakta.

3. Masazu zapocinjete laganim dodirima kako bi se ruka opustila.

4. Kada mislite da je ruka opustena, pocnite lagano pritiskati mjesta na dlanu na kojima ima ''mesa''.
Naizmjenicno pritiscite i masirajte kruznim pokretima.
Krenite od pocetka dlana prema vrhovima prstiju.

5. Nakon masaze dlana laganim kruznim pokretima izmasirajte podlakticu.

6. Sve ove korake primjenite i na drugoj ruci sretan

Nadamo se da su vam nase upute dale inspiraciju sretan


Ovdje cemo objaviti jos nekoliko Youtube linkova koji vam mogu biti od pomoci :

How to do a hand massage

How to massage hands and arms

Na nasoj web stranici takodjer mozete pronaci kreme za masazu, sa raznim mirisima i u razlicitim bojama :)


- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 21.04.2012.

Manikura

Danas pisemo o manikuri, najvaznijem segmentu u njezi prirodnih noktiju. Tocnije, o pravilnom nacinu raspanja noktiju.
Ukoliko raspate nokte na pravilan nacin rasti ce lijepsi i duzi, a ukoliko to radite krivo mozete znatno ostetiti nokte.

Sve sto vam je potrebno je raspica koja je dovoljno mekana za prirodne nokte ali i dovoljno gruba kako bi ih mogla skratiti.

Raspicu drzite palcem, kaziprstom i srednjim prstom kao sto je prikazano na slici.



Krenite raspati tako da drzite raspicu pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na nokat.

Raspajte samo u jednom smjeru. Ako raspate u dva smjera vasi nokti ce se poceti listati.

Pazljivo uredite rubove, ako su ostri nokti ce pucati.


Sljedeci korak je urediti plocu nokta sa polirnim blokom. Potreban vam je meki polirni blok za prirodne nokte. Posto je povrsina noktiju ponekada neravna ili ostecena, jako je bitno ne zanemariti i taj dio. Laganim pokretima ispolirajte povrsinu dok ne dobijete glatku povrsinu.

Kada ste zavrsili sa poliranjem i raspanjem, uzmite pogurivac kozice i lagano gurajte kozicu u smjeru rasta.

Nanesite podlak, koji jaca nokte, lak po izboru, ulje na kozicu i vasi nokti su spremni :)



Sav potreban pribor mozete naruciti na NASOJ WEB STRANICI
:)

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.04.2012.

Hrana za nokte

Pravilna prehrana kljuc je dobrog izgleda vasih noktiju, ali i cijeloukupnog zdravlja. Pomazemo vam u izboru namirnica koje doprinose rastu noktiju.

Proteini

Zivotinjski proteini: Najbolji zivotnjski protein su pileca prsa, jer sadrze najmanje masnoca. Sadrze sastojke koji pomazu izdradnji kolagena.

Proizvodi od soje: Sadrze eencijalne aminokiseline i minerale. Malo kalorija ali puno nutritijenata glavna su odlika ovih proizvoda.

Jaja: Sadrze aminokiseline i izvor su vitamina i minerala.

Vitamini

Grejp: Sadrzi vitamin E koji je dobar za cirkulaciju, sprijecava isusivanje noktiju i koze.

Jagode/Kiwi/Narance- sadrzi vitamin C koji pomaze proizvodnji kolagena. Puni su antioksidansa.

Minerali:

Morske alge: Sadrze magnezij koji pomaze rastu stanica.

Morski plodovi: Cink iz ove hrane je dobar antioksidans.

VODA: Minimalno dvije litre dnevno za hidrataciju, detoksikaciju i bolje zdravlje.

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.04.2012.

Rast noktiju

Rast noktiju jako je bitan faktor za lijep izgled i zdravlje noktiju. Rast ovisi o mnogo cimbenika, a ovdje je popis najvaznijih:

Nokti rastu 0.5 do 1.2 mm tjedno
Nokti rastu brze kad je vrijeme toplije
Nokti na nogama rastu sporije nego nokti na rukama
Nokti na razlicitim prstima rastu razlicitom brzinom, npr nokti na srednjem prstu rastu najbrze, a na palcu najsporije
Nokti brze rastu muskarcima
Nokti rastu brze na ruci koja vam sluzi za pisanje
Nokti rastu brze za vrijeme trudnoce

SAVJETI ZA BRZI RAST NOKTIJU

Hranite se pravilno!
Vodite dobru higijenu!
Radite manikuru sto cesce!
Prestanite pusiti, jer pusenje usporava rast!

