uskoplje

22.10.2010., petak

Manifestacija kojoj se vesele i stari i mladi

Dnevni list o Uskopaljskim jesenima


Dnevni list je jedna od, na žalost, rijetkih novina i uopće medija, koji je uopće donio donio vjesticu ili članak o održavanju ovogodišnjih Uskopaljskih jeseni (čak ni web stranica središnjice HKD Napretka do trenutka u kojemu ovo pišem o ovogodišnjim jesenima nije objavila ni slovca). Organizatorima Jeseni, uskopaljskom Napretku, ova činjenica mora biti poticaj da više porade na vlastitoj promociji i promociji svoga rada, a svim članovima Napretka da i na ovom primjeru preispitaju postojeći odnos i komunikaciju središnjice i podružnica Napretka.
No, ostavimo Napredak Napretkovcima, a mi se vratimo jučerašnjem Dnevnom listu:
U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, u nedjelju je započela tradicionalna kulturna manifestacija Uskopaljske jeseni, jedan od događaja kojem se svake godine obraduju svi Uskopaljci, kako mladi tako i oni stariji. Kao i ranijih godina, ova manifestacija je ponovno okupila veliki broj kulturno-umjetničkih društava, akademskih slikara, pisaca, glazbenika i mladih, a tijekom programa planirana je i projekcija nekoliko filmova, tako da su Uskopaljci ponosni na činjenicu da se rijetko koji grad u BiH može pohvaliti ovako bogatom manifestacijom. Grad Uskoplje ovih dana je izuzetno živ, a raznovrsna ponuda izmamila je na ulice i staro i mlado.
Bogat program

Kako nam je kazao Tvrtko Krajina, predsjednik HKD-a “Napredak”, kroz Uskopaljske jeseni ovo društvo želi čuvati i baštiniti tradiciju, te čuvati kulturu Hrvata ovog kraja. Tako su Uskopaljske jeseni prerasle u jednu od najvećih manifestacija bosanskohercegovačkih Hrvata.
“HKD “Napredak” već 14 godina organizira Uskopaljske jeseni. Najprije smo bili prepoznati u općini, kasnije u županiji, pa onda u središnjici, a sada smo poznati i malo šire zbog čega smo sretni, jer to znači da radimo jedan posao koji doista vrijedi”, ističe Krajina.
Više....
- 00:10 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Opis bloga

Linkovi

Lektira