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.04.2012.

Osnovna edukacija, 1. dio

Dobar dan i lijepi pozdrav svim nasim citateljicama!
Od danas vam donosimo osnovne informacije vezane za geliranje noktiju,a koje se inace uce na tecaju. Stoga, ukoliko niste isli na tecaj a zelite raditi nokte, nastavite pratiti nas blog jer cemo vam svakodnevno prenositi znanje :)

Zapoceti cemo sa ''streberskom'' temom, gradja nokta :)

Nokat se sastoji od vise slojeva i dijelova, a osnovni su

a) Kutikula -pokozica (kozni nabor)

Kutikula je zastitni omotac oko bijelog polumjeseca na noktima. Ona stiti nase nokte od raznih infekcija. Kutikula mora biti zdrava jer u suprotnom ne obavlja svoju funkciju, te bakterije mogu ulaziti u nokte i tkivo. Kutikula se njeguje tako da se gura natrag laganim pokretima, a nakon manikure obavezno je staviti ulje.

b) Lunula -noktiste (bijeli polumjesec na noktu)

Pokazatelj zdravlja nasih noktiju. Sto je polumjesec veci, nase zdravlje je bolje.

c) Eponihij -tanka kozica nokta

Epohinij je kao i kutikula zastitni omotac nasih noktiju. Sprijecava bakterijama i ostalim nametnicima prodor do nokta. Obicno je masan i u malim krpicama se slaze po povrsini nokta.

d) Matriks -korijen nokta

Ovo je najvazniji dio naseg nokta, jer tu nokat raste i obavlja se izmjena tvari. Ovo podrucje je bitno za prehranu i kvalitetu nokta.

Leziste nokta- matica

Koza ispod nokta, naziva se jos i derma.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.04.2012.

Pastelni trend na noktima

Opet smo odlucili dati vam inspiraciju za nail art. Ovoga puta za oko nam je zapeo pastelni trend :) Ruzicaste, plave i zelene nijanse mogu jako lijepo izgledati na noktima, u kombinaciji ili zasebno.

Ovo su slikice koje su nas zainteresirale:










Za ovakve nokte sve sto vam je potrebno je gel u boji, te razliciti dodaci kao npr. cipka, cirkoni, glitteri..

Kombinacija gela u boji i cipke je jako efektna. Nanesite gel u boji,i stavite ruke u lampu. Nakon toga nanesite sloj gradivnog gela i za njega zalijepite prethodno sitno narezane komadice cipke. Nakon 2 min u lampi nanesite jos jedan sloj gela i zavrsni sjaj. Vasi nokti su spremni za pokazivanje ;)

Mozete koristiti samo gel u boji i glittere, jednostavna kombinacija koja ce izgledati efektno ako se kombiniraju zanimljive boje.

Jos jedna sugestija je igranje sa perjem za nail art, kojeg u nasoj ponudi ima jako puno :)



Za ostatak ponude posjetite NASU WEB STRANICU.




- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kako koristiti kistove za nail art

Postoje razlicite vrste kistova za nail art. Mnogi od njih izgledaju jednako na prvi pogled, i ukoliko niste ekspert u nail artu, mozete se zbuniti.



Prvo cemo ovih 10 kistova podjeliti po vrstama kako bi mogli lakse opisati svakoga od njih.

Znaci, postoji lepeza kist, one stroke kist, macji jezik te duguljasti kist.

Nacini koristenja lepeza kista: Ovaj kist odlican je za mjesanje nekoliko boja. Na vrh kista stavite jednu do druge boje po zelji, i kada krenete bojati, one ce se ravnomjerno razliti po povrsini nokta i dobiti cete odlicne nijanse.

One stroke kist: Koristi se za crtanje cvijeca, palmi, i drugih uzoraka. Jedan rub kista umocite u jednu, a drugi rub kista u drugu boju. Kada napravite potez na noktu te dvije boje ce se pomjesati i izgledati fenomenalno.

Macji jezik: Ovaj kist moze se koristiti za sve, crtanje linija, bojanje, mjesanje boja..

Duguljasti tanki kist odlican je za ocrtavanje linija.

Svi ovi kistovi dostupni su na NASOJ WEB STRANICI ili na FACEBOOK PROFILU

Zelimo vam ugodan dan i puno kreativnosti :)

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.04.2012.

Mali kucni spa

Pozdrav svim nasim citateljicama! Nadamo se da uzivate u vikendu :)

U ovo kisno poslijepodne dobili smo inspiraciju za dotjerivanje! A sto cemo drugo uredjivati nego nokte ;) Smislili smo kompletni tretman za nokte i ruke, uz pomoc prirodnih NUBAR proizvoda, te nekih priozvoda iz kucne radinosti.

Redosljed tretmana:
1. Peeling
2. Kupka
3. Manikura
4. Hidratacija

1.PEELING
Operite ruke kako bi se pripremili.
Za ovo ce vam trebati secerni peeling za ruke sa mirisom lavande, koji svojim sastojcima na njezan nacin uklanja mrtve stanice, a u isto vrijeme hrani kozu ruku. Nakon peelinga vase ruke ce vam biti zahvalne, jer su vjerojatno ostecene zbog zime.



2. KUPKA
Kupka vam je potrebna kako bi dodatno nahranila vasu kozu, a hranjie tvari lakse ce djelovati jer smo prethodno obavili peeling.
Ovaj dio procedure obavite na staromodan nacin :) Uzmite posudu u kojoj cete namakati ruke, te u nju stavite 3 l vode, litru mlijeka te 5 zlicica meda, a mozete staviti i aromaticna ulja po izboru :)
Mocite ruke u ovoj kupki 10 do 15 minuta :)

3. MANIKURA
Kako bi vasa manikura bila temeljita, potrebno je urediti kozicu oko noktiju, zatim raspicom oblikovati i urediti nokte. Koristite raspice razlicite tvrdoce (mekse za plocu nokta, grublje za duzinu).





Na slikama mozete vidjeti pribor za manikuru iz Franela ponude. Raspica za prirodne nokte sa 3 razlicite strane, te pogurivac kozice oko noktiju.

Takodjer, u ponudi imamo i kompletan pribor za manikuru.



4. HIDRATACIJA
Nakon sto ste obavili sve vazne korake, peeling i obradu nokta, potrebno je nanjeti lakove za nokte koji hrane vas prirodni nokat.



Takodjer je pozeljno izmasirati vase ruke hidratantnom kremom i nanjeti ulje za nokte na kozicu oko noktiju :)

Eto, vasi nokti su uredni i dotjerani, a vasa koza vam je zahvalna :)

Sve proizvode koji su vam potrebni za manikuru mozete naruciti na NASOJ WEB STRANICI ili na nasem Facebook profilu :)

Lijepi pozdrav svima!

- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.04.2012.

Nokti govore o zdravlju

Nase tijelo je inteligentan stroj i konstantno nam salje signale po kojima mozemo zakljuciti kakvo nam je zdravstveno stanje. Ako naucimo slusati svoje tijelo, vec smo na 75% puta do savrsenog zdravlja.
Stoga smo istrazili jedan mali dio na tom podrucju. Kakve nam tijelo salje signale kroz nokte i znacenje pogledajte u popisu.

Nedostaju bijeli polumjeseci na korijenu nokta
Nedostatak vitamina A ili proteina. Uvrstite u svoju prehranu mrkvu, paprike i jagode, a za proteine jedite grahorice, ili meso.

Nokti koji se lako lome, izbrazdani su ili se listaju
Losa cirkulacija, nedostatak klorovodicne kiseline ili zeljeza. Narance ili orasasti plodovi mogu poboljsati vasu cirkulaciju.

Bijele mrlje
Nedostatak cinka, problemi sa štitnjačom ili nedostatak klorovodične kiseline.

Bijele pruge
Nedostatak cinka ili proteina.

Zakrivljeni nokti
Nedostatak željeza ili cinka, problemi sa štitnjačom.

Tamni, udubljeni nokti
Anemija, nedostatak vitamina B12. Vitamin B12 moze se pronaci u ribi, mlijeku i sirevima.

Ravni nokti
Nedostatak željeza ili proteina, vitamina B 12, psorijaza i dijabetes.

Široki, četvrtasti nokti
Problemi sa hormonima.

Debeli nokti
Loša cirkulacija, bolest štitnjače.

Oštećeni nokti
Nedostatak vitamina C i proteina.



Slab rast noktiju
Nedostatak cinka.

Bijeli nokti i ružičasti vrh
Ciroza jetara.

Nokti bez boje
Nedostatak vitamina B 12, problemi s jetrima ili bubrezima.

Žuti nokti
Nedostatak vitamina E, loša cirkulacija, začepljenje limfe, problemi s jetrima, disanjem, dijabetes, gljivična infekcija ili previše poliranja.

Zeleni nokti
Bakterijska infekcija.

Plavi nokti
Problemi sa srcem i plućima, reakcija na lijek, problemi s cirkulacijom, trovanje srebrom ili bakrom.

Plavi polumjeseci
Reumatoidni artritis.

Crne pruge
Loš rad nadbubrežnih žlijezda, posljedica kemoterapije ili reakcija na zračenje.

Smeđi nokti
Zatajenje bubrega.

Napola smeđi, napola bijeli nokti
Zatajenje bubrega.

Crna ili smeđa pruga koja ide od korijena prema vrhu nokta
Melanom.

Tamni vrh nokta
Nedostatak vitamina B 12.


Nadamo se da ce vam ovaj popis pomoci na putu do zdravlja. Ne zaboravite odrzavati zdravlje i higijenu svojih noktiju, a ukoliko se problemi nastave promjenite prehranu.

Franela vam zeli ugodan dan! :)

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.04.2012.

Trendovi za nokte-proljece 2012

Prije svega, lijepi pozdrav svim nasim citateljima!
Ovoga puta donosimo vam trendove za ovo proljece. Istrazili smo tamo gdje se trendovi i stvaraju, kod najpoznatijih svjetskih dizajnera. Tako je Jean Paul Gaultier na svojoj reviji za proljece/ljeto odlucio koristiti neon boje na noktima i na kosi.





Neon nokti nam se jako svidjaju zato jer mogu podignuti svaku odjevnu kombinaciju, izgledaju super na kratkim tako i na dugackim noktima i nisu komplicirani za izvedbu :)

Franela je tako ovo proljece odlucila ponuditI UV gelove u boji, i nail art linere u svim nijansama! Za pregled ponude UV gelova kliknite OVDJE a za pregled nail art ponude OVDJE. Franela UV gel u boji nanosi se nakon gradivnog gela, i jedan sloj je dovoljan za odlicne boje na noktima. Nijansa gela je ista prije kao i poslije susenja pod UV lampom.

Nadamo se da smo vas potaknuli na kreativnost! Ukoliko se sjetite neke super ideje sa neon nokticima, saljite slike :)
Pozdrav!

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.04.2012.

Nail art ideje

Danas vam predlazemo da inspiraciju za nail art pronadjete u modi :) Jako nam se svidjaju Gucci i Cavalli kampanje za proljece/ljeto i odlucili smo vam pomoci u izradi takvih noktica. Uvijek volimo vidjeti lijepi nail art pogotovo ako su sljokice u kombinaciji, te smo zbog toga napisali kratki vodic sa slikama. Glavni motiv su metalik boje poput srebrne i zlatne te puno sljokica,a Gucci sve to predlaze u kombinaciji sa geometrijskim linijama.







Za pocetak, izradite nokte pomocu sablona ili tipsi, i nakon sto je nokat oblikovan mozemo poceti sa dotjerivanjem.

Materijal koji ce nam biti potreban:

List za nail art


Gel u boji


Sljokice (potrebne su zlatne)


Zavrsni sjaj


Zapoceti cemo tako da list za nail art izrezete na sitne komadice. Nakon sto ste pripremili listice nanesite jedan sloj crnog gela u boji i na taj gel priljepite komadice listica a zatim nanesite glittere. Isti postupak primjenite na svakom prstu. Kad ste zavrsili stavite nokte pod UV lampu na 3 minute. Nanesite zavrsni sjaj i vasi nokti su gotovi :)


Sav materijal koji je potreban za ovakve nokte dostupan je na nasoj web stranici

Sretno :)

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

O nama

Franela je jedna od vodecih distributera i proizvodjaca opreme za nokte na podrucju Hrvatske. U ponudi imamo sve sto je potrebno za izradu geliranih noktiju u salonima ali i kod kuce, kao i pribor za prirodne nokte. Opskrbljujemo mnoge kozmeticke salone, najvece wellnes i spa centre diljem Hrvatske koji su prepoznali nasu kvalitetu. Cijena nasih proizvoda je i vise nego prihvatljiva jer nam je cilj ponuditi proizvode visoke kvalitete i pristupacne cijene.

Zelimo Vam ugodno pregledavanje nase web stranice (klikni ovdje) .

Pratite nas svakodnevno za posebne ponude i promocije,i pratite nas blog kako bi mogli saznati sve najvaznije informacije vezane za svijet ljepote.

- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #